bent jau kai Emiui prasidejo, tai jis visa diena buvo uzkimes ir kosejo taip sausai ( lojanciai), o i vakara ir dusti pradejo.
Tai as jau jeigu izgirtu, kad vaikas pradeda sausai koseti, tai ir darauinhaliacijas - tai tikrai nepakenks.
Beje, jus cia daug kas raset, kad nuvaziavot i ligonine proceduras atliko ir galejot vaziuoti namo. O musu nenorejo isleisti, turejau pareiskima rasyti - ir tai dar grasino, kad galim gyvi nepasiekti namu.
Mano maziuke serga
laringitu. Is pradziu nuo brolio uzsikrete, pakilo temperatura, laikesi isviso 5 paras,o uzvakar girdiu, kad uzkimus visa. Kadangi nieko nezinojau apie ta liga(ir daar mazai zinau0,tai neatkreipiau demesio. Ryte girdziu, kad loja kaip suo ir vos prakvepuoj. Nosis uzskimsus temepratura nekrinta.Va sianden penta para, nakti 39.1, odiena 38 buvo. Dabar jau 37. Vakar pradejom antibiotikus gerti. Jai pagerejo. Jauciuosi siaubingai! O dabar , kai prskaiciau cia viska tai reiskiasi musu laukia pragaras!!!
O ar yra buve tokiu atveju, kad tai nebepasikartojo? Kokios priezastys, kodel laringitas? Pas mus gimineje, nei as pati tokiom ligom nesirgom
Kazkas cia rase, kad pakeite buta i nama. Kas sukelia laringita, gal bute kazaks netvarkoje..dulkes, skersvejai?

Mano brolis sirgo laringito, prima karta susirgo, kai dar metuku neturejo, gal 8 menesiu, aisku isveze i ligonine. Kaip daug kas cia rase - pirmas dalykas - garinimas. Paskui dar eufilinas padedavo, nes cia pleciantys vaistai. Tik to eufilino reikia zinoti kiek gerti. Beje mano broliui tas laringitas peraugo ir alerigini bronchita. Bet paguodai galiu pasakyti, kad vis ta reikala isaugo apie kokius 6-7 metus. Dabar jam 13 metu ir jokiu laringitu ar alerginiu bronchitu.
mus irgi užpuolė šis siaubūnas, vyresnėlis sirgo 1 kartą 2 metukų ir iki šiol pfu-pfu-pfu, ir tai tik greitąją iškvietėm davė eufelino ir patys garais kvėpavom. o va su mažuoju (6 mėn.) po naujako į ligoninę, iš kart adrenalino kaukę, o po to gydė taip: į nosį lašino adrenaliną su fiziologiniu, deksozoną į raumenį ir kviepuoti, salbutamolis dar. Prie to visko mes esam alergiški maistui, tai dar tai paūmino laringitą, nes nuo alergijos ir taip būna paburkę kvėpavimo takai. Žiauriai išsigandau, kad tik astmos priepoliai neprasidėtų, nes mano mama astmatikė, tai mes jau įeinam į rizikos faktorių
. Pabuvom ten 4 dienas, grįžom be tempos
, po poros dienų 38 C ir 3 paras - bronchitas prasidėjo
. Šakės, tai tik po 5 paros visiškai nukrito tempa, dabar gydomės augmentinu
.

Turim -žinom
Laringitas - tai ūminis ar lėtinis (ne)infekcinės kilmės gerklų uždegimas.
Pagrindinė komplikacija laiku nesuteikus pagalbos kvėpavimo nepakankamumas iki visiško jo sustojimo.
Baisi liga. Tikrai yra atveju, kad tėvai nespėja atvežti vaikų iki ligoninės, kvėpavimas sustoja.
Baisiausia ši liga vaikams iki 6m., nes pas juos gerklėje yra tokių audinių, kurie paburksta ir neleidžia vaikui įkvėpti oro. Vėliasniame amžiuje tie audiniai pranyksta, be to auga ir gerklė, vietos ten darosi daugiau - pavojaus uždusti susirgus laringitu, nebelieka. (Nors laringitas gali kartotis).
Mamos, kurios ne pirmą kartą, susiduria su šia liga, moka suteikti vaikui pagalbą (garina, duoda vaistus), smagu, jei vaikas lengvai atsigauna, bet... Nors patirties turiu daug (jau 5 kartus gulėjome su sūnumi ligoninėje dėl laringito), kiekvieną kartą susirgę - į ligoninę važiuojame patys. Ten gydytojai apžiūri, įvertina. Dabar tikrai neguldo į ligoninę be reikalo. Rizikuoti vaiko gyvybe - aš negaliu. Juo labiau, kad mums laringito priepolis nepraeina tik garinant. Reikalingi vaistai.
Todėl mamos, jei vaikas lojančiai kosa (priepoliai dažniausiai prasideda naktį), patariu - važiuokite į ligoninę, geriau ramiai grįšite, jei viskas susitvarkys ar pasirodys, kad tai ne laringitas, bet žinosite, kad padarėte viską.
Sėkmės ir nesirkite!

Laringitas - tai ūminis ar lėtinis (ne)infekcinės kilmės gerklų uždegimas.
Pagrindinė komplikacija laiku nesuteikus pagalbos kvėpavimo nepakankamumas iki visiško jo sustojimo.
Baisi liga. Tikrai yra atveju, kad tėvai nespėja atvežti vaikų iki ligoninės, kvėpavimas sustoja.
Baisiausia ši liga vaikams iki 6m., nes pas juos gerklėje yra tokių audinių, kurie paburksta ir neleidžia vaikui įkvėpti oro. Vėliasniame amžiuje tie audiniai pranyksta, be to auga ir gerklė, vietos ten darosi daugiau - pavojaus uždusti susirgus laringitu, nebelieka. (Nors laringitas gali kartotis).
Mamos, kurios ne pirmą kartą, susiduria su šia liga, moka suteikti vaikui pagalbą (garina, duoda vaistus), smagu, jei vaikas lengvai atsigauna, bet... Nors patirties turiu daug (jau 5 kartus gulėjome su sūnumi ligoninėje dėl laringito), kiekvieną kartą susirgę - į ligoninę važiuojame patys. Ten gydytojai apžiūri, įvertina. Dabar tikrai neguldo į ligoninę be reikalo. Rizikuoti vaiko gyvybe - aš negaliu. Juo labiau, kad mums laringito priepolis nepraeina tik garinant. Reikalingi vaistai.
Todėl mamos, jei vaikas lojančiai kosa (priepoliai dažniausiai prasideda naktį), patariu - važiuokite į ligoninę, geriau ramiai grįšite, jei viskas susitvarkys ar pasirodys, kad tai ne laringitas, bet žinosite, kad padarėte viską.
Sėkmės ir nesirkite!

Labas, mamkos
Įlindau čia į šią temą ir prisiminiau, kaip net plaukai naktį ant pakaušio judėt iš siaubo pradėdavo, išgirdus tą lojantį kosulį.
Turėjo ir mano vaikis tą bėdą. Esam ir ligoninėj gulėję, taigi kuo puikiausiai jus suprantu. Čia taip viską perskaičiau ir matau, kad niekas nerašot apie homeopatinius vaistus. Mano mažį išgydė homeopatė, sugirdžiau visą vaistų dozę (ten buvo du buteliukai), nuo to laiko nebuvo jokio priepuolio. Na ką aš žinau, gal ir amžius buvo toks, kad link išaugimo, bet juk nesikartojo. Tiesiog pamaniau, kad gal kam priminsiu ir apie tokią gydymo galimybę.
Laikykitės.
Įlindau čia į šią temą ir prisiminiau, kaip net plaukai naktį ant pakaušio judėt iš siaubo pradėdavo, išgirdus tą lojantį kosulį.
Turėjo ir mano vaikis tą bėdą. Esam ir ligoninėj gulėję, taigi kuo puikiausiai jus suprantu. Čia taip viską perskaičiau ir matau, kad niekas nerašot apie homeopatinius vaistus. Mano mažį išgydė homeopatė, sugirdžiau visą vaistų dozę (ten buvo du buteliukai), nuo to laiko nebuvo jokio priepuolio. Na ką aš žinau, gal ir amžius buvo toks, kad link išaugimo, bet juk nesikartojo. Tiesiog pamaniau, kad gal kam priminsiu ir apie tokią gydymo galimybę.
Laikykitės.
As kelias naktis pastaciau pastaciau karsto vandens puoda salia lovos su soda, paskui dar kol as ejau miegoti dar karteli, kvepavimas toks lengvesnis pasidaro. Tik aisku puse valandos aiskinau, kad nebandyk apziurineti, liesti, lipti ir pan.
Mano mergina laringitu sirgo būdama truputį didesnė nei 1 metukų amžiaus. Išsivertėm be antibiotikų, bet toks gydymas kainavo daug pastangų, laiko ir jaudulio..Turėjau nuolat sekti jos būklę, nes ėmus jai labiau dusti bėgdavom į vonią, paleisdavom karštą vandenį, kad kuo daugiau garų rinktųsi, virdavom vandenį su tokiais eteriniais lašiukais, kurie plečia bronchus ir irgi garindavom, trindavom spec. tepalu jos krūtine, nugarytę, nuo temperatūros gėrėm vaikiškus sirupus, gydėmės homeopatiniais vaistais, bet kokiais neparašysiu..buvo ne vieni..vieni gaminti spec., o kiti pirkti serijiniai.
Daugiau laringitas nėra kartojęsis.
Pati aš vaikystėje esu uždususi tėvų automobilyje nuo laringito, kai jie mane nesulaukdami greitosios vežė iš Šakių į Kauną. Kai nustojau kvėpuoti, tėvas buvo jau netoliese Kauno klinikų..mane reanimavo ir vėliau buvau ilgam laikui dispanserizuota..beveik iki paauglystės..laringitu esu sirgusi daug kartų, bet kai buvau didesnė nebebuvo tokių pavojingų gyvybei būklių.
Aš su dukra į ligoninę nebuvau guldoma, nes rūpinausi ja labai pati. Sekiau būklę, kalbėdavomės vos ne kasdien su gydytoja ir matyt matydami mano pastangas, net nesiūlė gultis į ligoninę..
Daugiau laringitas nėra kartojęsis.
Pati aš vaikystėje esu uždususi tėvų automobilyje nuo laringito, kai jie mane nesulaukdami greitosios vežė iš Šakių į Kauną. Kai nustojau kvėpuoti, tėvas buvo jau netoliese Kauno klinikų..mane reanimavo ir vėliau buvau ilgam laikui dispanserizuota..beveik iki paauglystės..laringitu esu sirgusi daug kartų, bet kai buvau didesnė nebebuvo tokių pavojingų gyvybei būklių.
Aš su dukra į ligoninę nebuvau guldoma, nes rūpinausi ja labai pati. Sekiau būklę, kalbėdavomės vos ne kasdien su gydytoja ir matyt matydami mano pastangas, net nesiūlė gultis į ligoninę..
vienas is paprasciausiu budu nors kiek padeti - drekinti kambario, tarkime kuriame miegate, ora. Jei neturit tam specialiai skirto aparatuko, pagelbes ir pats paprasciausias virdulys. Idealu jei turite elektrini, mat tuomet jo dangti nukelus galima palaikyti virima ir taip prailginti garu gamyba:) Mes paprasciausiai pasistatom virduli miegamajame, ji ijungiam ir leidziam geras kelias minutes pavirti kol langai ima rasoti. Pakartojam pora -tris kartus per nakti. Jei neturit elektrinio virdulio - letesnis varijantas dubuo su verdanciu vandeniu (jei turetum eukalipto eterinio aliejaus -pora lasiuku i ta pati dubeni padarys dviguba darba) ir kai nusigaruoja, vel pripildyti nauju verdanciu. Alternatyviai galima palesti stiproka vandens srove vonioje (velgi, jei turi eukalipto aliejaus pora lasiuku i vonia) ir prisikaupus garu pabut su maziuku keliolika minuciu. Arba galima parduotuvese, net maisto (skyriuose skirtuose odos prieziurai arba vaistinese) nusipirkti flakonelius (kaip dezodoranto) su purskiamu mineraliniu vandeniu. Tai irgi puikiai drekina ora.
Svarbu duot maziukui pakankamai gerti. Jei tebemaitini krutimi - puikiausias gerimas, jei duodi ir vandens- tik pasildyta (bet ne karsta), o jei ir sulciu tavo vaikis jau ragaves tai atskiesti siltu vandeniu.
Svarbu ir vedinti patalpas. Ir palaikyk dregme.
Sveikit!
Svarbu duot maziukui pakankamai gerti. Jei tebemaitini krutimi - puikiausias gerimas, jei duodi ir vandens- tik pasildyta (bet ne karsta), o jei ir sulciu tavo vaikis jau ragaves tai atskiesti siltu vandeniu.
Svarbu ir vedinti patalpas. Ir palaikyk dregme.
Sveikit!
Mes taip pat, kai užeina didesni sunkumai, tai lendam į vonią. Teko taip kol kas vieną kartą sedėt. Vonioj buvom apie pusvalandį.
O šiaip tie laringitiniai kosuliukai kartojasi dažnokai. Todėl esam nusipirkę oro drėkintuvą elektrinį. Tai tik išgirdus tokį lojantį kosuliuką, iškart jungiam drėkintuvą ir laikom per visą naktį. Ryte kambarys būna lyg pirtis. Tačiau sunkesnės būklės kaip ir pavyksta išvengti. Taip garinam apie pora naktų, kol praeina nemalonusis (šuns lojimo) kosulys.
Aišku, tie drėkintuvai yra gana brangūs. Mes pirkom Chico firmos, kainavo api 150lt. (jis toks kaip ir apsaugantis, kad vanduoneišsilietų, kai baigiasi vanduo, tai pats išsijungia, garinasi apie 8-10 valandų, tai užtenka visai nakčiai). Tačiau šiuo metu Maximose mačiau yra atsiradę visokių kinietiškų garintuvų. Tai reikia pasižiūrėt, gal irgi jie neblogi. Tikrai verta nusipirkt, juo labiau kai vaikiukas dar mažiukas, tai ir tokių kosuliukų tikimybė gana dažna.
O šiaip tie laringitiniai kosuliukai kartojasi dažnokai. Todėl esam nusipirkę oro drėkintuvą elektrinį. Tai tik išgirdus tokį lojantį kosuliuką, iškart jungiam drėkintuvą ir laikom per visą naktį. Ryte kambarys būna lyg pirtis. Tačiau sunkesnės būklės kaip ir pavyksta išvengti. Taip garinam apie pora naktų, kol praeina nemalonusis (šuns lojimo) kosulys.
Aišku, tie drėkintuvai yra gana brangūs. Mes pirkom Chico firmos, kainavo api 150lt. (jis toks kaip ir apsaugantis, kad vanduoneišsilietų, kai baigiasi vanduo, tai pats išsijungia, garinasi apie 8-10 valandų, tai užtenka visai nakčiai). Tačiau šiuo metu Maximose mačiau yra atsiradę visokių kinietiškų garintuvų. Tai reikia pasižiūrėt, gal irgi jie neblogi. Tikrai verta nusipirkt, juo labiau kai vaikiukas dar mažiukas, tai ir tokių kosuliukų tikimybė gana dažna.
TAip, o vietoj eukalipto aliejaus dar galima Resorbano ar Eucabalio tepalo į virdulį dėti, ten be eukalipto dar ir rozmarino yra
O jeigu vystosi laringospazmas, tai greitai tėtį siūst į vonią leisti karšto vandens ir lašinti eukaliptą ar tepaliuką įmest, o kol tėtis darbuojasi vonioje, pačiai pasiėmus vaiką pro pravertą langą oru kvėpuoti

Mano mažius irgi šiąnakt užlojo
Žinau viena - laringitas laringitui nelygu, vieni praeina be didesniu priepoliu, o smarkesniu priepolių metu gali padėti tik ligoninė arba nebent reikia turėti kvėpavimo aparatą, kad priepolio metu būtų galima adrenalinu pakvėpuot, Salbutemolio pypkę, o kartais neįmanoma išsiversti be hormoninių preparatų. Patirties laringituose jau turiu daug daug, bet vis tiek jeigu matau, kad vaikas dūsta, nedelsiant kviečiu greitąją, nes priešingu atveju... nesinori ir gąsdinti, bet... pati mačiau mergytę, kurią vos vos spėjo mama iki ligoninės nuvežti - reanimacijoj dvi paras prabuvo. Mamų visi čia išvardinti patarimai geri. Dar galiu keletą pasakyti - vaikui užmigus galima apkloti lovytę ir kojų gale pastatyti virdulį ar dubenį su garais ir taip pagarinti apie pusvalandį, ant gerklės galima dėti pusiau spiritinį kompresą, susuktos varškės į marlę kompresą, pusiau spiritinį kompresą, daug šiltų arbatų, o be to atsirado čiulpiamos tabletės - hameovox, berods.
Stiprybės visoms kovojančioms su ta baisia liga, o ir sau to pasilinkėsiu, nes nugalėjus tą prakeiktą laringitą galimos ir kitos komplikacijos - nuo bronchito iki ....

Žinau viena - laringitas laringitui nelygu, vieni praeina be didesniu priepoliu, o smarkesniu priepolių metu gali padėti tik ligoninė arba nebent reikia turėti kvėpavimo aparatą, kad priepolio metu būtų galima adrenalinu pakvėpuot, Salbutemolio pypkę, o kartais neįmanoma išsiversti be hormoninių preparatų. Patirties laringituose jau turiu daug daug, bet vis tiek jeigu matau, kad vaikas dūsta, nedelsiant kviečiu greitąją, nes priešingu atveju... nesinori ir gąsdinti, bet... pati mačiau mergytę, kurią vos vos spėjo mama iki ligoninės nuvežti - reanimacijoj dvi paras prabuvo. Mamų visi čia išvardinti patarimai geri. Dar galiu keletą pasakyti - vaikui užmigus galima apkloti lovytę ir kojų gale pastatyti virdulį ar dubenį su garais ir taip pagarinti apie pusvalandį, ant gerklės galima dėti pusiau spiritinį kompresą, susuktos varškės į marlę kompresą, pusiau spiritinį kompresą, daug šiltų arbatų, o be to atsirado čiulpiamos tabletės - hameovox, berods.
Stiprybės visoms kovojančioms su ta baisia liga, o ir sau to pasilinkėsiu, nes nugalėjus tą prakeiktą laringitą galimos ir kitos komplikacijos - nuo bronchito iki ....