Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Dagilis @ 2008 12 17, 12:44)

Va, Nimfa jau parase kas ta zuvis pataluose...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu kad paniruotė arba plakinys vadinama patalais pirmą kartą išgirdau, linksmas pavadinimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 12 17, 13:52)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif nu kad paniruotė arba plakinys vadinama patalais pirmą kartą išgirdau, linksmas pavadinimas  biggrin.gif

Na cia mano menkos kulinarines zinios blush2.gif - pasitaisysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 12 17, 13:40)
Na cia  mano menkos kulinarines zinios  blush2.gif  - pasitaisysiu mirksiukas.gif

Svarbiausia, kad noras gaminti yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 12 17, 13:44)
As zinau, kad mano mociute BUTINAI per kucias dedavo virtu bulviu su lupenomis ir kanapiu - budavo  nerealiai skanu, bet paskui tas kanapes uzdraude... tekdavo vos ne paslapcia is kokios bobutes pirkti.

O kaip tas kanapes gaminti ? Turiu Kanapių sėklų nusipirkusi, tai mažu sugaminčiau g.gif:
Atsakyti
Merginos, man senoliai pasakojo, kad per Kūčias negalima valgyti nieko "iš tvarto": mėsos, pieno, kiaušinių ir pan., nes Jėzus gimė tvartelyje, ar kažkas tai panašaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2008 12 17, 15:21)
O kaip tas kanapes gaminti ? Turiu Kanapių sėklų nusipirkusi, tai mažu sugaminčiau g.gif:

dabar kanapiu negausi.as darau taip -nusiperku linu seklu ,jas pakepinu keptuvej be nieko,kol pradeda gerokai sprakseti-tik neperkepinkit.tada kavamalej sumalu,pridedu druskos,pipiru,cesnaku smulkiai supjaustytu nemazai.ir i stala su virtom karstom bulvem su lupenom.mes silkes dar su tokiom padazytom bulvem valgom
Atsakyti
QUOTE(germa1 @ 2008 12 17, 15:38)
dabar kanapiu negausi.as darau taip -nusiperku linu seklu ,jas pakepinu keptuvej be nieko,kol pradeda gerokai sprakseti-tik neperkepinkit.tada kavamalej sumalu,pridedu druskos,pipiru,cesnaku smulkiai supjaustytu nemazai.ir i stala su virtom karstom bulvem su lupenom.mes silkes dar su tokiom padazytom bulvem valgom

Kanapių sėklų galima nusipirkti aliejų parduotuvėje www.aliejus.com Bent jau šią vasarą Klaipėdoje pirkau.
Atsakyti
cia apie tuos galima negalima as uzvedziau nesupykit nes man tai buvo aktualu del to kad as zuvies nevalgau ir man idomu ar imanoma ja valgyt be majonezo... blush2.gif aciu uz atsakymus kurios man atsaket kad galima zuvi pasigamint ir valgyt be majonezo... 4u.gif
Atsakyti
issiviriau burokelius ir noriu juos paraugti kucioms,gal zinot recepta,skaiciau su juoda duona,bet pamirsau.ir dar girdejau ,kad daro is ju kazkokia sriuba kucioms ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2007 12 20, 13:31)
Gal žinote kokį receptą bandelių su grybais, kurios verdamos aliejuje?
Ir kaip paruošti džiovintus grybus? Turiu, bet nežinau kaip paruošti juos įdarui? blush2.gif

Kas liečia džiovintus grybus, zianu tris ju paruosimo tolesniam naudojimui budus:
a: galima mirkyti piene (kazkas jau cia minejo)
b: galima mirkyti vaneny (siulau jtuo etveju jeigu skubi nenori rizikuoti ar bandyti)
c: Palikti mirkti apytiksliai 4 valandoms atvesintame sultinyje

Kas liečia variantą c, tai riziknga nes skonis kiekvinos grybu rusies skirtingas gaunas, vieni panasus i mėsą, kiti šiek tiek i paukštiena. Siu budu labai rizikinga nadotis, mat vieni taip paruostus grybus mandagiai valgydami lieja kankinio asara, o kiti megaujasi kaip delikatesu.
Atsakyti
Sveikos, skaitineju Jusu pasisakymus ir noriu ikisti savo nosi.
Kuciu diena mano senelis visai nieko neleisdavo valgyti iki pat vakaro ( isvirdavo tik tokiu dideliu pupu) , todel vakare ir zuvis be majonezo buvo skani ir siaip, pakankamai skanu viskas buvo, nes alkani baisiai budavom. Cia vaikystes prisiminimai.
O del kanapiu su bulvem tai galiu pasakyti, kad jos ziauriai skanios thumbup.gif . Kazkada zemaitiskose vestuvese buvau, tai ten buvo toks patiekalas su bulvem niam, niam. Jos tikrai turi kazkokiu medziagu, nes jau daugiau 10 metu praejo o as ju taip noriu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2008 12 17, 16:44)
Kanapių sėklų galima nusipirkti aliejų parduotuvėje www.aliejus.com Bent jau šią vasarą Klaipėdoje pirkau.

ir mes ju radoms alieju parduotuvej thumbup.gif
Atsakyti