Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Kūčios jokios majonezo, jokių grietinių ar dar ledų torto unsure.gif nes čia jau Kalėdomis pakvimpa. Visada kepam kokį karpį įdarytą daržovėmis, porą skirtingų silkių tai dūmo ir dar kokio skonio, viena būna su džiovintais grybais, kita su morkomis arba dž.obuoliukais, ai dar kartais marinuoju silkute su svogūnais, šalta kepta žuvytė, grybai kepti su morkomis, svogūnais pomidorų padaže , vaikams būna žuvies piršteliai arba žuvies kotletai. Virtinukais su džiovintais grybais . Na ir porą kokių nors raudonų mišrainių, tik be visokių salotų, žalių agurkų , nes senovėje tokių produktų tikrai neturėjo Kūčioms. Na nebent kokius konservuotus pomidorus dar padedu
Atsakyti
nesupratau. ??? Majonezas tai kiausinis aliejus ir garstycios. O zuvi nekepate ant aliejaus? Garstycios augalas na gal kiausinis , bet zuvi voliojate kiausini. Neperlenkiate kartais lazdos?
Atsakyti
QUOTE(janiku @ 2008 12 16, 15:17)
nesupratau. ???  Majonezas tai kiausinis aliejus ir garstycios. O zuvi nekepate ant aliejaus? Garstycios augalas na gal kiausinis , bet zuvi voliojate kiausini. Neperlenkiate kartais lazdos?

Žuvį tik miltuose apvolioju ax.gif baigiant kept dar pomidorų padažo įpylu . Bet majonezo pačio niekur nededu. Na mažiems vaikams ant kotleto uždėdavo, nes jie ir taip silkių nevalgo
Atsakyti
Norėčiau žuvies tešloje receptėlio ax.gif , konkrečiai pačios tešlos (pvz. su alumi ar kažkas panašaus).
Atsakyti
QUOTE(janiku @ 2008 12 16, 16:17)
nesupratau. ???  Majonezas tai kiausinis aliejus ir garstycios. O zuvi nekepate ant aliejaus? Garstycios augalas na gal kiausinis , bet zuvi voliojate kiausini. Neperlenkiate kartais lazdos?

PUpa, aliejau ne tik galima, bet ir reikia, nes tai augalinis reikalas, o va majonezas gaminamas iš kiaušinių trynių ir garstyčių.
Kiaušinių kaip ir kitų šiltakraujų gyvūnų produktų negalima,
Bet tai galioja tik tiems kurie yra katalikai, kurie laikosi tradicijų.
Šiaip ne taip jau ir ssunku keletą kartųb metuose pabandyti apseiti be pieno, kiaušinių, sviesto...juk per amžius seneliai mūsų gyveno . Net įdomu, nors margarino dabar jau yra, ir jis puikus sviesto pakaitalas, jo nenaudoju tiesiog iš principo.
Nes jei mes nesilaikysime savo tradicijų, tai jau mūsų vaikai jų tikrai nesilaikys ir galų gale kūčių vakaras bus kavinėje užsakyta pica.
Atsakyti
Mergaites, o kaip kepti ta zuvi tesloje? ax.gif

Ir dar mintis - net katekizme parasyta, kad katalikiskas pasninkas yra mesos ir pieno produktu nevalgymas per pvz. Kucias, Pelenu diena, Didiji Penktadieni, o kiausiniai nera nei mesa nei pienas - taip kad galima juos valgyti drasiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 12 16, 18:57)
Mergaites, o kaip kepti ta zuvi tesloje?  ax.gif

Ir dar mintis - net katekizme parasyta, kad katalikiskas pasninkas yra mesos ir pieno produktu nevalgymas per pvz. Kucias, Pelenu diena, Didiji Penktadieni, o kiausiniai nera nei mesa nei pienas - taip kad galima juos valgyti drasiai  mirksiukas.gif

mielosios tikrasis pasninkas yra duona ir vanduo , o daugiau jau ... nesakysiu galite ne taip suprasti. Ir aplamai ka tik drauge grizo is Jordanijos ir Jeruzales, Izraelio tai tokiu dalyku papasakojo kad daug ka keistu
Atsakyti
QUOTE(janiku @ 2008 12 16, 18:13)
mielosios tikrasis pasninkas yra duona ir vanduo , o daugiau jau ... nesakysiu galite ne taip suprasti. Ir aplamai ka tik drauge grizo is Jordanijos ir Jeruzales, Izraelio tai tokiu dalyku papasakojo kad daug ka keistu

Kiekvienas zmogu renkasi, ar jam pasninkauti tik su duona ir vandeniu, ar tik susilaikyti nuo mesos ir pieno mirksiukas.gif - ir tas, ir tas yra pagal Baznycios mokyma (kam jis svarbus). O pati esme is vis yra ne maisto nevalgymas, o per maisto ribojima atsigrezimas i dvasinius dalykus, bet cia jau ne ta tema ax.gif

Tai kaip ten ta zuvi pataluose kepti g.gif ?
As kiek bandau ja mirkyti miltuose ir kiausinuose, tai man nieko nesigauna - nudrimba bekepant nuo zuvies ir tiek lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(BRYI @ 2008 12 16, 13:11)
Sveikos, pasiruošimai vyksta smile.gif
Aš labai laikausi tradicijų,todėl per Kūčias ant mūsų stalo jokio majonezo, jokių kiaušinių, sviesto..tai yra viskas kaip senovėje.
Patiekalai kaip ir pas daugumą:
1. silkė su džiovintais grybais.
2.Silke su morkom, razinom, graikiniasi riešutai.
3.Kūčiukai, aguonų pienas
4.Troškinti rauginti kopūstai su bulvemis
Visų nevardinsiu ,bet pasidalinsiu vienu patiekalu, kam pasakau visus nustebinu:)
CEPELINAI
Tešla tokia kaip paprastų cepelinų ,tarkuotų bulvių, o įdarui..sumalti ir sukepinti džiovinti grybai, smulkinti svogūnai ir šlakelis aliejaus, atvėsiname, darome cepelinus, juo verdame vandenyje pasūdytame, kol jie verga gaminam padažą.
Sukepiname grubus kokius turite, daug svogūnų aliejaus prieskonių ir viskas, jokių grietinių, šiūkštui negalima:)
LAbai skanu ,labai gardu:)

Tešla tokia kaip paprastų cepelinų ,virtų tarkuotų bulvių, dedu kiausiniu ir krakmolo o įdarui..sumalti ir sukepinti džiovinti grybai arba rauginti pakepti kopustai. Mes ne verdame, o kepame orkaitėje arba keptuvėje, man skaniau keptuvėje.
Papildyta:
QUOTE(Rūtamėta @ 2008 12 16, 19:49)
Tešla tokia kaip paprastų cepelinų ,virtų tarkuotų bulvių, dedu kiausiniu ir krakmolo o įdarui..sumalti ir sukepinti džiovinti grybai arba rauginti pakepti kopustai. Mes ne verdame, o kepame orkaitėje arba keptuvėje, man skaniau keptuvėje.

Tai kaip ten ta zuvi ivairiuose pataluose kepti biggrin.gif
Atsakyti
as noreciau pasiteiraut tu kurios laikosi pasninko ir nevartoja ko negalima..vat man tokia problemele siemet pirmi metai kai pas mane bus kuciu vakariene.. as cia prisirinkau kuciu stalui ivairiu receptu aisku be majonezo ir panasei bet mano sese su vyru kai pasakiau kad jokio maonezo puole i akis kad kaip zuvis be majonezo.. o as isvis niekad nevalgiau zuvies ir kas yra is vandens tai nezinau ar ta zuvi imanoma valgyt be majonezo ar ne?nes kaip jau pas mane bus svenciama tai as nusprandziau kad net ir pati valgysiu zuvi o noriu tradiciniu kuciu bent maisto prasme... ax.gif tai ka man daryt neisivaizduoju ar ruost jiems ar ruost pagal save ir nekreipt i tai demesio? ax.gif
Atsakyti
smile.gif+2008 12 16, 19:58-->
QUOTE(dar nestuke smile.gif @ 2008 12 16, 19:58)
as noreciau pasiteiraut tu kurios laikosi pasninko ir nevartoja ko negalima..vat man tokia problemele siemet pirmi metai kai pas mane bus kuciu vakariene.. as cia prisirinkau kuciu stalui ivairiu receptu aisku be majonezo ir panasei bet mano sese su vyru kai pasakiau kad jokio maonezo puole i akis kad kaip zuvis be majonezo.. o as isvis niekad nevalgiau zuvies ir kas yra is vandens tai nezinau ar ta zuvi imanoma valgyt  be majonezo ar ne?nes kaip jau pas mane bus svenciama tai as nusprandziau kad net ir pati valgysiu zuvi o noriu tradiciniu kuciu bent maisto prasme... ax.gif  tai ka man daryt neisivaizduoju ar ruost jiems ar ruost pagal save ir nekreipt i tai demesio? ax.gif

Jei kucios pas tave, tai sventini stala ruosk pagal save.Na, o giminaiciams jei reikia zuvies su majonezu, tai tegul atsinesa mirksiukas.gif
Atsakyti
Mamytės, tik nesijuokit (arba labai tyliai 4u.gif ).
Kiek laiko reikia virti bulves, morkas ir burokėlius mišrainei? blush2.gif
Ir kiek pupeles, jei teisingai suprantu, iš pradžių jas reikia kelias valandas vandeny pamirkyt. (o vandeniu šaltu ar verdančiu užpilt?)
Turim ryt tarptautinę vakarienę, tai sakiau mišraines maišysiu smile.gif
Atsakyti