Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(nicolle_ @ 2008 12 12, 13:25)
Labai ačiū už silkės receptukus 4u.gif  Dar norėjau paklausti kokią silkę perkat iš parduotuvės, kokios firmos?
Taip pat nesenai ragavau silkę su razinomis, gal kas žinot receptuką, nes laaabai skanu buvo bigsmile.gif

Nežinau,kaip kitos,bet aš dabar paskutiniu metu visada perku su galvom,jos tokios irebios,ir dar dažnai užtaikau su ikra,kurią aš labai mėgstu thumbup.gif Išsidarinėju,ir turiu puikią file thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nicolle_ @ 2008 12 12, 11:25)
Labai ačiū už silkės receptukus 4u.gif  Dar norėjau paklausti kokią silkę perkat iš parduotuvės, kokios firmos?
Taip pat nesenai ragavau silkę su razinomis, gal kas žinot receptuką, nes laaabai skanu buvo bigsmile.gif

Na aš dažniausiai perku silkės file, nors gal reiktų kada pabandyti silkę su galva - labai daug gerų atsiliepimų ax.gif . Tik aš tingiu darinėti blush2.gif . O su razinom darau taip - pritarkuoju morkų burokine tarka ir pakepu aliejuje. Baigiant kepti dedu druskos, pipirų ir razinų pagal skonį. Silkę supjaustau gabalėliais ir uždedu ant viršaus morkų su razinom thumbup.gif
Atsakyti
Silkė su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais
4 silkiių filė,200g.{džiovintų,ne rūkytų slyvu,nes dažnai prekiaujama rūkytomis}
100g.graikinių riešutų,
3šaukštai aliejaus,,malto cinamono,
2šaukštai citrinų sulčių,
graikinių riešutų patiekalui papuošti.
Paruoštą silkę ir slyvas supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
Graikinius riešutus suskaldome.Viską užpilame aliejumi,cinamono ir citrinų sulčių mišiniu.
Gerai sumaišome ir paliekame per naktį.
Patiekdami silkęsudedame taip,kad patiekalo viršuje būtų daugiau slyvų,papuoškime graikiniais riešutais.
Papildyta:
Papildymas,
Aš silkę dažniausia perku su galvomis,nes tai natūralus silkės skonis,negu ten kur išmirkyta įvairiuose tirpaluose.Prarandi,žmogus ,truputį ,bet valgai silkę.
Aišku,galite papriekaištauti,kad ilgesnė terlionė,bet rezultatas kitoks.
Aš,gerbiu ir tas,kurios perka paruoštas,bet ar susimąstet,kiek nereikalingų tirpalų mato ta silke.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 12 15, 15:33)

Aš silkę dažniausia perku su galvomis,nes tai natūralus silkės skonis,negu ten kur išmirkyta įvairiuose tirpaluose.Prarandi,žmogus  ,truputį ,bet valgai silkę.
Aišku,galite papriekaištauti,kad ilgesnė terlionė,bet rezultatas kitoks.
Aš,gerbiu ir tas,kurios perka paruoštas,bet ar susimąstet,kiek nereikalingų tirpalų mato ta silke.


Na man irgi labai skanu su galvomis, bet retai matau gražią, kad norėčiau būtent su galvom pirkti. Jei rimtai tai pasižiūriu kuri silkė man gražiausiai atrodo tą ir perku, o tai būna su galvom, dūmo kvapo ar dar kokia - ne taip ir svarbu.... Svarbiausia, kad būtų nepajuodavusi, nesuminkštėjusi o balta ir graži.

Lašišą visada tik pati sūdau, nes pirktinė man neskani, per sūri kažkokia...


DAr susimąsčiau, gal Sushi kūčių stalui pagaminti g.gif: na bet nelietuviška visai... nors produktai leistini kaip ir.... Kaip jūs manot?
Atsakyti
Sveikutes, newyear.gif
galiu trumpai nupasakoti apie savo seimos kuciu stala.
kaip priklauso, ant stalo turi buti kuciukai, spanguoliu kisielius, plotkeles, obuoliai ir raudono vyno (nu cia jau labai katalikiskai, bet kiekvienas sis valgis yra kaip simbolis) smile.gif
daugiau tai kas: virtos bulves, silkute su svoguniukais, silke 'pataluose' (visada darom, labai patinka), silke kaimietiskai su razinoom, kepta zuvyte su majonezu ant virsaus, kepta zuvyte marinate, burokeliu misraine, gaivios salotos (pekinas, kukuruzai, paprika, agurkas ir t.t.)arba tuno salotos, balta misraine (be kumpio), krabu misraine, baravykai savose sultyse (paruosiamos salotos), nu aisku dar namie darytos konservuotos gerybes (įv. salotos, agurkeliai, pomidoriukai, sparagines pupeles ir t.t.). Desertui žele su vaisiais ir ledais mirksiukas.gif nu zodziu, stalas toks neblogas gaunasi. mirksiukas.gif
Apie Kaledu stala dabar gal ir nepasakosiu....

Atsakyti

Kepta žuvis su ryžiais ir razinom (gal jau ir buvo toks receptas g.gif )

Iškepti žuvį(mes kepam jūros lydeką) ir ją smulkiai supjaustyti. Keptuvėj kepinti svogūnus su aliejum, baigiant kepti įdėti gerą saują razinų ir pomidorų padažo. Ryžius išvirti ir perpilti šaltu vandeniu kad nesuliptų.
Tada į gilią lėkštę subeti ryžius, antas sluoksnis-žuvis, o ant viršaus svogūnų-razinų padažas.
Mes darom ryte, kad iki vakaro aliejus persigertų iki ryžių, nes biškį sausoka būna
Atsakyti
O gal zinot kaip reikia pasidaryti aguonu piena,kai namie neturim jokiu malimo masineliu(mesmale,kavamale).Kaip aguonas galima butu sutrinti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dado @ 2008 12 15, 23:13)
O gal zinot kaip reikia pasidaryti aguonu piena,kai namie neturim jokiu malimo masineliu(mesmale,kavamale).Kaip aguonas galima butu sutrinti? ax.gif


Grūstuvė prieskoniams arba jei turi blenderį , tai tirštą pakankamai košę aguonų galima ant didžiausio greičio pamalti...
Atsakyti
Jei neturi blenderio, galima su paprasčiausiu kočėlu pagrūsti aguonas taip netrumpai..
Atsakyti
Siūlau, šį receptą ,kurį užtikau Miltinių patiekalų žurnale,jeigu jis pas mane užymėtas,vadinasi aš jį gaminusi.
Iš miltų milių aliejaus vandens,žiupsnelio druskos paruošiame mielinę tešlą.
Mieles išmaišome šiltame vandenyje,suberkite druską,pipirus,miltus ir suminkykite tešlą.Baigdami minkyti supilkite 50g. aliejaus.Tešlą kildinkite porą valandų ,ir pora sykių perminkykite .
Įdaras: išvirtaspupeles permalkite.Sukapotus svogūnus apkepinkite aliejuje ir į maišykite pupelių masę.Ją pasūdykite ,paskaninkite prieskoniais.
Padalykite ,ir suformuokite paplotėlius .Kiekvieno viduryje padėkite įdaro,tada tešlos kraštus užspauskite ,o gaminį dar lengvai priplokite.Kepkite orkaitėje įkaitintoje.220.C.
reikia:miltų 600gr.
50g.mielių aliejaus ,
pora stiklinių vandens,
druskos pipirų,
300-400g raudonųjų pupelių,
3-4 svogūnų,
2-3 šaukštų aliejaus ,šaukštelio prieskonių{kokius mėgstate,kurkuma,krapai,oregonas ir.tt,}
Atsakyti
Sveikos, pasiruošimai vyksta smile.gif
Aš labai laikausi tradicijų,todėl per Kūčias ant mūsų stalo jokio majonezo, jokių kiaušinių, sviesto..tai yra viskas kaip senovėje.
Patiekalai kaip ir pas daugumą:
1. silkė su džiovintais grybais.
2.Silke su morkom, razinom, graikiniasi riešutai.
3.Kūčiukai, aguonų pienas
4.Troškinti rauginti kopūstai su bulvemis
Visų nevardinsiu ,bet pasidalinsiu vienu patiekalu, kam pasakau visus nustebinu:)
CEPELINAI
Tešla tokia kaip paprastų cepelinų ,tarkuotų bulvių, o įdarui..sumalti ir sukepinti džiovinti grybai, smulkinti svogūnai ir šlakelis aliejaus, atvėsiname, darome cepelinus, juo verdame vandenyje pasūdytame, kol jie verga gaminam padažą.
Sukepiname grubus kokius turite, daug svogūnų aliejaus prieskonių ir viskas, jokių grietinių, šiūkštui negalima:)
LAbai skanu ,labai gardu:)
Atsakyti
Dauguma darote misraines su majonezu ar zuvi su majonezu, bet juk tai kuciu stalas g.gif doh.gif
Man kucios ir kuciu diena, kuria sau leidziu nevartoti miesos ir viso gyvulines kilmes maisto.Nezinau kaip Jums g.gif
Atsakyti