baravikai
Atnaujinam temele
Silke su baravykais gal kas receptuka
Kiek mano žinios leidžia,džiovinti grybai yra mirkomi piene saldžiam,tuomet jie kvepe, kaip mišku.Išmirkę išverdami nedideliam vandens kiekyje.Supjaustomas svogūnas pakepinamas,pakepinama morka,pakepinama grybukai supjaustyti.
Atvėsinama ir užpilama ant paruoštos silkės.
Dar galima kai kepama įpilti pomidorų padažo,tai toks varijantas.
Toliau,baigdami kepti grybus suberiama saulėgražų branduoliai.
Man teko valgyti su graikiškais riešutais.
Visas pagrindas iki grybų toks pats tik ,kiti priedai.
Atvėsinama ir užpilama ant paruoštos silkės.
Dar galima kai kepama įpilti pomidorų padažo,tai toks varijantas.
Toliau,baigdami kepti grybus suberiama saulėgražų branduoliai.
Man teko valgyti su graikiškais riešutais.
Visas pagrindas iki grybų toks pats tik ,kiti priedai.
QUOTE(regna @ 2008 11 20, 02:50)
Kiek mano žinios leidžia,džiovinti grybai yra mirkomi piene saldžiam,tuomet jie kvepe, kaip mišku.Išmirkę išverdami nedideliam vandens kiekyje.Supjaustomas svogūnas pakepinamas,pakepinama morka,pakepinama grybukai supjaustyti.
Atvėsinama ir užpilama ant paruoštos silkės.
Dar galima kai kepama įpilti pomidorų padažo,tai toks varijantas.
Toliau,baigdami kepti grybus suberiama saulėgražų branduoliai.
Man teko valgyti su graikiškais riešutais.
Visas pagrindas iki grybų toks pats tik ,kiti priedai.
Atvėsinama ir užpilama ant paruoštos silkės.
Dar galima kai kepama įpilti pomidorų padažo,tai toks varijantas.
Toliau,baigdami kepti grybus suberiama saulėgražų branduoliai.
Man teko valgyti su graikiškais riešutais.
Visas pagrindas iki grybų toks pats tik ,kiti priedai.
O kiek reikia cukraus į piena berti?
Kiek laiko mirkyti reikia?
Mano pataisymas recepto aš omeny turėjau saldų pieną,o ne,rūgštų.
mirkyti reik kokią valandą pusantros,jiems reik išmirkti.tiksliai nebežinau.
mirkyti reik kokią valandą pusantros,jiems reik išmirkti.tiksliai nebežinau.
Teko skaityti,kuri tai klausė dėl kūčiukų{prėskučių}
Pusė kg,miltų,nepilna stiklinė vandens,50g. aliejaus,20g. mieli7 ketvirtis stiklinės aguonų,100g. cukraus,druskos. ,recepte nurodyt2/3 miltų išsijojami į dubinšlį viduj padaroma duobutė,į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės .
Viskas išmaišoma,paviršius apibarstomas miltaisir,uždengus švariu virtuviniu rankšluosčiu ,pastatoma šiltai,kad pakiltų.Į pakilusią tešlą supilamas aliejus,įberiamas cukrus druska,paruošti miltaiir viskas gerai išminkoma tešla minkoma apie20min..jai atrodo per minkšta įpilama miltų.Minkoma,koltešla nebelimmpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį.Pridengiama,kildinama.
Iš tešlos pakilusios daromi vieno cm. storio voleliai kurie supjaustomi aštriu peiliu skersai gabalėliais.Kad nesuliptų prėskučius pabarstomi miltais Sudėti į miltais išbarstytą skardč kepami vidutinio karštumo orkaitėje,kol gražiai pagelsta. ,kad gražiai apkeptų iš visų pusių,pavartomi mediniu šaukštu .Jaigu norima,,kad būtų skrudesni ,dar kurį laiką džiovinami orkaitėje.Valandą prieš valgį jie pamerkiami į aguonų pieną
Pusė kg,miltų,nepilna stiklinė vandens,50g. aliejaus,20g. mieli7 ketvirtis stiklinės aguonų,100g. cukraus,druskos. ,recepte nurodyt2/3 miltų išsijojami į dubinšlį viduj padaroma duobutė,į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės .
Viskas išmaišoma,paviršius apibarstomas miltaisir,uždengus švariu virtuviniu rankšluosčiu ,pastatoma šiltai,kad pakiltų.Į pakilusią tešlą supilamas aliejus,įberiamas cukrus druska,paruošti miltaiir viskas gerai išminkoma tešla minkoma apie20min..jai atrodo per minkšta įpilama miltų.Minkoma,koltešla nebelimmpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį.Pridengiama,kildinama.
Iš tešlos pakilusios daromi vieno cm. storio voleliai kurie supjaustomi aštriu peiliu skersai gabalėliais.Kad nesuliptų prėskučius pabarstomi miltais Sudėti į miltais išbarstytą skardč kepami vidutinio karštumo orkaitėje,kol gražiai pagelsta. ,kad gražiai apkeptų iš visų pusių,pavartomi mediniu šaukštu .Jaigu norima,,kad būtų skrudesni ,dar kurį laiką džiovinami orkaitėje.Valandą prieš valgį jie pamerkiami į aguonų pieną
Gal kuri darote žuvų vyniotinį? Labai mėgstu,ir norėčiau receptėlio
QUOTE(Lavazza @ 2007 12 23, 17:55)
As darau taip: varske, pora saukstu grietiens arba pieno, sutarkuoju agurka, pridedu cesnako arba/ir svogunu laisku, druskytes, pipiriuku pagal skoni, kokiu krapu arba petrazoliu ir visi patenkinti lapnoja ypac mazoji, ta tai tik tokia varske valgo
Nu šitas tai kūčioms gal nelabai
Gal galite rekomenduoti kokią skanesnę silkutę Kūčių stalui, nes kiek bandžiau, tai man nelabai patiko
As darau pievagrybius idarytus.
Perku didelius pievagrybius isskaptuoju ju vidu.
Idaras: Isskaptuota pievagrybiu vidu susmulkinu ir pakepinu keptuveje su svogunu aliejuje, kad taip gerai apkeptu svogunas. Isverdu pora bulviu, jas sutrinu ir sumaisau su pakepintais grybais ir svogunu. Dedu druskytes ir siek tiek pipiriuku pagal skoni.
Paruostu idaru idarau isskaptuotas pievagrybiu kepureles, sudedu i indeli kepimo ir dedu 10-15 min i orkaite, mazdaug 200 laipsniu. Traukiu mazdaug tada kai matosi kad pievagrybiu kepureles jau apkepe.
Tikrai labai skanu, jei norisi padaziuko, galima dar pakepinti viena svoguniuka aliejuje ir juos appipilti. Bet tada jau gaunasi riebiau
Perku didelius pievagrybius isskaptuoju ju vidu.
Idaras: Isskaptuota pievagrybiu vidu susmulkinu ir pakepinu keptuveje su svogunu aliejuje, kad taip gerai apkeptu svogunas. Isverdu pora bulviu, jas sutrinu ir sumaisau su pakepintais grybais ir svogunu. Dedu druskytes ir siek tiek pipiriuku pagal skoni.
Paruostu idaru idarau isskaptuotas pievagrybiu kepureles, sudedu i indeli kepimo ir dedu 10-15 min i orkaite, mazdaug 200 laipsniu. Traukiu mazdaug tada kai matosi kad pievagrybiu kepureles jau apkepe.
Tikrai labai skanu, jei norisi padaziuko, galima dar pakepinti viena svoguniuka aliejuje ir juos appipilti. Bet tada jau gaunasi riebiau
QUOTE(nicolle_ @ 2008 12 10, 13:09)
Gal galite rekomenduoti kokią skanesnę silkutę Kūčių stalui, nes kiek bandžiau, tai man nelabai patiko
mes visada darom su cinamonu gal zinot, bet parasysiu vistiek:
Is vakaro silkes gabalelius apvoliojate kiekviena cinamono-cukraus misinyje (per puse), dedate i inda, apdedat svoguno ziedais, lapeliu, kvep pipiru ir uzpilate actu ( skiestu vandeniu), rugstinguma pasireguliuokit pati jau...
Galiausiai uzpilkit siek tike aliejaus, nemaisykit.
Kita diena graziai isdeliokit silke, ant virsaus svogunus ir prieskonius( jei norit), palaistykit marinatu...Laaaabai skanu
Silkė su slyvomis ir graikiniais riešutais
Silkės filė,džiovintos slyvos,gliaudyti graikiniai riešutai,česnako skiltelė,majinezas/
Slyvas supjaustyti rėžiukais,nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuvarvinti,graikinius riešutus sulaužyti.Česnakus sugrūsti ir įmaišyti į majonezą.
Silkę supjaustyti gabaliukais ir sudėti į silkinę,o ant jos išdėlioti slyvas,berti graikinius riešutus ir tepti česnakinį majonezą
Silkės filė,džiovintos slyvos,gliaudyti graikiniai riešutai,česnako skiltelė,majinezas/
Slyvas supjaustyti rėžiukais,nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuvarvinti,graikinius riešutus sulaužyti.Česnakus sugrūsti ir įmaišyti į majonezą.
Silkę supjaustyti gabaliukais ir sudėti į silkinę,o ant jos išdėlioti slyvas,berti graikinius riešutus ir tepti česnakinį majonezą
Pas mus standartiniai patiekalai:
1. Marinuoti grybai + žirneliai + majonezas (dar įdedam svogūnų laiškų).
2. Kaimiška silkė: ta kur su morkom ri svogūnais.
3. Silkė su brokoliais apvirtais, vynuogėm ir saulėgražomis + šiek tiek citrinos su aliejum ir pipiriuko kokio. Silkė skaniausia dūmo skonio.
4. Bulvės keptos orkaitėje (tiksliau troškintos vos ne arba stikliniame inde su dangčiu arba kepimo maiše su svogūnais ir smulkintais džiovintais grybais.
5. Kepta žuvis čia aišku Dažniausia kelių rūšių.
6. Raugintų kopūstų salotos su spanguolėm (tiesiog nuplauti raugintu skopūstus, kad nelabia rūgštūs būtų, įberti spanguolių ir užpilti aliejum. Man skaniausia su nerafinuotu saulįgražų aliejum).
7. Būtinai Kūčiukai ir aguonpienis.
8. Duona, visokie pomidorai, agurkai ir t.t nelabai kaip masitą skaičiuoju jau...
Šiemet tikriausia stalą papildysiu žuvimi kepta sluoksniuotoje tešloje, Pyragėliais su grybais (irgi gal sluoksniuotos tešlos, kad darbo mažiau būtų).
Gal pati kepsiu bandeles nedidukes...
Gal ką iš vegetariško Indiško maisto adaptuosiu (pvz kervečių masala, daržovių troškiniai visokie ar pan... )
Gal padarysiu Lavašo suktinukų su rūkyta žuvimi arba su lašiša. Persmeigsiu su smeigtuku ir kokią alyvuogę ar karnišoną. Turėtų gražiai atrodyti.
O gėrimui tikriausia bus sangrija su daug daug vaisių, cinamono ir gvazdikėlio prieskoniais (vis tiek raudoną vyną per kūčias mes vartojam.... ). Didelis apvalus "akvariumas". Man gražiai atrodo, skanu ir šventiška.
1. Marinuoti grybai + žirneliai + majonezas (dar įdedam svogūnų laiškų).
2. Kaimiška silkė: ta kur su morkom ri svogūnais.
3. Silkė su brokoliais apvirtais, vynuogėm ir saulėgražomis + šiek tiek citrinos su aliejum ir pipiriuko kokio. Silkė skaniausia dūmo skonio.
4. Bulvės keptos orkaitėje (tiksliau troškintos vos ne arba stikliniame inde su dangčiu arba kepimo maiše su svogūnais ir smulkintais džiovintais grybais.
5. Kepta žuvis čia aišku Dažniausia kelių rūšių.
6. Raugintų kopūstų salotos su spanguolėm (tiesiog nuplauti raugintu skopūstus, kad nelabia rūgštūs būtų, įberti spanguolių ir užpilti aliejum. Man skaniausia su nerafinuotu saulįgražų aliejum).
7. Būtinai Kūčiukai ir aguonpienis.
8. Duona, visokie pomidorai, agurkai ir t.t nelabai kaip masitą skaičiuoju jau...
Šiemet tikriausia stalą papildysiu žuvimi kepta sluoksniuotoje tešloje, Pyragėliais su grybais (irgi gal sluoksniuotos tešlos, kad darbo mažiau būtų).
Gal pati kepsiu bandeles nedidukes...
Gal ką iš vegetariško Indiško maisto adaptuosiu (pvz kervečių masala, daržovių troškiniai visokie ar pan... )
Gal padarysiu Lavašo suktinukų su rūkyta žuvimi arba su lašiša. Persmeigsiu su smeigtuku ir kokią alyvuogę ar karnišoną. Turėtų gražiai atrodyti.
O gėrimui tikriausia bus sangrija su daug daug vaisių, cinamono ir gvazdikėlio prieskoniais (vis tiek raudoną vyną per kūčias mes vartojam.... ). Didelis apvalus "akvariumas". Man gražiai atrodo, skanu ir šventiška.