Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(dovesa @ 2009 12 22, 15:04)
Aš irgi žadu kepti lašišą, tik ji pas mane šaldyta, milžiniška tokia, tad galvoju, kada ją išimti, ar reikia prieš tai marinuoti, kaip geriausiai kepti, kuom ją ištepti?  ax.gif  doh.gif

man labai patinka lasisa kepta taip
Lasisa su garstyciu-medaus glazura
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2009 12 23, 06:56)
Zuvis kepta alaus tesloje. Kaip padaryti tesla ? Miltai, kiausiniai ir alus ?

miltai ir alus wink.gif idedu truputi dziovintu smulkiu zoleliu ir druskytes.tesla turi buti tokia tirstoka
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2009 12 23, 08:05)
...o kaip skaniai kučioms paruošti krabų lazdeles?

Aš kepu šaldytoje tešloje ax.gif Labai gerai, kad skanu ir šilta, ir šalta, todėl galima pasiruošti kiek anksčiau ax.gif

QUOTE(šarūnė @ 2009 12 23, 09:06)
man labai patinka lasisa kepta taip
Lasisa su garstyciu-medaus glazura

atrodo labai skaniai bigsmile.gif Be reikalo pažiūrėjau, nes dabar gailiuosi, kad pirkau kitokią žuvį doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Asmeniškai man šioje temoje norisi skaityti receptus , o ne asmenines nuomones.
[/quote]
Kiek zmoniu, tiek nuomoniu. Kiekvienas valgo ka turi, pagal savo isgales. Kazkada dar seniai skaiciau, kad Lietuvos bajorai per Kucias valge ir krevetes, ir alyvuoges... Gaila, kad neisisaugojai to straipsnio, nes ten ir receptukas toks idomus buvo-berods troskinti rauginti kopustai su alyvuogemis. O kodel mes negalim paivairinti savo Kuciu stalo bajoriskai? smile.gif
Atsakyti
Patarkit man kaip gerai isvirti pupeles:
man pastoviai jos sukrenta arba apsilaupo...
arba pupeles blogas nusiperku arba virt nemoku..... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2009 12 23, 11:24)

Tikriausiai per ilgai verdi. As tai palaikau vandenyje per nakti, pabrinkinu, paskui verdu, idedu siek tiek druskos. Niekada nesukrito nei apsilaupe.
Atsakyti
Sveikos, reikia patarimo 4u.gif
Siemet neapsiziurejus nusipirkau jau sumaltas aguonas. Patarkit kaip man su jom dabar elgtis darant aguonpieni? Ar man jas vistiek reikia nuplikyti ir dar papildomai permalti, nes kaip kitaip man is ju ta "piena" isgauti g.gif
Aciu atsakiusioms rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2009 12 23, 14:24)

Kad nesuskiltu ir nesiluptu, išvirus nenupilk vandens. Palauk kol atvės tada nukošk vandenį. Mane mama išmokė, tai niekada nesutrūkinėja.
Atsakyti
...skanu krabų lazdelės su įdaru.....

...reikia išvynioti krabų lazdeles....pasidarys kaip paklodėlė.. Įdarui prisikepinti svogūnus su grybais. Ir tą įdarą suvynioti atgal į krabus. Iškepti tešloje. tešlą darau kaip blynams, bet vietoj pieno dedu majonezo ir pilu vandenuko.
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2009 12 23, 00:37)
Marinuota žuvis su daržovėmis

400 g smulkios žuvies (arba žuvies filė, supjaustytos gabaliukais)

1 nedidelė svogūno galvutė
1 nedidelė morka
1 agurkas

Sveikos 4u.gif Koks turi būti agurkas?? Žalias?? Sorry, nesu dariusi, nelabai žinau blush2.gif ir dar..gal kvailas klausimas, bet aš nesu kepusi karpio, net nesu jo valiusi...Klausiu - žvynus reikia nuskusti? blush2.gif Prašau garsiai nesijuokti... cool.gif

Teks būtinai skusti žvynus mirksiukas.gif

Dėl marinuotos žuvies su daržovėmis, tai reiktų dėti žalią agurką, nes jis tame pačiame marinate ir išsimarinuos. Jei mėgstat svogūnus, tai nepagailėkit mirksiukas.gif aš daug pripjaustau žiedais ir morkų rutuliukais, dar net paprikos šiaudeliais galima mirksiukas.gif irgi skanu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Makra @ 2009 12 23, 12:59)
Sveikos, reikia patarimo 4u.gif
Siemet neapsiziurejus nusipirkau jau sumaltas aguonas. Patarkit kaip man su jom dabar elgtis darant aguonpieni?  Ar man jas vistiek reikia nuplikyti ir dar papildomai permalti, nes kaip kitaip man is ju ta "piena" isgauti  g.gif
Aciu atsakiusioms  rolleyes.gif

Nuplikyk, o paskui kelis kartus nepatingėk permalt mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu salto rukymo skumbre - ne karsto schmoll.gif
Gal kas zinot ka skanaus su ja galima padaryt ?
Atsakyti
QUOTE(kamzelka @ 2009 12 23, 11:36)
miltai ir alus wink.gif idedu truputi dziovintu smulkiu zoleliu ir druskytes.tesla turi buti tokia tirstoka

o koks alus ? tamsus? g.gif
Atsakyti