Mes ir šiemet Kūčias švęsim namie, tai recepteliu kiek prisirinkau iš Jūsų... Ačiū mielosios Nusprendėm, kad Kūčių stalą papildysim SUŠI patiekalu Ir egzotiška ir skanu
QUOTE(Will @ 2009 12 22, 13:56)
Tikriausiai lavašą turit omeny Sumuštinukai su juo išties be galo skanūs net ir be lašišos
QUOTE(Rose Prick @ 2009 12 22, 13:58)
tu čia turbūt apie lavašą kalbi
aš irgi dažnai taip darau, į vidų galima visko dėt, kadangi per kūčias dauguma žuvytes renaksi, tai viduj ir lašiša labai skanu, ir skumbrė rūkyta su kokiu agurku, ir krabų lazdelės ar šiaip kokios jūrų gėrybės
aš irgi dažnai taip darau, į vidų galima visko dėt, kadangi per kūčias dauguma žuvytes renaksi, tai viduj ir lašiša labai skanu, ir skumbrė rūkyta su kokiu agurku, ir krabų lazdelės ar šiaip kokios jūrų gėrybės
taip tikrai,ir paskui jau atsiminiau,bet buvau isejus,tai grizus galvojau parasysiu,o cia...
QUOTE(mesyte @ 2009 12 22, 14:03)
labai skanu valgyti eilke su bulvem kurias pamirkai i sumaltas seklas
tai kaip ta padaza daryt? paskrudinti kanapiu seklas, sumalti , ir su kuo maisyt? su vandeniu ir druska ar i sausas ?
ACIU visoms mamytems uz receptukus!
Atsiprasau, kad neturiu ka pati pasiulyti, nebaisuline kulinare is manes , o juolab ir Kuciu stalo tradicijos dar tik uzsimezgineja.
Viena dalyka reiktu atskirti - Kataliku religija per pasninka draudzia valgyti tik MESA (nuo to yra atleisti vaikai, seneliai, ligoniai, niestukes ir maitinancios mamos). Tad Jus atsiprasinet religinguju neturite uz ka
Mesos nevalgymas saisto visus katalikus - ar Afrikoj, ar USA, ar LT.
Taciau pieno produktu nevalgymas yra tik lietuviska tradicija, kuri su religija nieko perdaug bendro neturi.
Atsiprasau, kad neturiu ka pati pasiulyti, nebaisuline kulinare is manes , o juolab ir Kuciu stalo tradicijos dar tik uzsimezgineja.
QUOTE(neringute22 @ 2009 12 21, 13:48)
atsiprasau religinguju uz storzieviskuma, bet nematau reikalo "laikytis principo", net del majonezo, jo nevartojimo ant kuciu stalo.
Viena dalyka reiktu atskirti - Kataliku religija per pasninka draudzia valgyti tik MESA (nuo to yra atleisti vaikai, seneliai, ligoniai, niestukes ir maitinancios mamos). Tad Jus atsiprasinet religinguju neturite uz ka
Mesos nevalgymas saisto visus katalikus - ar Afrikoj, ar USA, ar LT.
Taciau pieno produktu nevalgymas yra tik lietuviska tradicija, kuri su religija nieko perdaug bendro neturi.
QUOTE(lialiauskiene @ 2009 12 21, 15:06)
as tai karto rukymo skumbre su majonezu patieksiu krepseliuose, gal dar krabu lazdeliu salotas.
.....krepšeliuose ir man įdomu....
QUOTE(Will @ 2009 12 22, 09:39)
Aš Nesu dariusi, bet paskaičiau žurnale ir susidomėjau, nes mano vyras kisieliaus nemėgsta, be to, nežinau ar vaikas gers , nes dar nėra ragavęs
Morsas yra uogų sulčių gėrimas, atskiestas vandeniu. Aš žadu sutrinti spanguoles, kad išsiskirtų sultys, tada išspaudas jas užpilti vandeniu ir truputį pavirti, dar cinamono įmesiu ir gal truputėlį apelsino. Atvėsus supilsiu sultis, perkošiu ir įdėsiu medaus (galima naudoti ir cukrų)
Morsas yra uogų sulčių gėrimas, atskiestas vandeniu. Aš žadu sutrinti spanguoles, kad išsiskirtų sultys, tada išspaudas jas užpilti vandeniu ir truputį pavirti, dar cinamono įmesiu ir gal truputėlį apelsino. Atvėsus supilsiu sultis, perkošiu ir įdėsiu medaus (galima naudoti ir cukrų)
idomiai turetu but skanu, jei as gausiu iki to laiko spanguoliu irgi uzmakaluosiu...
QUOTE(*Versace* @ 2009 12 22, 18:30)
Mes ir šiemet Kūčias švęsim namie, tai recepteliu kiek prisirinkau iš Jūsų... Ačiū mielosios Nusprendėm, kad Kūčių stalą papildysim SUŠI patiekalu Ir egzotiška ir skanu
Nu atleiskit jau negi nera lietuvisku patieklu tokiai dienai?
Cia tik mano nuomone..
[quote=dovesa,2009 12 22, 14:04]
Aš irgi žadu kepti lašišą, tik ji pas mane šaldyta, milžiniška tokia, tad galvoju, kada ją išimti, ar reikia prieš tai marinuoti, kaip geriausiai kepti, kuom ją ištepti?
As irgi turiu saldyta, tik pas mane file, as iskart isimu kaulus, paskui uzsaldau. Zadu kepti labai paprastai, pries dedama i orkaite pabarstyti druska, pipirais, apslakstyti citrinos sultimis. Lasisa ir taip skani zuvis, manau daug imantrybiu nereikia
Tavo atveju geriau isimti is vakaro ir ideti i saldytuva, o ryte isimti is saldytuvo, kad atsileistu, paskui isfiliruoti ir kepti. Tepti nereiketu, nes lasisa ir taip riebi zuvis.
Aš irgi žadu kepti lašišą, tik ji pas mane šaldyta, milžiniška tokia, tad galvoju, kada ją išimti, ar reikia prieš tai marinuoti, kaip geriausiai kepti, kuom ją ištepti?
As irgi turiu saldyta, tik pas mane file, as iskart isimu kaulus, paskui uzsaldau. Zadu kepti labai paprastai, pries dedama i orkaite pabarstyti druska, pipirais, apslakstyti citrinos sultimis. Lasisa ir taip skani zuvis, manau daug imantrybiu nereikia
Tavo atveju geriau isimti is vakaro ir ideti i saldytuva, o ryte isimti is saldytuvo, kad atsileistu, paskui isfiliruoti ir kepti. Tepti nereiketu, nes lasisa ir taip riebi zuvis.
Marinuota žuvis su daržovėmis
400 g smulkios žuvies (arba žuvies filė, supjaustytos gabaliukais)
1 nedidelė svogūno galvutė
1 nedidelė morka
1 agurkas
Sveikos Koks turi būti agurkas?? Žalias?? Sorry, nesu dariusi, nelabai žinau ir dar..gal kvailas klausimas, bet aš nesu kepusi karpio, net nesu jo valiusi...Klausiu - žvynus reikia nuskusti? Prašau garsiai nesijuokti...
Papildyta:
QUOTE(monini @ 2009 12 22, 23:38)
Nu atleiskit jau negi nera lietuvisku patieklu tokiai dienai?
Cia tik mano nuomone..
Cia tik mano nuomone..
Siūlyčiau užvesti naują temą ,,Lietuviškos Kūčių tradicijos - už ir prieš", tada nereikėtų aikčioti nei vienai. Asmeniškai man šioje temoje norisi skaityti receptus , o ne asmenines nuomones.
QUOTE(*Versace* @ 2009 12 22, 18:30)
Mes ir šiemet Kūčias švęsim namie, tai recepteliu kiek prisirinkau iš Jūsų... Ačiū mielosios Nusprendėm, kad Kūčių stalą papildysim SUŠI patiekalu Ir egzotiška ir skanu
o bože moj jau tikrai trūksta tradicinių patiekalų,kad pradės sučius ir lavašus gaminti.atsiprašau,bet
Pas mus šeimoj metai iš metų būna panašūs patiekalai.ir kasmet jų labai laukiam,nes juos visus ragaujam tik kartą metuose:
Silkė pataluose
baravykai su pakepintais svogūniukais ir morkytėm
alaus tešloje kepta žuvis
silkė,apkepta tešloje
kompotas su džiovintais vaisiais
kisielius
kūčiukai
barščiai su virtom bulvėm su lupyna
raudona mišrainė su raugintais kopūstais ir pupelėmis
plotkelės
naminė gira
dar kažką pamiršau
šiemet dar apkepsiu krabų lazdeles tešloje,nes vaikams labai patinka
dar būna daug įvairiausių riešutų
mielinis pyragas su aguonom
Zuvis kepta alaus tesloje. Kaip padaryti tesla ? Miltai, kiausiniai ir alus ?
Krepseliai su rukyta zuvimi. Krepselius is sluoksniuotos teslos kepti taip ? O kas dar tinka prie rukytos zuvies ? Majonezai ir grybai gal ? Nesugalvoju su kuo ta rukyta zuvi maisyti
Krepseliai su rukyta zuvimi. Krepselius is sluoksniuotos teslos kepti taip ? O kas dar tinka prie rukytos zuvies ? Majonezai ir grybai gal ? Nesugalvoju su kuo ta rukyta zuvi maisyti
...o kaip skaniai kučioms paruošti krabų lazdeles?