mes niekur nevaziujam nes turim kudykeli, tad patiekalus kucioms sugalvojau tokius:
1. kaledaitis
2. kuciukai.
3. aguonu opienas,
4 silke su svogunais pomidoru padaze
5. silke pataluose be majonezo(kita diena uzdesiu ir jo)
6 keptos duonos misraine su pupelel ir cesnaku(kita diena uzdesiu fermenrinio surio ir majonezo )
7.kisielius.
8/. marinutoti baravykai
9. bulves.
10. lasisu sriuba.
11. kepta stinta
12. bulviniai virtinukai su grybu idaru.
tikiuosi viskas bus gerai. ,..tik nesugalvoju ka cia sladaus sugalvot
QUOTE(dodva @ 2009 12 22, 14:00)
Sveikutes. Gal zinote koki kuciu recepta su kanapiu seklomis?
labai skanu valgyti eilke su bulvem kurias pamirkai i sumaltas seklas
QUOTE(MoonDark @ 2009 12 21, 16:35)
P.S. gal zinote kokiu idomesniu lasisos pateikimo budu, receptuku? As cia sumasciau ja ant stalo pateikti kaip susi gabalelius - lasisa istepti su lydytu sureliu, sumaisytu su prieskoniais, susukti i tuteles ir supjaustyti kasnelio dydzio gabaleliais...
nu va,norejau pasakyti,bet neatsimenu opavadinimo gal suprasit reikia paimti ta toki paploti,kaip tortilija,bet ne tortilija,va ka pamirsau kaip vadinas istepti lydytu sureliu,plonais griezineliais lasisa sudeti,gali pomidoriuko dar,krapu zaliu,svoguniuku zaliu laisku,suvynioti standziai,ideti i saldytuva,jei turi laiko,tai gali pastoveti ir para ar maziau,biski pastengs,ir graziai riekelem supjaustyt,ir grozis ir skonis tokius vieno beveik kasnio gali daryt su bet kuo,kumpiu ,zuvim,tik sureliu ir zalumynais,fantazija beribe
QUOTE(vilimute @ 2009 12 22, 13:54)
nu va,norejau pasakyti,bet neatsimenu opavadinimo gal suprasit reikia paimti ta toki paploti,kaip tortilija,bet ne tortilija,va ka pamirsau kaip vadinas istepti lydytu sureliu,plonais griezineliais lasisa sudeti,gali pomidoriuko dar,krapu zaliu,svoguniuku zaliu laisku,suvynioti standziai,ideti i saldytuva,jei turi laiko,tai gali pastoveti ir para ar maziau,biski pastengs,ir graziai riekelem supjaustyt,ir grozis ir skonis tokius vieno beveik kasnio gali daryt su bet kuo,kumpiu ,zuvim,tik sureliu ir zalumynais,fantazija beribe
Tikriausiai lavašą turit omeny Sumuštinukai su juo išties be galo skanūs net ir be lašišos
QUOTE(vilimute @ 2009 12 22, 14:54)
nu va,norejau pasakyti,bet neatsimenu opavadinimo gal suprasit reikia paimti ta toki paploti,kaip tortilija,bet ne tortilija,va ka pamirsau kaip vadinas istepti lydytu sureliu,plonais griezineliais lasisa sudeti,gali pomidoriuko dar,krapu zaliu,svoguniuku zaliu laisku,suvynioti standziai,ideti i saldytuva,jei turi laiko,tai gali pastoveti ir para ar maziau,biski pastengs,ir graziai riekelem supjaustyt,ir grozis ir skonis tokius vieno beveik kasnio gali daryt su bet kuo,kumpiu ,zuvim,tik sureliu ir zalumynais,fantazija beribe
tu čia turbūt apie lavašą kalbi
aš irgi dažnai taip darau, į vidų galima visko dėt, kadangi per kūčias dauguma žuvytes renaksi, tai viduj ir lašiša labai skanu, ir skumbrė rūkyta su kokiu agurku, ir krabų lazdelės ar šiaip kokios jūrų gėrybės
QUOTE(Lietaus lasas @ 2009 12 21, 22:47)
Atsiversk kelis psl atgal Sarunes receptas yra : kuciukus as kepu labai paprastai- 500g miltu,1 stikline vandens,20g slapiu mieliu,1a.s. druskos,1v.s. cukraus,2v.s. aguonu-duonkepe uzminko mieline tesla,volioju plonas juosteles,pjaustau mazus kvadratelius ir kepu skardoje,pabarstytoje miltais.
as cukraus dedu daugiau, kad saldesni gautusi, ir dar pilu aliejaus 2 saukstus. Man darant kuciukus sunkiausias darbas ju pripjaustyti
QUOTE(sakaliux @ 2009 12 21, 20:10)
Hmm.. O gal šitoj vietoj plačiau galima būtu?Labai jau receptuko norėtusi
aha labai idomu butu suzinoti kaip zuvyte troskinama aluje
QUOTE(divuke @ 2009 12 21, 00:30)
Aš irgi žadu kepti lašišą, tik ji pas mane šaldyta, milžiniška tokia, tad galvoju, kada ją išimti, ar reikia prieš tai marinuoti, kaip geriausiai kepti, kuom ją ištepti?
Papildyta:
QUOTE(laumir @ 2009 12 20, 14:09)
na,atsiminiau musu megemus ir labai valgomus paprastucius blynukus su silke
labai skanu ir greit nyksta nuo stalo
kept kaip paprastus miltinius,tik su silke
labai skanu ir greit nyksta nuo stalo
kept kaip paprastus miltinius,tik su silke
Blynukai su silke mano vyro megstamiausi, jau neisivaizduojam Kūčių be jų
QUOTE(dovesa @ 2009 12 22, 17:04)
Aš irgi žadu kepti lašišą, tik ji pas mane šaldyta, milžiniška tokia, tad galvoju, kada ją išimti, ar reikia prieš tai marinuoti, kaip geriausiai kepti, kuom ją ištepti?
Papildyta:
Blynukai su silke mano vyro megstamiausi, jau neisivaizduojam Kūčių be jų
Papildyta:
Blynukai su silke mano vyro megstamiausi, jau neisivaizduojam Kūčių be jų
Sakykit silkutę supjaustote ir įvyniojate į blyną? Ar kaip nors kitaip darote?
o gal matet kurioj kauno maximoj mielines teslos budavo pries kaledas pyrageliams
QUOTE(editamm @ 2009 12 22, 11:45)
o mes per Kucias be minetu patiekalu, tradiciskai valgome troskintus kopustus su grybais - gera sito patiekalo savybes - skaniausias kai pastovi - galima pasigaminti pries 1-2 dienas.
zali ar rauginti
Pirmakart kazka pati ruosiu Kuciu stalui Aciu visoms,uz toki gausu pasirinkima ivairiausiu receptu (ir uz info apie tradicijas - daug ko nezinojau iki siol )