QUOTE(%ziema% @ 2009 12 20, 22:58)
O gal galetumet visos konentruotai parasyti...kokius patiekalus zadate tiekti Kuciu vakarienei, na pav:
Kuciukai su aguonpieniu
Silke su kepintomis morkomis bei dziovintom slyvom
Silke tradiciskai (actukas, svogunai)
Marinuotu grubu misraine
Burokeliu sriuba su dziovintais baravykais
Vaisiai
.....
...
na tiesiog kad vienoje vietoj butu daug ideju...ar galetumet taip
....
Pas mus kasmet buna keli tradiciniai patiekalai be kuriu neisivaizduojam kuciu, bet kasmet isbandom ka nors naujo, bet be pieno, majonezo, grietines, kiausiniu
1. Kūčių barščiai
2. Kompotas
3. Kūčiukai
4. Aguonpienis
5. Žuvis drebučiuose
6. Keptas karpis
7. Raugintų kopūstų burokėlių salotos
8. Riešutai
9. Tuno salotos su aliejiniu padažu ??
10. SILKE SU SAULEGRAZOMIS
11. SILKE SU ZEMES RIESUTAIS ??
silke supjaustome gabaliukais. paskrudiname zemes riesutus. paskui pakepiname svoguna. sumaisome riesutus ir svogunus su pomidoru padazu ir suverciame viska ant silkes
12. Blyneliai kaip duonelė
Irena Kidulienė Kūčių vakarą ant stalo vietoje duonos padeda ypatingų blynų, kurie tinka ne tik prie silkės, bet ir prie kitų patiekalų.
Šeimininkė siūlo blynelių tešlą paruošti iš vakaro - ruginius miltus sumaišyti su vandeniu, pridėti druskos ir truputį cukraus. Tešla turėtų būti tiršta - nelaisvai bėganti nuo šaukšto. Užmaišytą tešlą nakčiai reiktų pridengti ir padėti indą šiltai (pavyzdžiui, prie radiatoriaus). Kūčių rytą atsikėlusios pastebėsime, kad tešla tapo puri. Patartina padalyti ją į dvi dalis. Vieną tešlos dalį galima sumaišyti su linų sėmenimis ar kalendra, ar aguonomis. Blyneliai valgomi šalti.
13. Linų sėmenų užtepėlė
Devyni šaukšteliai linų sėmenų (sėmenų galima nusipirkti vaistinėje) ir šaukštelis druskos sumalama kavamale. Tokiu pat būdu sumalama įvairių džiovintų prieskoninių žalumynų (bazilikas, čiobrelis, raudonėlis, mėta ir pan.). Viskas sumaišoma ir supilama į indą, kuris stovės ant stalo. Valgoma, pirmiau pamirkius juodos ruginės duonos riekelę į linų sėmenų aliejų (galima nusipirkti turguje), o po to pabarsčius pasiruoštu žolelių mišiniu. Bet kurioje sveiko maisto patiekalų parodoje šis neįmantrus patiekalas sulaukia aukščiausių įvertinimų.
Galima virtas karštas bulves dažyti į šį mirkalą taip pat.
14. Pupelių paštetas
Dvi stiklines pupelių užmerkti vandenyje. Kai gerai išbrinks, virti tame pačiame vandenyje. Susmulkinti 200 g svogūnų, apkepti aliejuje. Stambiai sutarkuoti 200 g morkų ir apkepti aliejuje. Išvirtas pupeles sumalti mėsmale, pridėti 2 šaukštus kmynų, 3 šaukštus maltų sėmenų, druskos, apkeptus svogūnus ir morkas, viską truputį patroškinti.
15. Grybai kepti tešloje
200-300 g. marinuotų grybų galvučių, aliejaus, petražolių lapelių.
Tešla: 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė alaus, 3-4 šaukštai aliejaus, druskos.
Miltai, alus, druska ir aliejus išmaišomi, gautoje skystoje tešloje išmirkomi grybai ir kepami įkaitintame aliejuje, kol iškeps ir iš visų pusių paraus.
Valgoma patiekalui atvėsus.