Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(zaleake @ 2009 12 20, 13:59)

Šitą Sonatinos receptą turėjai minty?

Marinuota žuvis su daržovėmis

400 g smulkios žuvies (arba žuvies filė, supjaustytos gabaliukais)

1 nedidelė svogūno galvutė
1 nedidelė morka
1 agurkas

Marinatui:
4 v. š. obuolių acto (arba 5% paprasto acto)
6 v. š. aliejaus
1 a. š. druskos
1 v. š. cukraus

Daržoves supjaustyti plonais šiaudeliais ir paspausti rankomis, kad išleistų sultis. Sumaišyti visus marinato ingredientus ir užpilti ant daržovių.
Žuvį nuplauti, nusausinti, pavolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių. Dar karštą žuvį sudėti į marinuotas daržoves ir atsargiai pamaišyti. Padėti į šaldytuvą.
Patiekti, kai visiškai atšals.

P. S. į marinatą dar įbėriau žiupsnį maltų juodųjų pipirų Buvo labai skanu
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 12 20, 09:53)
ačiū labai. o miltų kiek daug reikia dėti?  g.gif  ar tik porą šaukštų, ar pusę ant pusės? visai neįsivaizduoju  blush2.gif

As dedu nedaug-apie pora saukstu. Tesla gaunasi minksta, bet prie ranku nelimpa(gal dar cia priklauso ir nuo bulviu).
Atsakyti
O gal galetumet visos konentruotai parasyti...kokius patiekalus zadate tiekti Kuciu vakarienei, na pav:
Kuciukai su aguonpieniu
Silke su kepintomis morkomis bei dziovintom slyvom
Silke tradiciskai (actukas, svogunai)
Marinuotu grubu misraine
Burokeliu sriuba su dziovintais baravykais
Vaisiai
.....
...
na tiesiog kad vienoje vietoj butu daug ideju...ar galetumet taip blush2.gif .... 4u.gif
Atsakyti
Gal galite paaiskinti, ka reiskia darzoviu blansiravimas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 12 19, 22:26)
tai kaip gaminami žemaičių blynai?  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Pabandysiu paaiskint-nuluptas virtas bulves sumalti,gauta mase dubenyje sulyginti ir padalinti i 4 dalis,viena ketvirtadali isimti(tik neismesti,aisku tongue.gif ) ir i jo vieta pripilti miltu arba krakmolo,tada musti arba ne kiausini,deti prieskoniu ir formuoti blynus 4u.gif

O kuciukus as kepu labai paprastai- 500g miltu,1 stikline vandens,20g slapiu mieliu,1a.s. druskos,1v.s. cukraus,2v.s. aguonu-duonkepe uzminko mieline tesla,volioju plonas juosteles,pjaustau mazus kvadratelius ir kepu skardoje,pabarstytoje miltais.
Atsakyti
QUOTE(jurgutele @ 2009 12 20, 22:02)
Gal galite paaiskinti, ka reiskia darzoviu blansiravimas? g.gif


Iš www.epatiekalai.lt:

Kulinarijos terminas “blanširavimas” kilęs iš prancūzų žodžio blanchir, kuris reiškia baltinti. Kulinarijoje šis žodis turi kitą reikšmę. Blanširuoti reikia kai kuriuos maisto produktus, dažniausiai vaisius ar daržoves. Produktai apipilami’ karštu vandeniu arba apiplikom garais (kartais valgomosios druskos, cukraus arba kitų medžiagų tirpalu) tam, kad nepakistų jų spalva ir jie suminkštėtų.

Paruošimo būdas
Dideliame puode užvirinti vandenį. Daržoves ir vaisius porcijomis 2-3 sekundėms panardinti į verdantj vandenį taip, kad vanduo nuolat virtų. Daržovių blanširavimo laikas priklauso nuo jų odelės storio. Dažniausiai po minutės jie jau netenka specifinio ir stipraus skonio. Vaisius ir daržoves geriausiai dėti į metalinį sietelj ir su juo panardinti į verdantį vandeni.
Blanširuotus vaisius ir daržoves būtina iškart apipilti šaltu vandeniu ar panardinti į puodą su šaltu vandeniu su ledo kubeliais, kad jie per daug nesuminkštėtų.
Norint daržoves vartoti vėliau arba užšaldyti, jas reikia tik trumpam panardinti į šaltą vandenį. Jokiu būdu negalima jų ilgai laikyti vandenyje, nes ištirps dalis vitaminų.


Atsakyti
Asta, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(%ziema% @ 2009 12 20, 20:58)
O gal galetumet visos konentruotai parasyti...kokius patiekalus zadate tiekti Kuciu vakarienei, na pav:
Kuciukai su aguonpieniu
Silke su kepintomis morkomis bei dziovintom slyvom
Silke tradiciskai (actukas, svogunai)
Marinuotu grubu misraine
Burokeliu sriuba su dziovintais baravykais
Vaisiai
.....
...
na tiesiog kad vienoje vietoj butu daug ideju...ar galetumet taip blush2.gif .... 4u.gif

As dar zadu daryti:
Silke patale
Grybai, idaryti spinatais
Troskinti kopustai su grybais
Kepta lasisa su keptomis bulvemis
Pupeliu salotos
Silke su pievagrybiais ir baklazanais
Spanguoliu kisielius
Atsakyti
QUOTE(%ziema% @ 2009 12 20, 21:58)
O gal galetumet visos konentruotai parasyti...kokius patiekalus zadate tiekti Kuciu vakarienei, na pav:
Kuciukai su aguonpieniu
Silke su kepintomis morkomis bei dziovintom slyvom
Silke tradiciskai (actukas, svogunai)
Marinuotu grubu misraine
Burokeliu sriuba su dziovintais baravykais
Vaisiai
.....
...
na tiesiog kad vienoje vietoj butu daug ideju...ar galetumet taip blush2.gif .... 4u.gif

Pas mus bus:
1. Kuciukai su aguonpieniu (iš principo, kaip ir du patiekalai...)
2. Duona
3. Kepta zuvis
4. Virtinukai su aguonomis
5. Silkė su brokoliais
6. Spanguolių kisielius arba morsas (dar neapsisprendžiau)
7. Riesutai
8. Krabu lazdeles telsoje
9. Silkiu kotletai
10. Silke su pupelemis
11. Kaledaiciai
12. Bulvės
13. Vaisiai

Atsakyti
Ant Kūčių stalo pas mane bus :

1. baršteliai su ausytėmis
2. tradicinė silkė su aliejumi ir svogūnais
3. marinuota silkė
4. silkė su morkomis,svogūnais,dž.slyvom ir padažu
5. silkė su grybais
6. silkė su džiovintais obuoliukais
7. žuvis tešloje
8. kepta marinuota žuvis
9. naminiai žuvies piršteliai
10. įdarytas karpis
11. čirviniai blynai su uogomis
12. aguonpienis su kviečiais
13. šližikai
14. gal...avižinis kisielius-dar nesumąsčiau,ar noriu
Atsakyti
parasykite rukytos zuvies salotu receptuka koki skanesni kuriomis butu galima "mantingos" krepselius idaryti ax.gif idomu ar skanu g.gif gal kas bande
Atsakyti
QUOTE(neringute22 @ 2009 12 21, 14:51)
parasykite rukytos zuvies salotu receptuka koki skanesni kuriomis butu galima "mantingos" krepselius idaryti  ax.gif  idomu ar skanu  g.gif  gal kas bande

as tai karto rukymo skumbre su majonezu patieksiu krepseliuose, gal dar krabu lazdeliu salotas.
Atsakyti