su žirniais receptuko Kūčioms nesu girdėjus...bent jau Aukštaitijoj...gali paprasčiausiai išvirt biriai ir užpilti aliejuje pakepintais svogūnais -bus kaip salotos.
Žemaitijoj tai verda dideles pupas Kūčioms sūriam vandeny.
Šįmet daug grybų buvo,tai per Kūčias ant stalo pas mane bus ir
Grybų kotletukai
Grybai(geriausia išvirti džiovinti ,tačiau iš bėdos galima imti ir šaldytus) sumalami kartu su svogūnu.Įdedama išmirkyto pyrago riekelė arba maltų džiūvėsėlių,kas mėgstat.Būtinai-krakmolo ,nes kotletukai kitaip iširs.Na,druska,pipirai-savaime suprantami
Iš masės formuojami nedidukai kotletukai ir ,apvoliojus džiūvėsėliuose,kepami aliejuje.Valgome su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais.Arba kaip kam skaniau
Žemaitijoj tai verda dideles pupas Kūčioms sūriam vandeny.
Šįmet daug grybų buvo,tai per Kūčias ant stalo pas mane bus ir
Grybų kotletukai
Grybai(geriausia išvirti džiovinti ,tačiau iš bėdos galima imti ir šaldytus) sumalami kartu su svogūnu.Įdedama išmirkyto pyrago riekelė arba maltų džiūvėsėlių,kas mėgstat.Būtinai-krakmolo ,nes kotletukai kitaip iširs.Na,druska,pipirai-savaime suprantami
Iš masės formuojami nedidukai kotletukai ir ,apvoliojus džiūvėsėliuose,kepami aliejuje.Valgome su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais.Arba kaip kam skaniau
VOVERAIČIŲ IR ŽUVIES KOTLETAI:
200 g šaldytų arba sūdytų voveraičių, 200 g maltos žuvies, 2 šaukštai krakmolo,
druskos, pipirų, baziliko pagal skonį.
Sūdytas voveraites būtinai išmirkyti, o jei turite šaldytas - išvirti, nusausinti, sumalti mėsmale, sumaišyti su prieskoniais, krakmolu, kiaušiniu ir malta žuvimi. Padarytą faršą atšaldyti šaldytuve, daryti kotletus ir kepti aliejuje. Galima apvolioti džiūvėsėliais. Labai skanu ir greita
Manau proporcijos panašios ir kepant kt. koteltus su grybais (be žuvies).
200 g šaldytų arba sūdytų voveraičių, 200 g maltos žuvies, 2 šaukštai krakmolo,
druskos, pipirų, baziliko pagal skonį.
Sūdytas voveraites būtinai išmirkyti, o jei turite šaldytas - išvirti, nusausinti, sumalti mėsmale, sumaišyti su prieskoniais, krakmolu, kiaušiniu ir malta žuvimi. Padarytą faršą atšaldyti šaldytuve, daryti kotletus ir kepti aliejuje. Galima apvolioti džiūvėsėliais. Labai skanu ir greita
Manau proporcijos panašios ir kepant kt. koteltus su grybais (be žuvies).
QUOTE(Neringasha @ 2009 12 08, 11:08)
lutute, gal gali parasyt konkreciau, kiek grybu dziovintu reik virti ir kiek krakmolo dedi?
Galiu pabandyt ...nors šiaip viską darau iš akies
Grybų ( jau gatavų)-maždaug 200 gramų,pyrago apie 50-100 gramų,o jei vietoj pyrago dėsi džiūvėsėlius-tai panašiai apie 3/4 stiklinės.Krakmolo šitam kiekiui dėti 2-3 valg.šaukštus...o jau visa kita...nu iš akies
P.S. dėl džiovintų grybų nesu visai tikra,kiek jų išvirtų gausis-man rodos sausų panašiai apie 100 gramų turi imt...gal 80...
QUOTE(Neringasha @ 2009 12 08, 15:32)
Ačiū, bandysim. Gerai kad per Kūčias būna 12 patiekalų, jei tas neasigaus, vis vien bus ką valgyti
Manau,kad gausis
QUOTE(lututė @ 2009 12 07, 10:53)
Dar kažkuriai mergicai reikėjo trapios tešlos receptuko
Čia ta kapota?
editam , o kaip tavo senelė padaro ,,žirnio dydžio"? Tokius gal ir su pienu galima užpilti, kaip sausus pusryčius
QUOTE(Neringasha @ 2009 12 08, 09:18)
Mergaites, ka galima pagaminti su žirniais? Labai juos mėgstu tik neįsivaizduoju ką. Ačiū
Neringasha -kai aš,verdu žirnius kūčioms visad virdama įmetu pipirų kvepenčių,lapelį.
Kaumet išverdu keptuvėje aliejuje pakepinu svogūną ,sutarkuoju morką smulkiai,jeigu turiu petražolės šaknį ir į tą troškinį įberiu krapų dž.baziliko,mairūno.
atvėsinu sumaišau su žirniais.
Dažnai žirnius su toke mase sumaišau su baltomis virtomis pupelėmis.
Man skanu ,valgyti per kūčias,dar galima troškinant daržoves įberti dž. grybų miltelių sumaišyti su žirniais ir pupelėmis.
QUOTE(vardė @ 2009 12 08, 22:46)
Čia ta kapota?
Taip,čia ta kapota tešla.Bet,kaip minėjau-kaprizinga jinai-paprasčiau nusipirkti,tada jokio galvos skausmo.Mano mamytė tai sluoksniuotą tešlą dar kitaip darydavo-kočiodavo,tepdavo sviestu,perlenkia,vėl patepa,vėl perlenkia...ir taip -daug kartų.Bet recepto,deja,nežinau...
Dar prisimenu,darėm žuvies kukuliukus drebučiuose-įdėsiu rec,gal kam pravers
Žuvies kukuliai drebučiuose
1kg maltos žuvies
2 riekės batono
1 šaukštas krakmolo
2 svogūnai
malti pipirai
druska
želatina
3 stiklinės žuvies arba daržovių sultinio
Faršas sumaišomas su batonu ir apkepintu svogūnu.Sudedam pipirus,druską,krakmolą.Iš gautos masės daromi nedideli kukuliukai ir verdami sultinyje.Išvirus sultinys perkošiamas,pridedama želatinos ir skysčiu užpilami kukuliukai,sudėti į gražų indą.Duodant į stalą,jei drebučiai kietesni-galima išversti į lėkštę kaip torčiuką.
Sveikos, gal kuri nors gaminate pyragėlius su šaldyta pirktine tešla? Gal papasakotumėte kaip gaminate, kokius įdarus dedate ir kaip formuojat pyragėlius? Norėčiau Kūčioms pasigaminti pyragėlių pati, bet nelabai moku