Labas rytukas,gaspadinės
Įdedu šližikų receptą aquilatel :
500g miltų
artipilnė stiklinė pieno
50g aliejaus arba sviesto
20g mielių
1/4 stiklinės aguonų
100g cukraus
žiupsnelis druskos
mieles išmaišome šiltame piene su trupučiu cukraus.Jei dedame sviestą-išlydome ir supilame į miltus.Iš visų produktų suminkome tešlą ir pakildiname.Aguonas galima nuplikyti-bet aš dedu sausas.
Kai tešla pakyla,iškočiojame 1cm storio sluoksniu,supjaustome panašaus storio juostelėmis,ir pakočioję tarp rankų,darome volelius,iš kurių ir supjaustome šližikus
Aš darau keturgubą normą-tai man gaunasi didysis maksimos maišiukas.
Dar kažkuriai mergicai reikėjo trapios tešlos receptuko :
700g miltų
1/2 kg sviesto
1 kiaušinis
4 valg.š grietinės
ant didelės virtuvinės lentos pilame visą miltų kiekį,padarome duobutę.Į jos vidurį dedame atšaldytą gabalais supjaustytą sviestą,grietinę,išplaktą kiaušinį.Kapojame dideliu peiliu,kol pasidaro vientisa masė.Ją suspaudžiame į gniužulą ir 2-iems valandoms dedame į šaldytuvą.Minkyti nerekomenduojama-tik tiek,kiek būtiniausia.
Aciu Oho, net keturguba mums uzteks dvigubos porcijos
[quote=lututė,2009 12 03, 15:13]
[quote=chanuma,2009 12 03, 16:05]
Per Kūčias panašius virtinukus darom prie barščių .
Baršteliai verdami paprastai : pirmiausia iš džiovintų baravykų išverdamas stiprokas sultinys,grybai nukošiami ir sumalami.Paskui dar apkepinami su smulkiai pajaustytu svogūnu-tai virtinukų įdaras.Į sultinį dedami prieskoniai,aliejuje pakepinti svogūnai,morkos-kas mėgsta-saujelė anksčiau išvirtų pupelių.Burokėlius dedu konservuotus obuolių sultyse-man jie švelnesni.Bet galima įvairiai...
Virtinukus šiuo atveju dedam tiesiai į barštelius ir valgom.
Mano mama visuomet taip daro , tai skaniausias Kūčių patiekalas , ir daro viską be jokių pienų ar sviestų, o būna taip skaaanu , gal todėl kad šį patiekalą ir valgome tik per Kūčias
[quote=chanuma,2009 12 03, 16:05]
Per Kūčias panašius virtinukus darom prie barščių .
Baršteliai verdami paprastai : pirmiausia iš džiovintų baravykų išverdamas stiprokas sultinys,grybai nukošiami ir sumalami.Paskui dar apkepinami su smulkiai pajaustytu svogūnu-tai virtinukų įdaras.Į sultinį dedami prieskoniai,aliejuje pakepinti svogūnai,morkos-kas mėgsta-saujelė anksčiau išvirtų pupelių.Burokėlius dedu konservuotus obuolių sultyse-man jie švelnesni.Bet galima įvairiai...
Virtinukus šiuo atveju dedam tiesiai į barštelius ir valgom.
Mano mama visuomet taip daro , tai skaniausias Kūčių patiekalas , ir daro viską be jokių pienų ar sviestų, o būna taip skaaanu , gal todėl kad šį patiekalą ir valgome tik per Kūčias
Sveikos,
Jeigu norite išsikepti tikruosius kūčiukus,reikia naudoti tik vandenuką,miltus mieles ,aguonas,cukrų,druską,aliejų.
Jie bus traškūs,ir skanūs.
Koki bus kūčiukai,jeigu jūs dėsite pieną,sviestą ir t.t.
Išlaikykime tas tikrąsias protėvių tradicijas
Ruoškime stalą laikydamos tų tikrųjų tradicijų,tuomet ir šventės bus džiaugsmingesnės ne tik namuose,bet ir mūsų širdyse.
Jeigu norite išsikepti tikruosius kūčiukus,reikia naudoti tik vandenuką,miltus mieles ,aguonas,cukrų,druską,aliejų.
Jie bus traškūs,ir skanūs.
Koki bus kūčiukai,jeigu jūs dėsite pieną,sviestą ir t.t.
Išlaikykime tas tikrąsias protėvių tradicijas
Ruoškime stalą laikydamos tų tikrųjų tradicijų,tuomet ir šventės bus džiaugsmingesnės ne tik namuose,bet ir mūsų širdyse.
QUOTE(chanuma @ 2009 12 07, 08:53)
as taip ir nesuprantu, pagal viska galim kuciom kepti ar ne
Nesupratau,apie ka kalba?
QUOTE(ka2laite @ 2009 12 05, 20:00)
O gal netyčia foto turit?
šiaip tai jei kas rimtai pagal visas tradicijas švenčia-tai tikrai-daug ko negalima...Jokių kiaušinių,jokių grietinių,pienų ar majonezų,jau nekalbu apie sviestą.
Ant Kūčių stalo turi būti tik žuvys,daržovės,grūdiniai ir miltiniai patiekalai,riešutai,grybai...
tačiau nemanau,kad šlakas pieno į šližikus sugadins visą Kūčių stalą-nesam šiais laikais toki "super" tikintys,kad laikytumėmės visko pagal visus kanonus-visą adventą pasninko penktadienių,kas savaitę-bažnyčios lankymo ir t.t. ir pan.
O jei jau nesi dvasiškai esi ne visai viskam ištikimas-kam tas spektaklis prie stalo...
Žinoma,mėsos netieksim,tačiau mažutės išimtys ,manau,niekam nepakenks...
Ant Kūčių stalo turi būti tik žuvys,daržovės,grūdiniai ir miltiniai patiekalai,riešutai,grybai...
tačiau nemanau,kad šlakas pieno į šližikus sugadins visą Kūčių stalą-nesam šiais laikais toki "super" tikintys,kad laikytumėmės visko pagal visus kanonus-visą adventą pasninko penktadienių,kas savaitę-bažnyčios lankymo ir t.t. ir pan.
O jei jau nesi dvasiškai esi ne visai viskam ištikimas-kam tas spektaklis prie stalo...
Žinoma,mėsos netieksim,tačiau mažutės išimtys ,manau,niekam nepakenks...
QUOTE(lututė @ 2009 12 07, 16:56)
šiaip tai jei kas rimtai pagal visas tradicijas švenčia-tai tikrai-daug ko negalima...Jokių kiaušinių,jokių grietinių,pienų ar majonezų,jau nekalbu apie sviestą.
Ant Kūčių stalo turi būti tik žuvys,daržovės,grūdiniai ir miltiniai patiekalai,riešutai,grybai...
tačiau nemanau,kad šlakas pieno į šližikus sugadins visą Kūčių stalą-nesam šiais laikais toki "super" tikintys,kad laikytumėmės visko pagal visus kanonus-visą adventą pasninko penktadienių,kas savaitę-bažnyčios lankymo ir t.t. ir pan.
O jei jau nesi dvasiškai esi ne visai viskam ištikimas-kam tas spektaklis prie stalo...
Žinoma,mėsos netieksim,tačiau mažutės išimtys ,manau,niekam nepakenks...
Ant Kūčių stalo turi būti tik žuvys,daržovės,grūdiniai ir miltiniai patiekalai,riešutai,grybai...
tačiau nemanau,kad šlakas pieno į šližikus sugadins visą Kūčių stalą-nesam šiais laikais toki "super" tikintys,kad laikytumėmės visko pagal visus kanonus-visą adventą pasninko penktadienių,kas savaitę-bažnyčios lankymo ir t.t. ir pan.
O jei jau nesi dvasiškai esi ne visai viskam ištikimas-kam tas spektaklis prie stalo...
Žinoma,mėsos netieksim,tačiau mažutės išimtys ,manau,niekam nepakenks...
Lutute,perskaičiau tavo nuorodą ir,supratau,kad tu sumaišiai du terminus,tai tikėjimą{kiekvinas žmogus iš mūsų tą prasmę supranta skirtingai,ir jo nieks neverčia to daryti,tai kiekvieno žmogaus šventa valia}
Bet,jeigu tu ruoši kūčių stalą,prie kurio susės tavo šeima,artimieji,tau brangūs žmonės.
Tai ,jau pasistenk nors ,tai ,kad tavo stalas būtų šiek tiek tradiciškas{panašus į kūčių stalą
Tikejimas ir tradicijos yr dvi skirtingos sąvokos.
Pataisyk,jeigu aš ,klystu pasimokysiu iš tavo tradicijų,pamokymų.
QUOTE(regna @ 2009 12 07, 17:16)
Lutute,perskaičiau tavo nuorodą ir,supratau,kad tu sumaišiai du terminus,tai tikėjimą{kiekvinas žmogus iš mūsų tą prasmę supranta skirtingai,ir jo nieks neverčia to daryti,tai kiekvieno žmogaus šventa valia}
Bet,jeigu tu ruoši kūčių stalą,prie kurio susės tavo šeima,artimieji,tau brangūs žmonės.
Tai ,jau pasistenk nors ,tai ,kad tavo stalas būtų šiek tiek tradiciškas{panašus į kūčių stalą
Tikejimas ir tradicijos yr dvi skirtingos sąvokos.
Pataisyk,jeigu aš ,klystu pasimokysiu iš tavo tradicijų,pamokymų.
Bet,jeigu tu ruoši kūčių stalą,prie kurio susės tavo šeima,artimieji,tau brangūs žmonės.
Tai ,jau pasistenk nors ,tai ,kad tavo stalas būtų šiek tiek tradiciškas{panašus į kūčių stalą
Tikejimas ir tradicijos yr dvi skirtingos sąvokos.
Pataisyk,jeigu aš ,klystu pasimokysiu iš tavo tradicijų,pamokymų.
Nu kad,katukai-nemaišau.Dvasios ir tradicijų šiuo atveju turi būti vienovė.Negali būt atskirai tavo nusistatymai ir elgesys ...Man šiandien sunki diena aiškinimam-matai,sužinojau,kad darbo netenku
O mano kūčių stalas ir yra griežtai tradicinis-nepaisant mažytės išlygos-į šližikus pilu truputuką pieno . O visos žuvys,silkės,blyneliai,sriubytė-"be jokių vykruntasų"
QUOTE(lututė @ 2009 12 07, 17:40)
Lutute -ačiū už paaiškinimą -Užjaučiu tave,suprantu tave,ir siunčiu tau ,tik tiek tegaliu padėti
QUOTE(regna @ 2009 12 07, 18:13)
QUOTE(lututė @ 2009 12 07, 17:40)
Lutute -ačiū už paaiškinimą -Užjaučiu tave,suprantu tave,ir siunčiu tau ,tik tiek tegaliu padėti
Dėkui už palaikymą...tiesiog panorėk,kad man pasisektų-ir pasiseks
Šiandien sunku,o ryt jau ieškosiu išeities.Tokis gyvenimas.Rytdienai dar įmesiu kelis receptukus kūčių stalui-gal kam patiks
aguonele, mano senelė visada kūčiukus kepa žirnio dydžio "cementinius" bet jie man patys, patys. Esmė tame kad kepa tikrai gerokai prieš Kūčias - gal mėnesį kokį, sudeda į drobinį maišelį ir dar laiko netoli radijatoriau kad jie ir toliau džiūtų.