QUOTE(editamm @ 2007 12 20, 20:44)
o kaip pagaminti gabaliukais farširuotą karpį drebučiuose? Mano senelė tokį gamina - labai skanu - bet ji toli - o sako gamina iš akies - gal kas žinot receptą.
Žinok, nemoku karpio farširuot, bet darau tokią žuvį drebučiuose:
Reikia imti:
Apie 500g lašišos filė
Apie 500g pangasijaus arba jūros lydekos filė - bet kokia balta žuvies filė kuri tinka virimui ir aišku be kaulų.
1 nedidelę citriną
šaukštelį vegetos, lauro lapą, cielus 5 pipirus, normalaus dydžio svogūną
vieną morką ir žalių petražolių
Pakelį želatinos maždaug 1 litrui skystimo
Gamyba:
1. Abi žuvis sudedame į puodą, įdedam vegetos, lauro lapą, pipirus, nuluptą cielą svogūną, nuskustą ir riekutėmis suplaustytą morką.
2. Užpilam maždaug 1.5 litro vandens - reikės apie litrą sultinio kad liktų.
3. Verdam ant nestiprios ugnies apie pusvalandį, kol išvirs. Tada išgriebiam žuvį, skystimą perkošiame kad būtų skaidrus, išžvejojame morkas - galima ir atskirai išvirti morką, ji bus papuošimui.
4.Žuvį supjaustome smulkiai, ir dedam į indą kuriame stingdysime - jei ketinam iš indo išverst, ant dugno dedam ornamentus iš morkos ir kapotų petražolių.
5. Išbrinkinam želatiną pagal instrukcijas ant pakelio ir sumaišom su šiltu žuvies sultiniu. Geriau želatina lapeliais, bet jei tokios po ranka nėra tiks ir paprasta, tik reikia žiūrėt tada kad sultinys būtų pravėsęs o želatina ne lediniam vandenį brinkyta, nes gali sušokt gabalais.
6. Į sultinį įspaudžiam citrinos sultis, ragaujam - skystimas turi būti sūrokas, nes sustingus želatina numuš skonį.
7. Tada tuom sultiniu su želatina užpilam žuvį kad visą apsemtų.
8. Dedam visą reikalą į šaldytuvą kad sustengtų.
9. Išvertimui, taip pat kaip ir su želė tortu elgtis.
Receptą išbandžiau jau keliolika kartų, kol kas visą laiką gavosi niam niam.