Jau lietiniai šiemet tikrai bus ant mūsų stalo
QUOTE(linanil @ 2009 11 11, 17:28)
Jau lietiniai šiemet tikrai bus ant mūsų stalo
Na, skanaus tuomet.
O aš dar pagalvojau, kad galima ant Kūčių stalo padėti ir mini sumuštinukų...Man labai skanūs sluoksniuoti su avokadu-fermentiniu sūriu-batonu. Tik, kad tikriausiai kiti nevalgo nieko net pieniško per Kūčias...Bent jau aš tokių žmonių pažįstu. Aš asmeniškai nevalgau tik mėsų.
Na mes ir gi tik mėsų nevalgome. Koldūnus šiaip visuomenet su aguonuomis aliejuje verdame, super nors kitiems nepriimtina. Aš esu kūčioms kepusi sluoksniuotus pyragėlius su grybais džiovintais dar.
Keliu temutę viršun,mergytės-tikrai,pats laikas dalytis idėjomis ir receptukais.Įdėsiu ir aš
Šitą receptą man davė sena žydė,o žydai,kaip žinia žuvį gaminti moka
[Silkė žydiškai
Reikės :
lengvai pamarinuotos arba paprastos nesūrios silkės
džiovintų baravykų
svogūnų
1 dėžutės rūkytų šprotų aliejuje
pomidorų padažo
Grybus išmirkome ir pakepiname su svogūnais.Baigiant kepti,sudedame permaltus šprotus ir padažą.Atvėsusią masę užpilame ant supjaustytos juostelėmis silkės.
Šį patiekalą išbandžiau-gana neblogas skonis.
Dar kūčių stalui gaminu žuvų kotletukus.
Žuvų kotletukai
reikės : menkės arba strimėlės (aš naudoju strimėlę,nes man labiau tinka skonis-o ir pigiau)
svogūnų,pipirų,kiaušinio,druskos,pieno,truputį batono ir džiūvėsių.Būtinai-česnako 1-2 skiltelių.
Žuvį išdorojame ir permalame.Į masę dedame kiaušinį,piene mirkyto batono,kapoto svogūno.Įspaudžiam česnako ir įmušam kiaušinį.Perminkius formuojam cigaro formos nedidukus kotletukus ir apvolioję džiūvėsėliais,kepam įkaitintam aliejuje.
Skanaus Lauksiu ir jūsų minčių
Šitą receptą man davė sena žydė,o žydai,kaip žinia žuvį gaminti moka
[Silkė žydiškai
Reikės :
lengvai pamarinuotos arba paprastos nesūrios silkės
džiovintų baravykų
svogūnų
1 dėžutės rūkytų šprotų aliejuje
pomidorų padažo
Grybus išmirkome ir pakepiname su svogūnais.Baigiant kepti,sudedame permaltus šprotus ir padažą.Atvėsusią masę užpilame ant supjaustytos juostelėmis silkės.
Šį patiekalą išbandžiau-gana neblogas skonis.
Dar kūčių stalui gaminu žuvų kotletukus.
Žuvų kotletukai
reikės : menkės arba strimėlės (aš naudoju strimėlę,nes man labiau tinka skonis-o ir pigiau)
svogūnų,pipirų,kiaušinio,druskos,pieno,truputį batono ir džiūvėsių.Būtinai-česnako 1-2 skiltelių.
Žuvį išdorojame ir permalame.Į masę dedame kiaušinį,piene mirkyto batono,kapoto svogūno.Įspaudžiam česnako ir įmušam kiaušinį.Perminkius formuojam cigaro formos nedidukus kotletukus ir apvolioję džiūvėsėliais,kepam įkaitintam aliejuje.
Skanaus Lauksiu ir jūsų minčių
QUOTE(-Mylia- @ 2009 11 10, 13:56)
Kad Kūčios tuo ir žavios, kad patiekalai tradiciškai beveik tie patys...
Pernai gaminau tuno salotas, tai visiems labai patiko, pomidorus įdarytus tunu... Lietinius su tunu... Na, tuno mėgėja aš... O šiaip silkė, silkė silkė...
Pernai gaminau tuno salotas, tai visiems labai patiko, pomidorus įdarytus tunu... Lietinius su tunu... Na, tuno mėgėja aš... O šiaip silkė, silkė silkė...
Mylia, kaip ruoši pomidorus su tunu Vistiek dar naudoji kokius nors priedus.
Man rodos,mergaitės,kad sudubliavot temą
QUOTE(Faustinata @ 2009 11 25, 19:56)
Mylia, kaip ruoši pomidorus su tunu Vistiek dar naudoji kokius nors priedus.
Aha - pipiriuko, truputi, truputi citrinos, majonezo ir kiaušinio.Viską sumaišius dedu į skobtus pomidorus.
Papildyta:
QUOTE(lututė @ 2009 11 26, 10:22)
Man rodos,mergaitės,kad sudubliavot temą
Lutute, nežinau, reikia autorės teirautis...
sveikos
noriu pasidalinti ir as pora receptuku, kas man labai patinka per kucias
SILKE SU SAULEGRAZOMIS
silke supjaustom gabaliukais. saulegrazu branduolius pakepiname sausoje keptuveje kol apskrus ir prades "sokinet" supilame i dubeni. i ikaitinta alieju sudedame pjaustyta svoguna (nemazai, priklausomai nuo silkes ir nuo valgytoju skaiciaus ) pakepiname, iberiame pipiriuko, druskytes nedaug. supilame viska ant saulegrazu, ismaisome ir sudedame prie silkes arba ant jos
SILKE SU ZEMES RIESUTAIS
silke supjaustome gabaliukais. paskrudiname zemes riesutus. paskui pakepiname svoguna. sumaisome riesutus ir svogunus su pomidoru padazu ir suverciame viska ant silkes
man cia pacios skaniausios silkes
dar mama darydavo:
zemaiciu blynus su dziovintais grybais
virtinukus su aguonom, su dziovintais grybais
grybu kotletus
krabu lazdeles tesloje kepdavo
kazi ar galima majoneza per kucias
jei galima, tai labai skanu pakepinti saulegrazas, sumaisyti su tarkuotom zaliom morkom ir majonezu
pas drauge dar valgiau skania misraine. krabu lazdeles, poras, ikrai baltyminiai ir majonezas
noriu pasidalinti ir as pora receptuku, kas man labai patinka per kucias
SILKE SU SAULEGRAZOMIS
silke supjaustom gabaliukais. saulegrazu branduolius pakepiname sausoje keptuveje kol apskrus ir prades "sokinet" supilame i dubeni. i ikaitinta alieju sudedame pjaustyta svoguna (nemazai, priklausomai nuo silkes ir nuo valgytoju skaiciaus ) pakepiname, iberiame pipiriuko, druskytes nedaug. supilame viska ant saulegrazu, ismaisome ir sudedame prie silkes arba ant jos
SILKE SU ZEMES RIESUTAIS
silke supjaustome gabaliukais. paskrudiname zemes riesutus. paskui pakepiname svoguna. sumaisome riesutus ir svogunus su pomidoru padazu ir suverciame viska ant silkes
man cia pacios skaniausios silkes
dar mama darydavo:
zemaiciu blynus su dziovintais grybais
virtinukus su aguonom, su dziovintais grybais
grybu kotletus
krabu lazdeles tesloje kepdavo
kazi ar galima majoneza per kucias
jei galima, tai labai skanu pakepinti saulegrazas, sumaisyti su tarkuotom zaliom morkom ir majonezu
pas drauge dar valgiau skania misraine. krabu lazdeles, poras, ikrai baltyminiai ir majonezas
Silkė žemaitiškai
Numirkytą ir juostelėm supjaustytą silkę sudedam į silkinę.
Svogūną kepinam aliejuje,baigiant užpilame pomidorų padažo.Karštą masę pilam ant silkės.Skanaus
Numirkytą ir juostelėm supjaustytą silkę sudedam į silkinę.
Svogūną kepinam aliejuje,baigiant užpilame pomidorų padažo.Karštą masę pilam ant silkės.Skanaus
QUOTE(lututė @ 2009 11 26, 17:58)
Silkė žemaitiškai
Numirkytą ir juostelėm supjaustytą silkę sudedam į silkinę.
Svogūną kepinam aliejuje,baigiant užpilame pomidorų padažo.Karštą masę pilam ant silkės.Skanaus
Numirkytą ir juostelėm supjaustytą silkę sudedam į silkinę.
Svogūną kepinam aliejuje,baigiant užpilame pomidorų padažo.Karštą masę pilam ant silkės.Skanaus
Aš dar būtinai su svogūnais apkepu ir morką Hmmmm..
QUOTE(*Marta* @ 2009 11 26, 17:03)
kazi ar galima majoneza per kucias
jei galima, tai labai skanu pakepinti saulegrazas, sumaisyti su tarkuotom zaliom morkom ir majonezu
pas drauge dar valgiau skania misraine. krabu lazdeles, poras, ikrai baltyminiai ir majonezas
Mes majonezą valgom.Kiti apskritai neleidžia sau nieko apart aliejaus augalinio.Tai ir blynų su pienu nemaišo, tik su vandeniu. Matyt nuo krašto ir tradicijų priklauso. O tavo receptai su silke tai super.Tikrai išbandysiu.
QUOTE(Ievuliuks @ 2009 11 27, 11:51)
Aš dar būtinai su svogūnais apkepu ir morką Hmmmm..
Tai čia jau kitam regionui priklausai-jo,yr ir toks receptas-morkos,svogūnai,kečupas.Kai kas dar razinų įdeda-bet visa šita reik pilt ant silkės atšaldytą...o tuo tarpu mano viršuj paminėtam,kai užpili karštą-ta silkė lyg ir pakepus gaunasi-skonis kitoks...