O aš parodysiu ką mes su šeima kepėm kūčių išvakarėse Kalėdiniam stalui
QUOTE(BRYI @ 2009 01 07, 10:11)
O aš parodysiu ką mes su šeima kepėm kūčių išvakarėse Kalėdiniam stalui
Jums prireiks :
200g vandens, 20g karpių, 20g lynų arba lydekų, 20g ešerių, 20g kuojų, 10g ungurio, 12g morkų, 12g svogūnų, 3g česnakų, 3g krapų, 3g petražolių, 100g sterko filė, 2g druskos, 0,05g maltų juodųjų pipirų, 0,01g džiovintų peletrūnų, 2g šviežių krapų, 5g Trejų devynerių trauktinės
Veiksmai :
Į 200g vandens įdėkite išdarytų 20g karpių, 20g lynų arba lydekų, 20g ešerių, 20g kuojų, 10g ungurio, arba kitokių penkių skirtingų žuvų, sudėtų į marlės maišelį. Į kitą marlinį maišelį įdėkite 12g morkų, 12g neluptų, bet gerai nuplautų svogūnų, 3g neluptų, bet gerai nuplautų česnakų, 3g krapų ir 3g petražolių kotų, sudėkite į žuvienę ir virkite 10-15 min. ant lėtos ugnies (jei smarkiai virs, tai bus drumstas sultinys), graibant susidariusias putas. Išvirus, maišelius išimkite, įdėkite 100g sterko filė arba kitos baltos be kaulų žuvies filė, ir dar pavirkite 5 min. Žuvies gabalus išimkite ir padėkite šiltai. Sultinį pagardinkite 2g druskos, 0,05g maltų juodųjų pipirų, ir, uždengus dangtį, pritraukinkite. Patiekiant, į sultinį įdėkite virtos žuvies gabalą, 0,5g ypatingai plonai supjaustytų džiovintų pomidorų šiaudelių, įberkite 0,01g džiovintų peletrūnų, 2g šviežių krapų šakelių ir dar įpilkite 5g Trejų devynerių trauktinės
200g vandens, 20g karpių, 20g lynų arba lydekų, 20g ešerių, 20g kuojų, 10g ungurio, 12g morkų, 12g svogūnų, 3g česnakų, 3g krapų, 3g petražolių, 100g sterko filė, 2g druskos, 0,05g maltų juodųjų pipirų, 0,01g džiovintų peletrūnų, 2g šviežių krapų, 5g Trejų devynerių trauktinės
Veiksmai :
Į 200g vandens įdėkite išdarytų 20g karpių, 20g lynų arba lydekų, 20g ešerių, 20g kuojų, 10g ungurio, arba kitokių penkių skirtingų žuvų, sudėtų į marlės maišelį. Į kitą marlinį maišelį įdėkite 12g morkų, 12g neluptų, bet gerai nuplautų svogūnų, 3g neluptų, bet gerai nuplautų česnakų, 3g krapų ir 3g petražolių kotų, sudėkite į žuvienę ir virkite 10-15 min. ant lėtos ugnies (jei smarkiai virs, tai bus drumstas sultinys), graibant susidariusias putas. Išvirus, maišelius išimkite, įdėkite 100g sterko filė arba kitos baltos be kaulų žuvies filė, ir dar pavirkite 5 min. Žuvies gabalus išimkite ir padėkite šiltai. Sultinį pagardinkite 2g druskos, 0,05g maltų juodųjų pipirų, ir, uždengus dangtį, pritraukinkite. Patiekiant, į sultinį įdėkite virtos žuvies gabalą, 0,5g ypatingai plonai supjaustytų džiovintų pomidorų šiaudelių, įberkite 0,01g džiovintų peletrūnų, 2g šviežių krapų šakelių ir dar įpilkite 5g Trejų devynerių trauktinės
Laikas dalintis mintimis
sveikos merginos ir moterys.arteja didziosios metu sventes.tad pradedu galvoti ka galeciau skanaus ir naujo pagaminti.jei turit kokiu nerealiu receptu prasom pasidalinkit su mumis
Oi vargeli Šiemet pirma karteli mudu abudu su brangiausiuoju namučiuose kučias ruošime, tai ir labai sudomintu kokie idomesni receptukai taip pat
Laukiam laukiam
Laukiam laukiam
Na bet pas kiekvienus tradicijos juk skiriasi vat pvz apie blynus net nebuvau pagalvojusi kūčioms....
http://www.supermama...;#entry31680812
Kiek žinau, SM moderatorės Kūčių ir Kalėdų patiekalų temas kasmet iškelia į favorites
Kiek žinau, SM moderatorės Kūčių ir Kalėdų patiekalų temas kasmet iškelia į favorites
ačiū
QUOTE(linanil @ 2009 11 10, 17:04)
Na bet pas kiekvienus tradicijos juk skiriasi vat pvz apie blynus net nebuvau pagalvojusi kūčioms....
Man ne Kūčios, jei ant stalo nėra prie visų patiekalų su silke dar ir lietinių su uogiene, blynų su silke ir naujausias - lietinių su su tunų įdaru. Niam niam...