Mandarinų medelis padarytas iš mandarinų, kurie ant medinių iešmukų susmaigstyti į putplastinį pagrindą
Tik aš jį darydama klaidų padariau, dėl ko jis nepradėtas valgyti, subyrėjo- pirma, tai padariau persilpną, perploną kotą, nors atrodoė labai kietas- bambukinis- bet jis spyruokliuodavo taip nemaloniai, vos pajudinus medelį, į visas puses siūbuodavo- norėjau laibo, bet kitą kartą darysiu arba gana storą medinį, normalų tsakant, arbajei ploną- tai metalinį kokį
Iešmukus kepimo sulaužiau, nes dantų kra[pštukai ar sumuštinių smeigtukai netiko- jie perploni- ir nuo jų mandarinas nučiuožia.
Kita klaida buvo- perdidelis ir pertrapus pagrindas- jam užpildyti mandarinais reikėjo net dviejų kilų mandarinų , dėl ko ta galva buvo labai sunki, ir putplastinis pagrindas per lengvas jai, neatlaikė ir nusiklijavęsnuo koto, nučiuožė kamienu žemyn ant vazono Kitą kartą darysiu pagrindą mažesnį, ir ne iš putplasčio, o iš kokio nors vaisiaus- gal kokio meliono ar greipfrukto- kas geriau laikys, arba sudžiovintos žievės šių vaisių.
Dar klaida- labai iš anksto pagaminti tą medelį, nes ilgiau pastovėję apatiniai mandarinai čiuožia nuo tų iešmukų, gal kiek padžiūvus žievei praplatėja skylės kur pradurta, ar ką... Gaunasi taip, kad persismeigia kiaurai tie mandarinai, ir išlenda iešmukas per kitą galą- kitap nesilaiko- tai bandysiu ant to galiuką ką kietesnio užsmeigti- kokį prieskonį- muskatą ar džiovinto vaisiaus gabaliuką, ar saldainiuką kokį kietą, kad priaikytų tą mandariną, kad jis nečiuožtų. Viršutiniai ir visuriniai mandarinai nečiuožia, o apatiniai-taip.
Šiaip man patiko, nes susitaupo vietos ant stalo, galima kūrybingai papuošti eglutės žaisliukais, saldainiai riešutais, džiov. vaisiais- bet aš nespėjau, man suiro per mano klaidas. Tai kitąsyk bandysiu jų nekartoti, daryti tvirtesnį ..
Na taip, gyveni, žmogau, ir mokaisi O ant greipfruto irgi nemanau, kad gerai laikytųsi- jis gi minkštas vaisius O mango dėl tokio reikalo aš irgi negadinčiau Nieko geresnio negalėčiau pasiūlyti panaudoti kaip pagrindą... Už tai turbūt pati tokio medelio ir negaminu Šiemet per šventes apskritai mažai mandarinų turėjom... Kad gi brangūs! Anksčiau matydavau, kad žmonės po 2-3 didžiausius maišus prisidėdavo, o dabar- po truputį, po truputį... Ir mes taip. Ant Kalėdinio stalo gulėjo 8 mandarinai, tai daug vietos neužėmė . Per Naujuosius irgi gal tiek bus. Bet ir tiek mums pakanka Sėkmės kitąmet mėginant spręsti kaip pagamint tą medelį P.S. Šiaip geriausia būtų turėti gyvą mandarinų medelį... Mes auginam ir apelsiną, ir mandariną, ir citriną, bet šmikiai nežydi, nors tu ką
Nu vat melionas koks, jo žievė, nėra tokia jau minkšta, bet medelis būtų baisaus sunkumo Bet aš vis galvoju, kad gal galima tiesiog pasidaryti kokį daugkartinį pagrindą tam medeliui- iš kokios kietos medžiagos, gatavai su spygliais pamauti mandarinams. Arba tiesiog iš storos kietos vielos padaryti puokštę- na tokią vielų puokštę-ežį- ar kaip pavadinti- ir tiesiog be jokio kitokio pagrindo, maustyti ant to ežio tuos mandarinus. Arba pvz. kokį greipfruktą sudžiovini, perpjovus per pusę ir išskabtavus, arba perpjauni plastikinį kamuolį kietą, ir prikalstai į jį iš vidaus cvekų kokių, tada suklijuoji, galima dar į vidų kokio gipso pripilti į abi puseles, kad tvirčiau būtų, ir kai išdžius suklijuoti puseles. Ir bus toks nuolatinio naudojimo pagrindas. Tik reikia atitaikyti taip maždaug, kad tarpai tarp vinių būtų tokie, jog įvairaus dydžio mandarinai įsitektų- o jei bus tarpai, puošti kokiais kaspinais, ar kuo kitu.
Nu bet čia jau kitiems metams turbūt
Nu bet čia jau kitiems metams turbūt
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 12 29, 17:49)
Mandarinų medelis padarytas iš mandarinų,...
Ačiū
Kad iš mandarinų, tai supratau įdomu buvo į ką smeigta ir kas per kotas, kaip pritvirtintas apačioje
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 12 30, 21:52)
... Bet aš vis galvoju, kad gal galima tiesiog pasidaryti kokį daugkartinį pagrindą tam medeliui- iš kokios kietos medžiagos, gatavai su spygliais pamauti mandarinams...
super mintis Reikia tik sugalvoti iš ko daryti
Ikisauiras savo nosi.
Paskaiciau,nuorodas ir man uzkliuvo si ideja,nors jau ir praejo sios sventes.Mandarinai,yra sunkus,vietoj ju galima panaudoti kinkanus,jie mazesni ir lengvesni.
Dar,galima panaudoti dumplainius.juk jie taip pat grazus geltoni.Noriu paklausti?
Ar ,butinai ,turi buti mandarinai?Ka?Ar,cia tradicija?
Vasara ,galima pasiruosti naturalia sakute,ar tai nenaturaliau ir vaisiai issidesto graziau.
O,ismeigti galima panaudoti ananasa. kokosa.
Parasykite,ar tai butina mandarina?
Paskaiciau,nuorodas ir man uzkliuvo si ideja,nors jau ir praejo sios sventes.Mandarinai,yra sunkus,vietoj ju galima panaudoti kinkanus,jie mazesni ir lengvesni.
Dar,galima panaudoti dumplainius.juk jie taip pat grazus geltoni.Noriu paklausti?
Ar ,butinai ,turi buti mandarinai?Ka?Ar,cia tradicija?
Vasara ,galima pasiruosti naturalia sakute,ar tai nenaturaliau ir vaisiai issidesto graziau.
O,ismeigti galima panaudoti ananasa. kokosa.
QUOTE(regna @ 2008 12 31, 02:24)
Nebūtina, bet daugeliui žiemos šventės asocijuojasi būtent su mandarinais
Aišku kad nebūtinai- aš turėjau minčių ir pyragėlius, ir spurgas, ir saldainius ir sausainius ir morengus taip pateikti- tik reikia žūrėti, kad nesmuktų jie nuo tų pagaliukų ant kurių pasmeigti, nes jei labai minkšti, tai slinks, ypač pastovėję, kai padžiūsta žievė ir skylė dūrio džiūdama išsiplečia.
Šiaip nėra tokios tradicijos, aš bent nežinau- čia tik taip , dėl įdomumo taip dariau Tai tiktų ir šaka paprasta, manau, papuošti , apkabinėti mandarinais- irgi nebloga mintis, arba nebūtinai mandarinais, o ką mėgstame
O kotas medelio apačioje į gipsą įtaisytas, priliejau gipso į plastikinį vazoną (keraikinis skilti džiūdamas gali, jei tiesiai į jį gipsą pilame ), tada kai kažkiek apstingo, įsmeigiau bambukinę lazdelę į vidurį, ir palaukiau sustingti viską. tada dėjau plastikinį vazoną į keramikinį, derantį prie stalo spalvų. Viršų vazono -riešutais , cinamono lazdelėms , priskoniais apklijuoti galima, arba apdėti- kalėdinis aromatas bus.
Šiaip nėra tokios tradicijos, aš bent nežinau- čia tik taip , dėl įdomumo taip dariau Tai tiktų ir šaka paprasta, manau, papuošti , apkabinėti mandarinais- irgi nebloga mintis, arba nebūtinai mandarinais, o ką mėgstame
O kotas medelio apačioje į gipsą įtaisytas, priliejau gipso į plastikinį vazoną (keraikinis skilti džiūdamas gali, jei tiesiai į jį gipsą pilame ), tada kai kažkiek apstingo, įsmeigiau bambukinę lazdelę į vidurį, ir palaukiau sustingti viską. tada dėjau plastikinį vazoną į keramikinį, derantį prie stalo spalvų. Viršų vazono -riešutais , cinamono lazdelėms , priskoniais apklijuoti galima, arba apdėti- kalėdinis aromatas bus.
QUOTE(Will @ 2008 12 28, 23:01)
Visus receptus susirinkau iš šios ir senesniosios temų- viskas gavosi super, išskyrus kisielių Avižas išsibrinkinau, bet vyras negavo spanguolių, tai nupirko sauso kisieliaus Na, bent pusryčiai sveiki buvo Labai labai patiko jadzkos silkė su brokoliais- vyras prašė dar kadanors ne Kūčių proga pagaminti
Džiaugiuos, kad patiko. PAs mus ji irgi pirmiausia sudorota buvo
Aš tai ir kanapių gaminau, tai skanu tik labai mažai jų reikia. Tik va "dosnioji" buvau ir primaliau visą bliūduką sriubinį tokį, tai nebuvo ką su jom daryt : pasirodo biškučio tereikia.... O kambarys kvepėjo jomis.
Dar dariau keptas orkaiotėje daržoves su prieskoniais (bulves morkas, paprikas, cukinijas). IRgi labai skanu
As siemet nutariau pasinaudoti kazkurios mamytes idaryto karpio receptu, tik deja neteko paragauti Kadangi saldytuve vietos nekalnai buvo... o lauke - salta karpis buvo isnestas marinuotis i balkona ir uzslegtas bliudu su svoriais... nu bet kaimynu katinui tai nesudare sunkumu ir suede beveik visa karpi Likuciai aisku jau atiteko musu suniui... Kagi Kucios ir gyvuliuku svente... tai maistu pasidalijom ir su jais
Pabandziau kucioms pasidaryti apelsinu,kur,reikia susmaigyti gvaizdikelius .
Kadangi ankstesnese nuorodose radau ,kad jie supelyje,pabandziau tik viena.
As,juo papuosiau kaledini bata,bet jis man nesupelijo,laikosi tvirtai.
Ir,man kilo ideja,kuriagalima pritaikyti ir pavasario diziajai sventei.
Reikia paimti lekste su prismaigstytus apelsinus sujungti ziedu.{ratu}
viduryje galima isdestyti susmaigstytus mandarinus.
Paciame viduryje ideti zvake su kupolu.sAs,vietoj eglutes pasidariau medi is forzitijos ji dabar jau senai prazydus,mazi burbulai raudoni aukso spalvos vaizdasman grazus
Kadangi ankstesnese nuorodose radau ,kad jie supelyje,pabandziau tik viena.
As,juo papuosiau kaledini bata,bet jis man nesupelijo,laikosi tvirtai.
Ir,man kilo ideja,kuriagalima pritaikyti ir pavasario diziajai sventei.
Reikia paimti lekste su prismaigstytus apelsinus sujungti ziedu.{ratu}
viduryje galima isdestyti susmaigstytus mandarinus.
Paciame viduryje ideti zvake su kupolu.sAs,vietoj eglutes pasidariau medi is forzitijos ji dabar jau senai prazydus,mazi burbulai raudoni aukso spalvos vaizdasman grazus
O taip, aš irgi taip kažkada buvau apelsiną susmaigsčiusi gvazdikėliais Po kiek laiko, kai jau tas kūrinys apdžiuvo (gal po savaitės) galvojau iš kur toks keistas kvapas Toks, tarsi stomatologo kabinete... Ogi praėjus pro šitą apelsiną pajaučiau, kad tas kvapas nuo jo! Taigis, kad susimaišė apelsino ir gvazdikėlių kvapas ir išėjo toks vat specifinis mišinys Ir nepasakyčiau, kad labai malonus
Jurvite,uztikusi tavo nuoroda,perskaiciau ir nuejau pasiziureti savo grozybes.
Na,uostinejau,bet tokio kvapo dar tikrai nera,nebent atsiras veliau.
O,gal tu nemegsti gvaizdikeliu kvapo?
Kaip ,ten,jau bebutu,aciu tau uz nuoroda.
Lauksiu ekspermento.
Na,uostinejau,bet tokio kvapo dar tikrai nera,nebent atsiras veliau.
O,gal tu nemegsti gvaizdikeliu kvapo?
Kaip ,ten,jau bebutu,aciu tau uz nuoroda.
Lauksiu ekspermento.