Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Magelunda @ 2008 12 23, 17:11)
silsta, lėta, >>

as per kucias nevalgau, tiesiog as kazkaip net nepastebejau, kad sedziu kuciu patiekalu skyrelyje ir parasiau blush2.gif  blush2.gif  nepykit. 4u.gif
as dar idedu cesnako, ir man asmeniskai su majonezu skaniau  smile.gif

Baik, tik user posted image niekas ir nepyksta. Juk ne kartą rašyta buvo, kad kiekvieno reikalas, ką valgyti per Kūčias.
Gerų švenčių.

Vakar išgirdau dar iveną rceptą:

Paimi žalią bulvę su lupynom, gerai ją nuplauni. Tada apipjaustai taip, kad gautųsi grybas. Tuos grybus iškepi 'fritiurinėj' (su visom lupynom). Tada padedi ant lėkštės salotų laų, sudedu grybą/silkutę/grybą/sulkutę it t.t. Galima papuošti gražiai.

Ir dar vienas, bet labiau gal Kalėdom tinka:

Išverdi menkės file, bulviu, viską gūdi, pridedi truputį sviestuko ir formuoji rutuliukus. Vėlgi ant salotų lapo dedi rutuliukus, o iš kelių didesniu darai senį besmegenį. Taip pat papuošiam.

Skanaus.
Atsakyti
Leta, kokie puikus, paprasti tavo receptukai. Gaila, kad ne namuose per sventes busim, o tai butinai pasidaryciau...
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2008 12 23, 18:23)
as turiu saldytu grybu, tai juos manau apvirti siandien ir pakepinti su svogunais sumalus mesmale, o paskui sakau padaryti kaip lietiniu tesla, na kiausinio imusti, druskytes tuos grybus ir kepti, manau butu skanu rolleyes.gif
mano mama man kaili iskartsu suzinojus, kad mesa per Kucias valgau biggrin.gif
bet jei is tikro, mano asmeninis reikalas, esu uzaugus is vaikystes, kad nevalgom mesos per Kucias, nei as esu labai tikinti, nei ka, bet kaip sakau pasiduodu tradicijoms, ir be mesos yra kas valgyti visa diena juk

nu bet manau kiekvienas gali ir pasakyti savo nuomone, o drausti niekas niekam nedraudzia, todel ir tatip uzsipulti nelabai jau grazu, sorry blush2.gif
Tai juk ji pasake, kad juk negalima(omeny turejo bendrus isitikinimus), o ne pasake, kad DRAUDZIAMA; nes busit uz tai sudegintos ant lauzo lotuliukas.gif .Kodel jus i viska taip jautriai reaguojat, nesuprantu.Juk Kucios arteja, Kaledos, gerumo sventes wub.gif


Nelabai supratau, kas čia dėl ko pyksta. Kaip ir Jus, as galiu pasakyti savo nuomone ir nereikia moralu, vien dėl to kad esu "naujokas". Niekas čia į nieką jautriai nereaguoja ir neužsipuola, mėgstu reikšt nuomonę tiesiai šviesiai, be jokių užuolankų, atleiskit, brangiosios, jei kažką įžeidžiau ar supykdžiau, nu tikrai nenorėjau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simike: 24 gruodžio 2008 - 10:41
Siūlau neblogą receptuką: KREVETĖS SU IMBIERU IR MEDUMI
450g krevečių, geriau negliaudytų, jos skanesnės
Pusė raudonosios paprikos
Česnako sklit.
Pusė svogūno
Šaukštelis imbiero malto
Šaukštelis medaus
Du šaukštus alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų.

Smulkokai pjaustytus svogūnus, papriką, kapotą česnaką pakepti 3-5min. Įdėti medaus, imbiero, pagardint druska, pipirais, išmaišyt ir dar pakepint porą min., galiausiai sudėti nuluptas ir nuplautas krevetes, gerai išmaišyti ir uždengus patroškinti 5min. Skanaus smile.gif Egzotiškas ir netradicinis patiekalas kūčių stalui.
Atsakyti
CIBULYNE
pakepinti sausoje keptuveje silkes file. (Mociute kepdavo krosnyje visa silke su galva)
Atvesinus puode sudeti jai i draugija ziedeliais pjaustytus svogunus, virinta vandeni, pipiriuko, citrinos rugsties arba acto. Valgyti su karstom bulvem.
Cia Kuciu patiekalas, bet po kaledu labai tinka,nes atgaivina istampyta skrandi 4u.gif
Atsakyti
Paprastas, patiekaliukas. PEVAGRYBIAI SU ČESNAKU IR PETRAŽOLĖMIS


Pievagrybiai
Česnakai
Šviežios petražolės
Sviestas, aliejus
druska, pipiriukai

Kapotus česnakus šiek tiek pakepinti aliejuje. Sudėti nuplautus nepjaustytus (geriau pasirinkti mažiukų) pievagrybius. Įdėti šaukštą sviesto. Kepti, kol išgaruos susikaupęs vanduo. Baigiant kepti (jau išgaravus vandenukui) sudėti kapotas petražoles, dar pačirškinti, druskinti... ir Skanaus. Šis patiekalas atšalęs thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 24 gruodžio 2008 - 12:31
QUOTE(drugelis. @ 2008 12 24, 12:20)
Siūlau neblogą receptuką: KREVETĖS SU IMBIERU IR MEDUMI
450g krevečių, geriau negliaudytų, jos skanesnės
Pusė raudonosios paprikos
Česnako sklit.
Pusė svogūno
Šaukštelis imbiero malto
Šaukštelis medaus
Du šaukštus alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų.

Smulkokai pjaustytus svogūnus, papriką, kapotą česnaką pakepti 3-5min. Įdėti medaus, imbiero, pagardint druska, pipirais, išmaišyt ir dar pakepint porą min., galiausiai sudėti nuluptas ir nuplautas krevetes, gerai išmaišyti ir uždengus patroškinti 5min. Skanaus smile.gif Egzotiškas ir netradicinis patiekalas kūčių stalui.

Oi, kaip skaniai tikriausiai. Reikės būtinai pabandyti.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 12 23, 04:46)
Aš užpilu aguonas verdančiu vandeniu, o kai ataušta, 3 kartus permalu su mėsmale. Į dubenį pilu virinto vandens, pasaldinu, supilu maltas aguonas. Štai ir aguonpienis. Į jį suberiu kūčiukus. Valgom kai pilnai išmirksta. ax.gif

kitamet reiks pasigaminti aguonpieni, o siemet jis bus pirktinis blush2.gif
Atsakyti
Turbut nebandysiu, nes juros gerybiu nemegstu. Nu gal jos ir skanu, cia tiesiog reikia tokius dalykus megti, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Egzo @ 2008 12 23, 13:45)
stai dar kokia misraine radau. Gal kam patiks. As bandysiu gaminti.  mirksiukas.gif
Bulvių mišrainė Kūčioms[COLOR=blue]
Bulvės, virtos, su lupenomis, 6 vienetai
Česnakai, 4 skiltelės
Aliejus, 4 šaukštai
Actas, ar citrinos sultys, 2 šaukštai
Lazdyno riešutai, smulkinti, 1 šaukštas
Cukrus, truputį
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Bulvės nulupamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į salotinę. Česnakai susmulkinami, patrinami su druska ir cukrumi, supilamas aliejus, actas ar citrinos sultys, sudedami riešutai. Viskas plakama, kol gausis emulsija. Užpilamos paruoštos bulvės. Užbarstoma džiovintais krapų ar salierų lapeliais.


tai ir pagaminau. aisku bulves pjausciau kubeliais ir daugiau riesutu. skonis neblogas.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nute_San @ 2008 12 23, 12:17)
Gal kas zino silkes su saulegrazomis ir dar kazkokiomis darzovemis (berods svogunai ir morkos, but I'm not sure) recepta? Valgiau per lietuviu bendruomenes kucias ir labai patiko, o moteriske kuri ruose sia silke ismove i LT, del to nera pas ka pasiklausti. Tai gal kas zino silkes su saulegrazom recepta???


Čia mano sesers receptas, bet aš nusikopijavau: silkė su svogūnais, saulėgrąžomis ir džiovintomis slyvomis thumbup.gif

Gražių švenčių visoms newyear.gif
Atsakyti
QUOTE(LĖTA @ 2008 12 24, 09:48)

Išverdi menkės file, bulviu, viską gūdi, pridedi truputį sviestuko ir formuoji rutuliukus. Vėlgi ant salotų lapo dedi rutuliukus, o iš kelių didesniu darai senį besmegenį. Taip pat papuošiam.

Skanaus.


galima tuos rutuliukus dar apvolioti smilkintuose graikiniuose riesutuose arba kepintose sezamo seklose, irgi labai skaniai gaunasi wink.gif
Atsakyti