Bandyk pasiskaityti pagal sia nuoroda, bet jei nori Kuciu stalui, tai reikes kai ka pakeisti. Na, gal pritaikysi
http://xforumas.lt/l....php/t1518.html
Papildyta:
O cia ideju stalo dekoravimui:
http://decorateyourt...ecorations.html
Pasnikinė mielinė tešla:
500g miltų
20g mielių
stiklinė vandens
šaukštas cukraus
šaukštelis druskos
Pasidariau tokia tesla siandien. tikiuosi ja galima laikyt saldytuve iki ryt ( o gal kambary)
500g miltų
20g mielių
stiklinė vandens
šaukštas cukraus
šaukštelis druskos
Pasidariau tokia tesla siandien. tikiuosi ja galima laikyt saldytuve iki ryt ( o gal kambary)
as kuciukus kepu pagal SM rasta recepta, skanus gaunasi
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė pieno (vandens)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
Aguonų pienui:
stiklinė aguonų
2 l vandens
cukraus pagal skonį
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu. Iškepti kūčiukai, dar kurį laiką džiovinami orkaitėje, kad būtų skrudesni. Valandą prieš valgį jie pamerkiami į aguonų pieną.
Aguonų pienui skirtos aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu ir pabrinkinamos. Nupylus vandenį dukart permalomos mėsmale smulkiais peiliukais arba gerai sugrūdamos grūstuve. Sugrūstos aguonos užpilamos virintu atšaldytu vandeniu arba pienu, pasaldinama ir leidžiama nusistoti. Kad nesurūgtų, aguonų pienas laikomas šaltai.
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė pieno (vandens)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
Aguonų pienui:
stiklinė aguonų
2 l vandens
cukraus pagal skonį
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu. Iškepti kūčiukai, dar kurį laiką džiovinami orkaitėje, kad būtų skrudesni. Valandą prieš valgį jie pamerkiami į aguonų pieną.
Aguonų pienui skirtos aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu ir pabrinkinamos. Nupylus vandenį dukart permalomos mėsmale smulkiais peiliukais arba gerai sugrūdamos grūstuve. Sugrūstos aguonos užpilamos virintu atšaldytu vandeniu arba pienu, pasaldinama ir leidžiama nusistoti. Kad nesurūgtų, aguonų pienas laikomas šaltai.
merginos, padėkit. noriu paruošti žemaitišką cibulynę.
žinau, kad reikia silkę sutrinti, dėti svogūnų, užpilti burokėlių marinatu.
bet reikia detalių - ta silkė kepta (nes vienoj vietoj skaičiau "nudeginta", tei nesupratau...), kiek daug jos reikia, proporcingai pvz su vieno svodūno (vidutinio) galva?
ir kokie patarimai, kuo užpilt, kuo dar pagardinti. kiek laiko tokį marinatą laikyt? ar šviežiai ruoštą reik valgyt, ar iš vakaro?
žinau, kad reikia silkę sutrinti, dėti svogūnų, užpilti burokėlių marinatu.
bet reikia detalių - ta silkė kepta (nes vienoj vietoj skaičiau "nudeginta", tei nesupratau...), kiek daug jos reikia, proporcingai pvz su vieno svodūno (vidutinio) galva?
ir kokie patarimai, kuo užpilt, kuo dar pagardinti. kiek laiko tokį marinatą laikyt? ar šviežiai ruoštą reik valgyt, ar iš vakaro?
Grizk atgal i 14 puslapi, ten ir as parasiau apie cibulyne, tik be burokeliu....
Ir dar yra toks puslapis su gamybos nuotraukomis..
http://nemunas.livej...al.com/745.html
Ir dar yra toks puslapis su gamybos nuotraukomis..
http://nemunas.livej...al.com/745.html
Cibulynė{pagal žemaičių valgius}
reikia,pora silkių,vieno svogūno,,pipirų acto,vieno litro vandens.
Silkę švariai,sausai nušluostyti ,ir storai suvynioti į popierių.Kepti ant žarijų.Iškepus nuo silkės nuimti popierių,,išimti kaulus,supjaustyti gabaliukais,ir sudėti į virintą vandenį ir palaikyti pora valandų.Prigdėti pipirų ,griežinėliais supjaustytą svogūną,,acto.Sriubą valgyti šaltą su bulvėmis išvirtomis su lupyne.
reikia,pora silkių,vieno svogūno,,pipirų acto,vieno litro vandens.
Silkę švariai,sausai nušluostyti ,ir storai suvynioti į popierių.Kepti ant žarijų.Iškepus nuo silkės nuimti popierių,,išimti kaulus,supjaustyti gabaliukais,ir sudėti į virintą vandenį ir palaikyti pora valandų.Prigdėti pipirų ,griežinėliais supjaustytą svogūną,,acto.Sriubą valgyti šaltą su bulvėmis išvirtomis su lupyne.
QUOTE(truputukas @ 2008 12 22, 15:52)
KŪČIUKAI
1 l pieno
50 g. sviesto
100 g margarino
100 g. mielių (ne sausų)
2 2,5 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
3 v.š. aliejaus
2-3 v.š. romo (konjako, brendžio)
6 lašai romo esensijos
Aguonos (pagal skonį)
1,5 kg. miltų
Pieną pašildyti, įdeti sviestą ir margarino. Viską gerai išpirpinti.
Mieles užpilti cukrumi ir leisti ištirpti mielėms. Į mieles su cukrum išsukti kiaušinius, aliejų ir supilti pieną. Įdėti romo (konjako, brendzhio). Įlašinti romo esensijos, bet tik nepadauginti (galima ir šiek tiek).
Suberti aguonas. Negailėti, nebent nemegstate.
Viską gerai išmaišyi ir supilti miltus. Gerai išminkius duoti kilti apie 1- 2 valandas.
Kai tešla pakyla iškočioti plonom juostelėm, supjaustyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Gabaliukus paberti ant skardos ir vos vos sutepti aliejumi.
Kepti 180-200 laikpsnių orkaitėje apie 12-14 min. Kitos porcijos kepa maždaug po 10 min.
P.S. Galima daryt iš pusės porcijos.
1 l pieno
50 g. sviesto
100 g margarino
100 g. mielių (ne sausų)
2 2,5 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
3 v.š. aliejaus
2-3 v.š. romo (konjako, brendžio)
6 lašai romo esensijos
Aguonos (pagal skonį)
1,5 kg. miltų
Pieną pašildyti, įdeti sviestą ir margarino. Viską gerai išpirpinti.
Mieles užpilti cukrumi ir leisti ištirpti mielėms. Į mieles su cukrum išsukti kiaušinius, aliejų ir supilti pieną. Įdėti romo (konjako, brendzhio). Įlašinti romo esensijos, bet tik nepadauginti (galima ir šiek tiek).
Suberti aguonas. Negailėti, nebent nemegstate.
Viską gerai išmaišyi ir supilti miltus. Gerai išminkius duoti kilti apie 1- 2 valandas.
Kai tešla pakyla iškočioti plonom juostelėm, supjaustyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Gabaliukus paberti ant skardos ir vos vos sutepti aliejumi.
Kepti 180-200 laikpsnių orkaitėje apie 12-14 min. Kitos porcijos kepa maždaug po 10 min.
P.S. Galima daryt iš pusės porcijos.
Šiandien kepiau su vaikučiais kūčiukus pagal šį receptuka laaaaaaabai skanūs dariau iš puse normos, gavosi nemažas bliūdas ir dar vaikam po gabala tešlos padalinau tai prilipdė ir iškepėm bobučių, diedukų, ežiukų, eglučių... Labai AČIŪ =truputukas
QUOTE(silsta @ 2008 12 23, 21:36)
Grizk atgal i 14 puslapi, ten ir as parasiau apie cibulyne, tik be burokeliu....
Ir dar yra toks puslapis su gamybos nuotraukomis..
http://nemunas.livej...al.com/745.html
Ir dar yra toks puslapis su gamybos nuotraukomis..
http://nemunas.livej...al.com/745.html
QUOTE(regna @ 2008 12 23, 22:09)
Cibulynė{pagal žemaičių valgius}
reikia,pora silkių,vieno svogūno,,pipirų acto,vieno litro vandens.
Silkę švariai,sausai nušluostyti ,ir storai suvynioti į popierių.Kepti ant žarijų.Iškepus nuo silkės nuimti popierių,,išimti kaulus,supjaustyti gabaliukais,ir sudėti į virintą vandenį ir palaikyti pora valandų.Prigdėti pipirų ,griežinėliais supjaustytą svogūną,,acto.Sriubą valgyti šaltą su bulvėmis išvirtomis su lupyne.
reikia,pora silkių,vieno svogūno,,pipirų acto,vieno litro vandens.
Silkę švariai,sausai nušluostyti ,ir storai suvynioti į popierių.Kepti ant žarijų.Iškepus nuo silkės nuimti popierių,,išimti kaulus,supjaustyti gabaliukais,ir sudėti į virintą vandenį ir palaikyti pora valandų.Prigdėti pipirų ,griežinėliais supjaustytą svogūną,,acto.Sriubą valgyti šaltą su bulvėmis išvirtomis su lupyne.
dar toks klausimas - kepate tradicinę sūdytą silkę?
QUOTE(Vaizele @ 2008 12 22, 17:24)
Bandysiu šiemet Kūčioms marinuoti lašišą namų sąlygomis. Viską darysiu pagal receptą, bet ten parašyta, kad pridėti to ir ano ir marinuoti 2-3 dienas. Tik neparašyta marinuoti šaldytuve ar ne. Gal kas žinot?
O šiaip Kūčių patiekalų yra čia http://www.kaledusen...com/custom.html
O šiaip Kūčių patiekalų yra čia http://www.kaledusen...com/custom.html
Aš laikiau šaldytuve
QUOTE(*gidryte* @ 2008 12 19, 17:30)
sveikos
prireike patarimo, kokios salotos ar misraines tiktu prie orkaitej keptos lasisos
prireike patarimo, kokios salotos ar misraines tiktu prie orkaitej keptos lasisos
Pabandykit baigiant kepti zuvi orkaiteje (lasisos ar skumbres file), toje pacioje skardoje pakepti pries tai ismirkytu dziovintu vaisiu: slyvu, abrikosu, razinu, obuoliu, spanguoliu.... Mes jau keleta metu kucioms gaminam sita karsta patiekala. Prie tokios keptos zuvies su vaisiais nebesinori jokios misraines, na nebent virtos bulves. Beje, zuvi pries kepant, barstau prieskoninemis zolelemis zuviai be druskos, druskos beriu tik siek tiek, nes man prie saldziarugsciu vaisiu kazkaip skaniau nesuri zuvis
Silsta,nuoširdžiai dėkui už nuorodą
QUOTE(Žanė @ 2008 12 24, 00:11)
Taip taip, paprasta sudita silke....