Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(simike @ 2008 12 23, 15:59)
Na bent jau as seniau kepdavau panasiai kaip paprastus kotletus. Grybus sumaldavau kartu su svogunu, imusdavau kiausini, dar siek tiek dziuveseliu, prieskoniu. Vietoj dziuveseliu kiti deda miltu ir krakmolo. Galima ir grietines siek tiek ideti.

Arba dar butu neblogas variantas grybus gerai patroskinti kartu su svogunais, paskui atvesinus ir pridejus dziuveseliu, kiausiniu, prieskoniu kepti tokius kotletukus.

Ta pati galima daryti ir su dziovintais grybais, juos gerai ismirkius ir sumalus.

as turiu saldytu grybu, tai juos manau apvirti siandien ir pakepinti su svogunais sumalus mesmale, o paskui sakau padaryti kaip lietiniu tesla, na kiausinio imusti, druskytes tuos grybus ir kepti, manau butu skanu rolleyes.gif

QUOTE(MELDA @ 2008 12 23, 16:09)
tai kad per Kūčias negalima nei mėsos, nei pieno prod. , nei kiaušinių g.gif


mano mama man kaili iskartsu suzinojus, kad mesa per Kucias valgau biggrin.gif
bet jei is tikro, mano asmeninis reikalas, esu uzaugus is vaikystes, kad nevalgom mesos per Kucias, nei as esu labai tikinti, nei ka, bet kaip sakau pasiduodu tradicijoms, ir be mesos yra kas valgyti visa diena juk
QUOTE(simike @ 2008 12 23, 16:11)
na jei Jums negalima, tai nevalgykit... Čia kiekvieno asmeninis reikalas. Manau tema skirta dalintis receptais, o ne tai kas galima - negalima, nes tai kiekvieno asmeninis pasirinkimas.

nu bet manau kiekvienas gali ir pasakyti savo nuomone, o drausti niekas niekam nedraudzia, todel ir tatip uzsipulti nelabai jau grazu, sorry blush2.gif
Tai juk ji pasake, kad juk negalima(omeny turejo bendrus isitikinimus), o ne pasake, kad DRAUDZIAMA; nes busit uz tai sudegintos ant lauzo lotuliukas.gif .Kodel jus i viska taip jautriai reaguojat, nesuprantu.Juk Kucios arteja, Kaledos, gerumo sventes wub.gif
Atsakyti
Dar labai skanu saulėgrąžas pakepinti sausoj keptuvės. Po to svogūniukus aliejuje pakepint. Vską sumaišyti ir dėti ant paprastos silkės.
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2008 12 23, 17:23)
nu bet manau kiekvienas gali ir pasakyti savo nuomone, o drausti niekas niekam nedraudzia, todel ir tatip uzsipulti nelabai jau grazu, sorry blush2.gif
Tai juk ji pasake, kad juk negalima(omeny turejo bendrus isitikinimus), o ne pasake, kad DRAUDZIAMA; nes busit uz tai sudegintos ant lauzo lotuliukas.gif .Kodel jus i viska taip jautriai reaguojat, nesuprantu.Juk Kucios arteja, Kaledos, gerumo sventes wub.gif

Nepyk ant jos ji dar naujokė, apsipras susiprotės mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(LĖTA @ 2008 12 23, 17:25)
Dar labai skanu saulėgrąžas pakepinti sausoj keptuvės. Po to svogūniukus aliejuje pakepint. Vską sumaišyti ir dėti ant paprastos silkės.

O kaip skanu taip vietoj saulėgražų graikiniai riešutai mirksiukas.gif
Atsakyti
as tokius salotu receptus nusikopinau is SM ax.gif atsiprasau, bet nepazymeti pas mane, kieno jie blush2.gif gal kam pravers, kas tingi ieskot smile.gif

1.Pakepini svogunus pusziedziais pjaustytus
Pakepini obuolius(islupus sekliukes ir juos nulupus, supjaustau irgi pusziadziais) aliejuje, pabarstai cinamonu.
I lekstute sluoksniuoji--silke, svogunai, obuoliai.

2.Silkė su saulėgrąžų ir agurkų salotomis
Šiam patiekalui reikės dviejų silkės puselių, dviejų marinuotų agurkų, dviejų šaukštų lukštentų ir pakepintų saulėgrąžų aliejuje saulėgrąžų branduolių, šaukšto saulėgrąžų aliejaus, šaukšto lukštentų moliūgų sėklų, dviejų ropelių raudonųjų svogūnų, 100 g skaidraus padažo (vienos citrinos sulčių ir 5 šaukštų aliejaus mišinys).

3.RYŽIŲ MIŠRAINĖ SU PIEVAGRYBIAIS
isveru ryzius
pakepinu gerokai morku, sutarkuotu barstine tarka
pakepinu gerokai cibuliu
pakepinu supjaustytus pievagrybius
trupuciuka tenka druskytes ir pipiriuku prideti ir viskas

3a. biggrin.gif jei vietoj ryziu naudotum virtas pupeles, o kepindama morkas, svogunus ir grybus,dar pridetum dziovinto ar zalio baziliko ir ispaustum skiltele cesnako (i kepinama mase), o paskui viska uztaisytum su nedideliu kiekiu pom. padazo, esu tikra - nepasigailetum. Juolab, kad kita diena gali i tas pat salotas imesti kelis saukstus majonezo (vel kitas skonis).

Zuviai apvolioti:
1.Kiaušinio baltymas truputi paplaktas ir sumaišytas su krakmolu

2.alus+prieskoniai+miltai
skaniausia det zuvies citrininiu prieskoniu.

Atsakyti
QUOTE(_Ligitukas_ @ 2008 12 23, 16:27)
Nepyk ant jos ji dar naujokė, apsipras susiprotės  mirksiukas.gif
Papildyta:

O kaip skanu taip vietoj saulėgražų graikiniai riešutai  mirksiukas.gif

kad nera ko pykti, tik siaip parasiau, nes kazkaip nelabai graziai nuskambejo blush2.gif

As tai jau toookia alkana pasidariau, kad suvalgyciau drambli, tiek visko prisiskaicius biggrin.gif
Atsakyti
silsta, lėta, >>

as per kucias nevalgau, tiesiog as kazkaip net nepastebejau, kad sedziu kuciu patiekalu skyrelyje ir parasiau blush2.gif blush2.gif nepykit. 4u.gif


as dar idedu cesnako, ir man asmeniskai su majonezu skaniau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magelunda: 23 gruodžio 2008 - 17:16
Kepant grybų kotletukus, manau, visai nebūtinas tas kiuašinis: juk krakmolas yra naudojamas kaip sutraukianti medžiaga, tai pakanka vien jo įdėti mirksiukas.gif Yra tekę taip su krakmolu be kiaušinio kepti sojų pupelių maltinukus ar grikių blynelius- viskas išėjo thumbup.gif
Papildyta:
Dėl spanguolių- avižų kisieliaus

Pasikonsultavau dar su mama, kuri verda šį kisielių, tai galiu dar patikslint... Manau kam reikės, dar spėsit pasigaminti mirksiukas.gif

Avižų dribsnių reikia maždaug pusės pakelio (na, gal 4 gerų saujų), o ant jų užpilti paprasto vandens, kad dribsniai sudarytų 2/3. Taip palikti per naktį. Ryte nupilti šį vandenį į puodą. Išbrinkusius vižinius dribsnius sukrėsti į rėtį ir laikant virš puodo (su anksčiau nupiltu vandeniu) perlieti 1 litru vandens (kad gerai išsiplautų iš avižų krakmolas). Tuomet nuolat maišant pavirti kokias 5-7 min. (nemaišant ant dugno susidarys krakmolo luitas ir bus labai sunku jį kaip nors išmaišyti...). Įberti maždaug 1 stikl cukraus (šiaip kiekis- pagal skonį). Spanguoles reikia sumaigyti kočėlu, kad nebūtų nė vienos sveikos. Sumaigytas uogas reikia dėti į verdantį krakmolingą vandenį tik pačioj virimo pabaigoj, kad kuo daugiau naudingų medžiagų liktų. (dar geriau, jei dėsit uogas į jau nukaistą nuo ugnies vandenį ir tuomet išmaišysit mirksiukas.gif ) Viskas, liko tik supilti į ąsotį mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Magelunda @ 2008 12 23, 18:11)
silsta, lėta, >>

as per kucias nevalgau, tiesiog as kazkaip net nepastebejau, kad sedziu kuciu patiekalu skyrelyje ir parasiau blush2.gif  blush2.gif  nepykit. 4u.gif
as dar idedu cesnako, ir man asmeniskai su majonezu skaniau  smile.gif



Viskas gerai, niekas nepyksta. Kokie cia dar piktumai gali buti, juk tooooookios sventes arteja.

Va, sugalvojau tokia silkute pasidaryt su dziovintais obuoliukais. Jau mano gaminta, tik buvau primirsusi.
Gera sauja obuoliuku dziovintu pamerkiu i vandeni pusvalandziui.
Pirmiausia supjaustau pusziedziais svoguna ir pakepu ant aliejaus. Tada juostelem pjaustau ismirkusius obuoliukus ir i keptuve, kur jau cirska svogunai. Pakepu truputuka ir galu gale saujike islukstentu saulegrazu imetu. Pakepinu. Prieskonius dedu paragavusi ko reikia. Iskepusius atvesinu ir uzdedu ant silkes. Skanumelis thumbup.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 23 gruodžio 2008 - 18:06
[quote=Will,2008 12 23, 21:17]
Tai galima susimalti faršą iš paprastos žuvies ax.gif Nors mėsos faršo aš pati negaminu, bet žuvį susismulkinsiu, nes juk net mėsmalės nereikia bigsmile.gif
O tos bulvės... aš gaminu su faršu kartais- ten reikia dar sūriu, ar jo galima per kūčias?

O tu bulves tiesiog žalias išskabtuoji ir prikimšusi faršo kepi orkaitėje?- aš kažkaip neprisimenu ar jų nereikia apvirti prieš kepant- paskui gi neiškepti gali, kietos likti ax.gif Kažkuriais metais atsimenu kepėme bulves folijoje orkaitėje- ir nu niekaip jos nesuminkštėjo- jau degti pradėjo, o liko kietos ir dar kietesnės, kaip žalios, tik apsvilę. Tai bijau kad ir su šiuo patiekalu kas nos panašaus nesigautų ax.gif unsure.gif

-nu sūrio aš tai dėti negalvoju- gal ir be jo visai gerai bus...

Tiek daug visokių darbų išeina, kad faršo pati smulkinti neturėsiu kada, tai nežinau kaip čia su tuo lašišinių žuvų faršu bus...ar bus skonis normalus..
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 12 23, 18:08)
O tu bulves tiesiog žalias išskabtuoji ir prikimšusi faršo kepi orkaitėje?- aš kažkaip neprisimenu ar jų nereikia apvirti prieš kepant- paskui gi neiškepti gali, kietos likti ax.gif Kažkuriais metais atsimenu kepėme bulves folijoje orkaitėje- ir nu niekaip jos nesuminkštėjo- jau degti pradėjo, o liko kietos ir dar kietesnės, kaip žalios, tik apsvilę. Tai bijau kad ir su šiuo patiekalu kas nos panašaus nesigautų ax.gif  unsure.gif

Bulves reikia perpjauti per pusę ir apvirti, tada išskaptuoti. Faršą sumaišyti su išskaptuotomis bulvėmis, prieskoniais ir pan, tada sukrauti tą masę į bulvės duobutę ir kepti orkaitėje
Atsakyti
Gal kuri turite receptuka mieliniu bandeliu su grybais? Nerandu niekur.
Atsakyti
Merginos padekit, kiek ilgai kepti kuciukus?
Atsakyti