Oi merginos, kai pagalvoju, kad dvi dienas stovesiu prie plytos ir begiosiu, kaip isprotejus, tai baigia isgaruoti paskutinio kaledinio stebuklo kvapas
Gal kas zino silkes su saulegrazomis ir dar kazkokiomis darzovemis (berods svogunai ir morkos, but I'm not sure) recepta? Valgiau per lietuviu bendruomenes kucias ir labai patiko, o moteriske kuri ruose sia silke ismove i LT, del to nera pas ka pasiklausti. Tai gal kas zino silkes su saulegrazom recepta???
QUOTE(Nute_San @ 2008 12 23, 11:17)
Oi merginos, kai pagalvoju, kad dvi dienas stovesiu prie plytos ir begiosiu, kaip isprotejus, tai baigia isgaruoti paskutinio kaledinio stebuklo kvapas
Gal kas zino silkes su saulegrazomis ir dar kazkokiomis darzovemis (berods svogunai ir morkos, but I'm not sure) recepta? Valgiau per lietuviu bendruomenes kucias ir labai patiko, o moteriske kuri ruose sia silke ismove i LT, del to nera pas ka pasiklausti. Tai gal kas zino silkes su saulegrazom recepta???
Gal kas zino silkes su saulegrazomis ir dar kazkokiomis darzovemis (berods svogunai ir morkos, but I'm not sure) recepta? Valgiau per lietuviu bendruomenes kucias ir labai patiko, o moteriske kuri ruose sia silke ismove i LT, del to nera pas ka pasiklausti. Tai gal kas zino silkes su saulegrazom recepta???
morkos, svogūnai, saulėgrąžos, pipirai, druska
morkas sutarkuoti per burokinę tarką, svogūnus susmulkinti ir patroškinti, galiausiai, kai išsitroškina berti saulėgrąžas, viską sumaišyti ir dėti ant silkės, galima pagardinti su pomidorų padažu.
Aš dar darau silkės suktinukus su raugintu ar marinuotu agurku, visai nieko.
Aš norėjau paklaust o kur ankstesnė tema? iš pasisakymų šitoj temoj supratau kad kažkur kitoj temoj daug salotų receptėlių turi būt
QUOTE(Will @ 2008 12 23, 11:17)
Tai galima susimalti faršą iš paprastos žuvies Nors mėsos faršo aš pati negaminu, bet žuvį susismulkinsiu, nes juk net mėsmalės nereikia
O tos bulvės... aš gaminu su faršu kartais- ten reikia dar sūriu, ar jo galima per kūčias?
Mes valgom ir sausus (ypaš po švenčių, kažkaip skaniai kramtosi ), ir aguonpienyje išmirkusius
aš tokios pat pirkau, reikės eiti paragauti
o kiek laiko reikia mirkyti?
O tos bulvės... aš gaminu su faršu kartais- ten reikia dar sūriu, ar jo galima per kūčias?
Mes valgom ir sausus (ypaš po švenčių, kažkaip skaniai kramtosi ), ir aguonpienyje išmirkusius
aš tokios pat pirkau, reikės eiti paragauti
o kiek laiko reikia mirkyti?
Pamirkyk kokią valandą, po to paragauk silkę, jei sūri - dar pamirkyk. Reikia ragauti...
QUOTE(silsta @ 2008 12 23, 11:58)
Pamirkyk kokią valandą, po to paragauk silkę, jei sūri - dar pamirkyk. Reikia ragauti...
Ačiū
Jau maniau, kad visą dieną reikia mirkyti
QUOTE(aistuzele @ 2008 12 23, 13:28)
morkos, svogūnai, saulėgrąžos, pipirai, druska
morkas sutarkuoti per burokinę tarką, svogūnus susmulkinti ir patroškinti, galiausiai, kai išsitroškina berti saulėgrąžas, viską sumaišyti ir dėti ant silkės, galima pagardinti su pomidorų padažu.
Aš dar darau silkės suktinukus su raugintu ar marinuotu agurku, visai nieko.
morkas sutarkuoti per burokinę tarką, svogūnus susmulkinti ir patroškinti, galiausiai, kai išsitroškina berti saulėgrąžas, viską sumaišyti ir dėti ant silkės, galima pagardinti su pomidorų padažu.
Aš dar darau silkės suktinukus su raugintu ar marinuotu agurku, visai nieko.
Oi super!!! Aciu !!!!
Dabar ramiai galesiu miegoti
stai dar kokia misraine radau. Gal kam patiks. As bandysiu gaminti.
Bulvių mišrainė Kūčioms[COLOR=blue]
Bulvės, virtos, su lupenomis, 6 vienetai
Česnakai, 4 skiltelės
Aliejus, 4 šaukštai
Actas, ar citrinos sultys, 2 šaukštai
Lazdyno riešutai, smulkinti, 1 šaukštas
Cukrus, truputį
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Bulvės nulupamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į salotinę. Česnakai susmulkinami, patrinami su druska ir cukrumi, supilamas aliejus, actas ar citrinos sultys, sudedami riešutai. Viskas plakama, kol gausis emulsija. Užpilamos paruoštos bulvės. Užbarstoma džiovintais krapų ar salierų lapeliais.
Bulvių mišrainė Kūčioms[COLOR=blue]
Bulvės, virtos, su lupenomis, 6 vienetai
Česnakai, 4 skiltelės
Aliejus, 4 šaukštai
Actas, ar citrinos sultys, 2 šaukštai
Lazdyno riešutai, smulkinti, 1 šaukštas
Cukrus, truputį
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Bulvės nulupamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į salotinę. Česnakai susmulkinami, patrinami su druska ir cukrumi, supilamas aliejus, actas ar citrinos sultys, sudedami riešutai. Viskas plakama, kol gausis emulsija. Užpilamos paruoštos bulvės. Užbarstoma džiovintais krapų ar salierų lapeliais.
QUOTE(Pugute @ 2008 12 23, 02:41)
Gal zinot koki paprasta bet ziauriai gera receptuka kaip pasigaminti skanu skanu kuciu vakarienes upetaki
As upetaki darau druskoj cela, labai skanu ir jokio vargo, isvalei is visu pusiu storu sloksniu druskos uzbarstei ir i orkaite
Dar kita recepta gera turiu tai orkaiteje apkeptas upetakis su pomidorais ir suriu.
1kg upetakio ar lasisos, saukst. druskos, maltu pipiru, svogunas, tarkuoto surio, majonezo, petrazoliu.
Zuvi itrinam prieskoniais, dedam ant skardos isklotos folija, aptepam majonezu apdeliojam plonyciais svogunu ir pomidoru grezineliais, apibarstom tarkuotu suriu. kepam 45min 180laipsniu temp.
Kucioms galima be surio ir majonezo irgi gerai gaunasi, cia taip sakant kaip kas nori
O as jau pradejau gaminimo procesa siandien padarysiu zuvi drebuciuose ir paruosiu grybus pyrageliams. Tai rytoj nedaug to gaminimo ir beliks
Mergaites, gal kuri galit patart kiek reikia det zelatinos litrui sultinio, darau lasisa drebuciuose a ten neparasyta
QUOTE(Karablikas @ 2008 12 23, 14:41)
Mergaites, gal kuri galit patart kiek reikia det zelatinos litrui sultinio, darau lasisa drebuciuose a ten neparasyta
As litrui skistymo dedu pakeli zelatino(40g) bet ant pakelio su zelatinu paskaitik kokiam kiekiui.
QUOTE(liseklis @ 2008 12 23, 14:48)
As litrui skistymo dedu pakeli zelatino(40g) bet ant pakelio su zelatinu paskaitik kokiam kiekiui.
Neparašyta Pas mane Salduvos šimto gramu pakelis
QUOTE(Karablikas @ 2008 12 23, 14:51)
Neparašyta Pas mane Salduvos šimto gramu pakelis
simto litrui tai tikrai per daug, as tai deciau maziau nei puse, uzpilinesi gi vis vien kai jau po biski stingti prades, tai ir matysi ar truksta dar ar ne