Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(truputukas @ 2008 12 23, 09:33)
O pas man tokia beda - nusipirkau VICI silkes file aliejuj visa KG, vakar paragauju - suroka, sakykit kur galeciau ja pamirkyti, kad surumus siek tiek dingtu. Vandeny bijau kad neistiztu doh.gif


Tokiu atveju aš mirkinu vandenyje, bet būtinai įdedu rūgštelės - blogiausiu atveju - acto šlakelį.
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2008 12 23, 08:51)
Aš užvakar išbandžiau vieną receptą  ax.gif

Pyragėliai su grybais

300 gr miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
80 gr sviesto
1 kiaušinis
1/8 lt grietinės
2 svogūnai
250 gr grybų
druskos, pipirų ( įdarui)

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius bei druską. Sudėti sviestą, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir užminkyti tešlą. Uždengti servetėle ir palikti apie 30 min.
Įdarui supjaustyti svogūnus ir grybus smulkiai, apkepti ant aliejaus ir paskaninti prieskoniais. Grįžtant prie tešlos, ją reikia iškočioti iki 3 mm storio, formele išspausti 8 mm skersmens skrituliukus, ant kiekvieno uždėti įdaro, sulenkti pusiau ir stipriai apspausti kraštus. Pyragėlius aptepti tryniu ir kepti įkaitintoje orkaitėje ( 200 temp 20 min)

Mano pastebėjimai. Tešla gaunasi kietoka, tačiau reikia ją gerai iškočioti iki reikiamo plonumo, nes kitaip neskani gaunasi. Pyragėliai gaunasi traškūs, pastovėję suminkštėja. Kai spausit pyragėlius, žiūrėkit, kad įdaras nebūtų prie pat krašto, nes kitaip pyragėliai išsižios.

Skanaus, kas bandysit  4u.gif

o kokius grybus dėjai? kaži šaldyti tiktų g.gif taip pat turiu pirktinės bemielės tešlos, įdomu ar galėčiau ją piragėliams panaudoti g.gif prasta iš manęs šeimininkė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(drieziukas @ 2008 12 23, 09:15)
o kokius grybus dėjai? kaži šaldyti tiktų g.gif taip pat turiu pirktinės bemielės tešlos, įdomu ar galėčiau ją piragėliams panaudoti g.gif prasta iš manęs šeimininkė blush2.gif

aš, manau, kad galima naudot šaldytus grybus, tik juos pirmiau ištraukus reiktų nusausinti, o po to visvien jie kepinami. Aš naudojau, džiovintus grybus. O dėl bemielės tešlos, aišku, kad bandyk, daug laiko susitaupo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2008 12 23, 09:19)
aš, manau, kad galima naudot šaldytus grybus, tik juos pirmiau ištraukus reiktų nusausinti, o po to visvien jie kepinami. Aš naudojau, džiovintus grybus. O dėl bemielės tešlos, aišku, kad bandyk, daug laiko susitaupo  mirksiukas.gif

aciuks.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 12 22, 18:24)
Bandysiu šiemet Kūčioms marinuoti lašišą namų sąlygomis. Viską darysiu pagal receptą, bet ten parašyta, kad pridėti to ir ano ir marinuoti 2-3 dienas. Tik neparašyta marinuoti šaldytuve ar ne. Gal kas žinot?

O šiaip Kūčių patiekalų yra čia http://www.kaledusen...com/custom.html

Zuvi reikia laikyti tik saltai,nes greitai gendantis produktas mirksiukas.gif Ir marinuodama vis pavartyk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2008 12 23, 08:15)
Labai paprastai darosi grybų padažas. Išsiverdu džiovintus grybus, juk reikės jų ir prie silkutės. To nuoviro viso neišpilu, o pasilieku-susipilu į kokį stiklainiuką.
Ant alyvuogių aliejaus pakepu svogūniuką, kai jau pakepa, dedu šaukštą miltų (arba du, priklauso nuo padažo kiekio), pakepinu truputuką, tada įpilu to džiovintų grybų nuoviro, sumalu arba labai smulkiai supjaustau išvirtų džiovintų grybukų ir į keptuvę... Padažas turi gautis tirštokas. Prieskonius dedu kokie patinka, druskytės, pipiriukų.Čia pagal kiekvienos šeimininkės skonį. Nežinau, atrodo aiškiai parašiau.

ačiū, reiks šiais metais tokį padaryti smile.gif 4u.gif
aš darau šiaip grybų padažą, bet jis netinka kūčioms, nes su grietine, sviestu...
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 12 23, 00:50)
O aš šiemet bandysiu vietoj žuvies ar žuvies kotletų, daryti bulves įdarytas žuvies faršu, keptas orkaitėje- recepto kaip tokio nežinau, bet atsimenu kažkada prieš daug metų kepiau bulves įdarytas mėsos faršu lygtai, ar pjaustytomis dešrelėmis, ir skanu buvo. Bet faršo gavau tik lašišinių žuvų, tai nežinau ar bus skanu keptas, ar neturės specifinio kokio skonio..

Tai galima susimalti faršą iš paprastos žuvies ax.gif Nors mėsos faršo aš pati negaminu, bet žuvį susismulkinsiu, nes juk net mėsmalės nereikia bigsmile.gif
O tos bulvės... aš gaminu su faršu kartais- ten reikia dar sūriu, ar jo galima per kūčias?

QUOTE(Pugute @ 2008 12 23, 01:41)
Na va, ir as kelis pirmus puslapius paskaiciau o taip ir nemaciau kad kas nors butu parases apie aguonu piena. Isvis kaip valgote kuciukus? Paprastus sausus? Ar kaip nors ruosiate?

Mes valgom ir sausus (ypaš po švenčių, kažkaip skaniai kramtosi tongue.gif ), ir aguonpienyje išmirkusius

QUOTE(truputukas @ 2008 12 23, 08:33)
O pas man tokia beda - nusipirkau VICI silkes file aliejuj visa KG, vakar paragauju - suroka, sakykit kur galeciau ja pamirkyti, kad surumus siek tiek dingtu. Vandeny bijau kad neistiztu

blink.gif aš tokios pat pirkau, reikės eiti paragauti unsure.gif

QUOTE(silsta @ 2008 12 23, 08:53)
Tokiu atveju aš mirkinu vandenyje, bet būtinai įdedu rūgštelės - blogiausiu atveju - acto šlakelį.

o kiek laiko reikia mirkyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2008 12 23, 11:17)
blink.gif  aš tokios pat pirkau, reikės eiti paragauti  unsure.gif

Vat ir pirk kai akcija unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2008 12 23, 10:34)
Vat ir pirk kai akcija unsure.gif  verysad.gif

aš be akcijos pirkau unsure.gif nė nežinojau, kad vyksta doh.gif Tiesiog ėmiau daug ir be papildomų skonių bigsmile.gif
Atsakyti
Labai aciu Aistuzele, siek tiek mane gasdina, kad sutezta pyragiukai pastoveja, nes kaip tik noriu juos issikepti para anksciau nei valgysim. Bet gal nieko tokio wink.gif

O rugines duonos recepto tai noreciau, nes gyvenu amerikej ir jos nera kiekvienoj parduotuvej tik rusu. Tai but smagu ir namie kada issikepti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nute_San @ 2008 12 23, 10:53)
Labai aciu Aistuzele, siek tiek mane gasdina, kad sutezta pyragiukai pastoveja, nes kaip tik noriu juos issikepti para anksciau nei valgysim. Bet gal nieko tokio wink.gif

O rugines duonos recepto tai noreciau, nes gyvenu amerikej ir jos nera kiekvienoj parduotuvej tik rusu. Tai but smagu ir namie kada issikepti  blush2.gif

nepergyvenk, nesutyšta jie taip pastebimai, tik kai juos iškepi jie būna itin traškūs, o pastovėję truputėlį minkštesni 4u.gif

o duoną kurią kepiau yra čia juoda duona su saulėgrąžom
Atsakyti
Oi kiek darbo laukia ruošti kūčių stalą tai truputį pasinaudosiu jūsų idėjomis AČIŪ 4u.gif
Atsakyti