QUOTE(Nute_San @ 2008 12 23, 08:26)
Sveikos mamytes,
Kai buvau maza mociute kepdavo pyragelius su grybais, dabar noreciau issikepti kucioms, taciau nei as nei mama mano nepamenam kaip
. Gal kurios nors mamytes kepa tokius pyragelius ir galetu parasyti cia recepta, buciau labai dekinga
Aš užvakar išbandžiau vieną receptą
Pyragėliai su grybais
300 gr miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
80 gr sviesto
1 kiaušinis
1/8 lt grietinės
2 svogūnai
250 gr grybų
druskos, pipirų ( įdarui)
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius bei druską. Sudėti sviestą, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir užminkyti tešlą. Uždengti servetėle ir palikti apie 30 min.
Įdarui supjaustyti svogūnus ir grybus smulkiai, apkepti ant aliejaus ir paskaninti prieskoniais. Grįžtant prie tešlos, ją reikia iškočioti iki 3 mm storio, formele išspausti 8 mm skersmens skrituliukus, ant kiekvieno uždėti įdaro, sulenkti pusiau ir stipriai apspausti kraštus. Pyragėlius aptepti tryniu ir kepti įkaitintoje orkaitėje ( 200 temp 20 min)
Mano pastebėjimai. Tešla gaunasi kietoka, tačiau reikia ją gerai iškočioti iki reikiamo plonumo, nes kitaip neskani gaunasi. Pyragėliai gaunasi traškūs, pastovėję suminkštėja. Kai spausit pyragėlius, žiūrėkit, kad įdaras nebūtų prie pat krašto, nes kitaip pyragėliai išsižios.
Skanaus, kas bandysit
Papildyta:
Tiesa, vakar Kūčioms kepiau juodą duoną su saulėgrąžomis, verčiausi receptą iš rusų internetinio psl, na žinokit, parduotuvėje tokios skanios nerasit
Jei kam bus įdomu, parašysiu receptą, jis tikrai nesunkus ir nereikalaujantis daug pastangų