Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(silsta @ 2008 12 22, 21:55)
Aš lygiai taip pat gaminu Kučioms žuvies kotletukus, tik kiaušinio nedenu. Pilnai suriša manai, krakmolas. Būtinai kartu su žuvimi sumalu vieną virtą morką. Spalva tada kotletukų tokia gelsva, graži. Kai tingiu keptuvėje juos kepti, tai sudedu į skardą ir į orkaitę. Padarau grybų padažą ir... Skanaus

o gal galite pasakyti, kaip darote padažą? nea aš tai paprastą darau iš vandens, pomidorų padažo, krakmplo ir prieskonių...
Atsakyti
Aš mielinės NEšaldytos tešlos ieškojau, ir nesluoksniuotos- sluoksniuotos šaldytos tai mačiau...

O aš šiemet bandysiu vietoj žuvies ar žuvies kotletų, daryti bulves įdarytas žuvies faršu, keptas orkaitėje- recepto kaip tokio nežinau, bet atsimenu kažkada prieš daug metų kepiau bulves įdarytas mėsos faršu lygtai, ar pjaustytomis dešrelėmis, ir skanu buvo. Bet faršo gavau tik lašišinių žuvų, tai nežinau ar bus skanu keptas, ar neturės specifinio kokio skonio.. Jau pradėjau kažką gaminti kūčioms, tai labai nesiseka- ir kuo labiau stengiuosi, tuo labiau nesiseka- negražūs patiekalai gaunasi -ir kai kurie skonio baisaus, forma kokia nezgrabna -jau pradedu irzti:unsure:
Atsakyti
sveikos visos merginos...
mirksiukas.gif ir as susiduriau su nauju recepteliu kucioms ieskojimu. gal galite pasakyti kaip aguonpienis daromas? ax.gif
aciu
gal dar kokiu lengvesnio maisto recepteliu zinote? mirksiukas.gif
Atsakyti
Na va, ir as kelis pirmus puslapius paskaiciau o taip ir nemaciau kad kas nors butu parases apie aguonu piena. Isvis kaip valgote kuciukus? Paprastus sausus? Ar kaip nors ruosiate?

Gal zinot koki paprasta bet ziauriai gera receptuka kaip pasigaminti skanu skanu kuciu vakarienes upetaki smile.gif
Atsakyti
Miela Pugute,
yra atskira nuoroda Aguonpienis,ir,aš rašiau,kaip pasigaminti aguonpienį.Aš,manau surasite.Skanaus aguonpienio ir šviesaus šventinio laukimo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(esilim @ 2008 12 23, 01:22)
sveikos visos merginos...
mirksiukas.gif  ir as susiduriau su nauju recepteliu kucioms ieskojimu. gal galite pasakyti kaip aguonpienis daromas? ax.gif

Aš užpilu aguonas verdančiu vandeniu, o kai ataušta, 3 kartus permalu su mėsmale. Į dubenį pilu virinto vandens, pasaldinu, supilu maltas aguonas. Štai ir aguonpienis. Į jį suberiu kūčiukus. Valgom kai pilnai išmirksta. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2008 12 23, 00:27)
o gal galite pasakyti, kaip darote padažą? nea aš tai paprastą darau iš vandens, pomidorų padažo, krakmplo ir prieskonių...


Labai paprastai darosi grybų padažas. Išsiverdu džiovintus grybus, juk reikės jų ir prie silkutės. To nuoviro viso neišpilu, o pasilieku-susipilu į kokį stiklainiuką.
Ant alyvuogių aliejaus pakepu svogūniuką, kai jau pakepa, dedu šaukštą miltų (arba du, priklauso nuo padažo kiekio), pakepinu truputuką, tada įpilu to džiovintų grybų nuoviro, sumalu arba labai smulkiai supjaustau išvirtų džiovintų grybukų ir į keptuvę... Padažas turi gautis tirštokas. Prieskonius dedu kokie patinka, druskytės, pipiriukų.Čia pagal kiekvienos šeimininkės skonį. Nežinau, atrodo aiškiai parašiau.
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Kai buvau maza mociute kepdavo pyragelius su grybais, dabar noreciau issikepti kucioms, taciau nei as nei mama mano nepamenam kaip 4u.gif . Gal kurios nors mamytes kepa tokius pyragelius ir galetu parasyti cia recepta, buciau labai dekinga ax.gif
Atsakyti
O pas man tokia beda - nusipirkau VICI silkes file aliejuj visa KG, vakar paragauju - suroka, sakykit kur galeciau ja pamirkyti, kad surumus siek tiek dingtu. Vandeny bijau kad neistiztu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2008 12 23, 08:33)
O pas man tokia beda - nusipirkau VICI silkes file aliejuj visa KG, vakar paragauju - suroka, sakykit kur galeciau ja pamirkyti, kad surumus siek tiek dingtu. Vandeny bijau kad neistiztu doh.gif

piene mirksiukas.gif pienas visada gesina sūrumą.
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2008 12 23, 09:39)
piene  mirksiukas.gif pienas visada gesina sūrumą.

bigsmile.gif malonu matyti bigsmile.gif bandysiu
Atsakyti
QUOTE(Nute_San @ 2008 12 23, 08:26)
Sveikos mamytes,
Kai buvau maza mociute kepdavo pyragelius su grybais, dabar noreciau issikepti kucioms, taciau nei as nei mama mano nepamenam kaip  4u.gif . Gal kurios nors mamytes kepa tokius pyragelius ir galetu parasyti cia recepta, buciau labai dekinga  ax.gif

Aš užvakar išbandžiau vieną receptą ax.gif

Pyragėliai su grybais

300 gr miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
80 gr sviesto
1 kiaušinis
1/8 lt grietinės
2 svogūnai
250 gr grybų
druskos, pipirų ( įdarui)

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius bei druską. Sudėti sviestą, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir užminkyti tešlą. Uždengti servetėle ir palikti apie 30 min.
Įdarui supjaustyti svogūnus ir grybus smulkiai, apkepti ant aliejaus ir paskaninti prieskoniais. Grįžtant prie tešlos, ją reikia iškočioti iki 3 mm storio, formele išspausti 8 mm skersmens skrituliukus, ant kiekvieno uždėti įdaro, sulenkti pusiau ir stipriai apspausti kraštus. Pyragėlius aptepti tryniu ir kepti įkaitintoje orkaitėje ( 200 temp 20 min)

Mano pastebėjimai. Tešla gaunasi kietoka, tačiau reikia ją gerai iškočioti iki reikiamo plonumo, nes kitaip neskani gaunasi. Pyragėliai gaunasi traškūs, pastovėję suminkštėja. Kai spausit pyragėlius, žiūrėkit, kad įdaras nebūtų prie pat krašto, nes kitaip pyragėliai išsižios.

Skanaus, kas bandysit 4u.gif
Papildyta:
Tiesa, vakar Kūčioms kepiau juodą duoną su saulėgrąžomis, verčiausi receptą iš rusų internetinio psl, na žinokit, parduotuvėje tokios skanios nerasit thumbup.gif Jei kam bus įdomu, parašysiu receptą, jis tikrai nesunkus ir nereikalaujantis daug pastangų biggrin.gif
Atsakyti