KŪČIUKAI
1 l pieno
50 g. sviesto
100 g margarino
100 g. mielių (ne sausų)
2 2,5 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
3 v.š. aliejaus
2-3 v.š. romo (konjako, brendžio)
6 lašai romo esensijos
Aguonos (pagal skonį)
1,5 kg. miltų
Pieną pašildyti, įdeti sviestą ir margarino. Viską gerai išpirpinti.
Mieles užpilti cukrumi ir leisti ištirpti mielėms. Į mieles su cukrum išsukti kiaušinius, aliejų ir supilti pieną. Įdėti romo (konjako, brendzhio). Įlašinti romo esensijos, bet tik nepadauginti (galima ir šiek tiek).
Suberti aguonas. Negailėti, nebent nemegstate.
Viską gerai išmaišyi ir supilti miltus. Gerai išminkius duoti kilti apie 1- 2 valandas.
Kai tešla pakyla iškočioti plonom juostelėm, supjaustyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Gabaliukus paberti ant skardos ir vos vos sutepti aliejumi.
Kepti 180-200 laikpsnių orkaitėje apie 12-14 min. Kitos porcijos kepa maždaug po 10 min.
P.S. Galima daryt iš pusės porcijos.
Aš šiandien kepiau pagal temoje jau rašyta recepta tik su vandeniu ir aliejumi - labai skanūs gavosi. Vaikų negaliu atginti (nežinia kiek iki Kūčių liks