Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Vaizele @ 2008 12 22, 18:24)
Bandysiu šiemet Kūčioms marinuoti lašišą namų sąlygomis. Viską darysiu pagal receptą, bet ten parašyta, kad pridėti to ir ano ir marinuoti 2-3 dienas. Tik neparašyta marinuoti šaldytuve ar ne. Gal kas žinot?

O šiaip Kūčių patiekalų yra čia http://www.kaledusen...com/custom.html


dazniausiai as isnesu i balkona tokius produktus marinuotus. tai manau, kad tiks ir saldytuvas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakric @ 2008 12 22, 19:19)
as tou selke per kuoznas kutes kepo petelnie be reibalu i laba poike iset.Neberek ni juoki reibala,vo is patiuos selkes isbieg mirksiukas.gif


Diekou, pamėgynso i aš 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(janiku @ 2008 12 16, 16:17)
nesupratau. ???  Majonezas tai kiausinis aliejus ir garstycios. O zuvi nekepate ant aliejaus? Garstycios augalas na gal kiausinis , bet zuvi voliojate kiausini. Neperlenkiate kartais lazdos?


niekas lazdos neperlenkia, taciau jei sekti kuciu tradicijas, jokio pieno, sviesto, kiausiniu, neturi buti t.y. jokiu gyvulines kilmes produktu. taciau jei jums skaniau dekite majoneza ar pieno - tik nesakykite, kad tai tradicinis kuciu patiekalas.
Atsakyti
Nu laba širde mila šneka, ale aš pagal tarmi esu "dūnininki", ta pasakysu, kad silki aš irgi pakepu ant patelnes ba joki rybala, o je da nori apskrudima, ta ilgiau pačirškink ir būs apskrudusi. Matysi, kap skane būs... Vo Kūčioms ir Kalėdoms važiūsu i sava krašta, ta musėk ir cibulynes gausu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(janiku @ 2008 12 16, 16:17)
nesupratau. ???  Majonezas tai kiausinis aliejus ir garstycios. O zuvi nekepate ant aliejaus? Garstycios augalas na gal kiausinis , bet zuvi voliojate kiausini. Neperlenkiate kartais lazdos?


O tu žuvike apvoliok tik į miltus ir kepk, ir bus pagal visas tradicijas mirksiukas.gif
Atsakyti
mes taip pat per Kūčias nenaudojam kiaušinių, majonezų, pieno... kaip jau minėjo, žuvis kuo puikiausiai išsikepa apvoliojus miltuose. net į žuvies kotletus nededame kiaušinio... manų, batono... pas mus kažkaip įprasta per Kūčias žuvies kotletai su karštom bulvėm ir raudona mišraine....
Dar pernai pabandžiau senovinį Kūčių patiekalą - "Kūčia". labai paprastai darosi ir skanu: sumaišyti džiovintus vaisius, riešutus ir daigintus kviečius su medumi thumbup.gif tik negalima palikti kitai dienai, kviečiai pasidaro kieti labai, nuo medaus gal...
Atsakyti
Gal kas jau matėte šviežios nešaldytos, nesluoksniuotos mielinės tešlos?

Buvome šiandien maksimoje, bet aš ten neradau, paklausiau salės darbuotojos- tai taip nusistebėjo, lyg ten tokio daikto niekada nebūtų mačiusi- ir pasakė kad nėra. O aš pernai pirkau, ir SM sakė kad būna.. O gal jas atveža tik paskutinę dieną? ir kokiame skyriuje jų ieškoti?- maliausi po pardę pirmyn atgal, visko pilna, nusitrypiau, o tų mielių ir neradau...
Papildyta:
Šiaip visiems patiekalams gaminame patys- mieliniam paprastam pyragui, šližikams, bet vat auselėms aš nelabai noriu pati, nes man atrodo kad iš pirktinės gal minkštesnės, puresnės gausis- juk ten prideda turūt visokių kildinimo medžiagų, dar kokių navarotų padaro... O be to viskam daryti mielinę tešlą mums perdaug vargo, nes patiekalus mielinius ne tą pačią dieną gaminame, tai neužminkysi viskam iš karto..
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 12 22, 22:43)
Gal kas jau matėte šviežios nešaldytos, nesluoksniuotos mielinės tešlos?

Buvome šiandien maksimoje, bet aš ten neradau, paklausiau salės darbuotojos- tai taip nusistebėjo, lyg ten tokio daikto niekada nebūtų mačiusi- ir pasakė kad nėra. O aš pernai pirkau, ir SM sakė kad būna.. O gal jas atveža tik paskutinę dieną? ir kokiame skyriuje jų ieškoti?- maliausi po pardę pirmyn atgal, visko pilna, nusitrypiau, o tų mielių ir neradau...
Papildyta:
Šiaip visiems patiekalams gaminame patys- mieliniam paprastam pyragui, šližikams, bet vat auselėms aš nelabai noriu pati, nes man atrodo kad iš pirktinės gal minkštesnės, puresnės gausis- juk ten prideda turūt visokių kildinimo medžiagų, dar kokių navarotų padaro... O be to viskam daryti mielinę tešlą mums perdaug vargo, nes patiekalus mielinius ne tą pačią dieną gaminame, tai neužminkysi viskam iš karto..

šaldytos? o tai nebūna atskiro skyrelio? bent akropoly yra.Tik dabar nepasakysiu nesloksniuota ar sluoksniuota ten. žinau būna bemielė ir mielinė...

nešaldytos tai nežinau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emmy: 22 gruodžio 2008 - 21:02
QUOTE(silsta @ 2008 12 22, 20:14)
Nu laba širde mila šneka, ale aš pagal tarmi esu "dūnininki", ta pasakysu, kad silki aš irgi pakepu ant patelnes ba joki rybala, o je da nori apskrudima, ta ilgiau pačirškink ir būs apskrudusi. Matysi, kap skane būs... Vo Kūčioms ir Kalėdoms važiūsu i sava krašta, ta musėk ir cibulynes gausu 4u.gif
Papildyta:
O tu žuvike apvoliok tik į miltus ir kepk, ir bus pagal visas tradicijas mirksiukas.gif

Nu kap tu graze sneki 4u.gif
Mona mama yra ergi dunininki mirksiukas.gif - ta er as muoku tep snekieti ax.gif. Yra bindraminciusi tuoki tema - zemaiciu snekas a kazkap panase smile.gif

O siaip tai noriu paklausti mergaiciu, gal kas patarima duotu, kaip kepti zuvies kotletus? Kokia zuvis labiausiai tinka, kaip paruosti mesa kotletams? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 12 22, 23:08)
Nu kap tu graze sneki  4u.gif
Mona mama yra ergi dunininki  mirksiukas.gif - ta er as muoku tep snekieti  ax.gif. Yra bindraminciusi tuoki tema - zemaiciu snekas a kazkap panase smile.gif

O siaip tai noriu paklausti mergaiciu, gal kas patarima duotu, kaip kepti zuvies kotletus? Kokia zuvis labiausiai tinka, kaip paruosti mesa kotletams?  ax.gif

sumalk file padarik farsa i farsa idek truputi manu kruopu , svoguna itarkuok kiausini krakmolo pipiru ,vegetos ,na ir toliau formuok kotletus ir ant keptuves .
Atsakyti
Aš lygiai taip pat gaminu Kučioms žuvies kotletukus, tik kiaušinio nedenu. Pilnai suriša manai, krakmolas. Būtinai kartu su žuvimi sumalu vieną virtą morką. Spalva tada kotletukų tokia gelsva, graži. Kai tingiu keptuvėje juos kepti, tai sudedu į skardą ir į orkaitę. Padarau grybų padažą ir... Skanaus
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2008 12 22, 15:52)
KŪČIUKAI

1 l pieno
50 g. sviesto
100 g margarino
100 g. mielių (ne sausų)
2 – 2,5 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
3 v.š. aliejaus
2-3 v.š. romo (konjako, brendžio)
6 lašai romo esensijos
Aguonos (pagal skonį)
1,5 kg. miltų

Pieną pašildyti, įdeti sviestą ir margarino. Viską gerai išpirpinti.
Mieles užpilti cukrumi ir leisti ištirpti mielėms. Į mieles su cukrum išsukti kiaušinius, aliejų ir  supilti pieną. Įdėti romo (konjako, brendzhio). Įlašinti romo esensijos, bet tik nepadauginti (galima ir šiek tiek).
Suberti aguonas. Negailėti, nebent nemegstate.
Viską gerai išmaišyi ir supilti miltus. Gerai išminkius duoti kilti apie 1- 2 valandas.
Kai tešla pakyla iškočioti plonom juostelėm, supjaustyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Gabaliukus paberti ant skardos ir vos vos sutepti aliejumi.
Kepti 180-200 laikpsnių orkaitėje apie 12-14 min. Kitos porcijos kepa maždaug po 10 min.
P.S. Galima daryt iš pusės porcijos.



Čia jau tokie kalėdiniai kūčiukai ax.gif Aš šiandien kepiau pagal temoje jau rašyta recepta tik su vandeniu ir aliejumi - labai skanūs gavosi. Vaikų negaliu atginti (nežinia kiek iki Kūčių liks lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(cadra @ 2008 12 22, 22:38)
sumalk file padarik farsa i farsa  idek truputi manu kruopu , svoguna itarkuok kiausini krakmolo pipiru ,vegetos ,na ir toliau formuok kotletus ir ant keptuves .


QUOTE(silsta @ 2008 12 22, 22:55)
Aš lygiai taip pat gaminu Kučioms žuvies kotletukus, tik kiaušinio nedenu. Pilnai suriša manai, krakmolas. Būtinai kartu su žuvimi sumalu vieną virtą morką. Spalva tada kotletukų tokia gelsva, graži. Kai tingiu keptuvėje juos kepti, tai sudedu į skardą ir į orkaitę. Padarau grybų padažą ir... Skanaus

Aciu, mergaites 4u.gif
Butinai pabandysiu pasidaryti, nes labai skanu, tik niekada nesu iki siol bandziusi pati daryti.
Atsakyti