Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(LĖTA @ 2008 12 22, 09:09)
Mano AtA kūmytė dar buroų rasalą pildavo.
Kaži, o jeigu naudoti pirktinę bemielę sluoksniuotą tešlą, o gal būna pirkti ir normalios mielinės?

Būna mielinės- skirta picai, bet puikiai tinka ir kitur ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Roisin @ 2008 12 21, 20:11)
Kaip manot, o jeigu pyrageliai butu su sampinjonais? kaip juos paruost idarui, kad butu bent siek tiek stipresnio skonio?


As kazkada is bedos dariau su sampinjonais, nu aisku skonis tai visai netoks, bet ir ner prastas.
Sampinjonus per mesmale praleidau, svoguna juos apkepi su prieskoniais ir lipdom piragelius. Geriau kad mesmales skylutes butu kuo didesnes, kad nesigautu kose smile.gif
Atsakyti
Kai minkysi tešlą virtiniams, tai įpilk truputuką aliejaus. Minkštesnė gaunasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liseklis @ 2008 12 22, 12:18)
As kazkada is bedos dariau su sampinjonais, nu aisku skonis tai visai netoks, bet ir ner  prastas.
Sampinjonus per mesmale praleidau, svoguna juos apkepi su prieskoniais ir lipdom piragelius. Geriau kad mesmales skylutes butu kuo didesnes, kad nesigautu kose smile.gif


Aš tai šampijonus tarkuoju su burokine tarka, kiek smulkesne tarka patarkuoju morkų, pakepinu svogūno, sudedu morkas ir pievagrybius. Pridedu dar prieskonių visokių. Man visai skanu.
Atsakyti
QUOTE(LĖTA @ 2008 12 20, 13:30)
Nematau ko čia ironizuoti.Ar esat kada ragavę, jeigu ne tai daug praradot. Ne bereikalo Almutės vyras tašo, kad net ausys raitos. Jos taip raitos visiems, kas ragavęs yra ir žino koks skois.
Ačiū visosms už receptukus.

Brangioji, niekas nieko neironizuoja - cia Kuciu tema, todel ne vieta tokioms mintims. Turbut su bloga nuotaika skaitote, kad paprasta zmogaus, kuris nera mates tos cibulynes, nuostaba jums atrodo ironija...

Atsakyti
QUOTE(aukseellis @ 2008 12 21, 19:16)
gal pasikartosiu, bet visada darydavo mociute tokia silke- svogunus pakepinti aliejuje, ideti silke, supjaustyta gabaliukais, tada virtas ir burokine tarka sutarkuotas morkas ir pomidoru padaza. viska gerai pakepinti, aisku dar prieskoniu visokiu.


Tu man, neišmanėlei atleisk, bet ar kepant silkę kartu su daržovėm, jinai neištyžta? Kartą karštą padažą užpyliau ant silkės, jinai sušuto ir pasidarė visiškai minkšta.
Atsakyti
KŪČIUKAI

1 l pieno
50 g. sviesto
100 g margarino
100 g. mielių (ne sausų)
2 – 2,5 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
3 v.š. aliejaus
2-3 v.š. romo (konjako, brendžio)
6 lašai romo esensijos
Aguonos (pagal skonį)
1,5 kg. miltų

Pieną pašildyti, įdeti sviestą ir margarino. Viską gerai išpirpinti.
Mieles užpilti cukrumi ir leisti ištirpti mielėms. Į mieles su cukrum išsukti kiaušinius, aliejų ir supilti pieną. Įdėti romo (konjako, brendzhio). Įlašinti romo esensijos, bet tik nepadauginti (galima ir šiek tiek).
Suberti aguonas. Negailėti, nebent nemegstate.
Viską gerai išmaišyi ir supilti miltus. Gerai išminkius duoti kilti apie 1- 2 valandas.
Kai tešla pakyla iškočioti plonom juostelėm, supjaustyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Gabaliukus paberti ant skardos ir vos vos sutepti aliejumi.
Kepti 180-200 laikpsnių orkaitėje apie 12-14 min. Kitos porcijos kepa maždaug po 10 min.
P.S. Galima daryt iš pusės porcijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truputukas: 22 gruodžio 2008 - 15:01
QUOTE(silsta @ 2008 12 20, 22:51)

Is karto pasakau, kad tai labai senas receptas, atkeliaves is Zemaitijos, dabar as ji truputuka patobulinu, nes daugiaaukstyje zariju kepimui tikrai nesurasiu.
Skanaus thumbup.gif


Mon iduome pasidare, kor tamsta daba kep ton selke, ka jau daugiabuty gyven? Pamaniau, ka skane butom pasidaryte cibulynė, tik kažkap nežav anon petelnie so aliejo kepte. Iš onksta diekou už atsakyma.
Atsakyti
Labas pas mane nei vienas seimos narys negali pakesti grybu ir zuvies patiekalu, todel per kucias valgo tik kuciukus ir vaisius. Gal galite pasiulyti kuciu patiekalu i kuriu sudeti neieitu zuvis ir grybai .
Atsakyti
QUOTE(Fibse @ 2008 12 22, 17:26)
Labas pas mane nei vienas seimos narys negali pakesti grybu ir zuvies patiekalu, todel per kucias valgo tik kuciukus ir vaisius. Gal galite pasiulyti kuciu patiekalu i kuriu sudeti neieitu zuvis ir grybai .


Orkaitėje keptos daržovės, Bulvės su kanapėm, troškinti kopūstai, pyragėliai su daržovėm, salotos įvairios ir pan. Tikrai yra daug patiekalų....
Atsakyti
Bandysiu šiemet Kūčioms marinuoti lašišą namų sąlygomis. Viską darysiu pagal receptą, bet ten parašyta, kad pridėti to ir ano ir marinuoti 2-3 dienas. Tik neparašyta marinuoti šaldytuve ar ne. Gal kas žinot?

O šiaip Kūčių patiekalų yra čia http://www.kaledusen...com/custom.html
Atsakyti
QUOTE(English_tea @ 2008 12 22, 15:47)
Mon iduome pasidare, kor tamsta daba kep ton selke, ka jau daugiabuty gyven? Pamaniau, ka skane butom pasidaryte cibulynė, tik kažkap nežav anon petelnie so aliejo kepte. Iš onksta diekou už atsakyma.

as tou selke per kuoznas kutes kepo petelnie be reibalu i laba poike iset.Neberek ni juoki reibala,vo is patiuos selkes isbieg mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingakric: 22 gruodžio 2008 - 18:20