Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(pincius @ 2008 12 21, 16:16)
taigi marinavimui puikiai tinka ir kepta menke ir juros lydeka ir strimele mirksiukas.gif

pas mus visada buvo daroma ne su visa silke o tik su jos galva...visi kiti produktai tokie pat...o silkes galva ypac ant dujines nesunku padegint pamovus ant sakutes ax.gif as irgi is zemaitijos,tad neprisisapnavo biggrin.gif mes darydavom taip 4u.gif


O jei ir prisisapnuotu, argi cia blogai? hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2008 12 20, 19:51)
Silke nuplaunama ir suvyniojama i  svaru balta popieriu. Kepti ant zariju. Iskepus nuo silkes nuimti popieriu


O kaip tas popierius nesudega? bigsmile.gif Ar tai vadinamas vaskinis popierius ar folija kokia?
Atsakyti
Mieloji, apie folija ar kepimo popieriu niekas net negalvojo, kad tokia isvis gali buti. I popieriu, i LAIKRASTINI popieriu kartais vyniodavom, kitokio kai nebuvo. Mieste gal ir buvo, bet ir tada tokio valgio gal negamino miestietes. Suvynioji, ant zariju isdegusiu arba ant krosnies rinkiu uzmeti ir iskepa. Panasiai juk ir bulves ant zariju kepdavom, ir dabar labai madinga juk isikepti lauze. Na, cia geriau supras tos, kurios gyvenusios kaime. Apdegdavo, zinoma, tas laikrastis, nurenki likucius, vietom su silkes odele nusilupa. Ir ruosi CIBULYNE.
Atsakyti
o sudyta silke nauduoti ar svezia?
Atsakyti
Sudyta, tiktai sudyta. Jei labai suri, tai truputuka numirkau piene, o jei neturiu pieno - gerai ir vanduo.
Atsakyti
Dekui.......pabandysiu gaminti.labai idomus receptas.kazin kaip vyras reagos???? g.gif
Atsakyti
Turiu toki klausima. Per Kuciu vakariene negalima vartoti gyvulines kilmes produktu. Tai ka daryti su kiausiniais ir pienu, su kuriais darome tesla? ax.gif
Atsakyti
is tikruju siu produktu vartuoti Kuciu vakarienei negalima.
Atsakyti
QUOTE(Nosferatu @ 2007 12 20, 10:36)
Neperku parduotuviniu kuciuku, tik patys kepam ir smagu gaminti viesiems susiburis. Gaminame tryse, patys skaniausi, nes kepem ir lipdem patys  lotuliukas.gif


Gali pasidalinti receptuku? 4u.gif az ax.gif
Atsakyti
QUOTE(qeen @ 2008 12 21, 23:12)
is tikruju siu produktu vartuoti Kuciu vakarienei negalima.


Kaip tada yra daroma lvirtinuku tesla ? Buciau labai dekinga uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(braškė7 @ 2008 12 22, 01:32)
Kaip tada yra daroma lvirtinuku tesla ? Buciau labai dekinga uz atsakymus 4u.gif

nežinau apie kokius virtinukus kalbate, bet jei apie pyragėlius su grybais, aguonomis, džiovintais vaisiais, tai mes darome paprastą mielinę tešlą ir vandens, miltų, mielių, šiek tiek cukraus... arba miltai ir vanduo, bet ši tešla kietoka būna kaip išverda aliejuje...
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2008 12 20, 21:51)
Sveikos, prisiskaiciau cia daug apie cibulyne, bet neradau ne vieno recepto tikros cibulynes. Tikra cibulyne yra nuo senu senoves ruosiama Kuciu stalui, o kaip ruosiama, bandysiu aprasyti, kiek atsimenu, kaip moke mane mama pries 40 metu. Tad ir receptaui jau daug daug metu...

Mano AtA kūmytė dar buroų rasalą pildavo.

QUOTE(vixiuke @ 2008 12 22, 07:58)
nežinau apie kokius virtinukus kalbate, bet jei apie pyragėlius su grybais, aguonomis, džiovintais vaisiais, tai mes darome paprastą mielinę tešlą ir vandens, miltų, mielių, šiek tiek cukraus... arba miltai ir vanduo, bet ši tešla kietoka būna kaip išverda aliejuje...

Kaži, o jeigu naudoti pirktinę bemielę sluoksniuotą tešlą, o gal būna pirkti ir normalios mielinės?
Atsakyti