Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(plumbum @ 2008 12 20, 22:06)
Sveiki,gal žinot kokį keptos ir marinuotos žuvies receptuką rolleyes.gif Aš pernei tai stintą kepiau ir marinavau tai labai skanu thumbup.gif ,bet šiemet niekur stintos nemačiau verysad.gif

Klaipedos turguj maciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dikse @ 2008 12 21, 14:45)
Gal galima butu smulkiau si patiekala aprasyt  ax.gif
Jis sluoksniuojamas,ar viskas bendrai ismaisoma,ar brokolius labai smulkinti,ar vynuoges perpjaut...?
Aciu  4u.gif


SILKĖ SU BROKOLIAIS

Susmulkinti brokolius ir 5-7 min blanširuoti karštame vandenyje.
Paskrudinti saulėgražas. Pakepinti smulkiai pjaustytą svogūno galvutę aliejuje (alyvuogių arba saulėgražų). Plonomis juostelėmis (maždaug 1 cm pločio)supjaustyti dūmo skonio silkę. ir žalių vynuogių be kauliukų (supjaustyti vynuoges puselėmis). Visus produktus sumaišyti ir užpilti šiek tiek citrinos sulčių.

Kiekiai galėtų būti tokie:
1 didesnė brokolio galvutė (2 mažesnės)
1 didesnis svogūnas.
Pakelis silkės dūmo skonio (arba kokios 4-5 tos juostelės)
kokios 2 stiklinės vynuogių
Kiek daugiau nei pusė stiklinės saulėgražų.
0,5 - 1 citrinos sulčių
0,25 stiklinės aliejaus.

Na maždaug... realiai dėti ir žiūrėt kaip atrodo.... Visada iš akies darau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jadzka: 21 gruodžio 2008 - 14:53
QUOTE(plumbum @ 2008 12 20, 21:06)
Sveiki,gal žinot kokį keptos ir marinuotos žuvies receptuką rolleyes.gif Aš pernei tai stintą kepiau ir marinavau tai labai skanu thumbup.gif ,bet šiemet niekur stintos nemačiau verysad.gif


taigi marinavimui puikiai tinka ir kepta menke ir juros lydeka ir strimele mirksiukas.gif
QUOTE(silsta @ 2008 12 20, 21:51)
Sveikos, prisiskaiciau cia daug apie cibulyne, bet neradau ne vieno recepto tikros cibulynes. Tikra cibulyne yra nuo senu senoves ruosiama Kuciu stalui, o kaip ruosiama, bandysiu aprasyti, kiek atsimenu, kaip moke mane mama pries 40 metu.

pas mus visada buvo daroma ne su visa silke o tik su jos galva...visi kiti produktai tokie pat...o silkes galva ypac ant dujines nesunku padegint pamovus ant sakutes ax.gif as irgi is zemaitijos,tad neprisisapnavo biggrin.gif mes darydavom taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 12 20, 21:37)
yra SM atskira tema Kūčiukai (saldumynų skyriuje berds, dabar kaip tik ji atgijusi)- ten daug receptų visokių.
Papildyta:
O aguonpienis mums bent jau gaunasi daug baltesnis ir be plaukiojančių aguonų- švarus toks- tai gal ir skanesnis.. Nes šioje foto matosi, kad vandens daug pilta.

O šiaip tikrai tikrai neverta jo pirkti- dievaži, nueiti iki pardės yra sunkesnis ir daug ilgiau užtrunkantis darbas, nei jį pasigaminti doh.gif

Jo gamyba užtrunka dvi minutes- įpili į aguonas (į kokius 200-300 gramų aguonų) pusę puoduko vandens, ir dvi minutes mali su kokteiline, blenderiu, smulkintuvu (ar pan.)- ir viskas drinks_cheers.gif  thumbup.gif

tada per marlę perkoši aguonas, ir dapili vandens pagal skonį- ir cukraus- štai ir aguonpienis ax.gif



O man tai kaip tik skaniausia tos plaukiojancios aguonos tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(jurvite @ 2008 12 20, 23:10)
Gal galit parasyti kaip verdate spanguoliu kisieliu?

Kol kas dar niekas neatsakė, tai aš parašysiu  smile.gif 

Mes darom avižų- spanguolių kisielių Tai paprasta, daug laiko neužima ir vitaminai spanguolių labai nesunyksta  mirksiukas.gif

Iš vakaro reikėtų užmerkti avižinius dribsnius (mes perkam iš IKI, oranžiniuose meišeliuose būna prie visų kruopų). Jų reikėtų kokių gerų 3 saujų. Vandens užpilti irgi nepagailėti, nes dribsniai turi gerai išbringti ir dar vandens turi likti. Ryte tą vandenį nupilti nuo dribsnių (avižų košė- kaip tik pusryčiams  tongue.gif ) į puodą. Nuplautas spanguoles po truputį kočėlų suspausti, kad nė vienos sveikos neliktų  schmoll.gif . Visą spanguolių košę sukrėsti į užkaitusį vandenį (kuris prieš tai buvo nupiltas) ir dar pakaitinti nuolat maišant (jei nemaišysi, tai ant dugno susidarys didžiulis krakmolo luitas ir bus labai sunku jį kaip nors įveikti  doh.gif ), įberti cukraus, išmaišyti kol jis ištirps ir viskas- tiekti ant stalo ax.gif  tongue.gif



O cia krakmolo visai nereikia? Turetu buti idomus skonis - butinai pabandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurvite @ 2008 12 20, 22:10)
Mes darom avižų- spanguolių kisielių

Skamba neblogai thumbup.gif Nepaminėta kiek krakmolo reikia ax.gif

QUOTE(jadzka @ 2008 12 21, 14:53)
SILKĖ SU BROKOLIAIS

Įdomus receptas ir skonis tikriausiai kiek egzotiškas bigsmile.gif Reikės pamėginti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2008 12 21, 12:53)
SILKĖ SU BROKOLIAIS


dekui 4u.gif reikes isbandyt bigsmile.gif
Atsakyti
gal pasikartosiu, bet visada darydavo mociute tokia silke- svogunus pakepinti aliejuje, ideti silke, supjaustyta gabaliukais, tada virtas ir burokine tarka sutarkuotas morkas ir pomidoru padaza. viska gerai pakepinti, aisku dar prieskoniu visokiu.

Atsakyti
QUOTE(Emili.. @ 2008 12 10, 13:40)
As darau pievagrybius idarytus.

Perku didelius pievagrybius isskaptuoju ju vidu.

Idaras: Isskaptuota pievagrybiu vidu susmulkinu ir pakepinu keptuveje su svogunu aliejuje, kad taip gerai apkeptu svogunas. Isverdu pora bulviu, jas sutrinu ir sumaisau su pakepintais grybais ir svogunu. Dedu druskytes ir siek tiek pipiriuku pagal skoni.

Paruostu idaru idarau isskaptuotas pievagrybiu kepureles, sudedu i indeli kepimo ir dedu 10-15 min i orkaite, mazdaug 200 laipsniu. Traukiu mazdaug tada kai matosi kad pievagrybiu kepureles jau apkepe.

Tikrai labai skanu, jei norisi padaziuko, galima dar pakepinti viena svoguniuka aliejuje ir juos appipilti. Bet tada jau gaunasi riebiau

Skamba idomiai! Tik kaip valgoma - siltus ar atsalusius? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 12 21, 04:10)
Spanguolių kisielius
reikia:
2-3 stiklinės spanguolių,6 stiklinės vandens,viena stiklinė cukraus,1.5šaukštai bulvių krakmolo,cinamono,apelsinų žievelių.
Uogas nuplauti ir trumpam,kad išsiskirtų sultys,įmerkiamos į verdantį vandenįIšgriebus uogas sutrynus mediniu šaukštu,išspaudžiamos sultys. Užveramas vanduo suberiamas cukrus sudedami prieskoniai,trumpam pavirinus,supilamas išleistas krakmolas.Nedideliame vandens kiekyje apie penkias min. pavirinamos išspaustos spanguolių odelės. Nuoviras suplamas kartu su spanguolių sultimis į nuo ugnies nukeltč kisielių.Viskas gerai išmaišoma

"supilamas išleistas krakmolas" g.gif ką tai reiškia? blush2.gif
O išspaustos odelės metamos lauk? ax.gif
Nesu susidūrusi su šiuo reikalu doh.gif prašau pakomentuokite kas supranta blush2.gif
Atsakyti
Skamba neblogai Nepaminėta kiek krakmolo reikia

O krakmolas- iš avižų. Tame vandenį, kurį reikia nupilti nuo avižų, ir yra to reikalingo krakmolo mirksiukas.gif Taigi, papildomai kokio bulvių krakmolo visai nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurvite @ 2008 12 21, 18:49)
O krakmolas- iš avižų. Tame vandenį, kurį reikia nupilti nuo avižų, ir yra to reikalingo krakmolo  mirksiukas.gif Taigi, papildomai kokio bulvių krakmolo visai nereikia  smile.gif

oho, nežinojau blush2.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Kaip manot, o jeigu pyrageliai butu su sampinjonais? kaip juos paruost idarui, kad butu bent siek tiek stipresnio skonio?
Atsakyti