QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 12 20, 21:37)
yra SM atskira tema Kūčiukai (saldumynų skyriuje berds, dabar kaip tik ji atgijusi)- ten daug receptų visokių.
Papildyta:
O aguonpienis mums bent jau gaunasi daug baltesnis ir be plaukiojančių aguonų- švarus toks- tai gal ir skanesnis.. Nes šioje foto matosi, kad vandens daug pilta.
O šiaip tikrai tikrai neverta jo pirkti- dievaži, nueiti iki pardės yra sunkesnis ir daug ilgiau užtrunkantis darbas, nei jį pasigaminti
Jo gamyba užtrunka dvi minutes- įpili į aguonas (į kokius 200-300 gramų aguonų) pusę puoduko vandens, ir dvi minutes mali su kokteiline, blenderiu, smulkintuvu (ar pan.)- ir viskas
tada per marlę perkoši aguonas, ir dapili vandens pagal skonį- ir cukraus- štai ir aguonpienis
O man tai kaip tik skaniausia tos plaukiojancios aguonos
Papildyta:
QUOTE(jurvite @ 2008 12 20, 23:10)
Gal galit parasyti kaip verdate spanguoliu kisieliu?
Kol kas dar niekas neatsakė, tai aš parašysiu
Mes darom avižų-
spanguolių kisielių Tai paprasta, daug laiko neužima ir vitaminai spanguolių labai nesunyksta
Iš vakaro reikėtų užmerkti avižinius dribsnius (mes perkam iš IKI, oranžiniuose meišeliuose būna prie visų kruopų). Jų reikėtų kokių gerų 3 saujų. Vandens užpilti irgi nepagailėti, nes dribsniai turi gerai išbringti ir dar vandens turi likti. Ryte tą vandenį nupilti nuo dribsnių (avižų košė- kaip tik pusryčiams
) į puodą. Nuplautas spanguoles po truputį kočėlų suspausti, kad nė vienos sveikos neliktų
. Visą spanguolių košę sukrėsti į užkaitusį vandenį (kuris prieš tai buvo nupiltas) ir dar pakaitinti nuolat maišant (jei nemaišysi, tai ant dugno susidarys didžiulis krakmolo luitas ir bus labai sunku jį kaip nors įveikti
), įberti cukraus, išmaišyti kol jis ištirps ir viskas- tiekti ant stalo
O cia krakmolo visai nereikia? Turetu buti idomus skonis - butinai pabandysiu