Čia aš,įkišiu savo nosį ,noriu pasakyti kad kepant okaitėje lašišą labai skanu idėti turimų daržovių ,pvz.pomidorųjuos reik nuplauti ,nusausinti apšlakstyti alyvų aliejumi ir pabarstyti baziliku.
Galima ,įvairių daržonvių tik ,kai kurias reik trumpam apvirt ,arba blanširuoti.
Iškepus galima padaryti mėgiamą padažiuką,čia fantazijos pasitelkimas.
gal kas galit brukstelt kaip kuciukus kepat?
QUOTE(organizatore @ 2008 12 19, 12:58)
nesu ragavusi aguonu pieno, kazi pavyktu parduotuvej jo isigyt pries (per) kucias
Tikriausiai pavyktų, yra Rimi.
Papildyta:
Kažin ar verta pirkti aguonpienį, juk nesudėtinga jį pasigaminti
QUOTE(Roisin @ 2008 12 21, 06:54)
gal kas galit brukstelt kaip kuciukus kepat?
yra SM atskira tema Kūčiukai (saldumynų skyriuje berds, dabar kaip tik ji atgijusi)- ten daug receptų visokių.
Papildyta:
O aguonpienis mums bent jau gaunasi daug baltesnis ir be plaukiojančių aguonų- švarus toks- tai gal ir skanesnis.. Nes šioje foto matosi, kad vandens daug pilta.
O šiaip tikrai tikrai neverta jo pirkti- dievaži, nueiti iki pardės yra sunkesnis ir daug ilgiau užtrunkantis darbas, nei jį pasigaminti
Jo gamyba užtrunka dvi minutes- įpili į aguonas (į kokius 200-300 gramų aguonų) pusę puoduko vandens, ir dvi minutes mali su kokteiline, blenderiu, smulkintuvu (ar pan.)- ir viskas
tada per marlę perkoši aguonas, ir dapili vandens pagal skonį- ir cukraus- štai ir aguonpienis
QUOTE(Roisin @ 2008 12 20, 20:54)
gal kas galit brukstelt kaip kuciukus kepat?
50 g mieliu, apie 150 g cukraus, siek tiek druskos, aguonu apie 70 g, pieno apie stikline, aliejaus arba sviesto 70 g, miltu, kad tesla butu standesne.
mieles kildinti sutrupinus pasildytam, saldziam piene, po to sudeti viska,galiausiai mimžltus, isminkyti tesla ir laukti kol pakils karta arba du, po to kocioti ir formuoti nestorus kubiukus, sudeti ant kepimo popieriaus i aliejuota skarda ir kepti kol paruduos lengvai, maisant medine mentele skanaus
jau kepiau, labai skanus
Sveiki,gal žinot kokį keptos ir marinuotos žuvies receptuką Aš pernei tai stintą kepiau ir marinavau tai labai skanu ,bet šiemet niekur stintos nemačiau
QUOTE(regna @ 2008 12 20, 16:29)
Čia aš,įkišiu savo nosį ,noriu pasakyti kad kepant okaitėje lašišą labai skanu idėti turimų daržovių ,pvz.pomidorųjuos reik nuplauti ,nusausinti apšlakstyti alyvų aliejumi ir pabarstyti baziliku.
Galima ,įvairių daržonvių tik ,kai kurias reik trumpam apvirt ,arba blanširuoti.
Iškepus galima padaryti mėgiamą padažiuką,čia fantazijos pasitelkimas.
Galima ,įvairių daržonvių tik ,kai kurias reik trumpam apvirt ,arba blanširuoti.
Iškepus galima padaryti mėgiamą padažiuką,čia fantazijos pasitelkimas.
Regna, man jusu receptukai labai patinka - kiek perskaiciau sitoj temoj, tokie lengvai padaromi ir aiskus
QUOTE(LĖTA @ 2008 12 19, 13:37)
Mergaitės, o kuri kaip gaminate cibulynę?
Sveikos, prisiskaiciau cia daug apie cibulyne, bet neradau ne vieno recepto tikros cibulynes. Tikra cibulyne yra nuo senu senoves ruosiama Kuciu stalui, o kaip ruosiama, bandysiu aprasyti, kiek atsimenu, kaip moke mane mama pries 40 metu. Tad ir receptaui jau daug daug metu...
Reikes:
2 silkes,
1 svogunas,
pipiru,
acto,
1 ltr. virinto salto vandens.
Silke nuplaunama ir suvyniojama i svaru balta popieriu. Kepti ant zariju. Iskepus nuo silkes nuimti popieriu, isimti kaulus, supjaustyti gabaliukais ir sudeti i virinta salta vandeni. Palaikyti 1-2 valandas. Prideti pipiru, smulkiai pjaustyto svoguno, acto. Sriuba vaalgyti salta su karstomis bulvemis, isvirtomis su lupenomis.
Is karto pasakau, kad tai labai senas receptas, atkeliaves is Zemaitijos, dabar as ji truputuka patobulinu, nes daugiaaukstyje zariju kepimui tikrai nesurasiu.
Skanaus
Gal galit parasyti kaip verdate spanguoliu kisieliu?
Kol kas dar niekas neatsakė, tai aš parašysiu
Mes darom avižų- spanguolių kisielių Tai paprasta, daug laiko neužima ir vitaminai spanguolių labai nesunyksta
Iš vakaro reikėtų užmerkti avižinius dribsnius (mes perkam iš IKI, oranžiniuose meišeliuose būna prie visų kruopų). Jų reikėtų kokių gerų 3 saujų. Vandens užpilti irgi nepagailėti, nes dribsniai turi gerai išbringti ir dar vandens turi likti. Ryte tą vandenį nupilti nuo dribsnių (avižų košė- kaip tik pusryčiams ) į puodą. Nuplautas spanguoles po truputį kočėlų suspausti, kad nė vienos sveikos neliktų . Visą spanguolių košę sukrėsti į užkaitusį vandenį (kuris prieš tai buvo nupiltas) ir dar pakaitinti nuolat maišant (jei nemaišysi, tai ant dugno susidarys didžiulis krakmolo luitas ir bus labai sunku jį kaip nors įveikti ), įberti cukraus, išmaišyti kol jis ištirps ir viskas- tiekti ant stalo
Kol kas dar niekas neatsakė, tai aš parašysiu
Mes darom avižų- spanguolių kisielių Tai paprasta, daug laiko neužima ir vitaminai spanguolių labai nesunyksta
Iš vakaro reikėtų užmerkti avižinius dribsnius (mes perkam iš IKI, oranžiniuose meišeliuose būna prie visų kruopų). Jų reikėtų kokių gerų 3 saujų. Vandens užpilti irgi nepagailėti, nes dribsniai turi gerai išbringti ir dar vandens turi likti. Ryte tą vandenį nupilti nuo dribsnių (avižų košė- kaip tik pusryčiams ) į puodą. Nuplautas spanguoles po truputį kočėlų suspausti, kad nė vienos sveikos neliktų . Visą spanguolių košę sukrėsti į užkaitusį vandenį (kuris prieš tai buvo nupiltas) ir dar pakaitinti nuolat maišant (jei nemaišysi, tai ant dugno susidarys didžiulis krakmolo luitas ir bus labai sunku jį kaip nors įveikti ), įberti cukraus, išmaišyti kol jis ištirps ir viskas- tiekti ant stalo
QUOTE(Kleoja @ 2008 12 20, 21:51)
50 g mieliu, apie 150 g cukraus, siek tiek druskos, aguonu apie 70 g, pieno apie stikline, aliejaus arba sviesto 70 g, miltu, kad tesla butu standesne.
mieles kildinti sutrupinus pasildytam, saldziam piene, po to sudeti viska,galiausiai mimžltus, isminkyti tesla ir laukti kol pakils karta arba du, po to kocioti ir formuoti nestorus kubiukus, sudeti ant kepimo popieriaus i aliejuota skarda ir kepti kol paruduos lengvai, maisant medine mentele skanaus
jau kepiau, labai skanus
mieles kildinti sutrupinus pasildytam, saldziam piene, po to sudeti viska,galiausiai mimžltus, isminkyti tesla ir laukti kol pakils karta arba du, po to kocioti ir formuoti nestorus kubiukus, sudeti ant kepimo popieriaus i aliejuota skarda ir kepti kol paruduos lengvai, maisant medine mentele skanaus
jau kepiau, labai skanus
Dekui
Spanguolių kisielius
reikia:
2-3 stiklinės spanguolių,6 stiklinės vandens,viena stiklinė cukraus,1.5šaukštai bulvių krakmolo,cinamono,apelsinų žievelių.
Uogas nuplauti ir trumpam,kad išsiskirtų sultys,įmerkiamos į verdantį vandenįIšgriebus uogas sutrynus mediniu šaukštu,išspaudžiamos sultys. Užveramas vanduo suberiamas cukrus sudedami prieskoniai,trumpam pavirinus,supilamas išleistas krakmolas.Nedideliame vandens kiekyje apie penkias min. pavirinamos išspaustos spanguolių odelės. Nuoviras suplamas kartu su spanguolių sultimis į nuo ugnies nukeltč kisielių.Viskas gerai išmaišoma
reikia:
2-3 stiklinės spanguolių,6 stiklinės vandens,viena stiklinė cukraus,1.5šaukštai bulvių krakmolo,cinamono,apelsinų žievelių.
Uogas nuplauti ir trumpam,kad išsiskirtų sultys,įmerkiamos į verdantį vandenįIšgriebus uogas sutrynus mediniu šaukštu,išspaudžiamos sultys. Užveramas vanduo suberiamas cukrus sudedami prieskoniai,trumpam pavirinus,supilamas išleistas krakmolas.Nedideliame vandens kiekyje apie penkias min. pavirinamos išspaustos spanguolių odelės. Nuoviras suplamas kartu su spanguolių sultimis į nuo ugnies nukeltč kisielių.Viskas gerai išmaišoma
QUOTE(jadzka @ 2008 12 12, 10:47)
3. Silkė su brokoliais apvirtais, vynuogėm ir saulėgražomis + šiek tiek citrinos su aliejum ir pipiriuko kokio. Silkė skaniausia dūmo skonio.
Gal galima butu smulkiau si patiekala aprasyt
Jis sluoksniuojamas,ar viskas bendrai ismaisoma,ar brokolius labai smulkinti,ar vynuoges perpjaut...?
Aciu