QUOTE(vectro @ 2008 12 17, 16:14)
Kas liečia variantą c, tai riziknga nes skonis kiekvinos grybu rusies skirtingas gaunas, vieni panasus i mėsą, kiti šiek tiek i paukštiena. Siu budu labai rizikinga nadotis, mat vieni taip paruostus grybus mandagiai valgydami lieja kankinio asara, o kiti megaujasi kaip delikatesu.
Man bent jau skaniausia džiovinti grybai išmirkyti vandenyje ir permalti ir į juos tada jau dėti pakepintų svogūniukų, pipirų, druskos. Tas natūralus skonis man mieliausias. O sultinys... na cheminį vertinu kaip chemiją. Manau ne vieta ant kūčių stalo tokiam moderniam išmislui...
Mes dar kartais gaminame balandėlius su džiobintais grybais (į vidų dedami grybai sumaišyti su ryžiais), lygiai taip pat suvyniojama, apkepama ir troškinti galima orkaitėje molinėje puodynėje.
Dar nesenas mano išmilas - kugelis keksiukų formelėse (Ypač patogu silikoninės). Pilam paprasčiausią tešlą (galima net neplikytą pienu), o į pačią tešlą galima įmesti ir grybų įdaro ir daržovių (ala morkų kepintų su kopūstais ir pan.) (galima šdėti tiesiog į vidurį gerą šaukštą). Aš išbandžiusi su mėsa ir su Varškės - špinatų įdaru, tai gaunasi vos ne kaip skrudinti cepelinai...
Arba tas pati banda. Kai kugelio tešla pilama ant kopūsto lapų ir kepama krosnyje (galima kepti ir orkaitėje). Tai su grybais ir svogūniukais keptais spėju būtų skanu. Gal dar kokiom kanapėm...