IwonaBogd, labai jauki, naminė eglute
O dėl girliandų- tai man asmeniškai, netobulumas visuomet yra gražu- kol tą suvokiau ne vieneri metai turėjo praeiti
Nes netobulumas atspindi žmogišką šilumą, vaikišką nuoširdumą- tokį, kokio joks dizaineris ar kompas niekada nesukurs- ypač per kalėdas- kurios man, asmeniškai, yra ne skonio, stiliaus ar mados šventė- o sentimentų, prisiminimų, "namų" šventė- todėl aš iki šiol puošdavau eglutę visais turimais žaislais, kurių amžius beveik toks kaip mano pačios- kai kurie net mano mamos amžiaus, tikriausiai,- tokių žinoma nedaug- visi jie labai skirtingi, savo formomis ir spalvomis nelabai derantys tarpusavy, kai kurie netgi apsitrynę ar parūdijusiais kabliukais, bet kiekvianas labai brangus (turiu mintį asmeninę vertę)- kai kurie mielos a.a. močiutės vaikystėje dovanoti ir su ja kartu kabinti ant eglutės daugybę metų, kiti dar iš tų laikų, kai pas ją gyvenau- nuo kūdikystės, treti tėčio kažkada su meile pirkti- tais laikais, kai viskas buvo deficitas- kaip tada džiaugiausi- prisimenu
Todėl mano eglutė visais metais būdavo tarsi vienoda- pusseserė-manekenė iš prancūzijos kažkada sako, kad pas mus visad vienodo stiliaus eglutė, kitiems žmonėms irgi gal nebūna labai gražu- tiems, kurie nelabai supranta tokių sentimentų, ir mano, kad čia toks skonis- o man iki dabar tik tokia eglutė buvo "tikra", ir tik tokios kalėdos- tikros
Kai pradėjau pati užsidirbti šiokius tokius pinigus, nusipirkau dirbtinę didelę eglę, nes gaila gyvų pasidarė- seniau irgi buvo, bet iš tėvų pinigų nebuvo kaip tokios sumos prašyt, kad dirbtinei gražiai ir didelei užtektų- tai dabar ant tos didelės eglės tų senų žaisliukų neužtenka, nes ji baisiai didelė- bet savo kambary mažą eglutę jais visada puošiu, arba bent šaką kokią- jei šaka- visų neina sukabint, aišku- pagal seną tradiciją, bet kasmet vis kitus iš tų senų pakabinu- kad visi periodiškai (kas kažkiek metų ar kas met) būtų ištraukiami, su visais prisiminimais, ir jaukiai nuteiktų
Todėl man graži tavo eglutė- graži tuo, jog matosi, kad ne iš maximos vitrinos ledinė gražuolė, o tokia su meile
Aš kartais dedu girliandas taip išilgai- turiu pasidariusi tokį žiedelį ant eglės viršunės maunamą, ir prie jo pritvirtinau daug girliandų taip išilgai kabančių, tai patogu uždėti būna, ir tolygiai pasiskirsto- bet mano girliandos tos iš karoliukų tokios. Žiūrint iš "meninės" pusės- išilginės girliandos gal labiau tinka tokioms labai tankioms, sunkioms eglėms- mano dabartinė tokia ir yra- bet aš dėdavau ir ant natūralios,lengvos, eglutės- nes man netobulumas yra gražu- tik dėl to