Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų kalėdinė eglutė 2

QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2007 12 28, 17:03)
nuoširdus kičas ir blizganti rožinė nostalgija yra mielesni už snobišką skoningumą

būtent. Labai taikliai surašei. Tuo galime šią temą ir užbaigti.
Atsakyti
Ankstikėle, labai mieli medinukai smile.gif ... Aš tikiuosi, kad man pavyks išsipiešti gražiai tuos medinius angeliukus, kuriuos užsisakiau pas una_art kitiems metams...

O tas dideles šiaudines žvaigždes, apie kurias kalbėjau- tai pirkau kelių labai skirtingų dydžių- vienos tokios labai didelės- maždaug plaštakos dydžio ar gal net didesnės- o kitos mažos- tai bendras vaizdas man visai patiko ant didelės eglės..- jei ne tie dideli, tai matyt trijų metrų eglė šiaip sau atrodytų (žinoma, jei be sentimentų ir asmenininės reikšmės- nes ji viską keičia:) )..

Nu o jei jau kalbėti grynai apie skonį ar stilių, tai daug kur rašoma, kad skoninga eglutė tokia, kurioje žaisliukų dydis derinamas- t.y. stambūs žaislai derinami su smulkiais- ir kiek bandžiau- vizualinis efektas iš tikro yra, kai vieni žaislai ant eglės labai stambūs (žinoma priklausomai nuo pačios eglės dydžio ir vešlumo), o kiti, tarpuose dedami- smulkūs- tada eglutė atrodo užpildyta, netuščia, bet ir ne perkrauta... Nes kai daug smulkių arba daug vienodo dydžio ar formos žaislų, tai kartais atrodo, kad visko daug, bet bendro vaizdo nesimato- ir lyg kažko trūksta, lyg kažko per daug... Nors man tai ne esmė, kaip jau sakiau- iš skonio padaryti kultą neverta.. O beje, tyčia kažkada pažiūrėjau į žodyną, kaip apibrėžiamas "kičas"- apart to, kad tai nemeniškas, neskoningas daiktas- ten nurodyta dar viena kičo savybė- pretenzingumas- pretendavimas į "kažką"... Todėl manau, kad šeimos nuoširdžiai rožiniais blizgučiais ir močiutės dovanotais žaisliukais dabinta eglutė negali būti kičas- nes nepretenduoja būti kažkuo ypatingu kitiems, o tik sužadinti brangius šeimai prisiminimus, paskatinti kartu praleisti laiką puošiant, išgyventi bendrystę...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 28 gruodžio 2007 - 17:54
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 12 28, 08:12)
dabar tavo eglute atrodo tokia tuscia lotuliukas.gif bet abi grazios net ir ta perkrauta savotiskai grazi

As sakau... biggrin.gif maniske tokia vargse pries draugu egle biggrin.gif

QUOTE(kristina-buziene @ 2007 12 28, 15:56)
Eina sau  blink.gif Mano svajonių eglė wub.gif
Matosi,kad labai skoningi tavo draugai  bigsmile.gif ,tikriausiai namus klasikiniu stilium susitvarke  bigsmile.gif  Negaliu akių atitraukti,nu tikrai nuostabiai gražu  bigsmile.gif

Sakot saldi eglutė  bigsmile.gif  Na tai man tada patinka tas saldumas  blush2.gif

Visi namai ju tokie...klasikinis victorian, daug antikiniu dalyku...Zodziu ta egle labai atitinka ju namus thumbup.gif Prie mano dekoro ta egle netiktu biggrin.gif
Man irgi grazu drinks_cheers.gif

QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2007 12 28, 17:03)
Vnz.-o ir šiaip- aš galvoju- mes čia kalbame saldu- nesaldu, originalu/tradiciška, žeidžiamės/nesižeidžiam, kalbam apie kažkokius tai stilius- o man prioritetas kalėdinės eglutės puošyboje- kaip daug kur jau ir minėjau- sentimentai

Todėl jei įdėčiau savo eglę- kiti tematytų vaizdą- išorę, kuri jiems nieko nereiškia, tik patinka arba ne, yra skoninga arba ne- o man reiškia prisiminimus, kiekvieno žaisliuko- saldaus ar nesaldaus- istoriją, laiką, praleistą su šeima, dėl viso to aukojant skonį, stilių ar kitus išorinius dalykus.. Kitaip sakant, tai, kas turi asmeninę vertę, įžiūrima ne akimis, o širdimi- ir kalėdos man pirmiausia ir yra tokia šventė- kurioje nuoširdus kičas ir blizganti rožinė nostalgija yra mielesni už snobišką skoningumą, arba jaukus, šiaudinis kūčiškumas mielesnis už  šaltą perkrautą blizgesį ax.gif  -žodžiu, eglę puošiu TIK SAU IR SAVO ŠEIMAI- ne svečiams ar kažkam, prieš ką norėčiau pasipuikuoti- nes kai darai sau, visad būna ta dalis, kurios kiti nesupras, arba kuri kitiems nieko nerekš- todėl jei kada ir dėčiau čia savo eglės nuotrauką- tikrai ne dėl to, kad kas įvertintų/pakritikuotų/pagirtų, ir ne tam, kad kažką įdomaus turėčiau parodyti, o tik dėl to, kad man patinka  ta visuotinė ruošimosi, jaukumo atmosfera, tas jaukus netobulumas,  dalinimasis tuo žmogiškumu, dalele savo šeimos gyvenimo- nepriklausomai nuo rezultato ar kokybės, nekonkuruojant ir ne vertinant- tiesiog džiaugtis kartu smile.gif  4u.gif

Truputi perlenki lazda- isizeidusiu as cia nematau biggrin.gif 4u.gif mirksiukas.gif

O siaip tai labai sutinku su tavo pasisakymu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 12 28, 18:11)
Visi namai ju tokie...klasikinis victorian, daug antikiniu dalyku...Zodziu ta egle labai atitinka ju namus thumbup.gif Prie mano dekoro ta egle netiktu biggrin.gif

taip pirma mintis buvo "victorian laikų stilius" bet galvoju gal nusišneku, nes teko matyti daug panašių dalykų ir tokių eglių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina-buziene @ 2007 12 28, 14:56)
Eina sau  blink.gif Mano svajonių eglė wub.gif
  Matosi,kad labai skoningi tavo draugai  bigsmile.gif ,tikriausiai namus klasikiniu stilium susitvarke  bigsmile.gif  Negaliu akių atitraukti,nu tikrai nuostabiai gražu  bigsmile.gif

Sakot saldi eglutė  bigsmile.gif  Na tai man tada patinka tas saldumas  blush2.gif

Ir man tada patinka saldumas...gaila,kad visos egles neiseina paziuret...super vaizdas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 12 28, 00:28)
Nesiteisinu 4u.gif  Tik palyginimas "amerikietiskai saldi" manau netinkamas ir labai jau stereotipiskas... unsure.gif  Toje pacioje Amerikoje tiek skirtingu zmoniu ir labai skirtingai puosia. Todel tokio egliu puosimo stiliaus kaip "amerikietiskai saldus" nezinojau biggrin.gif
Parodau musu draugu(lietuviu mirksiukas.gif ) egle, kuri mano manymu saldoka su ruzavais zaisliukais ir rozytem.... biggrin.gif Cia sakyciau saldu........bet man grazu(kai ne mano namuose biggrin.gif )...nuotrauka apkarpyta, kad zmoniu nesimatytu ir isimsiu po kurio laiko, nes ne mano egle ax.gif
user posted image

Ir imetu musiske salia...paprastute....bent jau man iki tokio saldumo toli rolleyes.gif
user posted image
todel kiek nustebino palyginimas blush2.gif  bet kartoju- neisizeidziau  ax.gif  tik ziuriu zmones skirtingai "salduma" supranta mirksiukas.gif

Nu nepaprastai grazios abi eglutes, sudejus abi zinoma pirmoji antraja uzgozia, bet vis tiek nepakartojamos. thumbup.gif
Atsakyti
Noriu ideti savo eglute, bet nesuprantu kaip... sad.gif Jeigu noriai tiesiai ikelti is savo dokumentu, kaip tai padaryti??
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2007 12 28, 23:11)
Noriu ideti savo eglute, bet nesuprantu kaip... sad.gif Jeigu noriai tiesiai ikelti is savo dokumentu, kaip tai padaryti??

pirma turi įdėt į kokį nors internetinį albumą pvz čia http://www.radikal.ru/

Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2007 12 28, 23:11)

Sveikutė tiesiog pacituosiu vienos mamytės žodžius:
tiesiog surenki: www.radikal.ru
prie laukelio "Browse..." ikeliu is kompiuterio savo norima nuotrauka, ir tada spaudziu zemiau esancia ikonele "Zagruzyt" (rusiskai)
tumet po minuteles pakrauna norima nuotrauka... ir pasirenki 2 punkta: ta eilute visa nukopijuoji ir "Paste" i savo norima teksta ir wualia
mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(grange @ 2007 12 28, 23:18)
pirma turi įdėt į kokį nors internetinį albumą pvz čia http://www.radikal.ru/

Arba photobucket.com blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 12 28, 22:29)
Arba photobucket.com  blush2.gif

per photobucket'a paprasciau,nereik nieko kopint ...automatiskai viskas vyksta ax.gif o man dar gerai,kad ne ruskai,nes su rusu kalba nedraugauju schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Eva... @ 2007 12 29, 00:16)
per photobucket'a paprasciau,nereik nieko kopint ...automatiskai viskas vyksta  ax.gif o man dar gerai,kad ne ruskai,nes su rusu kalba nedraugauju  schmoll.gif

bet reik registruotis. ten siūliau paprastesnį variantą. http://www.ipix.lt/ arba čia lietuviškas...
Atsakyti