Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų kalėdinė eglutė 2

QUOTE(*dzūkė* @ 2007 12 23, 22:24)
Oi, Makaliau biggrin.gif , buvo eglių ir tikrų mirksiukas.gif , o senoviniai žaisliukai iš kur, kad ne parduotuoviniai, gal turginiai biggrin.gif
Kai susilauksi vaikelių atsisakysi savo mielųjų dūžtančių... biggrin.gif

drinks_cheers.gif  Kalėdos jausis tikrai ir nesvarbu, kad pas kitą eglė gražesnė...

Vajėi, va Jūsų eglė man miela smile.gif
Nežinau, nu gal ir parduotuviniai tie žaislai, ale irnesakyk.gif Ne tą norėjau pasakyt hihihi.gif
O vaikai mano bus išmokyti, kaip kad aš - nesiliest prie eglės, ***** mad.gif
Ir ant žemės eglė nestovės schmoll.gif biggrin.gif ax.gif

Nu betgi nesakykit - kai kvepia eglė (tikra) tai kažkaip labai malonu, jauku, jaučiasi, kad šventės blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(wikonda @ 2007 12 23, 22:27)
Tikrai pardom Makaliau, bet truputuka nusišnekėjai į lankas lotuliukas.gif Seku šitą temelę ir ji pasakiška bigsmile.gif
Kiekviena eglutė savaip stebuklinga, kad ir kokia ji bebūtų ar gyva ar dirbtina rolleyes.gif Tarkim mes puošėme šiemet dirbtiną eglutę. Visi alei vieno žaisliukai ir plastikiniai, kadangi turim namie mažulį, kurio akytės tik ir blizga, kaip šarkos kurį čia nuknekcinus doh.gif  lotuliukas.gif
Bet va kaip jis paaugs rolleyes.gif galėsiu kabinti žaisliukus ant gyvos sidabrinės eglutės, kuriem po 50 metų iš mano mamos vaikystės rolleyes.gif  wub.gif

Aaaaa, tuomet persiprašau biggrin.gif
Aš maniau, kad čia šiaip nepuošia tikrų eglių, o pas jus mat gi velniukų yra namie smile.gif
Tuomet sutinku ir savo nuomonę atsiimu - pas mus vaikų mažų nėr, tai mes taip kitaip gyvenam hihihi.gif

aciuks.gif už dėmesį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 12 23, 22:29)
Nežinau, nu gal ir parduotuviniai tie žaislai, ale irnesakyk.gif Ne tą norėjau pasakyt hihihi.gif

Nu betgi nesakykit - kai kvepia eglė (tikra) tai kažkaip labai malonu, jauku, jaučiasi, kad šventės  blush2.gif

ohmy.gif aciuks.gif

verysad.gif užjaučiu tavo būsimus vaikelius unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*dzūkė* @ 2007 12 23, 22:33)
verysad.gif  užjaučiu tavo būsimus vaikelius unsure.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif
Nu tai o ką daryt su velniais. Auklėt tik lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ei, Makaliau, mano egle tikra... beee.gif
Saziningai vandenuko ipilu kiekviena ryta i stova ax.gif

Dzuke, labai labai grazi eglute wub.gif O as pasiilgusi esu tokiu retom sakom lietuvisku egluciu rolleyes.gif Nors miskuos pas mus ir tokios auga, bet butent Kaledom tas tankiasias puosia visi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 23 gruodžio 2007 - 23:41
QUOTE(californiagirl @ 2007 12 23, 23:40)
Ei, Makaliau, mano egle tikra... beee.gif
Saziningai vandenuko ipilu kiekviena ryta i stova ax.gif

Ei, taigi ir tikiu blush2.gif
Atsakyti
Makaliau, - anksčiau mąsčiau lygiai kaip tu- tikros kalėdos- tik su gyva eglute, ir tik su stikliniais žaislais- kitokios kalėdos atrodė netikros, plastikinės, kičinės, nelaukiamo, bedvasės etc.. atrodė, kad nesijaus kalėdinės nuotaikos su plastikine eglute ir žaislais- bet vėliau suvokiau, kad man kalėdos yra ne tik eglutė ir jos kvapas- gal banalu- bet man tai gerumo, gailesčio visiems, kurie negali apsiginti patys, šventė (nu sorry, matyt kalėdų dvasia veikia, kad aš čia su tokiu skystai banaliu patosu kalbu, nu bet juk kalėdos, tai irgi atleistina lotuliukas.gif ) . Ir kad nepaisant to, jog kertant miškas neniokojamas, nes eglutės specialiai tam auginamos, ir nepaisant, jog chemijos pramonė gaminanti dirbtines eglutes teršia gamtą- man svarbu, jog kalėdų simbolis- eglutė, kuria taip džiaugtasi, kuri taip rūpestingai ir su meile puošta, prie kurios dėtos dovanos, etc.- nebūtų suvartota ir išmesta. Man tai yra simboliška, net jei realiai tokia pozicija neturi pagrindo- nes simboliai visada yra iškalbingi, ir formuoja tam tikras nuostatas- vadinasi gali kurti gėrį ar blogį, ar abejingumą- tam jie ir skirti. Todėl vaikams (kurių kol kas dar neturiu), manau irgi svarbu atitinkamai pateikti tokius simbolius. Nes tai ugdo jautrumą- ir jei nebus išmetama eglutė, kuria taip džiaugtasi- tai gal, juo labiau nebus "išmestas" mylimas žmogus, kuriuo kažkada taip džiagtasi ir kartu tiek išgyventa, ir kuris gal tapo nebe toks įdomus ar gražus, ar seni, "nenaudingi" tėvai- atiduoti į senelių namus... Taigi, man kalėdos yra tokia šventė, kai ne tik kvepia eglute ir šventiniu maistu, bet ir kai dar kartą laikinai patiki, jog gėris egzistuoja, jog galima gyventi nieko neišmetant- ypač to, kas seniau branginta- tokia, tarsi, ištikimybės šventė...Kas man ir sudaro tą vadinamą kalėdų dvasią..

Taigi, aš puošiu didžiulę dirbtinę- tokią neblogą, nesusigniūcijusiais, kietais spygliukais.. O jei kada puošiu gyvą- tai tik pasodinamą- kurią vėliau pasodinsiu miške- bet dauguma, kas taip darė, sakė, kad neprigyja..

O dėl plastikinių žaisliukų- galiu pasakyti tiek, kad viskas priklauso nuo to, kaip atrodo konkretus žaislas- vakar turguje pirkau plastikinių žaislų, kurie atrodo grynai, kaip tie senoviniai, stikliniai- ten tokios didelės braškės ir vynuogės raudonos buvo, paskui visokie nykštukai ir kalėdų seneliai, snaigėmis dekoruoti lašo formos žaislai- ir visi tie tokie blizgantys (ne matiniai)- lygiai kaip sovietmečiu- tai žmonės, kas pamato, mano jog senoviniai likę, ir kad stikliniai- žodžiu pačiupinėti reikia, kad suprastum, jog iš plastiko. Yra likę ir labai senų stiklinių, ir šiaudiniais kartais puošiu- tai kad ir plastikinė eglė, jaukumą sukuria senovinio stiliaus žaisliukai..

O dėl kvapo ant stalo pasidedame tikros eglės šaką- ir kvapas tiesiai po nosimi visą laiką..

O tikros eglės kvapas, beje, dingsta per porą dienų, nuo sauso ir šilto kambario oro, taigi, ji kvepia tik ką tik atnešta... O tas kalėdų asociacijas su eglių kvapu sudaro tik tas pirmas įspūdis, kai eglė tik ką iš lauko, dar kvepia- net jei kvapą greit visai praranda, tas įspūdis matyt užsifiksuoja kažkur pasąmonėje ilgam..
wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 24 gruodžio 2007 - 02:26
QUOTE(Makalius @ 2007 12 23, 21:31)

Nu betgi nesakykit - kai kvepia eglė (tikra) tai kažkaip labai malonu, jauku, jaučiasi, kad šventės  blush2.gif
Papildyta:

Aaaaa, tuomet persiprašau biggrin.gif
Aš maniau, kad čia šiaip nepuošia tikrų eglių, o pas jus mat gi velniukų yra namie smile.gif
Tuomet sutinku ir savo nuomonę atsiimu - pas mus vaikų mažų nėr, tai mes taip kitaip gyvenam hihihi.gif

aciuks.gif už dėmesį biggrin.gif

O kodel nestoves ant zemes,o kaip tu TIKRA,DIDELE EGLE pastatysi.......tarkim 2 metru,ant stalo rioglinsi biggrin.gif
mes tokia turim,didele,grazia,tikra,kvepiancia ...ir 2 metu dukryte turim..........ir stovi ji ant zemes,zaisliukais sitkliniais papuosta ir mazomis lelytemis,tai davem savo dukriukui pasiimti nuo egles viena lelyte ir jai uzteko tos vienos,visa kita nebeliecia,nors ir nedraudziam lotuliukas.gif
Atsakyti
Švytėjime ežero dugne (koks nikas gražus wub.gif ) iš visos širdies pritariu tavo nuomonei drinks_cheers.gif Čia matyt nuo vaikystės likęs tas susikoncentravimas į eglę, ir nelabai žiūrint į kitas Kalėdų tradicijas. ax.gif Man, kažkodėl, daugiausiai Kalėdinės dvasios priduoda lemputės rolleyes.gif Kai užsidegu... wub.gif Kitiems nuotaiką suteikia kažkoks geras darbas, ar tas pats gyvos eglės kvapas. Žinoma, eglė - vienas pagrindinių Kalėdų simbolių, bet dėmesį galima atkreipti ir į kitus dalykus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 24, 08:51)
Švytėjime ežero dugne (koks nikas gražus  wub.gif ) iš visos širdies pritariu tavo nuomonei  drinks_cheers.gif Čia matyt nuo vaikystės likęs tas susikoncentravimas į eglę, ir nelabai žiūrint į kitas Kalėdų tradicijas.  ax.gif Man, kažkodėl, daugiausiai Kalėdinės dvasios priduoda lemputės  rolleyes.gif Kai užsidegu...  wub.gif Kitiems nuotaiką suteikia kažkoks geras darbas, ar tas pats gyvos eglės kvapas. Žinoma, eglė - vienas pagrindinių Kalėdų simbolių, bet dėmesį galima atkreipti ir į kitus dalykus  mirksiukas.gif

Na gal ir galima,bet kodel neturetumeme kreipti,juk viskas turi buti visumoje ir sventinis seimos susiburimas ir egle tikra ir dovanos ir t.t......kazkaip labai daug kas akcentuoja i tai,kad nebereikia kreipti demesio i dovanu gavima/dovanojima...kad reikia susikaupti,susieiti su seima,bet juk viskas tas ir vyksta ir grazus seimos ratelis ir dovanos po tikra kvepiancia eglute ir pasidukimas kaledu vakara su sniegu su vaikais(siais metais deja neises),ir sventine vakariene prie gausiai nukrauto stalo.......nezadu nei atsisakyti savo senu tradiciju nei ju keisti. smile.gif

LORETOIDAI.....GAL JAU EGLUTE DAR PAPUOSEI PAPILDOMAI,LYG IR SAKEI,KAD DESI DAR PRIES KUCIAS IVAIRIUS ZIASLIUKUS rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 24 gruodžio 2007 - 10:00
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 12 24, 09:58)
Na gal ir galima,bet kodel neturetumeme kreipti,juk viskas turi buti visumoje ir sventinis seimos susiburimas ir egle tikra ir dovanos ir t.t......kazkaip labai daug kas akcentuoja i tai,kad nebereikia kreipti demesio i dovanu gavima/dovanojima...kad reikia susikaupti,susieiti su seima,bet juk viskas tas ir vyksta ir grazus seimos ratelis ir dovanos po tikra kvepiancia eglute ir pasidukimas kaledu vakara su sniegu su vaikais(siais metais deja neises),ir sventine vakariene prie gausiai nukrauto stalo.......nezadu nei atsisakyti savo senu tradiciju nei ju keisti. smile.gif

LORETOIDAI.....GAL JAU EGLUTE DAR PAPUOSEI PAPILDOMAI,LYG IR SAKEI,KAD DESI DAR PRIES KUCIAS IVAIRIUS ZIASLIUKUS rolleyes.gif

Nieks ir neprašo keisti tradicijų. Kaip tik sakau, kad kiekvienas labiau susitelkia į kitus dalykus. 4u.gif Tu turi tokias Kalėdines tradicijas, ir jos labai gražios. Kaip tik tau ir linkiu jų neatsisakyti, o tvirtai laikytis. mirksiukas.gif Kūčių proga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 24, 09:03)
Nieks ir neprašo keisti tradicijų. Kaip tik sakau, kad kiekvienas labiau susitelkia į kitus dalykus.  4u.gif Tu turi tokias Kalėdines tradicijas, ir jos labai gražios. Kaip tik tau ir linkiu jų neatsisakyti, o tvirtai laikytis.  mirksiukas.gif Kūčių proga  4u.gif

Migle.......cia gal ne i tema rolleyes.gif bet ar nesi labai jaunute rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 12 24, 10:41)
Migle.......cia gal ne i tema rolleyes.gif bet ar nesi labai jaunute rolleyes.gif

Nesuprantu ką nori tuo pasakyti. ax.gif
Atsakyti