Kaip zadejau, mano ispudziai apie gimdyma pas R. Rogalski.
Gydytojui paskambinau, kai saremiukai buvo mazdaug kas 5 min., t.y. apie 8 val. ryto. Jis isklausinejo, kaip jauciuosi, ir sutarem susitikti Trakuose apie 10 val. Ten mane jis apziurejo, kaip ir ankstesniu susitikimu metu viska maloniai paaiskino, atsake i klausimus ir palydejo iki palatos. Taigi, as su vyru ramiai sau saremiavau palatoje, jis vis uzeidavo paklausti, kaip man sekasi, ar nieko nereikia. Apie 18 val. atsidarymas buvo 7 cm., tada mane jau pakviete i gimdykla rimtam darbui
Taigi, visa laika nuo 10 iki 18 val. gydytojas buvo pasiekiamas (nors lyg ir buvo kazkur trumpam isvaziaves, bet situacija leido), nejauciau jokio skubinimo. Atvaziavau su 4 cm atsidarymu, taigi kitiems 3 cm reikejo dar 8 val., bet man jokiu skatinamuju per anksti nebruko
Tiesa, apie 15 val. nuleido vandenukus, tai sustiprino saremius. Gydytojas paaiskino, kad vaikutis jau isistates, ir vandenu pusle jau "nefunkcionali". Del tokio "paskubinimo" as nepykstu.
Visgi gimdykloje buvo nuspresta, kad nepakaks saremiu jegos, kai reikes isstumti vaikuti. Tada pradejo leisti skatinamuosius (veliau medicinineje literaturoje radau, kad mano situacijoje skatinamuju is tiesu reikejo). Skausmai laaabai sustiprejo
Pries gimdyma, kol protas buvo sviesus, gydytojui buvau pasakius, kad epidura darytu tik tada, jei gimdymas bus krastutinai sunkus, o jei as siaip sudurniuosiu, tai manes neklausytu. As is tiesu "paleidau vadeles" ir pradejau prasytis, kad mane isgelbetu ir darytu ka nors,
Jis man atsake, kad su 7 cm epidurui jau per velu, gali pasiulyti nospos
Ir pabare, kad skausmai turi buti ir jie bus, o as visai pamirsau vaika, nors atvaziavau taip drasiai nusiteikusi.
19:57 mes su vyru jau turejome dukryte. Skausmai atslugo ta pacia sekunde ir as pagalvojau, kad galeciau ir dar karta pagimdyti
Esu dekinga siam gydytojui uz demesinguma, neskubinima, svelnuma apziurint
(be to, ikirpo tik kelis cm, nuskausmino ir siuvant visai neskaudejo), ir ypac uz grieztuma, kai man "pasimaise".
Sio gydytojo trukumas yra jo kaina. Kainavo ne tik gimdymas. Apziura kainuodavo po 50 lt., echoskopas dar 50 lt. Nemaloniai nustebino, kai paeme savo budejimo metu Trakuose. Nors is kitos puses, atvykus nestukei be skausmu, eilinis gydytojas ligonineje uzrasytu tik tonus, o jis apziurejo, padare echoskopija (ligonineje uz echoskopija papildomai moket nereikejo), viska smulkiai issaiskino man ir vyrui. Be to, uz paskutine apziura neeme. Man reikejo daugiau apziuru, nes gimdziau po termino ir buvo siokiu tokiu nesklandumu. Gal kitoms nestukems butu reikeje maziau...