QUOTE(Gingerr @ 2008 07 17, 11:11)
As tai irgi vis mastau. Kaip cia daug kas kalba, kad praktiskai sako imkit ir vaziuokit, kai prasides gimdymas, visi daktarai vienodai geri ir priims.
Bet o ka daryti jei veluoja vaikelis? tai tada jau kazkur gydytoja pas kuria lankomes nestumo metu mus sius ir guldys ant stalo,
leis nuskausminamuosius, o tada ir cezaris... Man kazkaip jau baisu pagalvot apie visa ta reikala, kas bus - jei bus?..
Vistik, manau, geriausia bus tartis su kuo nors asmeniskai.
Nežinau, kodėl būtent tokią eigą paminėjai, gal kažkas konkretaus yra aptarta jūsų atveju, bet jei vaikelis vėluoja, tai tikrai nebūtinai viskas baigiasi "cezariu".
Mes savojo laukėm 10 dienų "virš termino", viskas buvo gerai, įprastai ir lengvai. Tik jau tokiu atveju tikrai ramiau pačiai, kai yra susitarta su konkrečia gydytoja, kuri seka situaciją ir gali laiku priimti reikiamą sprendimą. Savo laiku buvau susitarusi su gyd. V. Variakojiene - man labai tiko/patiko, kad ji neskubino įvykių eigos, kaskart nuodugniai apžiūrėdavo ir nutardavo, kiek dienų dar galim laukti ir t.t.
Žodžiu, mano nuomone, susitarimas su gydytojais neduoda jokių laimės, sėkmės ir pan. garantijų
, bet pirmiausiai suteikia nėštukei daugiau ramybės. O tai jau yra LABAI DAUG.
Sėkmės ir ramybės.
Vaikai žino, kada ir kaip jiems reikia gimti....