QUOTE(Tooraa @ 2008 05 17, 17:37)
Vilmoshka, o ar pati gimdei kada AK ir VGN ar čia žinios tik iš pažįstamų?
Nors tiek jau to, gali neatsakinėt
- nukryptume nuo temos. Labai puiku, kad turi savo nuomonę
, bet nereikia būt tokiai kategoriškai - nes būna visaip
, nenoriu plėstis
Gimdžiau dar geriau - šv.Jokūbo ligoninėj - įsivaizduoji, ką tai reiškia?
Čia tau ne AK ir netgi ne VGN
O šiaip koks skirtumas, ar AK gimdžiau pati ar mano draugės - jeigu priežiūra ten po gimdymo tragiška, tai jau jokio skirtumo, kas ten gulėjo... O ramiai pagimdysi ten TIK susitarus iš anksto.
QUOTE(Tooraa @ 2008 05 16, 18:36)
susitark - bus pačiai ramiau
lengvo ir sėkmingo tau gimdymo
o šiaip nebijok - Trakuose iš tiesų labai maloni, net sakyčiau beveik
"naminė" aplinka tikiuosi, tos trys ten praleistos dienos ir tau paliks puikius įspūdžius
Tiesa, toks jausmas, kad šituos du postus rašė skirtingi žmonės... Juk Trakuose, kaip pati sakai, tikrai naminė aplinka. Šimtą kartų geriau nei AK, VGN ar RK...
Papildyta:
QUOTE(Artemidė @ 2008 05 17, 17:54)
Ką aš žinau - parašiau tik tai ką sakė pats ten dirbantis anesteziologas. Nepainiokit tik skirtingų dalykų - anesteziologas ten budi visada, bet kai kurie iš ten dirbančių neatlikinėja epidūrinės nejautros., o kad būna visada koks nors anesteziologas tai tikrai - tik gali būti,kad kartais dirba tas, kuris tik pilną narkozę gali atlikti. Nu bent man taip sakė.
Dabar pasakykit jūs man, kaip gali dirbti gydytojas, kuris negali atlikti visų procedūrų?
Ar jums neatrodo keista? Man pvz. atrodo. Ir dar man atrodo, kad tavo minėtas anesteziologas taip šnekėdamas visų pirma yra netaktiškas, o visų antra - taip kelia savo markę. Bet čia - tik mano nuomonė.
QUOTE(FeminaBona @ 2008 05 17, 23:33)
Jei jau higiena ten geriausia, tai tada nebežinau, kas yra gerai...
Kai gulėjau VGN su gresiančiu priešlaikiniu, palatos grindys plaunamos ir kriauklė dezinfekuojama buvo du kartus per dieną, o Trakuose antrą dieną neapsikentusi turėjau prašyti visų, kas tik užeidavo, kad grindis išplautų, o kriauklė kaip buvo purvina, taip ir liko per visas tas 4 dienas, o joje juk kūdikis prausiamas! Tai kiek pati prasiploviau, negalėdama nei stovėti, tai tiek ir buvo švaresnė.
Nuskausmint prašiau ir gydytojos, berods pavardė E.Pševluckienė ar Pleškuvienė, tokia jauna, šviesi, graži, ir akušerės, nežinau vardo. Be emocijų. O vedėja Variakojienė tai iš viso geriausiai, kaip gimdymo metu staugė ant manęs kartu su Rogalskiu. Vietoj to, kad patys padėtų pasiversti ant šono, kaip reikia, ar padėti koja, kur jiems atrodo reikia, tai jie rėkia ant manęs, grasinasi išeiti ir tu mol žinokis, o aš tokiuose skausmuose buvau, kad vargiai samonę išlaikiau, pajudėt kaip jie norėjo neįstengiau. Tai kur čia ta pagalba, priežiūra? Gimdymas ir taip buvo nepaprastai sunkus, neveltui trys gydytojai, rezidentė ir dar 3 akušerės buvo, tai dar ne kad padėtų, bet rėkė ant manęs, kaltino, nepadrasino nei vienu žodžiu, nieko nepaaiškino.. O vaiko tėvą, kuris iš užsienio atvyko dalyvauti gimdyme, ir man labai padėjo gimdymo metu, lemiamu momentu išvarė iš gimdyklos be jokios priežasties. Man nepatiko, "kaip" jis mane dregnu rankšluosčiu prakaitą šluosto, "ne taip"... Jis nei trukdė kam, man už galvos stovėdamas, nei ką, o man buvo vienintelė pagalba. Atėmė stebuklingą momentą ir iš jo, nors jis turėjo ir virkštelę nukirpti.
Ką jau kalbėti, kad gimusio vaiko man net neparodė, jau nešneku, kad nepadėjo ant krūtinės. Ilgai vaikas nesuriko, klausiau n kartū vaiko, tai kad užrėks kažkuri "Duok vaikui pailsėti!". Tik dar po kiek laiko, kai mane jau baiginėjo susiūti, susivokė viena patraukti aparatus, kad bent iš tolo matyčiau sūnų.
O susiuvo taip galingai, kad man gali operacijos prireikti, mano ginekologė irgi pašiurpo. Jau praėjo veik du mėnesiai, o negaliu iki šiol paliesti tų siūlių, kokia klaikuma...
Variakojienė vis gimdymo metu vis pakeltu balsu ir tai E.Pševluckienei sakė - tu čia vadovauk, nors galų gale pati priiminėjo.
Žodžiu, kada parašysiu išsamiau, nervai nelaiko. Tiesiog neturiu jėgų.
Negaliu suprasti tik, kas ten visiems užplaukė, jei jau taip giriami tie Trakai, ar mėnulio fazė kokia personalą paveikė, ar kad prieš pat Velykas, ar dar kas.Tikrai nežinau, ar kitur būtų buvę geriau, bet kad buvo viskas nerealiai blogai, tai faktas.
Vienintelis žmogus, parodęs bent kokį jautrumą, tai buvo slaugutė, keitusi patalynę ir naktinius, juos net pati man ir pervilko, neleido pačiai nieko. Tai jai esu dėkinga ir už švelnumą, ir gerą žodį. O daugiau...
Palatas valė kasdien. Ir kriaukles plovė, ir dulkes šluostė, ir patalynę kasdien keitė... Na, kaip gali būti taip skirtingai, ką?
O šiaip įdomu - kodėl negimdei VGN'e?
Man tai nieks neužplaukė - jau kokius 5 metus Trakai minimi daugiausiai iš geros pusės, čia gimdė daug mano draugių ir pažįstamų, ir nė vienai Trakai nebuvo blogi, esu vietinė, pati čia lankiausi viso nėštumo metu, todėl ir pasirinkau čia gimdyt - AK manęs nesužavėjo tikrai. Jau baisiau kaip ten, po gimdymo tikrai negali būti
Labai užjaučiu tave dėl tokio pasak tavęs sunkaus gimdymo, tačiau manau, kad tavo pasakojimas yra iš
savos varpinės, jeigu apie tavo atvejį kalbėtų tavo gimdyme dalyvavę gydytojai, esu tikra, kad išgirstume kardinaliai kitą nuomonę...
Aš pvz. iš savo patirties galiu tik gerai apie Trakus kalbėti...
QUOTE(FeminaBona @ 2008 05 18, 11:28)
Galvojau, kad gerai (na, išskyrus įgimtas problemas, nuo gimdymo tai nepriklausė, ir užlaužtą vieną pėdutę), kol sūnus dviejų savaičių ėmė ir nustojo kvėpuot. Jei pati nebūčiau sugebėjusi atgaivinti - amen būtų jau. Greitoji važiavo daugiau kaip pusvalandį, iškviečiau tik tada, kai vaikas jau kvėpuot pradėjo. Pragulėjom naujagimių ligoninėj Santariškėse, tyrimų galybė. Paaiškėjo, kad yra išniręs kaklo slankstelis, tačiau kodėl jis kartais nustoja kvėpuoti, arba kai atryja ir užlieja takus, nesugeba atsikosėti ir dūsta, vienos tikros priežasties nepasakė, gali būti ir dėl to slankstelio, ir dėl deguonies trūkumo gimdymo metu. Tad kol kas nuolatinėj įtampoj gyvenu, tikiuosi, kad sustiprės ir paprasčiausiai išaugs, kad ir kas tai būtų, o slankstelis žiūrėsim, ar atsistatė, kitą savaitę vėl į Santariškes.
O tai čia taip tavo sūneliui dėl gimdymo?
Bet kokiu atveju linkiu kuo greičiau pasveikti
QUOTE(jurgaMac @ 2008 05 18, 13:51)
Jei šnekėti apie Ameriką, tai ten niekas nevažiuoja "na ura" gimdyti. susitaria iš anksto su daktaru ar akušere visame normaliame pasaulyje. tai jei važiuoji taip sau, tai ir gauni vidutinio lygio "aptarnavimą". Jei susitari su daktare ar akušere, būsi užtikrinta, kad reikiamu momentu tikrai gausi reikiamą pagalbą ir palaikymą.
manau, kad ne visada leidžia virkštelę kirpt vyrams ar vaiko neuždeda ant krūtinės, nes pats gimdymas nevyksta labai lengvai ar sklandžiai. mūsų irgi net neklausė dėl virkštelės, nors mes ir nepageidavom. o dėl uždėjimo, aš pati paprašiau. apsižliumbus visa
maral' takava, jei norit gero gimdymo, tarkites. gimdote ne kasdien, reikia tam ruoštis
visomis prasmėmis
Na, pritariu. Tokioj valstybėj gyvenam, kad esam priversti tartis, jeigu norim, kad būtų gerai. Juolab kad gimdom ne kasdien, o vos kelis kartus gyvenime...
QUOTE(Artemidė @ 2008 05 19, 09:42)
Galim pykti čia nepykę, bet pas mus valstybėje taip jau yra - jei susitari iš anskto ir gerai viesiems pamoki, bet kur bus elgiamasi gražiai. Suprantu kad daugumai pikta, man taip pat dėl tokios situacijos - nu bet taip yra ir nieko čia nepakeisi. Draugė net AK kaip karalienė pagimdė (nors ten jau skaitosi baisiausia priežiūra), kai mokėjo ginekologui, akušerei, anesteziologui. Žinau kad skaudu,kad yra kas negali mokėti, bet tokia yra realybė ir nieko čia nepadarysi.
O po gimdymo kaip ji jautėsi - irgi kaip karalienė? Ta prasme priežiūra ir visa kita?
Va ten, FeminaBona, tai tikrai tragedija gulėti - niekas nieko neaiškina, nemoko, nepadeda, vyras pasilikti kartu negali, nemoki žindyt - tavo problemos, guli kraujo klane - tavo problemos (atsivežk savo palas ir paklotus), neturi sveikatos atsikelti iš lovos - tavo problemos, maitinsi vaiką?-prašau, 10 minučių žindymui skirta
Nu kaip, normaliai, ką?