QUOTE(Vilmoshka @ 2008 05 17, 16:46)
Na, ir higiena, ir priežiūra
nepalyginamai geresnė nei kokiose AK ar VGN
O jei nori gimdyt kaip Amerikoj, prašau - tokia galimybė yra - BAK pakloji kokius 6-7000 ir gimdai sau...
O ko tu prašei nuskausmint? Ir kokia gydytoja priėmė tavo gimdymą? Ir dar - ar lankeisi prieš tai Trakuose, konsultavaisi, susipažinai su personalu ir t.t.?
Jei jau higiena ten geriausia, tai tada nebežinau, kas yra gerai...
Kai gulėjau VGN su gresiančiu priešlaikiniu, palatos grindys plaunamos ir kriauklė dezinfekuojama buvo du kartus per dieną, o Trakuose antrą dieną neapsikentusi turėjau prašyti visų, kas tik užeidavo, kad grindis išplautų, o kriauklė kaip buvo purvina, taip ir liko per visas tas 4 dienas, o joje juk kūdikis prausiamas! Tai kiek pati prasiploviau, negalėdama nei stovėti, tai tiek ir buvo švaresnė.
Dėl tarimosi ir važiavimo apsižiūrėti, visų pirma, tai ne kriterijus skirtingai žiūrėti į gimdyvę. Daugybė važiuja nesitarę. Visų antrą, tartis aš neturėjau jokių finansinių galimybių, esu be kita ko bedarbė. Dėl apsižiūrėjimo - jei sunkiai nueini namie i wc ar vonion, su baisiais skausmais ir gresiančiu, abejoju, ar pati važiuotum dar kažkur kažko apžiūrėti, o pasikliautum rekomendacijomis ir atsiliepimais, kad ir šiame forume. Be to, esu vieniša, ir nėra manęs kas vežioja.
Nuskausmint prašiau ir gydytojos, berods pavardė E.Pševluckienė ar Pleškuvienė, tokia jauna, šviesi, graži, ir akušerės, nežinau vardo. Be emocijų. O vedėja Variakojienė tai iš viso geriausiai, kaip gimdymo metu staugė ant manęs kartu su Rogalskiu. Vietoj to, kad patys padėtų pasiversti ant šono, kaip reikia, ar padėti koja, kur jiems atrodo reikia, tai jie rėkia ant manęs, grasinasi išeiti ir tu mol žinokis, o aš tokiuose skausmuose buvau, kad vargiai samonę išlaikiau, pajudėt kaip jie norėjo neįstengiau. Tai kur čia ta pagalba, priežiūra? Gimdymas ir taip buvo nepaprastai sunkus, neveltui trys gydytojai, rezidentė ir dar 3 akušerės buvo, tai dar ne kad padėtų, bet rėkė ant manęs, kaltino, nepadrasino nei vienu žodžiu, nieko nepaaiškino.. O vaiko tėvą, kuris iš užsienio atvyko dalyvauti gimdyme, ir man labai padėjo gimdymo metu, lemiamu momentu išvarė iš gimdyklos be jokios priežasties. Man nepatiko, "kaip" jis mane dregnu rankšluosčiu prakaitą šluosto, "ne taip"... Jis nei trukdė kam, man už galvos stovėdamas, nei ką, o man buvo vienintelė pagalba. Atėmė stebuklingą momentą ir iš jo, nors jis turėjo ir virkštelę nukirpti.
Ką jau kalbėti, kad gimusio vaiko man net neparodė, jau nešneku, kad nepadėjo ant krūtinės. Ilgai vaikas nesuriko, klausiau n kartū vaiko, tai kad užrėks kažkuri "Duok vaikui pailsėti!". Tik dar po kiek laiko, kai mane jau baiginėjo susiūti, susivokė viena patraukti aparatus, kad bent iš tolo matyčiau sūnų.
O susiuvo taip galingai, kad man gali operacijos prireikti, mano ginekologė irgi pašiurpo. Jau praėjo veik du mėnesiai, o negaliu iki šiol paliesti tų siūlių, kokia klaikuma...
Variakojienė vis gimdymo metu vis pakeltu balsu ir tai E.Pševluckienei sakė - tu čia vadovauk, nors galų gale pati priiminėjo.
Žodžiu, kada parašysiu išsamiau, nervai nelaiko. Tiesiog neturiu jėgų.
Negaliu suprasti tik, kas ten visiems užplaukė, jei jau taip giriami tie Trakai, ar mėnulio fazė kokia personalą paveikė, ar kad prieš pat Velykas, ar dar kas.
Tikrai nežinau, ar kitur būtų buvę geriau, bet kad buvo viskas nerealiai blogai, tai faktas.
Vienintelis žmogus, parodęs bent kokį jautrumą, tai buvo slaugutė, keitusi patalynę ir naktinius, juos net pati man ir pervilko, neleido pačiai nieko. Tai jai esu dėkinga ir už švelnumą, ir gerą žodį. O daugiau...