Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Trakuose IV

QUOTE(Artemidė @ 2008 05 16, 19:25)
... Jaučiu  teks individualiai dar ir su anesteziologu tartis, nes dabar bent jau jo pavardę žinau...

drinks_cheers.gif susitark - bus pačiai ramiau mirksiukas.gif lengvo ir sėkmingo tau gimdymo 4u.gif o šiaip nebijok - Trakuose iš tiesų labai maloni, net sakyčiau beveik "naminė" aplinka wub.gif tikiuosi, tos trys ten praleistos dienos ir tau paliks puikius įspūdžius wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tooraa @ 2008 05 16, 18:36)
drinks_cheers.gif susitark - bus pačiai ramiau mirksiukas.gif lengvo ir sėkmingo tau gimdymo 4u.gif o šiaip nebijok - Trakuose iš tiesų labai maloni, net sakyčiau beveik "naminė" aplinka wub.gif  tikiuosi, tos trys ten praleistos dienos ir tau paliks puikius įspūdžius wub.gif

Ačiū 4u.gif , tikiuosi taip ir bus, tik reikia liepos mėnesio dar sulaukti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina.Marija @ 2008 05 16, 17:33)
Sveikos mergaites  4u.gif
Ruosiuosi gimdyti Trakuose, jei sekmingai isnesiosime iki 38 savaites, ko labai tikiuosi. Taip kad jungsiuosi prie jusu  4u.gif
Tik viena smulkmenele norejau pastebeti - atsiprasau, kad nick'o tiksliai nepamenu, bet mergina, sudariusi daiktu, kuriuos reikia veztis i ligonine sarasa, i ji itrauke kakava, kad pienelis gamintusi.
Atsiprasau uz savo trigrasi, bet kakavos gimdyvei negalima, nes jis gali sukelti vaikeliui alergija ir be to, kakava dar ir vidurius uzkietina. Taip kad jos GRIEZTAI NEGALIMA. As pati pagal ta sarasiuka jau buvau nusipirkusi, bet aciu Die, pasakiau gydytojai ir ji mane paprotino.  4u.gif

na as manau kiekviena maitinanti apsiskaiciusi ir pasiklausinejusiu mama zino kad sokoladas ir jo gaminiai (kakava irgi) pirmasis alergija sukeliantis produktas , o be to jau senai zinoma kad jokia kakava ar, ramybe isistikinimas kad gali maitinti ir meile kudikiui tik tai ir zinoma pacios organizmas 4u.gif wub.gif

QUOTE(Artemidė @ 2008 05 16, 18:42)
Sveikos visos  4u.gif  Aš taip pat ruošiuosi gimdyti Trakuose, tik vat vakar iš Trakų ligoninės anesteziologo sužinojau ne kokią naujieną (tas pats anesteziologas BAK'e kursuose paskaitą apie nuskausminimą veda, tai jos metu ir prasitarė): Trakuose ne visi ten dirbantys anesteziologai moka atlikti spinalinę ir epidūrinę nejautras ir būna tokių pamainų, kai tai galinčio atlikti anesteziologo paprasčiausiai nebūna ir tada jau jums niekas nepadarys nuskausminimo. O blogiausia tai, kad jei tokiu metu iškyla būtinybė daryti neplanuotą cezarį, daroma pilna narkozė. Na, kaip supratau, tai pasitaiko ne taip ir dažnai, bet ir anesteziologai ten pamainomis dirba, tai ant kokio užtaikysim, tokį ir nuskausminimą gausim (arba negausim).

Galvoju, gal tada ne tik su gydytoju, bet ir su anesteziologu reikia tartis, kad jeigu ką iš namų jį būtų galima iškviesti  g.gif

na zinai as kai variau gimdyti tikrai nemaniau kad bus kas blogai tai gali susitarti ir su daktare ir su akusere nes nuo jos ir dauk kas priklauso ir su anesteziologe nes ne duok neatsiskirs placenta (nors pries 9metus kai taip buvo viskas baigesi gerai) dar gali susitarti is karto su plumonologe ar kaip ten taisiklingai vadinasi  unsure.gif  smile.gif dar gali tartis su ponu dievu ir su visais kitais reikalingais nes gali buti kad prireiks  g.gif
bet kai vaziuoji tai tikrai manai kad viskas bus OK  thumbup.gif  vat pamatysi  wub.gif 

drinks_cheers.gif  Visiškai pritariu, man irgi žindymo kursuose minėjo, kad trys pagrindiniai produktai, kurių tikrai negalima naudoti žindymo metu tai: kava, kakava ir šokoladas.

QUOTE(Artemidė @ 2008 05 16, 19:25)
Galvoju su nuskausminimu gimdyti, o kadangi kaip paskaitėlėse teigė anesteziologas, kas kevirtas gimdymas baigiasi cezariu, tai negaliu ir apie jį nepagalvoti, kas būtų jeigu... Gydytojui lyg ir buvau užsiminusi, kad nuskausminimo norėsiu, bet kaip vakar man pasakė anesteziologas "nebus gydytojo anesteziologo, kuris jį gali padaryti ir akušeris-ginekologas nieko nepadės". Žinai, aš irgi pagalvoju,kad natūralistai jie tik todėl,kad dažnai nebūna paprasčiausiai kam to nuskausminimo padaryti. Jaučiu  teks individualiai dar ir su anesteziologu tartis, nes dabar bent jau jo pavarę žinau.
Bet baisiausia, kai kalba eina apie cezarius, nes tada daroma pilna narkozė, kuri turi tikrai daug neigiamų padarinių lyginant su epidūrine ar spinaline nejautra.  doh.gif

na trakuose tikrai dirba tie anesteziologai ir viskas bus gerai
nesuprantu kaip gali taip kalbeti kokiose gimdymo namuose nedirba anestiozologas g.gif na kad ir ne gimdymo namuose o paprastoje ligononeje g.gif tikrai moteros jei taip pergyvenat kad trakuose nebus butinos prieziuros tai vaziukit i SOSTINE ten tai tikrai sulauksit prieziuros anesteziologo ir dar ko jum reikia ko cia grustis i kaima g.gif varykita ten konvejeriu blink.gif na jus pacios pamastykit ax.gif jei lemta buti nelengvam gimdymui tai nesvarbu kur gimdysit Vilniuje Kaune Klaipedoje Panevezyje ar tiesiog Trakuose kur man asmeniskai ir bent kokiom minimum 20 mano pazystamu baigesi viskas OK
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2008 05 16, 17:42)
Sveikos visos  4u.gif  Aš taip pat ruošiuosi gimdyti Trakuose, tik vat vakar iš Trakų ligoninės anesteziologo sužinojau ne kokią naujieną (tas pats anesteziologas BAK'e kursuose paskaitą apie nuskausminimą veda, tai jos metu ir prasitarė): Trakuose ne visi ten dirbantys anesteziologai moka atlikti spinalinę ir epidūrinę nejautras ir būna tokių pamainų, kai tai galinčio atlikti anesteziologo paprasčiausiai nebūna ir tada jau jums niekas nepadarys nuskausminimo. O blogiausia tai, kad jei tokiu metu iškyla būtinybė daryti neplanuotą cezarį, daroma pilna narkozė. Na, kaip supratau, tai pasitaiko ne taip ir dažnai, bet ir anesteziologai ten pamainomis dirba, tai ant kokio užtaikysim, tokį ir nuskausminimą gausim (arba negausim).

Galvoju, gal tada ne tik su gydytoju, bet ir su anesteziologu reikia tartis, kad jeigu ką iš namų jį būtų galima iškviesti  g.gif

Nu kas čia per nesąmonė doh.gif
Anesteziologas būna vi-sa-da. Pamaininis, nepamaininis, bet dirba nuolat -, ir nereikia čia nesąmonių kalbėt - nu bet kokie visgi kai kurie gydytojai netaktiški - čia ką, jis savo markę kelia - tipo su manim tarkis, aš tau gerai padarysiu? swoon.gif

O anestezijos būdą aptari su gydytoja, susirašai savo gimdymo planą, jei nori.

QUOTE(Tooraa @ 2008 05 16, 18:08)
O ar tau planuojamas cezaris? Ar šiaip nori gimdyt su nuskausminimu?  g.gif Jei taip, tai reiktų tartis dėl nuskausminimo iš anksto tiek su gydytoju, tiek su anesteziologu, nes dauguma ten gydytojų ir akušerių yra naturalaus gimdymo šalininkai ir tikrai nepuola leist nuskausminamuosius mirksiukas.gif o po tavo posto, tai net pagalvojau, gal taip yra būtent dėl tos priežasties, kurią tu parašei?  g.gif

Dar vienas mitas doh.gif
Nei ten jie šalininkai, nei nešalininkai - nu kaip gali būti - jei gydytojas dirba keliose ligoninėse, ar gali būti taip, kad pvz. BAK'e jis nešalininkas, o Trakuose - jau šalininkas? doh.gif Na, jeigu atsidarymas jau 7 cm, tai koks epidūras gali būti? Tiesiog noriu pasakyti, kad kartais nuskausminimui jau būna per vėlu, tačiau čia tikrai nėra natūralizmo vaikymasis schmoll.gif
Viską aptari su gydytoju iš anksto, pasakai savo norus, sutari ką kokiu atveju darysit ir tiek... Sėkmės, moterys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2008 05 17, 15:39)
Dar vienas mitas doh.gif
Nei ten jie šalininkai, nei nešalininkai - nu kaip gali būti - jei gydytojas dirba keliose ligoninėse, ar gali būti taip, kad pvz. BAK'e jis nešalininkas, o Trakuose - jau šalininkas? doh.gif Na, jeigu atsidarymas jau 7 cm, tai koks epidūras gali būti? Tiesiog noriu pasakyti, kad kartais nuskausminimui jau būna per vėlu, tačiau čia tikrai nėra natūralizmo vaikymasis schmoll.gif 
Viską aptari su gydytoju iš anksto, pasakai savo norus, sutari ką kokiu atveju darysit ir tiek... Sėkmės, moterys 4u.gif

Manęs niekas nei neklausė, nei į gimdymo planą nepažiūrėjo, kurį padaviau. Tarsi negirėjo nei per visas tas sąrėmių valandas (pagimdžiau per 14 valandų nuo vandenų nubėgimo, atvažiavau tik pradedant atsidarinėti) kai prašiau, maldavau, kad nuskausmintų. Tik buku žvilgsniu žiūrėjo.
Kai susikaupsiu, kai nors kiek įniršis atlėgs, kokiu verdu iki šiol, parašysiu savo patyrimus.
Esu nepaprastai nusivylusi Trakais, švelniai tariant. Jokios priežiūros, jokio dėmesio. Ką jau kalbėt apie patalpų higieną... Baisu. mad.gif Kaip jau sakiau AŽ vienai naujai mamytei - būtų čia Amerika - po teismus užtąsyčiau.
Atsakyti
QUOTE(FeminaBona @ 2008 05 17, 16:02)
Manęs niekas nei neklausė, nei į gimdymo planą nepažiūrėjo, kurį padaviau. Tarsi negirėjo nei per visas tas sąrėmių valandas (pagimdžiau per 14 valandų nuo vandenų nubėgimo, atvažiavau tik pradedant atsidarinėti) kai prašiau, maldavau, kad nuskausmintų. Tik buku žvilgsniu žiūrėjo.
Kai susikaupsiu, kai nors kiek įniršis atlėgs, kokiu verdu iki šiol, parašysiu savo patyrimus.
Esu nepaprastai nusivylusi Trakais, švelniai tariant. Jokios priežiūros, jokio dėmesio. Ką jau kalbėt apie patalpų higieną... Baisu. mad.gif Kaip jau sakiau AŽ vienai naujai mamytei - būtų čia Amerika - po teismus užtąsyčiau.

Na, ir higiena, ir priežiūra nepalyginamai geresnė nei kokiose AK ar VGN doh.gif
O jei nori gimdyt kaip Amerikoj, prašau - tokia galimybė yra - BAK pakloji kokius 6-7000 ir gimdai sau...

O ko tu prašei nuskausmint? Ir kokia gydytoja priėmė tavo gimdymą? Ir dar - ar lankeisi prieš tai Trakuose, konsultavaisi, susipažinai su personalu ir t.t.?
Atsakyti
QUOTE(FeminaBona @ 2008 05 17, 17:02)

drinks_cheers.gif man irgi taip pat buvo ax.gif

QUOTE(Vilmoshka @ 2008 05 17, 17:46)
Na, ir higiena, ir priežiūra nepalyginamai geresnė nei kokiose AK ar VGN doh.gif

lotuliukas.gif Vilmoshka, o ar pati gimdei kada AK ir VGN ar čia žinios tik iš pažįstamų? g.gif biggrin.gif Nors tiek jau to, gali neatsakinėt irnesakyk.gif - nukryptume nuo temos. Labai puiku, kad turi savo nuomonę 4u.gif , bet nereikia būt tokiai kategoriškai - nes būna visaip mirksiukas.gif , nenoriu plėstis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(FeminaBona @ 2008 05 17, 17:02)

o kaip idomiai biggrin.gif
Man epidūrą patys įsiūlė, nors buvau nusiteikus be jo gimdyt. Matė kad jis man labai reikalingas ir pasiūlė.
Atsakyti
QUOTE(Viktorijag @ 2008 05 17, 00:23)
na as manau kiekviena maitinanti apsiskaiciusi ir pasiklausinejusiu mama zino kad sokoladas ir jo gaminiai (kakava irgi) pirmasis alergija sukeliantis produktas , o be to jau senai zinoma kad jokia kakava ar,  ramybe isistikinimas kad gali maitinti ir meile kudikiui tik tai ir zinoma pacios organizmas  4u.gif  wub.gif
na trakuose tikrai dirba tie anesteziologai ir viskas bus gerai
nesuprantu kaip gali taip kalbeti kokiose gimdymo namuose nedirba anestiozologas  g.gif na kad ir ne gimdymo namuose o paprastoje ligononeje  g.gif  tikrai moteros jei taip pergyvenat kad trakuose nebus butinos prieziuros tai vaziukit i SOSTINE ten tai tikrai sulauksit prieziuros anesteziologo ir dar ko jum reikia ko cia grustis i kaima  g.gif  varykita ten konvejeriu  blink.gif  na jus pacios pamastykit  ax.gif  jei lemta buti nelengvam gimdymui tai nesvarbu kur gimdysit Vilniuje Kaune Klaipedoje Panevezyje ar tiesiog Trakuose kur man asmeniskai ir bent kokiom minimum 20 mano pazystamu baigesi viskas OK

Ką aš žinau - parašiau tik tai ką sakė pats ten dirbantis anesteziologas. Nepainiokit tik skirtingų dalykų - anesteziologas ten budi visada, bet kai kurie iš ten dirbančių neatlikinėja epidūrinės nejautros., o kad būna visada koks nors anesteziologas tai tikrai - tik gali būti,kad kartais dirba tas, kuris tik pilną narkozę gali atlikti. Nu bent man taip sakė.
Šiaip tai nemanau, kad kursuose paskaitėles vedančiam anesteziologui reikėtų imti ir meluoti, o FeminaBona postas tik patvirtina, kad greičiausiai taip ir yra.
Papildyta:
QUOTE(Night @ 2008 05 17, 17:39)
o kaip idomiai biggrin.gif
Man epidūrą patys įsiūlė, nors buvau nusiteikus be jo gimdyt. Matė kad jis man labai reikalingas ir pasiūlė.

Tada tau pasisekė - matyt tavo gimdymo metu dirbo tai galintis padaryti anesteziologas.
Bet moteros, pagalvokit, ar jums nekeista,kad tikrai vienoms nei už ką neduoda, o kitoms įsiūlo?
Reiks dar su savo gydytoju pasitarti, kažkaip nuo pat pradžių jis mano nėštumą prižiūri, tai manau atvirai jam pasakysiu,ką girdėjau ir pasitarsiu ką daryti. Nesinori man gimdyti ne pas savo gydytoją, o jis tik Trakuose dirba. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2008 05 17, 18:54)
Reiks dar su savo gydytoju pasitarti, kažkaip nuo pat pradžių jis mano nėštumą prižiūri, tai manau atvirai jam pasakysiu,ką girdėjau ir pasitarsiu ką daryti. Nesinori man gimdyti ne pas savo gydytoją, o jis tik Trakuose dirba.  g.gif

Aš manau kad jie mato pagal situaciją kada epidūras reikalingas, o kada ne. Man akušerė sakė kad nepatinka jiem tokios kur tik į priimamąjį įėjusios vietoj 'laba diena', rėkia ' epidūūūroooo' lotuliukas.gif
Beje, aš gimdžiau su niekuo nesitarusi.
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2008 05 17, 18:01)
Aš manau kad jie mato pagal situaciją kada epidūras reikalingas, o kada ne. Man akušerė sakė kad nepatinka jiem tokios kur tik į priimamąjį įėjusios vietoj 'laba diena', rėkia ' epidūūūroooo'  lotuliukas.gif
Beje, aš gimdžiau su niekuo nesitarusi.

Nesuprantu tokių dalykų, kaip "joms matai nepatinka", kas čia per simpatijos ar antipatijos gali būti - turi dirbti savo darbą ir tiek. Per kursus aiškiai mokė,kad geriausia iš anksto pranešti,jei norėsi epidūro, arba bent leisti įvesti kateterį, nes dažnai būna, kad paskui kai jau jo laaabai reikia, neįmanoma būna padaryti dėl per dažnų sąrėmių. Šiaip čia patarimas geras - įveda kateterį, o paskui jei nori lašina vaistus, jei nenori ne. Ir kas čia gali būti akušerių pasisakymai apie patikimus. Nu baisu man nuo tokių kalbų darosi.
Atsakyti
Kaip aš suprantu tai yra procedūrų sarašas kurios privalomos gimdymo metu ir yra tokios apie kurių reikalingumą sprendžia gydytojas. Tai epidūras man atrodo būtent prie antrųjų.
Atsakyti