Įkraunama...
Įkraunama...

Vitrininiai dideli langai

QUOTE(palang-mamyte @ 2007 12 25, 18:51)
mano langas 3,80aukstis ir 270plotis. manau kad pakaks ir grindinio sildymo, kad nerasotu  smile.gif

ooo bet tai koks aukstas bigsmile.gif ir stiklai kokie... ale ten tokia svetaine viduj?
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2007 12 26, 15:55)
ooo bet tai koks aukstas  bigsmile.gif  ir stiklai kokie... ale ten tokia svetaine viduj?

aha svetaine biggrin.gif lubos per du aukstus, tai langas kad sviesos daugiau, o stiklai veidrodiniai, nuo kaimynu matomumas apsunkitas kad butu, bet aiskus matosi siektiek, o is vidaus toks stiklas atrodo kad tik lengvai tonuotas. laaabai patenkinta langais biggrin.gif .

seip dabar tie naujos kartos langu stiklai netik selektyviniai bet ir siltas remelis vidui ir dar kazi kas g.gif taiva sake kad ju nei roletais uzdengti negalima nei pusti karsto oro i stikla, nes atseit sprogti gali(termo trukis). tipo siluma i vidu patenka bet lauk neiseina ir del tos priezasties sildimo irengimai turi nuo lango 20cm atstumu, uzuolaidos bent 2cm kad nesiliestu su lango stiklui. kiek ten teisybes neaisku bet oficialioje hrono laingu instrukcijoj taip ir parasyta, ipatingai tai liecia tonuotus stiklus. visa sita man pasake tik kai sumontavo langus smile.gif

mano katilines durys(lauko)
Atsakyti
QUOTE(palang-mamyte @ 2007 12 25, 20:51)
mano langas 3,80aukstis ir 270plotis. manau kad pakaks ir grindinio sildymo, kad nerasotu  smile.gif

Na tikrai aukstas langas. O jis cia plastikinis, ane? Jei ne paslaptis, kiek kainavo???
Papildyta:
QUOTE(palang-mamyte @ 2007 12 26, 17:29)
seip dabar tie naujos kartos langu stiklai netik selektyviniai bet ir siltas remelis vidui ir dar kazi kas  g.gif  taiva sake kad ju nei roletais uzdengti negalima nei pusti karsto oro i stikla, nes atseit sprogti gali(termo trukis). tipo siluma i vidu patenka bet lauk neiseina ir del tos priezasties sildimo irengimai turi nuo lango 20cm atstumu, uzuolaidos bent 2cm kad nesiliestu su lango stiklui. kiek ten teisybes neaisku bet oficialioje hrono laingu instrukcijoj taip ir parasyta, ipatingai tai liecia tonuotus stiklus. visa sita man pasake tik kai sumontavo langus  smile.gif 

mano katilines durys(lauko)

Super durys thumbup.gif
Na o kas del langu, tai labai cia viskas idomiai g.gif Pirma karta toki dalyka girdziu blink.gif
Atsakyti
Na as biski paklausiu ne del rasojimo bet del vitirininiu langu...gal kam teko tokius bute balkone detis??kiek kainavo?ar ejot pas architekta leidimo? 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaQ @ 2007 12 19, 19:53)
Pas mus pacius situacija toia, kad tas vitrininis langas 7,35x2,55. Svetaineje tikrai bus parketlentes, tai nelabai pasidengia nuostoliai vien tik su grindiniu sildymu. Na nebent dar apsigalvosim ir nuspresim palei vitrina deti plyteliu juosta, po kuriomis atskiru konturu tankiau pavingiuosim vamzduku. Na bet nesinori ten makaluoti visokiu papildomu plyteliu juostu. Tai tada, kaip alternatyva padengti visus silumos nuostolius, teks rinktis ileidziamus konvektorius, nes pastatomu "atsikandom" jau bute.
Mums didesnis galvos skausmas dabar kiek tokio dydzio vitrina kainuos. Tuo labiau, kad mums lygiai tokiu  pat reiks 2vnt  doh.gif

QUOTE(palang-mamyte @ 2007 12 25, 19:51)

Baisiai idomu sildymas dideliu langu. Perskaiciau mieguista ne viska isikirtau biggrin.gif Idomu, ka pasakys projektuotojai apie juosteles grindu prie lango pasildyma g.gif

Bet kol kas tema noriu iskelti del dideliu vitrininiu langu. Kokios ju kainos? Tipai? Kas prekiauja? Maksimalus dydziai (uz prieinamas kainas)? Langu tipai.. veidrodiniai, trisluoksniai ir pan. Mums dar architektas itartinai didelius langus nupaise ir projektuoja solidu gabala stiklo kaip apdailos (taip graziau is lauko), ir .. o pas mane isijunge taupymo funkcija. blush2.gif Tai ir idomu kiek skiriasi kainos siaip apdailos ir lango imitacijos? Zodziu.. galybe klausimu ir jei kas pasisakys dideliu langu tema, didelis dekui blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(kkrysty @ 2008 07 10, 01:07)
Bet kol kas tema noriu iskelti del dideliu vitrininiu langu. Kokios ju kainos? Tipai? Kas prekiauja? Maksimalus dydziai (uz prieinamas kainas)? Langu tipai.. veidrodiniai, trisluoksniai ir pan. Mums dar architektas itartinai didelius langus nupaise ir projektuoja solidu gabala stiklo kaip apdailos (taip graziau is lauko), ir .. o pas mane isijunge taupymo funkcija.  blush2.gif  Tai ir idomu kiek skiriasi kainos siaip apdailos ir lango imitacijos? Zodziu.. galybe klausimu ir jei kas pasisakys dideliu langu tema, didelis dekui  blush2.gif

pas mane terasos vitrina - kvadratura: 5m2, kaina netoli 5tukstanciu. cia del to, kad pasirinkau nustumiamas duris, o ne varstomas. beja tai plastikas, medzio imitacijos.
vitrininius langus mamina yprastos langu firmos. kaina priklauso tiek nuo profilio, stiklo paketu, medis-plastikas. viskas ieina. pasiimkit savo langu isklotine ir pereikit kelias langu firmas - suzinosit kainas.
Atsakyti
Mes pirmame aukšte susidėjom langus iki žemės ir labai patenkinti, jie pas mus dar ir atsidaro kaip durys ir pro visur galima išeiti. Mums čia įkalbėjo langų gaminimo įmonės bosas ir labai bijojom bet pasiteisino ( teko projektą keisti ) .
Bet langai pas mus mediniai -- sako kad plastikinius lengava atidaryti ? verysad.gif bet gal tik kalbos.

Šildymas pas mus grindinis --- ir santechnikai išaiškino , kad dabar jau tokios technologijos kad jokių kolektorių grindyse prie lango nereikia -- ir tikrai liuks , nerasoja , bet gal kad mediniai. Parketas iki pat lango ir valom paprastai jokių slenksčių , nes iki stiklo ir tarp grindų dar yra lango rėmas . O vitrina yra stumdoma iš 2 dalių viena dalis 2 metrų ilgio. Tokį vieną langą ( atsidarantį ) pasidarėme ir virtuvėje -- tai tiesiai į daržą krapų ir atgal -- negaliu atsidžiaugti.

Viskas kas naujoviška - nebūtinai bloga, nedarykit kaip visi - matysite vėliau džiaugsitės. ( Čia iš mano patirties - baisi konservatorė esu blush2.gif )
Atsakyti
mes kaip tik irgi planuojame dedis 2,6x2,5 vitrinini langa, o radiatoriu perkelti ant kitos sienos, negi neuzteks radiatoriaus salia vitrinos? yra tikimybe rasojimui ir salciui?
Atsakyti
QUOTE(rositta @ 2008 07 23, 11:57)
Mes pirmame aukšte susidėjom langus iki žemės ir labai patenkinti, jie pas mus dar ir atsidaro kaip durys ir pro visur galima išeiti. Mums čia įkalbėjo langų gaminimo įmonės bosas ir labai bijojom bet pasiteisino ( teko projektą keisti ) .
Bet langai pas mus mediniai -- sako kad plastikinius lengava atidaryti ?  verysad.gif  bet gal tik kalbos.

Šildymas pas mus grindinis --- ir santechnikai išaiškino , kad dabar jau tokios technologijos kad jokių  kolektorių grindyse prie lango nereikia  -- ir tikrai liuks , nerasoja , bet gal kad mediniai. Parketas iki pat lango ir valom paprastai jokių slenksčių , nes iki stiklo ir tarp grindų dar yra lango rėmas . O vitrina yra stumdoma iš 2 dalių viena dalis 2 metrų ilgio. Tokį vieną langą ( atsidarantį )  pasidarėme ir virtuvėje -- tai tiesiai į daržą krapų ir atgal -- negaliu atsidžiaugti.

Viskas kas naujoviška - nebūtinai bloga, nedarykit kaip visi - matysite vėliau džiaugsitės. ( Čia iš mano patirties - baisi konservatorė esu  blush2.gif )

tai kokio plocio tavo visa vitrina? keista kad nereikia jokiu konvektoriu ir dar parketas g.gif
Atsakyti
QUOTE(rositta @ 2008 07 23, 13:57)
Šildymas pas mus grindinis --- ir santechnikai išaiškino , kad dabar jau tokios technologijos kad jokių  kolektorių grindyse prie lango nereikia  -- ir tikrai liuks , nerasoja , bet gal kad mediniai.

Niu ir aš pasisakysiu tongue.gif
Va kaip tik užvakar MB buvo pas gerą pažystamą, kuris jau n metų įrenginėja šildymo sistemas ne tik privatiems namams, bet ir pagal rimtų firmų užsakymus. Jis mums namo šildymo projektuką sukurs, bet gairės jau dabar aiškios - prie vitrininių langų 100 % konvektoriai, nors svetainėje ir bus šildomos grindys. Taigi naujos technologijos dviračio iš naujo neišrado mirksiukas.gif O tuo žmogumi pasitikiu visiškai, nes tikrai rimtas meistras (ir čia ne mano vienos nuomonė). Jis mums irgi aiškino, kad dauguma meistrų žmonėms pataria sutankinti šildymo vamzdelių tinklą ir atseit viskas bus gerai. Bet juk tas šilumos šaltinis prie vitrinų reikalingas ne tik kad langai nerasotų biggrin.gif Tai turi būti tartum šiluminė užtvara, kad nuo vitrinų šaltis neitų į vidų. O vargu ar nuo šildomų grindų tokia užtvara susidaro tongue.gif Taigi, kad ir labai jau skaičiuojam ir taupom pinigėlius, tačiau nerizikuosim ir įsirengsim konvektorius cool.gif
Atsakyti
nereikia tu konvektoriu jei yra grindinis+plyteles+geri langai ir taskas. o kodel jis jums tai siulo tuos konvektorius, cia jau diskusiju objektas.
kitas dalykas, konvektoriai tikrai neapsaugos pilnai nuo salcio patekimo i patalpas. ypac jei vitrinos dideles.

QUOTE(Ciocė @ 2009 02 21, 18:23)
Niu ir aš pasisakysiu  tongue.gif
Va kaip tik užvakar MB buvo pas gerą pažystamą, kuris jau n metų įrenginėja šildymo sistemas ne tik privatiems namams, bet ir pagal rimtų firmų užsakymus. Jis mums namo šildymo projektuką sukurs, bet gairės jau dabar aiškios - prie vitrininių langų 100 % konvektoriai, nors svetainėje ir bus šildomos grindys. Taigi naujos technologijos dviračio iš naujo neišrado  mirksiukas.gif O tuo žmogumi pasitikiu visiškai, nes tikrai rimtas meistras (ir čia ne mano vienos nuomonė). Jis mums irgi aiškino, kad dauguma meistrų žmonėms pataria sutankinti šildymo vamzdelių tinklą ir atseit viskas bus gerai. Bet juk tas šilumos šaltinis prie vitrinų reikalingas ne tik kad langai nerasotų  biggrin.gif  Tai turi būti tartum šiluminė užtvara, kad nuo vitrinų šaltis neitų į vidų. O vargu ar nuo šildomų grindų tokia užtvara susidaro  tongue.gif Taigi, kad ir labai jau skaičiuojam ir taupom pinigėlius, tačiau nerizikuosim ir įsirengsim konvektorius  cool.gif

Atsakyti
teisingai pasakyta, mes turime konvektoriu prie vitrininio lango, ir jis tikrai neapsaugo nuo salcio, butinai reikia sildomu grindu, nes salta toje vietoje kur konvektorius stovi.
Atsakyti