Įkraunama...
Įkraunama...

Vitrininiai dideli langai

QUOTE(Vyckaju @ 2007 12 20, 08:56)
labai teisingai  drinks_cheers.gif . Juk svetaineje turbut ir zidinuka turesite... Kai uzkursite tai ne tik nuostolius padengs, bet ir virsys visus poreikius, vat ir problemos sprendimas. 2 dalykas yra toks jei namuose bus gera ventiliacija ir dregme nevirsys 50% gyvenime nieks nerasos ir be konvektoriu ir net be grindinio sildymo po langu. reikia skaiciuoti, pavirsiaus(lango) temperatura, patalpos temperatura ir oro dregme, nuo tu parametru priklauso rasos ar ne, o ne nuo to ar ten yra grindinis sildymas. jei yra atitinkama dregme ir saltas pavirsius tada iskrenta rasa ant to pavirsiaus, papildomas pasildymas susildo salta pavirsiu(LANGA) ir rasa nesusidaro. Kuo mazesne dregme namuose tuo saltesnis turi buti pavirsius ant kurio iskris rasa ir atvirksciai jei namuose vyksta tinkavimas ir pan.(visos statybininkes ta zino), kad ir gerai sildant nuo langu pliaups vandens upeliai)

O kazin ar rekuperatorius isprendzia dregmes klausima g.gif

Beje, o as vat kaip tik pradėjau vystyti idėja palei sieną sukloti plyteles rolleyes.gif Pamaniau teisingai paderinus gal kaip tik labai idomus variantas gautusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2007 12 20, 10:22)
O kazin ar rekuperatorius isprendzia dregmes klausima  g.gif

Beje, o as vat kaip tik pradėjau vystyti idėja palei sieną sukloti plyteles  rolleyes.gif Pamaniau teisingai paderinus gal kaip tik labai idomus variantas gautusi  ax.gif

taip, pas mus darbe rekuperacija + elektrinis sildymas radiatoriais tai dregme 40-50%. na dali dregmes tai sugrazina i patalpas, bet dali ismeta lauk + nasumas didelis tai to turbut ir uztenka. Cia mano nuomone ax.gif
Atsakyti
4u.gif Sveiki, visos temeles neperskaciau, bet ikisiu savo trigrasi 4u.gif
Pas mus visa svetaine praktiskai langai iki zemes ir sienos nerasta - na siek tiek tarp langu hihihi.gif metus jau beveik be keliu dienu pragyvenome name ir NE SYKIO nebuvo uzrasojes anei vienas langas wink.gif pirmam aukste pas mus grindinis sildymas - zidinuka irgi turime bet ziema kuriame labai retai wink.gif Dazniau rudeni pavasari kai jau sildyma atjungiame o dar kartais noris silumos, tuomet zidinys idealus sprendimas wink.gif tiesa grindinis sildymas nera tankiau isvedziotas palei langus, + palange visiskai yra nesildoma- pamatukas ten, tai su MB dejom putplascio ir liejom betona, jos 7-8cm auksciau grindu 4u.gif ir grindys pas mus klijuotos plytelemis blush2.gif kaip atrodo gyvai galesiu imesti jei to reikia 4u.gif
Savo laiku rekuperatoriu nesirinkome del to kad buvo mums per brangu..... taciau dabar galiu pasakyt kad ju mums ir nereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2007 12 20, 10:09)
tiesa grindinis sildymas nera tankiau isvedziotas palei langus, + palange visiskai yra nesildoma- pamatukas ten, tai su MB dejom putplascio ir liejom betona, jos 7-8cm auksciau grindu 4u.gif ir grindys pas mus klijuotos plytelemis  blush2.gif  kaip atrodo gyvai galesiu imesti jei to reikia  4u.gif
Savo laiku rekuperatoriu nesirinkome del to kad buvo mums per brangu..... taciau dabar galiu pasakyt kad ju mums ir nereikia  4u.gif

O kas jums grindinį vedžiojo? Nesupyk, bet nei vienas rimtas meistras nekloja grindinio šildymo be "sutankinimo" palei langus schmoll.gif Gal tu tiesiog neatkreipei dėmesio rolleyes.gif ?

O dėl rekuperatoriaus, tai čia panašiai kaip su indaplove - kol neturi tai ir nereikia, o kai pabandai, tai atsisakyti nenori nei už ką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2007 12 20, 11:09)
4u.gif Sveiki, visos temeles neperskaciau, bet ikisiu savo trigrasi  4u.gif 
Pas mus visa svetaine praktiskai langai iki zemes ir sienos nerasta - na siek tiek tarp langu hihihi.gif metus jau beveik be keliu dienu pragyvenome name ir NE SYKIO nebuvo uzrasojes anei vienas langas wink.gif  pirmam aukste pas mus grindinis sildymas - zidinuka irgi turime bet ziema kuriame labai retai wink.gif Dazniau rudeni pavasari kai jau sildyma atjungiame o dar kartais noris silumos, tuomet zidinys idealus sprendimas wink.gif tiesa grindinis sildymas nera tankiau isvedziotas palei langus, + palange visiskai yra nesildoma- pamatukas ten, tai su MB dejom putplascio ir liejom betona, jos 7-8cm auksciau grindu 4u.gif ir grindys pas mus klijuotos plytelemis  blush2.gif  kaip atrodo gyvai galesiu imesti jei to reikia  4u.gif
Savo laiku rekuperatoriu nesirinkome del to kad buvo mums per brangu..... taciau dabar galiu pasakyt kad ju mums ir nereikia  4u.gif

reikia reikia, įmesk nuotraukytę 4u.gif . O pas mane vienas langas labai aukštai gal koks 2,8m nuo grindų tai irgi prisibijau kad nerasotų. Na šeip gal neturėtų, nes šiluma kyla į viršų ir pas mus langai su selektyviniais stiklais.
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2007 12 20, 11:27)
O kas jums grindinį vedžiojo? Nesupyk, bet nei vienas rimtas meistras nekloja grindinio šildymo be "sutankinimo" palei langus  schmoll.gif Gal tu tiesiog neatkreipei dėmesio  rolleyes.gif ?

O dėl rekuperatoriaus, tai čia panašiai kaip su indaplove - kol neturi tai ir nereikia, o kai pabandai, tai atsisakyti nenori nei už ką  biggrin.gif

grindini vedziojo meistrai, ne patys, ainu pasieskosiu vaizdu, gal tikrai jau primirsau hihihi.gif del rkuperatoriaus jei ;ygini su ndaplove tai tada jooo reikalingas daiktas wink.gif Be indaploves dabar neisivaidzuoju gyvenimo blush2.gif

QUOTE(Vikadi @ 2007 12 20, 11:29)
reikia reikia, įmesk nuotraukytę  4u.gif . O pas mane vienas langas labai aukštai gal koks 2,8m nuo grindų tai irgi prisibijau kad nerasotų. Na šeip gal neturėtų, nes šiluma kyla į viršų ir pas mus langai su selektyviniais stiklais.

tuoj surandu ir imesiu wink.gif
nemazi ir musu langai jei reikes paieskosiu ir ismatavimu wink.gif 4u.gif
Papildyta:
Metu foto, kiek paziurejau vazmdzius na nzn ar cia tankiau pavedziota mastau.gif
Meistrais siaip bent jau iki sios minutes buvau labai patenkinta, nes jie buvo tie, kuriuos ne griekas buvo rekomenduoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2007 12 20, 11:42)
grindini vedziojo meistrai, ne patys, ainu pasieskosiu vaizdu, gal tikrai jau primirsau hihihi.gif del rkuperatoriaus jei ;ygini su ndaplove tai tada jooo reikalingas daiktas wink.gif Be indaploves dabar neisivaidzuoju gyvenimo  blush2.gif
tuoj surandu ir imesiu wink.gif
nemazi ir musu langai jei reikes paieskosiu ir ismatavimu wink.gif 4u.gif
Papildyta:
Metu foto, kiek paziurejau vazmdzius na nzn ar cia tankiau pavedziota mastau.gif
Meistrais siaip bent jau iki sios minutes buvau labai patenkinta, nes jie buvo tie, kuriuos ne griekas buvo rekomenduoti  4u.gif

Nu ačių labai. O pirmoj nuotraukoj tai du vamzdukai prie langų arčiau vienas kito.
Atsakyti
QUOTE(Vikadi @ 2007 12 20, 11:53)
Nu ačių labai. O pirmoj nuotraukoj tai du vamzdukai prie langų arčiau vienas kito.

niu ir man taip atrodo, bet va kitose tai nea mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2007 12 20, 12:40)
niu ir man taip atrodo, bet va kitose tai nea mastau.gif

Svarbu kad nerasoja tai vadinasi viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
Čia iš šildymas.com :
"Smulkiau apie grindinį šildymą.

Montuojant grindinį šildymą vamzdžiai išvedžiojami po visą patalpą maždaug su 20-ties cm tarpais. Paprastai vamzdžiai tiesiami be sudūrimų, kad išvengti bet kokios nesandarumo tikimybės. Prie išorinių sienų ir langų tarpus tarp vamzdžių rekomenduojama sumažinti. Vamzdis gali būti klojamas lygiagrečiai arba spiraliniu būdu...."

O čia iš šildymas.lt:
" Šiluminis - techninis skaičiavimas

Pagrindinis šiluminio - techninio skaičiavimo tikslas yra nustatyti vandens, tekančio vamzdeliais, temperatūrą ir horizontalų atstumą tarp grindų konstrukcijoje išdėstytų vamzdelių. Įvairiuose projektuose vandens temperatūrą vamzdeliuose galima sutikti 35 - 55 °C ribose. Atstumas tarp vamzdelių svyruoja 10 - 30 cm ribose. Reikia žinoti, kad prie didelių įstiklintų paviršių (langų, vitrinų ir pan.) vamzdelius grindyse būtina kloti tankiau. Tai daroma grindų ruože, kurio plotis 1 m..."

Papildyta:
QUOTE(Nerutė @ 2007 12 20, 10:42)
del rkuperatoriaus jei ;ygini su ndaplove tai tada jooo reikalingas daiktas wink.gif Be indaploves dabar neisivaidzuoju gyvenimo  blush2.gif

Na, rekuperatorius gal ne taip jaučiasi kaip indaplovė (fizinis darbas, laisvas laikas ir pan.), bet oras namie daug geresnis, išvažiavus vedinimo problemų nekyla, pasišildyti galima ir pan. Tiesiog, kol nepabandai, tol nežinai (mano kai kurios draugės iki šiol nemato poreikio pirkti indaplovę, o man ji superinis dalykas) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikadi @ 2007 12 20, 12:42)
Svarbu kad nerasoja tai vadinasi viskas gerai  4u.gif

nu nerasoja 4u.gif

QUOTE(kristik @ 2007 12 20, 12:49)
Papildyta:
Na, rekuperatorius gal ne taip jaučiasi kaip indaplovė (fizinis darbas, laisvas laikas ir pan.), bet oras namie daug geresnis, išvažiavus vedinimo problemų nekyla, pasišildyti galima ir pan. Tiesiog, kol nepabandai, tol nežinai (mano kai kurios draugės iki šiol nemato poreikio pirkti indaplovę, o man ji superinis dalykas)  rolleyes.gif

aciu kristik aciuks.gif , del klojimo vamzdeliu tankiau tai buvau girdejus kai dare, kad reikia tankiau, bet dabar nors uzmusk nepamenu ka atsake jie man kai klausiau mastau.gif pas mus jei neklystu kas 15 cm isvedzioti vmazdeliai vien zo kaip mes sumetem armatura taip juos ir isvedziojo, bet svarbu vis tik kad nerasoja.....
del rekuperatoriaus - nesakau kad tai nereikalingas dalykas, tiesiog tuo momentu visiskai net pasvajot apie ji negalejom, kas del vedinimo, nesijaucia pas mus kad jo truktu ... aisku neturim matyt su kuo palyginti hihihi.gif
del indaploves- nors ir OT - as visom dabar labai rekomenduoju, dar kas man lyginima nuo galvos nuimtu is vis kaifas o ne gyvenimas butu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikadi @ 2007 12 20, 11:53)

hmm.. na tai nėra sutankinta.. tas antras vamzdukas gavosi naturaliai gryzimui,o specialiai vitrinoms neizvelgiu,kad butu tankinta.pasirinktas lengviausias kelias pasinaudojant tinklo akimis,todel vamzdelius riso vienodais tarpais po 15cm.Nerutės atveju tai viskas gerai-vitrinos nedidelės,nerasoja-reiškia liux.

O kas jums grindinį vedžiojo? Nesupyk, bet nei vienas rimtas meistras nekloja grindinio šildymo be "sutankinimo" palei langus ?

kristik ir tu nesupyk,vien tik supermamos foruma skaitant gali tapti "tikru meistru",net praktiskai nieko daugiau galvoti nebereikia,todėl del suprantamu priežaščių negaliu išduoti visų "navarotų" apie grindini g.gif ,kas iš to uždirba lai patys ir galvoja blink.gif

Pas mus pacius situacija toia, kad tas vitrininis langas 7,35x2,55. Svetaineje tikrai bus parketlentes, tai nelabai pasidengia nuostoliai vien tik su grindiniu sildymu.

7,35 i aukšti??? biggrin.gif ,kad gal nea? tokio aukščio langams yra kitoks spredimas,kainos nežinau,Vokiečių kalbakitu atveju nėra jokios problemos.
Vyckajus labai aiškiai paminėjo del rasos taško,Yra lentelė,prašom-skaičiuokite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vietinis tipas: 20 gruodžio 2007 - 12:25