Įkraunama...
Įkraunama...

Vitrininiai dideli langai

QUOTE(Lapyna @ 2012 04 18, 12:00)
Ieškau patarimo dėl sulankstomų durų (folding doors) dideliam vitrininiam lange.

Įsigijom seną kotedžą ir norim remontuoti. Svetainėje turim stiklinę sieną į kiemo pusę su senais supuvusiais langais. Kadangi vis tiek reikia keisti, tai vyras siūlo vietoj paprastų ar stumdomų stiklinių durų statyti sulankstomas ("armoniką"), kad vasarą galėtume svetainę sujungti su terasa (ir kiemu).
Bet man baisu ryžtis tokiam sprendimui, nes mechanizmas sudėtingesnis, nei kitų durų. Ar jos tikrai patikimos?
Gal dar kas esate susidūrę ir galite pakomentuoti?
Kad kainuoja DAUG, jau žinau...
Tokio tipo durų nuotrauka čia
Lango plotis 3,80 m, aukštis 3,75 m, t.y. virš durų dar bus stiklo sekcija.

Dekit paprastas balkonines duris,mes dar pastiprinom,kad jos sunkiau darynetusi, vasara istisai atidarytos,o terasa iskart pradarius duris,analogiska jusiskei,norejom stumdomu duru,bet kai paskaiciavom,skirtumas nemazas, nei nusispjovem ir nesigailem,kad pataupem pinigeliu, o jusu sistema tai isvis,isivaizduoju kainuotu doh.gif o pas mus 3 vitriniai langai,kazkur 3.8*2.5....bet grazu....
Atsakyti
QUOTE(petrovna @ 2012 04 18, 12:22)
Dekit paprastas balkonines duris,mes dar pastiprinom,kad jos sunkiau darynetusi, vasara istisai atidarytos,o terasa iskart pradarius duris,analogiska jusiskei,norejom stumdomu duru,bet kai paskaiciavom,skirtumas nemazas, nei nusispjovem ir nesigailem,kad pataupem pinigeliu, o jusu sistema tai isvis,isivaizduoju kainuotu doh.gif  o pas mus 3 vitriniai langai,kazkur 3.8*2.5....bet grazu....

Aš tai norėčiau stumdomų, jos vis tiek maždaug perpus pigesnės nei tos sulankstomos. Bet vyras įsikibo minties, kad jei vasarą tos sienos visai neliktų (nustūmus duris į šoną), tai būtų labai gražu. Mat, svetainė gausis ilga ir siaura, ir lubos 3/4 patalpos gana žemos. Tai bent jau vienam gale būtų erdvės pojūtis.

Neapsisprendžiu, nes neturiu pakankamai argumentų nei už, nei prieš.
Atsakyti
QUOTE(Lapyna @ 2012 04 18, 16:18)
Neapsisprendžiu, nes neturiu pakankamai argumentų nei už, nei prieš.

Sandarumas žiemą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapyna @ 2012 04 18, 12:00)
Ieškau patarimo dėl sulankstomų durų (folding doors) dideliam vitrininiam lange.

Įsigijom seną kotedžą ir norim remontuoti. Svetainėje turim stiklinę sieną į kiemo pusę su senais supuvusiais langais. Kadangi vis tiek reikia keisti, tai vyras siūlo vietoj paprastų ar stumdomų stiklinių durų statyti sulankstomas ("armoniką"), kad vasarą galėtume svetainę sujungti su terasa (ir kiemu).
Bet man baisu ryžtis tokiam sprendimui, nes mechanizmas sudėtingesnis, nei kitų durų. Ar jos tikrai patikimos?
Gal dar kas esate susidūrę ir galite pakomentuoti?
Kad kainuoja DAUG, jau žinau...
Tokio tipo durų nuotrauka čia
Lango plotis 3,80 m, aukštis 3,75 m, t.y. virš durų dar bus stiklo sekcija.

as pernai vasara irgi daug daug masciau??? armonika ar stumdomos durys
mano langas yra 250 x 240 taigi masciau visus variantus ! norejau kad butu grazu ne tik uzdarius bet ir atidarius,kad butu patogu ir grazu ne tik vasara bet ir ziema!

vyras buvo kategoriskai pries armonika
as norejau armonikos nes galima atidaryti visas duris ir butu salonas sujugtas su terasa kas man labai patiko ir tiko!
bet kokie buvo armonikos minusai !

jei durys stumdomos jos yra is 2 daliu reiskia per viduri yra tik 1 balkis!
jei armonika ji is 3 daliu reiskia 2 balkiai!
reiskia bus maziau sviesos su uzdarytu langu !
kaip tas langas atsidarines jei noresiu tik iseiti i terasa o ne praverti visa langa!

zodziu permastyk visus + IR -
is lauko ir is vidaus, visus + ir - vasara ir ziema ir tada gal apsispresit!

as galiausiai isidejau stumdomas duris mano langai mediniai esu begalo jeis patenkinta :4u:tiesa gyvenu ne lietuvoje klimatas siltas !

Atsakyti
QUOTE(aix2011 @ 2012 04 19, 16:46)
mano langas yra 250 x 240 taigi masciau visus variantus ! norejau kad butu grazu ne tik uzdarius bet ir atidarius,kad butu patogu ir grazu ne tik vasara bet ir ziema!

as norejau armonikos nes galima atidaryti visas duris ir butu salonas sujugtas su terasa kas man labai patiko ir tiko!

kaip tas langas atsidarines jei noresiu tik iseiti i terasa o ne praverti visa langa!

zodziu permastyk visus + IR -
is lauko ir is vidaus, visus + ir - vasara ir ziema ir tada gal apsispresit!

as galiausiai isidejau stumdomas duris mano langai mediniai esu begalo jeis patenkinta  :4u:tiesa gyvenu ne lietuvoje klimatas siltas !
tai lietuvoj be balkiu vis dar nesugeba? kai ziuriu vakarieciu arch. pavzydzius, tai puikiausiai pilnai, be balkiu atsidarineja ir armoske ir stumdomos ir atveriamos(jei pastarosios is dvieju daliu).
Atsakyti
as blogai parasiau balkis tai tas kuris taip ir lieka stacionarus , matyt butu ne balkis o remas zodziu nzn kaip issireiksti teisingai!
uzdaryta armoske tures 2 medinius remus ( mano atveju 250X240) 250 ilgio armoske negalejo buti tik is 2 ieju daliu turejo buti skelta i 3 dalis... ATIDARYTA ARMOSKE BUS BE JOKIU BALKIU BET JUK praktikoje armoske bus daugiau uzdaryta nei atidaryta ar ne? juk LT vasara tesiasi vos kelis men!

as asm norejau kuo maziau remu, taigi stumdomos ( mano durys galeju buti is 2-ieju daliu) turi tik viena pertvara per vidury ty rema NE BALKI !

o vakarieciu zurnalus galima ziureti kiek tik norit
dazniausiai zurnaliniai namai kainuoja ne 1 mln euru...
pas mus cia labai populiarus stumdomi dideli langai bet is aliuminio... pvc stumdonu niekas cia nededa ir negamina, varstomu i tersas irgi niekas nebedaro nes tai atgyvenes dalykas nepatogus ir neestetiskas !
as langus gaminau LT nes pas jus didelis pasirinkimas o kainos mazos ! lietuviai exportuoja i vakarus ir gamina super langus,pati lankiausi gamykloje maciau savo akimis , skandinaviski mediniai profilia tikri zaisliukai,o ne langai,super langai vazaiuoja ir i UK! Bet man jie netiko cia kitos tradicijos! cia langai kainuoja kartais 10k daugiau nei pas jus o yra tik eiliniai PVC langai ir tie patys manau atvaziuoja is rytu saliu... 4u.gif
Papildyta:
ps jau ne vienas pas mane atejes draugas pastebejo kad pas mane langai ne tokie kaip pas visus ! sako kas cia pas tave per tokie langai ? TAIP SAKAU MADE IN LITUANIE 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aix2011 @ 2012 04 19, 18:00)
as blogai parasiau balkis tai tas kuris taip ir lieka stacionarus , matyt butu ne balkis o remas  zodziu nzn kaip issireiksti teisingai!
uzdaryta armoske tures 2 medinius remus ( mano atveju 250X240) 250 ilgio armoske negalejo buti tik is 2 ieju daliu turejo buti skelta i 3 dalis... ATIDARYTA ARMOSKE BUS BE JOKIU BALKIU BET JUK praktikoje armoske bus daugiau uzdaryta nei atidaryta ar ne? juk LT vasara tesiasi vos kelis men!

as asm norejau kuo maziau remu, taigi stumdomos ( mano durys galeju buti is 2-ieju daliu) turi tik viena pertvara per vidury ty rema NE BALKI !

o vakarieciu zurnalus galima ziureti kiek tik norit 
dazniausiai zurnaliniai  namai kainuoja ne 1 mln euru...
pas mus cia labai populiarus stumdomi dideli langai bet is aliuminio... pvc stumdonu niekas cia nededa ir negamina, varstomu i tersas irgi niekas nebedaro nes tai atgyvenes dalykas nepatogus ir neestetiskas !
as langus gaminau LT nes pas jus didelis pasirinkimas o kainos mazos ! lietuviai exportuoja i vakarus ir gamina super langus,pati lankiausi gamykloje maciau savo akimis , skandinaviski mediniai profilia tikri zaisliukai,o ne langai,super langai vazaiuoja ir i UK! Bet man jie netiko cia kitos tradicijos! cia langai kainuoja kartais 10k daugiau nei pas jus o yra tik eiliniai PVC langai ir tie patys manau atvaziuoja is rytu saliu...  4u.gif
Papildyta:
ps jau ne vienas pas mane atejes draugas pastebejo kad pas mane langai ne tokie kaip pas visus ! sako kas cia pas tave per tokie langai ? TAIP SAKAU MADE IN LITUANIE  4u.gif

matai... o tai cia kur pas jus?
Atsakyti
pas mus cia provance,tiesa kad langas atsiverstu tai sitie vietniai lupa is zmonius kas 100e kas 70e tik uz atvertima ne uz pati langa! lietuvoje tai visiems normalus dalykas standartinis atidarymas langas atsidaro ir atsivercia,todel suprantu kodel namai stovi 50 metu su nekeistais langais ...
Atsakyti
QUOTE(aix2011 @ 2012 04 19, 16:46)

Ačiū už nuomonę.
Na, pas mus atvirkščiai: vyras apie armoniką svajoja, o aš piestu prieš stojuosi smile.gif

Mūsų langas gerokai platesnis (3,80 m), tai gautųsi kokių 4-5 sekcijų armonika, Stumdomos turbūt būtų 3 sekcijų. Bet dėl rėmų skaičiaus galvos per daug nesukam, tas langas ir taip labai didelis, šviesos užteks.

Dėl durų atidarymo žiemą - jokių problemų. Armonikų meistrai puikiai padaro, kad 1 sekcija reikalui esant atsidarytų kaip paprastos durys.
Vat tik klausimas, kaip ten su tuo sandarumu, ypač ties nustūmimo bėgeliais g.gif
Atsakyti
Na pas mus tai vitrinos diseles ir per 2 aukstus eina. Tai kas susidurs su tokiom vitrinom, siulyciau nepagaileti pinigeliu ir susideti aliuminio konstrukcijas. Mes kai darem aliuminio vitrina pasirode labai brangi, o plastikinius langus gaminanti firma uztikrino kad plastikas laikys taip pat. Tai turejom dideli varga, perdejinejo langus kelis kartus, ir tai jau kita firma, kol pavyko istiesinti. Nors ir dabar nera iki galo jinai tiesi, plastikas tokio didelio aukscio neatlaiko ir kazkiek banguoja.... Pas mus pirmam aukste iseina langas 9.6 metro (kampu sueina), o aukstis apie 3 metrus, antram panasiai. Taigi negalima visada vien pinigais skaiciuoti. Galvojom net pakeisti ta vitrina i aliumini, bet labai viskas isbrangsta.
Atsakyti
QUOTE(LLucky @ 2012 04 20, 07:24)
Na pas mus tai vitrinos diseles ir per 2 aukstus eina. Tai kas susidurs su tokiom vitrinom, siulyciau nepagaileti pinigeliu ir susideti aliuminio konstrukcijas. Mes kai darem aliuminio vitrina pasirode labai brangi, o plastikinius langus gaminanti firma uztikrino kad plastikas laikys taip pat. Tai turejom dideli varga, perdejinejo langus kelis kartus, ir tai jau kita firma, kol pavyko istiesinti. Nors ir dabar nera iki galo jinai tiesi, plastikas tokio didelio aukscio neatlaiko ir kazkiek banguoja.... Pas mus pirmam aukste iseina langas 9.6 metro (kampu sueina), o aukstis apie 3 metrus, antram panasiai. Taigi negalima visada vien pinigais skaiciuoti. Galvojom net pakeisti ta vitrina i aliumini, bet labai viskas isbrangsta.

apie kokias aliuminio konstrukcijas snekat - pas mus ziemos buna ir kartais net iki -30 ir daugiau. Cai jus provanse gal ir galit megautis laisve det belekaip saltus remus. Jauciu ir paketa pas jus 2-ju stiklu, o gal net ne paketai?
Atsakyti
as rasau kaip stebetojas is salies seip pamastymui
aliuminio langai jie yra salti ir brangus langai, cia pas mus pietuose viskas ok su jeis, visi kas deda dideles vitrinas visi deda tik is aliuminio, cia is pvc niekas kaip minejau net nedaro ir net nesiulo pvc vitrinu !bet musu ziemos buna kokios? nakti -5,o diena +15,kodel gi ne aliuminis jei jis jums tinka ir patinka !!!
jus gyvenat labai salto klimato zonoje taip kad pirmenybe gal reikia matyt teikti silumai, o poto tik estetikai ypac jei tai pagrindinis gyvenamasis bustas, o ne koks varasnamis!
man asm negrazu baltas aliuminis ,man patinka tamsus aliuminis bet tamsiu remu i savo namus tikrai nenoreciau!

ir del sviesos velgi klimatas cia del visko kaltas: koki dideli langa beistatysi 9mX3m ar dar didesni,bet namuose sviesiau niekada nebus kai lauke amzinai apsiniauke ir lyja! cia pvz standartiniai langiukai i vonias ar wc yra tik 60X90 ,o i kambarius yra tik 125X125 ir kai per metus yra 330 sauletu dienu tai sviesos trukumo nera jokio sviesu visada net ir su maziausiu langu!
velgi gyvenant jusu zonoje langas 9mX3m yra eiline nesamone, vien is technines puses,antra siluma ziema pro ji visa taip ir iseina, o vasara toks langas duoda gryna siltnamio efekta reikia matyt statyti kondicionieriu, jei nera lauke medzio kuris uzstoja saule,apie valyma tai net nekalbu!!!

palyna o is ko tu ta armonika zadi daryti is kokio profilio?
as asm manau kad del begelio viskas turetu buti sandaru pas mane stumdomos durys labai sandario aliumines niekada tokio nebuna ,bent jau cia vietines gamybos,maniskes jos uzsispaudzia! pas mane tikri sibiro langai !
manau tau reikia pereiti per gamintojus ir paziureti savo akimis i tuos langus pirmoje eileje, taip per interneta nieko cia neismastysi protingo! as kai rinkausi langus tai kol susirasinejau buvo vienas dalykas, o va kai nuvaziavau i vieta buvo visai kas reikalas 4u.gif !

Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2012 04 20, 09:51)
apie kokias aliuminio konstrukcijas snekat - pas mus ziemos buna ir kartais net iki -30 ir daugiau. Cai jus provanse gal ir galit megautis laisve det belekaip saltus remus. Jauciu ir paketa pas jus 2-ju stiklu, o gal net ne paketai?

taip jus visai teisi as niekam niekada nesiuliau deti aliuminio langu, man jie asm net nepatinka ,as net 2 aliuminio langus isemiau ir vietoj ju idejau lietuviskus, ka jus kaip diena ir naktis wub.gif
Atsakyti