QUOTE(indruciukas @ 2010 11 30, 16:07)
na mes irgi ruosiames gyventi beveik "siltnamyje"
tai seniai kankina mane tas klausimas, kiek gi realiai prisyla per tas vitrinas
galvojame statyti kambariu termostatus sauletuose kambariuose,bet taip, kad negautu tiesioginiu saules spinduliu, o maziau sauletuose kambariuose nedeti termostatu, o laikyti pastovia temperatura
taip tikiuosi sutaupyti kuro
Kazin mano pamastymai normaliai, ar visai i pievas
o jei neziurint i silumos nuostuolius, tai vitrinos yra geris
man patinka,kad sviesu namie, net nuotaika kitokia, kai taip sviesu
o maziau sauletuose kambariuose nedeti termostatu, o laikyti pastovia temperatura - va cia tai nesupratau kaip be termostatu planuojat palaikyti pastovia temperatura? gal galvojate isvis nereguliuoti silumos? tada gautusi energijos svaistymas.
kiek prisyla per vitrinas, tai galiu duoti savo pavyzdi - pas mane yra dvi "sauletos" vitrinaos. Viena 100% i pietu puse, t.y. gauna saule nuo siek tiek velyvesnio ryto iki pat pavakario. Vitrina 2.4x3.2. Kita uz kampo, grynai i vakaru puse, panasaus dydzio, tik dar antro auksto konsole aukstesne saule uzstoja. Giedra ziemos diena, nesvarbu lauke -5 ar -15 "vitrininime" kabaryje pakyla temperatura ~3 laipsnius, retais atvejais ir 4 laipsniais. Ir siaip pietines puses kambariuose per langus prisildo
As nesu uz nama-siltnami, kai tarp vitrinu imaisyta siek tiek muro. Turi buti kazkokia protinga pusiausvyra tarp estetikos ir energetiniu sprendimu, kad namas butu ir siltas ir patrauklus jame gyvenantiems.