Įkraunama...
Įkraunama...

Kapų priežiūra

Gal kas Vilkaviškyje turi geru meistru kontaktus reiktu išmūryti ir apkloti akmeniu ( na kaip daro lygi tokia plokštė akmeninė ) 18 m tvorelę , gal pasidalintu kontaktais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2011 08 13, 11:54)
Gal kas Vilkaviškyje turi geru meistru kontaktus reiktu išmūryti ir apkloti akmeniu ( na kaip daro lygi tokia plokštė akmeninė ) 18 m tvorelę , gal pasidalintu kontaktais  blush2.gif

ax.gif man reiktu tokios pacios pagalbos tik Vilniuje, gal kas galit padeti ir duoti kokius kontaktus?
Atsakyti
QUOTE(Jolkuce @ 2011 08 16, 08:33)
ax.gif  man reiktu tokios pacios pagalbos tik Vilniuje, gal kas galit padeti ir duoti kokius kontaktus?

laba
as dengiau kapa plokste. Tai kiek firmu su mama aplaksteme, tai vienintele, kurioje ir kainos buvo padoriausios ir kokybe visai nieko. Karolyniskese netoli spaudos rumu, ivaziavimas is Pilaites pr. puses. Ten vaziuojant pro sali, tai nuo gatves matosi daug paminklu prideta, tikrai nepravaziuosite.
Atsakyti
sveikos merginos, gal patarsit kaip padaryti grazu ant kapo vainika? na zinot kai puosiam lapkricio 1 dienai. nors dar toli tas bet norisi ismokti puosti kapa paciai nes taip geriau ir pigiau man atrodo g.gif
Atsakyti
Oooo smile.gif kažin ar kas nors cia užsiims pasakoti vainukų darymo technologijas. Geriau internete filmukų pasiieškoti smile.gif
Mus mokė ir as pati kartais namus per kalėdas puošiuosi smile.gif ar lapkričio 1 ant trijų kapų mamos užsakymu darau, bet kad tai gautųsi pigiau tai nepasakyčiau, nebent pati užsiaugini chrizantemas, turi buksmedžių, gubojų ar kitų smulkiažiedžių. Tuomet gal taip, bet jei neturi gėlių, tai tikėdamasi,kad eglių prisineši iš miško ir čia jau sutaupysi, tai labai klysti smile.gif
Tikiuosi neatmušiau noro gerokai apsibadyti pirštus?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2009 04 02, 07:12)
Internete pagooglinau ir radau nuotraukų kai sutvarkyti kapus, norėčiau ir aš panašiai.

Įdomu, kokiais žolynais čia apsodinta rolleyes.gif

QUOTE(migliena @ 2009 04 19, 12:53)
ant mano mamytes kapo tokia pati problema-spygliai, esam deja skaldos bet prikrinta ju ir praranda visa grozi. Siemet nusprende dali kapo apsodinti kazkokia zaluma kad, butu zalia visada ir gal su sluotele eitu isluoti tuos spyglius.O truputi zemes juodos palikti ir ten gelytes kokias nors pasodinti sezonines.

ar radot sprendimą? nes mūsų kapeliai irgi netoli pušų ir kaimynų tujų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2011 08 22, 19:17)
Įdomu, kokiais žolynais čia apsodinta rolleyes.gif

mano manymu žolynui kapinėse idealiai tinka Festuca scoparia - žaliasis eraičinas. Suauga į šiurkštų žemą (~10cm) kilimėlį, nebijo mindžiojimo, atsparus ir visiškai nereiklus, gerai auga ir pavėsingoje vietoje. Kaip pavyktų iššluot spyglius - nežinau, bet bent jau garantuota, kad su šluotele jo tikrai nepažeisit ir neaplaužysit.
Atsakyti
vienas is budu, kurio daug kas nemegsta, ir man paciai nepatinka, bet mama yra taip padariusi tetai, kad nereiktu daug priziureti, o ir man prisake, kad ir as taip padaryciau , kai ji numirs...........
uzkloti plokste, paliekant vietos tik pakrastyje juosta arba per viduri kvadrateli ar apskritima gelei, spygliuotukui sliauzianciam ar krumeliui mazam.
dar pakankamai patogu spyglius nuo pievutes nusluoti, bet ir tai tik kai sausa, po lietaus nepavyks. Na ir juoda zeme, kai gali su grebliu supurenti ir taip dalinai paslepti. Tik reikia nepamirsti, kad zeme nuo spygliu rugsteja, tai sodinti iskart rugsciamegius arba netingeti karta i keleta metu kokiu kalkiu ar dolomitmilciu papilti.
Papildyta:
turiu festuca scoparia..grazi, bet nereikia leisti zydeti, nes tada apdziuna ir atrodo kad cia kazkokia nepriziureta zole. Tuomet gauni kas du metus issodineti arba atsisedus ispesioti tuos dziuvesius. O gal cia ir ne nuo zydejimo jin tokia paskui pas mane pasidaro.
As kazkada jos labai norejau, bet kai jin pas mane jau ketvirti metai ir pastovuis vaizdasd kazkoks nepriziuretas dziuvesis, tai man net ismesti norisi.
Gal pas kitus graziau auga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 23 rugpjūčio 2011 - 11:57
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 08 23, 12:56)

Papildyta:
turiu festuca scoparia..grazi, bet nereikia leisti zydeti, nes tada apdziuna ir atrodo kad cia kazkokia nepriziureta zole. Tuomet  gauni kas du metus issodineti arba atsisedus ispesioti tuos dziuvesius. O gal cia ir ne nuo zydejimo jin tokia paskui pas mane pasidaro.
As kazkada jos labai norejau, bet kai jin pas mane jau ketvirti metai ir pastovuis vaizdasd kazkoks nepriziuretas dziuvesis, tai man net ismesti norisi.
Gal pas kitus graziau auga smile.gif

Mažiau žydi pavėsyje, "džiūvėsių" nebūna, jei žiedynai išpešiojami (arba nukerpami) iškart, kai tik pradeda augti.. auginu virš 15-os metų, ir neturiu jam jokių pretenzijų wub.gif bet tai tik mano asmeninė patirtis ir nuomonės neperšu 4u.gif
Atsakyti
pritariu olivijai, kad nukirpus prieš pradedant žydėt tvarkingai atrodo,tačiau ,kai nuvažiuoji retokai ,o ir šeimininkų-tvarkytojų ne vienas tai labai nekoks vaizdelis ,tikrai toks jausmas kaip ir apželdintojai diplomantei ,jog nuolat kaip neprižiūrėtas džiūvėsis pasodintas , tai po kelių metų pakeista į uolaskėles,bet irgi sakyčiau variantas tik pusėtinas,nurenkant pušų spyglius bei žydėjusius žiedus pešasi su visomis skrotelėmis, plinka, neišmanau kokia alternatyva būtų ....
norisi paimt ir užpilt rudos spalvos skaldele gal sudžiuvusių spyglių ir neišrankiosi iš jos ,bet atrodytų tvarkingiau g.gif ,o gal aš neteisi ....
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 08 23, 19:15)

norisi paimt ir užpilt rudos spalvos skaldele gal sudžiuvusių  spyglių ir neišrankiosi iš jos ,bet atrodytų tvarkingiau  g.gif ,o gal aš neteisi ....

tai gal tada pušies ar maumedžio žievės mulčas tiktų ? g.gif

dėl skaldelės tvarkymo - viena želdintoja konsultavo, kad 1-2 kartus per sezoną skaldelę nusemia nuo kapo (po skaldele yra paklota plėvelė) ir čia pat vonelėj išplauna - spygliai ir šiukšlės išplaukia, o skaldelę supila atgal. ..
Atsakyti
O jei užbert stambesniais akmenukais ir lapų siurbliu nusiurbt spygliukus? Ar kas nors bandėt? nes aš planuoju taip pamėgint g.gif
Atsakyti