Įkraunama...
Įkraunama...

Kapų priežiūra

Neisigilinus skaiciau tai nezinau ar kas paminejo ar ne bet is geliu skruzdeles isveju su fairy indam plaut kaimyne man patare tai juokiausi is jos bet kai vandeni ispyliau su feiriu netycia ant skruzdelyno ir jis isnyko patikejau taip kol kas kvoju su jomis ir tikrai isnyksta rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,

reikia ir man patarimo. Tvarkom kapą ir norim išpilti iš skirtingų spalvų skaldos tam tikra ornamentą. Žodžiu, reiks daug atskyrimų. Kiek žinau, Senukuose yra juostos vejos kraštui. Ją tiesiog įkasim ir viskas gerai laikysis? Ar yra kokių geresnių metodų skaldos-žemės bei skirtingų spalvos skaldų atskyrimui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GSS @ 2009 09 06, 21:38)
Sveikos,

reikia ir man patarimo. Tvarkom kapą ir norim išpilti iš skirtingų spalvų skaldos tam tikra ornamentą. Žodžiu, reiks daug atskyrimų. Kiek žinau,  Senukuose yra juostos vejos kraštui. Ją tiesiog įkasim ir viskas gerai laikysis? Ar yra kokių geresnių metodų skaldos-žemės bei skirtingų spalvos skaldų atskyrimui?  g.gif

Man rodos šitie geriau tiktų.
Atsakyti
QUOTE(GSS @ 2009 09 06, 21:38)
Sveikos,

reikia ir man patarimo. Tvarkom kapą ir norim išpilti iš skirtingų spalvų skaldos tam tikra ornamentą. Žodžiu, reiks daug atskyrimų. Kiek žinau,  Senukuose yra juostos vejos kraštui. Ją tiesiog įkasim ir viskas gerai laikysis? Ar yra kokių geresnių metodų skaldos-žemės bei skirtingų spalvos skaldų atskyrimui?  g.gif

Mes naudojom nerūdijančio plieno skardą, ji labai gerai susilanktė ir beveik nesimto,kai užpylėm akmenukais, kad būtų kažkokia pertvara, Tiesa mes jokių sudėtingų ornamentų nedarėm.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 09 06, 22:36)
Man rodos šitie geriau tiktų.

Šitie labai brangūs ir nelabai yra pirkti ax.gif , o anokie (tie garbanoti) tai negražiai atrodo, man jie net ir darže vaizdą gadina, o jau kapuose tuo labiau. Yra Ermitaže stora tvirta juosta, skirta irgi sodui - daržui, ji brangesnė už tą garbanotą, bet tikrai gražiau atrodo.
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2009 09 07, 14:37)
Šitie labai brangūs ir nelabai yra pirkti  ax.gif , o anokie (tie garbanoti) tai negražiai atrodo, man jie net ir darže vaizdą gadina, o jau kapuose tuo labiau. Yra Ermitaže stora tvirta juosta, skirta irgi sodui - daržui, ji brangesnė už tą garbanotą, bet tikrai gražiau atrodo.

Pritariu. Tie garbanoti man ir nelabai patinka schmoll.gif . Tie borteliai pusėtini, bet kainuoja 12,5 už metrą. O pas mus kapas didelis ir šiaip fanatazijai leidom pasireikšti, tai reiks kaip minimum 10 metrų. Tai bandysiu į Ermitažą užsukti ir paieškoti. Ačiū labai smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

tai va. kapą užpylėm skalda, viskas jau beveik sutvarkyta. Trūksta tik kokio medelio/krūmelio kampe. Ką patartumėte pasodinti, kad būtų ir mažas, ir neištįstų, ir šiaip gražus ? Ir koks tinkamiausias metas šiai procedūrai ?

Dėkui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GSS: 14 rugsėjo 2009 - 09:35
Atsiprašau, jei aš ne į "temą" pataikiau blush2.gif Yra likę 7 metrai ilgio labradoro juodo akmens borteliai. Gal kas ruošiasi tvarkyti kapavietę, parduočiau žymiai pigiau, nei rinkos kaina. Kaina 360 Lt. Labai lengvas pervežimas lengvuoju automobiliu.

user posted image

Kreipkitės į AŽ mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(GSS @ 2009 09 14, 10:35)
Sveikos smile.gif

tai va. kapą užpylėm skalda, viskas jau beveik sutvarkyta. Trūksta tik kokio medelio/krūmelio kampe. Ką patartumėte pasodinti, kad būtų ir mažas, ir neištįstų, ir šiaip gražus ? Ir koks tinkamiausias metas šiai procedūrai ?

Dėkui smile.gif

Na,galit pasodinti rutulinę tują(Thuja occidentalis)
user posted image
Liausono puskiparisį auksašakį (Chamaecyparis lawsoniana "Ivonne"):
user posted image
Puskiparisį Lausono (Chamaecyparis lawsoniana "Pygmaea Argentea")
user posted image
Puskiparisį Lausono (Chamaecyparis lawsoniana "Pempury Blue")
user posted image
ir t.t

Jie visi lėtai auga,o ir juos galima formuoti smile.gif
Atsakyti
Žadėjau ir aš sodinti kapo kampe tują, mat už kapo buvau pasodinus dvi, tai viena jų tokia daili, lyg sidabriniais krašteliais, o kita padžiūvus. Sodinau vienodas, o dabar ryškiai skiriasi, tai tą gražesnę ruošiaus sodint, bet kai apėjus kapus pamačiau, kad bet koks spygliuotis nori plėstis ir bujoti - tik tuomet atrodo gražiai, o kai pradedi jį "tramdyt", tai ir nelieka grožio, o juk kapas nėra toks didelis... Todėl padariau tik nedidelę gėlių juostą, o likusį plotą užpyliau dviejų spalvų skaldele. Rezultatas tikrai džiugina... nu nepatinka man tie gėlių daržai kapinėse ax.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2009 09 19, 09:59)
Žadėjau ir aš sodinti kapo kampe tują, mat už kapo buvau pasodinus dvi, tai viena jų tokia daili, lyg sidabriniais krašteliais, o kita padžiūvus. Sodinau vienodas, o dabar ryškiai skiriasi, tai tą gražesnę ruošiaus sodint, bet kai apėjus kapus pamačiau, kad bet koks spygliuotis nori plėstis ir bujoti - tik tuomet atrodo gražiai, o kai pradedi jį "tramdyt", tai ir nelieka grožio, o juk kapas nėra toks didelis... Todėl padariau tik nedidelę gėlių juostą, o likusį plotą užpyliau dviejų spalvų skaldele. Rezultatas tikrai džiugina... nu nepatinka man tie gėlių daržai kapinėse  ax.gif

Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
gal ir buvo kazkada si nuoroda ideta, bet manau, kad nieko baisaus jeigu pasikartosiu
http://www.memento-g....de/page_ga.htm
kapavyciu sutvarkymo pvz galima pasiziureti wink.gif

uzknyso spygliu rankiojimas is skaldeles doh.gif virsuliskiu kapinese maciau nemazai kapu apsetu tokia ar tai samanele, ar tai zolyte- kazkas labai smulkaus, neauksto ir dar lig ir zydi siek tiek- gal kas numano kas tai galetu buti?
Atsakyti