Įkraunama...
Įkraunama...

Kapų priežiūra

QUOTE(zuzla @ 2009 06 03, 09:46)
norint, kad būtų vaizdas, reikia pilti mažiausiai 5 cm storio sluoksniu (čia mažų mažiausiai), taigi 3,5x2,5x0,05=0,44 m3, 1 m3 = 1000 l, jums reikės 440 l g.gif ar aš kažką negerai skaičiuoju unsure.gif o kiek kg turi litrų net nežinau...
Papildyta:
nu va, radau granito skaldos tankis 1,401 t į m3, jei turim 0,44 m3, tai reikės 616 kg g.gif kažkokie nerealūs skaičiau gaunasi unsure.gif

nu jo, skaiciai tokie didoki. bet gal ir ne. gautusi 13-14 maisu. rase kakzuri mamyte, kad uzpyle 6 maisus, negausiai, tai jei tikrai pilti 5cm sluoksniu, na kazkiek palikus vietos gelytems, tai gal ir reiktu visgi kokiu 10 maisiuku tikrai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Salvi_ja @ 2009 06 03, 17:28)
Aš jau šiandien rašiau kitoje temoje, bet dar čia pasikartosiu - noriu pasidalinti savo patirtimi, nes tikrai sunku buvo viską supirkti. Ačiū draugei už patarimus biggrin.gif 
Marmuro skalda pirkom Vilniuje "Markučių mozaikoje" 45 kg -50 Lt (tiesa, nelabai didelis spalvu pasirinkimas).
http://www.markucium...a.lt/Parduodame
Naudojome va tokius plastikinius bortelius
http://www.lajos.lt/...d.php?sk=1&id=4

Kapavietei 2,5 * 2,7m prireikė 6 maišų skaldos ir tai, man atrodo, nėra 5 cm sloksnio.
Kadangi statant paminklą greičiausiai reikės viską pakeisti tai skaldos pataupėm biggrin.gif

user posted image

Labukas Salv_ja,gal galetum atsiusti didesne foto ,jei gali dekui,matau kad graziai bet noreciau paziureti is arciau ,nes man aktuali tema aciu arba i AZ BUSIU DEKINGA
Atsakyti
Iš savo patirties galiu patarti- skaldos pilkite daugiau,tada gražiau ir atrodo ir plėvelė niekur nesimatys.Mes jau senai užpylėme,tai kiekio nelabai prisimenu,bet kokie 8-10maišų tikrai buvo.O kas liečia baltą marmurinę skaldą,tai mano nuomonė apie juos nelabai schmoll.gif jau ne vieną kapą mačiau su pažaliavusiais marmuriniais akmenukais,nežinau nuo ko jie tokie pažaliavę,gal nuo drėgmės g.gif

Salvi_ja, kapą tikrai gražiai sutvarkėte,nenoriu aš čia gąsdinti su tais pažaliavimais akmenukų,tik sakau ką pati mačiau.Linkiu,kad pas jus taip nebūtų 4u.gif
Atsakyti
norejau pasiteirauti, gal kuri zinote kur galima butu gauti dekoratyvines spalvotos skaldos Kaune ? ji jau buna nudazyta- zaliai, melynai, geltonai ir pan. dekui is anksto uz informacija.
Atsakyti
QUOTE(Agmil @ 2009 05 26, 13:10)
Labas, noreciau pastebeti kad uolaskele( nuotraukoj) yra linkusi negraziai apdziuti kai issiplecia didesne, nelabai is jos iseina grazus kilimas.. Nezinau kaip stipriam pavesi, gal geriau laikosi.

Kiek žinau, tai reikia maždaug kas 5 metai persodinti, kad nebūtų tų apdžiūvimų. Susodinau birželio mėn, tai jau matosi, kad gerai prigijo, tik keletas neprigijo, visai gražiai atrodo ir nesuaugusi, dar tarp uolaskėlių ovalo formoje susodinome 7 oranžines begonijas.
Atsakyti
Sveikos. Turiu kapams (nebutinai kapams; tinka ir gelynams) tinkancius augaliukus. Gal kas noretu keisti siuos augaliukus i kokius kitus (arba i krumus):

http://sodai.lietuvoje.com/Silinge.htm
http://sodai.lietuvo...auziancioji.htm

Vaisginos turiu tikrai nemazai, o ir sliauziancioji silinge prisidaugino.

Dar turiu siek tiek uoleskeles (zydi baltai), atrodo taip:
http://sodai.lietuvo...m/Uolaskele.htm
Arba keisciau i kita uolaskeles spalva, arba i perkunropes.

Vilnius, Pasilaiciai-Justiniskes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l.jelena: 16 liepos 2009 - 15:31
nenusiteikite kapuose pries tujas........cia kur dabar rauna tuos milzininskus medzius, tai veisles tokios ir ju nepakeisi, augo ir augs, bet yra veisles, kurios 10 metu buna tik 40-50 cm, priklausomai nuo augimo salygu. Pvz: thuja occidentalis 'Teddy', 'Woodwii', 'Hoseri', 'Golden Globe', 'Danica'
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 20 liepos 2009 - 15:15
Sveiki gal galėtumėte patarti kur Kaune geriausia įsigyt krepšelių kapams?kažkaip kiek kur buvom neužmačiau, o va dabar prireikė ir nežinau kur ieškot. unsure.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 08 05, 12:58-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2009 08 05, 12:58)
Sveiki gal galėtumėte patarti kur Kaune geriausia įsigyt krepšelių kapams?kažkaip kiek kur buvom neužmačiau, o va dabar prireikė ir nežinau kur ieškot. unsure.gif

Tau reikia vien krepšiukų (tuščių, be gėlių), ar jau paruoštų (su gėlėm). Jei jau paruoštų, tai nuvažiuok į stoties turgų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tauskalyte @ 2009 06 03, 10:29)
o kiek kapui mazdaug tos skaldos reikia? tarkim, jei matmenys 3,5x2,5, ir noreciau uzpilt beveik visa plota, na, siek tiek prieky palitki vietos gelytems? ar to maiso 40kg uztektu  g.gif

Mes supylėm dabar neseniai 4 maišus, tik viduryje paliktas klombas gėlėms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2009 08 05, 13:31)
Tau reikia vien krepšiukų (tuščių, be gėlių), ar jau paruoštų (su gėlėm). Jei jau paruoštų, tai nuvažiuok į stoties turgų  mirksiukas.gif

Ačiū, jau nusipirkom tam mieste į kurį važiavom.reikėjo su gėlėm mirksiukas.gif
Atsakyti
Atsiprašau, jei aš ne į "temą" pataikiau blush2.gif Yra likę 7 metrai ilgio labradoro juodo akmens borteliai. Gal kas ruošiasi tvarkyti kapavietę, parduočiau žymiai pigiau, nei rinkos kaina.
user posted image

Kreipkitės į AŽ mirksiukas.gif
Atsakyti