Įkraunama...
Įkraunama...

Kapų priežiūra

QUOTE(*rami* @ 2009 04 18, 16:25)
merginos  4u.gif , gal kas galit pakomentuoti kokios cia gelytes susodintos  ax.gif . Pas mus kapeli ziauriai spygliais nuseja, neisivaizduoju koki sprendima priimt... vejos negalesim taip daznai priziuret, is skaldos ziauriai sunku isrankioti spyglius... galvoju gal kazka panasaus apsodint kaip siose nuotraukose, tik nezinau kas ten per augaliukai...

oi, neprisisege nuotraukytes  blush2.gif , bet jos 318 zinutej ir  dar ankstesnese maciau...

man atrodo cia naslaites. kai i kruvele susodini vienos ruses,spalvos geles tai visai neblogai ziurisi
Atsakyti
sveikos 4u.gif
keliu į viršų temą...
žiemą palaidojom MB tėvelį, tai atšilus orams irgi norėtume gražiai sutvarkyti kapą...
tik niekaip negaliu apsisręsti, ar sodinti daugiametes ar vienmetes gėles g.gif našlaičių nesinori... vakar buvom kapinėse, tai visi kapai jomis nusodintos unsure.gif jei sodint daugiametes, tai gal kažko margalapio norėtusi, pvz kapo kampuose, bet šiaip labai žiemės patinka - užklotų kaip kilimėliu... o iš vienmečių lobuliarijos net labai labai, gal dar ir balti ledinukai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 05 18, 10:48)
sveikos 4u.gif
keliu į viršų temą...
žiemą palaidojom MB tėvelį, tai atšilus orams irgi norėtume gražiai sutvarkyti kapą...
tik niekaip negaliu apsisręsti, ar sodinti daugiametes ar vienmetes gėles g.gif našlaičių nesinori... vakar buvom kapinėse, tai visi kapai jomis nusodintos unsure.gif jei sodint daugiametes, tai gal kažko margalapio norėtusi, pvz kapo kampuose, bet šiaip labai žiemės patinka - užklotų kaip kilimėliu... o iš vienmečių lobuliarijos net labai labai, gal dar ir balti ledinukai rolleyes.gif

mes tai kol paminklo nepastatem tai ikasam gelytes kartu su vazoneliais pvz stambiazedes begonijas ir merkiam gyvas geles i vaza . neuzilgo tykiosiu pastatisim jau paminkla tai vat irgi neisivaizduoju kolkas ! zinau tik kad pilsim skalda kazkokiu ornamentu o paskui sodinsim is pradziu vienmetes geles. GAL KAS ZINOT KUR NEMAZAS PASIRENKIMAS SKALDITOS SKALDOS VILNIUJE? Ziurejau Senukose tai ten tikrai nieko gero nepstebejau
Atsakyti
dedu, kokius augaliukus galima sodinti ant kapų 4u.gif

QUOTE(merga @ 2009 05 18, 16:26)
Gali sodinti žiemes,tinka perkūnropes
user posted image
Graziai atrodo (sliauziantysis)japoninis silokas
user posted image
taip pat sodinu sliauzianti pavasarinį flioksa(ylalapis flioksas9phlox subulata.L)
user posted image
Taip pat tinka glažūtės(cearstuium),jos vientisu kilimu šliaužia,nužydėjusios sidabrinės spalvos  lieka.
user posted image
Taip pat gražiai atrodo uolasėklės(saxifragaAriendsii),jų yra be galo daug rūšių:
user posted image
Pasirinkimas didelis,be to sodinant tokius augalus jų priežiūra lieka minimali,nes jie nereiklūs smile.gif

mes tai kol kas nusprendėm taip - šiemet atvešim porą karučių juodžemio ir pasodinsim tuziną baltų ledinukų, o kitais metais nuimsim viršutinį sluoksnį, dėsim geotekstilę, viršutiniuose kampuose sodinsim po tujikę, o apatiniuose - padarysim pailgus puslankius juodžemio (nežinau ar suprantamai parašiau, bet turėtų atrodyt kaip stringai blush2.gif ) ir pasodinsim žiemių ar kitų vijoklių, o visa kitą bus skalda g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 05 18, 18:21)
dedu, kokius augaliukus galima sodinti ant kapų 4u.gif
mes tai kol kas nusprendėm taip - šiemet atvešim porą karučių juodžemio ir pasodinsim tuziną baltų ledinukų, o kitais metais nuimsim viršutinį sluoksnį, dėsim geotekstilę, viršutiniuose kampuose sodinsim po tujikę, o apatiniuose - padarysim pailgus puslankius juodžemio (nežinau ar suprantamai parašiau, bet turėtų atrodyt kaip stringai blush2.gif ) ir pasodinsim žiemių ar kitų vijoklių, o visa kitą bus skalda g.gif

o kam? g.gif
visi dabar iš senesnių kapinių tujas rauna lauk, nes šaknys bordiūrus iškelia, nuplinka jų apačios, menkas grožis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2009 05 18, 18:28)
o kam?  g.gif
visi dabar iš senesnių kapinių tujas rauna lauk, nes šaknys bordiūrus iškelia, nuplinka jų apačios, menkas grožis  ax.gif

paaiškink tai mano vyrui doh.gif aš niekaip atkalbėt negaliu unsure.gif
Papildyta:
ačiū D, nuo "stringų" atkalbėjau, bus stačiakampiai per visą ilgį...
Atsakyti
Gal kas galit patarti, kokią žolytę geriausia užsėti kapavietėje, kad būtų graži ir nereikli g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(kristinap @ 2009 05 18, 21:24)
Gal kas galit patarti, kokią žolytę geriausia užsėti kapavietėje, kad būtų graži ir nereikli g.gif ?

Aš tai planuoju sodinti uolaskėles
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jūržolė: 19 gegužės 2009 - 07:21
QUOTE(Jūržolė @ 2009 05 19, 08:19)
Aš tai planuoju sodinti uolaskėles

pasižiūrėjau info, jų kelių rūšių yra, kurias geriau rinktis ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 05 18, 18:35)
paaiškink tai mano vyrui doh.gif aš niekaip atkalbėt negaliu unsure.gif
Papildyta:
ačiū D, nuo "stringų" atkalbėjau, bus stačiakampiai per visą ilgį...

drinks_cheers.gif as pritariu g.gif kad nereikia sodinti tuju doh.gif ,pas mane ant tevu kapu yra pasodinta uz antkapio tuja.tai grynas siaubas. saknys pleciasi. nieko neduoda sodinti, gali kiek nori zemiu pilti ir draskyti tas saknis doh.gif vis tiek jos atauga doh.gif geles neauga, saknis sausina labai, nes geria jos vandeni.paskui prikrenta daug tu tokiu seklu nuo ju tai bjauriai atrodo. israuti jau negalima, tada reiks ankapi keisti doh.gif ji pasodinta senai 1996 tai metu turi, o dar mamos sodinta tai is pradziu gailejom, o dabar jau reikia rauti, bet kaip g.gif bandem pilti visa kapa akmenukais tai bjaurei atrodo kaip prikrenta , nei isrinksi nei isluosi g.gif o dar skruzdes karaliauja, nes matyt draugija patinka
Atsakyti
Gal šiame aprašyme rasit tinkamų, patinkančių gėlyčių, kuriomis galėsit papuošti kapus: http://sodai.lietuvo...aipsniai19.html
Atsakyti
QUOTE(laimasa @ 2009 05 19, 12:08)
drinks_cheers.gif as pritariu g.gif kad nereikia sodinti tuju

labai ačiū už info 4u.gif duosiu vyrui paskaityt, gal vis dėlto persigalvos unsure.gif
Atsakyti