Įkraunama...
Įkraunama...

Kapų priežiūra

QUOTE(Smigė @ 2009 02 28, 15:45)
Aš pernai vasarą apsodinau kapus, tiksliau dalį jų, nes didesnė dalis užtiesta žaliu kilimėliu, begonijomis. Jos pakenčią sausrą ir gali augti pavėsyje. O ant vyro tėvų kapų pusę dienos buna pavėsis, o ir nuvažiuojam retai nes toli. Taip kad pirmi metai kai buvau patenkinta tomis gėlėmis, žydėjo visą vasarą iki pat šalnų. O žiedų gražumas  thumbup.gif  Rudenį parsivežiau gumbelius ir dabar jie iš naujo leidžia šakeles. Taip kad ir šiemet jomis apsodinsiu kapus.

O jūs kokias begonijas sodinote stambiažiedes ar smulkiažiedes? Man tos stambiažiedės labai gražios,bet girdėjau,kad jas labai amarai puola.O jei vieta saulėta ar tiktų jas sodinti?
Atsakyti
Tinklapyje atsirado straipsniukas "Takeliams įrėminti". Gal jame rasite ir pritaikyti galėsite kapinėse, nes tai nėra aukšti augaliukai.:
http://www.sodai.lie...aipsniai20.html
Pačiais augaliukais aprūpinti galėsiu kai prašils. O kapinėms pasirinkti galima gėles tokias:
http://www.sodai.lie...aipsniai19.html
Kils klausimų, rašykit kontaktuose esančiu el pašto adresu.
Atsakyti
QUOTE(obelele25 @ 2009 03 05, 12:20)
O jūs kokias begonijas sodinote stambiažiedes ar smulkiažiedes? Man tos stambiažiedės labai gražios,bet girdėjau,kad jas labai amarai puola.O jei vieta saulėta ar tiktų jas sodinti?

Aš sodinau stambiažiedes. Na dėl amarų tai nežinau g.gif per du metus man jų niekas neužpuolė. Na o jei jau užpultų tai juk pakanka su "deciu" nupurkšti ir jie dingsta. O dėl saulėtos vietos tai manau ištvertų. Gėlių aprašyme parašyta, kad tinka auginti pavėsingoje vietoje, tad gal saulytė nepakenks g.gif
Atsakyti
O kas tas su "deciu" nupurkšt? nežinau tokio chemikalo smile.gif man tos stambiažiedės labai gražios,bet ir kaina graži,o kai nemažai reikia,tai suma susidaro įspūdinga blink.gif
Atsakyti
QUOTE(obelele25 @ 2009 03 10, 10:43)
O kas tas su "deciu" nupurkšt? nežinau tokio chemikalo smile.gif man tos stambiažiedės labai gražios,bet ir kaina graži,o kai nemažai reikia,tai suma susidaro įspūdinga blink.gif

decis tai insekticidas kitaip sakant vabaliukų naikintojas,o nusipirkus vieną metą begonijų kitam metui lieka jų gumbai
Atsakyti
Rytoj planuojam kapus našlaitėm apsodinti, tačiau šiandien turgelį visai našlaičių nėra, gal žinot kur Vilniuje paprastų našlaičių galima pirkti?
Internete pagooglinau ir radau nuotraukų kai sutvarkyti kapus, norėčiau ir aš panašiai.
Atsakyti
Našlaitėms dar per anksti. Jas sodina ir jomis prekiauti pradės po velykų, balandžio gale.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 04 02, 14:25)
Našlaitėms dar per anksti. Jas sodina ir jomis prekiauti pradės po velykų, balandžio gale.

Bet jos gi žiemoja lauke ir jeigu jau žydi kodėl per anksti sodinti? Nemanau, kad našlaitės nušals. Jeigu ne, tai kuo man rytoj tą kapelį apsodinti?
Atsakyti
O begonijų gumbelius per žiemą reikia sausai laikyti ar į vazonėlius sukišti? ir kada jau galima pavasarį vėl į žemę sodinti?
Atsakyti
Aš begonijų gumbelius kai jau parsivežiau iš karto sukišau į vazonėlius su sausa durpe ( na pirktinė žemė gėlėms) ir laikiau vėsiame sausame rusyje. Vasario mėnesį pradėjau laistyti po truputį o gumbeliai pradėjo leisti ugliukus. O jau tiesiai į žemę sodinu kai praeina šalnos.
Atsakyti
Smige,ačiū už atsakymą 4u.gif bandysiu ir aš šiemet begonijas sodinti smile.gif
Atsakyti
Kalvarijų turgelyje nusipirkau našlaičių, nors tik pas du buvo - vienos lietuviškos, kitos ne.
Atsakyti