ačiū, bandysiu pavasarį ieškoti
QUOTE(rsc @ 2008 11 30, 20:17)
Gal zinote Vilniuje firma, uzsiimancia kapu tvarkymu/prieziura? Daugiau domina tvarkymas.
prie kapu yra administracijos pastatai, manau jei kreiptumeisi i administratore jin tau padetu, nes paparastai jos turi bobuciu kompanija, kuri priziuri kapus......
labukas noreciau patarymo arteja pavasaris ir reiks kapus vel tvarkyti pas mano tevelius ant kapu dabar nieko nera, nes smuko zeme ir nieko nebesodinom. uz antkapio auga tuja-nors as ja labai noreciau israuti, bet negaliu ,nes sodino ja mama. kokias geles bandziau be sodinti vis jos man nuvysta gal del saknu tujos, nes ji jau sena. turiu dvi seseris vyresnes, vis jos mane moko kaip apsodinti reikia, kad cia nemadinga ir t.t. tai kaip tuos kapus apsodinti, kad butu madinga pas mus didelis kapas
QUOTE(laimasa @ 2009 02 14, 11:56)
<...> tai kaip tuos kapus apsodinti, kad butu madinga pas mus didelis kapas
vat ir abejoju, ar tinka kapams žodis "madinga" labiau sakyčiau reikia siekti, kad būtų skoninga
tarkim mano nuomonė tokia, kad kapas neturi būti perkrautas, lyg norint pasidižiuoti "štai kaip mes galim visko pripirkti ir prisodinti"
kone geriausias variantas turbūt pasidalinti visą plotą zonomis ir derinti vienmetes su daugiametėm, tarkim plotelio pakraščius arba prie paminklo apsodinti daugiametėm, kad pavasarį atželtų ir žaliuotų arba žydėtų iki to laiko, kai praeis šalnos ir bus galima sodinti vienmetes. O vidury palikti vietos vienmetėms. Kol šalta ten gali stovėti kokia spygliuočių kompozicija, žvakutė, kad neatrodytų plika, o sušilus jau sodinti žydinčias vienmetes.
konkrečiais augalais čia vargu ar labai patarsi, nemažai ir šioj temoj anksčiau kalbėta, tačiau viskas priklauso nuo vietos, dirvožemio, saulės....
jei kapas didelis, tai tuo labiau nebūtina visą užsodinti gėlėmis, nebent kažkiek lengvai prižiūrimais kiliminiais augalais, o galima dalį ir skaldele užpilti ar kokius takelius pasidaryti, kad kaskart pasitvarkius nereikėtų savo pėdsakų slėpti...
na pas mus pastoviai ten yra saule. nera pavesio. vasara labai sunku prizireti, nes pastoviai reikia laistyti
jei nėra galimybės dažnai lastyti, tai geriausia komponuoti kažką iš sukulentų:
šilokai (didžiulė įvairovė aukščio, spalvų, žiedų (vaizdeliai čia)), perkūnropės (irgi galima spalvotus kilimus sukurti(vaizdeliai čia)).
šilokai (didžiulė įvairovė aukščio, spalvų, žiedų (vaizdeliai čia)), perkūnropės (irgi galima spalvotus kilimus sukurti(vaizdeliai čia)).
QUOTE(laimasa @ 2009 02 14, 11:56)
turiu dvi seseris vyresnes, vis jos mane moko kaip apsodinti reikia, kad cia nemadinga ir t.t. tai kaip tuos kapus apsodinti, kad butu madinga
Na tai tegu jos nors vienerius metus tvarko tuos kapus, ir tegul parodo, kaip madingai sutvarkyti Negaliu, kaip pasiutimas ima ant tokiu vien snekanciu, bet nieko nedaranciu...
As jau kelintus metus sodinu celiozijas tamsiai rudais lapeliais. Jos zydi raudonais ziedeliais, ir kas labiausiai patinka, yra laabai atsparios sausrai. Pardavejas sake, kad jos net nepakencia slapios zemes. Prie ju dar reikia samanu zalios spalvos, nes kitaip neissiskiria is tamsios zemes. Zodziu, as labai patenkinta siomis gelytemis, tik seklu nesu maciusi pirkti, yra tik zalialapes celiozijos, kurios man nelabai patinka....
QUOTE(mylima @ 2009 02 14, 12:42)
<...>
As jau kelintus metus sodinu celiozijas tamsiai rudais lapeliais. <...>tik seklu nesu maciusi pirkti, yra tik zalialapes celiozijos, kurios man nelabai patinka....
As jau kelintus metus sodinu celiozijas tamsiai rudais lapeliais. <...>tik seklu nesu maciusi pirkti, yra tik zalialapes celiozijos, kurios man nelabai patinka....
būna ir tamsialpių, esu pirkusi kažkada ir sėjusi pati. Na nebent nebūna nuolat, gal paieškoti reikia stipriau, ne prekybos centruose, o specializuotose sėklų parduotuvėse
Aš pernai vasarą apsodinau kapus, tiksliau dalį jų, nes didesnė dalis užtiesta žaliu kilimėliu, begonijomis. Jos pakenčią sausrą ir gali augti pavėsyje. O ant vyro tėvų kapų pusę dienos buna pavėsis, o ir nuvažiuojam retai nes toli. Taip kad pirmi metai kai buvau patenkinta tomis gėlėmis, žydėjo visą vasarą iki pat šalnų. O žiedų gražumas Rudenį parsivežiau gumbelius ir dabar jie iš naujo leidžia šakeles. Taip kad ir šiemet jomis apsodinsiu kapus.
Kaip tik ruošiamas straipsnis Kuo apsodinti kapus? Jame pateiksiu pavėsyje ir saulės atokaitoje tinkamus augti augalus. Bus nuorodos į jų aprašymus. Visa tai galėsiu pasiūlyti nuo pavasario įsigyti ( kai tik bus galimybė žemelę dirbti).
Nereikia ten jokių projektuotojų, juk tai mums artimų žmonių kapai..Nepatiks vienaip pasodinti - persodinsit kitaip. Ten nebus schemų, tiesiog išvardyti kur, kaip ir kokius galima sodinti. Tik truputėlio kantrybės, dar ankstoka jų ieškoti...Daug straipsnių kovoja už vietą, kada pasirodyti tinklapyje.. www.sodai.lietuvoje.com
Nereikia ten jokių projektuotojų, juk tai mums artimų žmonių kapai..Nepatiks vienaip pasodinti - persodinsit kitaip. Ten nebus schemų, tiesiog išvardyti kur, kaip ir kokius galima sodinti. Tik truputėlio kantrybės, dar ankstoka jų ieškoti...Daug straipsnių kovoja už vietą, kada pasirodyti tinklapyje.. www.sodai.lietuvoje.com
Jau straipsniukas tinklapyje "Kuo apsodinti kapus?". Užsukit, paskaitykit, gal kils minčių, o čia paminėtais augaliukais galėsiu aprūpinti nuo pavasario (balandžio pabaigos):
http://www.sodai.lie...aipsniai19.html
Kontaktuose yra el pašto adresas, galite parašyti..
http://www.sodai.lie...aipsniai19.html
Kontaktuose yra el pašto adresas, galite parašyti..