Keletas idėjų , bet man asmeniškai nelabai
kasmet vis galvoju kad kažką sukursiu gražaus mamai nat kapo, bet nelieka laiko ir nuperku kas papuola gražesnio prie kapinių
kagi tai buvo mano darbas pridarydavau kiekvienais metais po kelis simtus nuo taip vadinamu kupstreliu iki dideliu puoksciu. Budavo usakymu 1 didele kuria dedavo per vidury kapelio ir 2 mazas prie antkapio is abieju pusiu. Vieni tik is chrizantemu kiti maisytu su gerberom. Graziai atrodydavo ir su dibtinemis kurios dabar labai naturalios, bet tas puokstes uzsakydavo nuo visos seimos ir daugiau nieko nemaisydavo. As darau taip dideliai puokstei: paimi nedidely plastikiny lovely kuris butu apie40 cm ismirkini vandenyje oaze ( buna pirkti pas gelininkus kaina apie 2 lt) ir ydedi i lovely. Tada isdedi zaluma visus krastus ir vidury reikia smeigti 1 karta nes oaze trupa. Zaluma nuo skonio gali egliu sakom jei nepatinka pusu ar buko sakelemis, grazu palmes lapa buna tokios apvalios tada jei kam patinka gali apipurksti kur per sventes purskiam sniegeliu dirbtiniu ar sidabriniais dazais. Toliau jau geles vel kokias pasirinksi. Tada surisi kaspina grazu gali balta gali su juodu pagarbanoji ir prisegi. Gali zaluma smeigti visa gulsciai, gali viena pusia statmenai gausis 2 skirtingos puokstes taip paciai mazas. Nezinau ar padejau!
Tiesa kartais zmones noredavo kad prie pacio paminklo darytume puokstes vazoneliuose kur buna ant kojeles bet galioja ta pati taisykle visos puokstes turi buti is tokiu paciu geliu ir panasios kad nesigautu haosas. Zvakes taip pat perka prie pat paminklo 2 dideles kurios dega ilgai ir yra brangasnes o mazesnes pagal fantazija sudesto. Tokius uzsakymus pasikartoju darydavo patys artimiausi tolimesni gimines paprastai uzdega tik zvakeles.
Papildyta:
tinka labai kiparisas vietoje zalumos jei turite kokia gyvatvore galite pakaryti taip pat smilgos bet jas reikia pirmiausia apsukti lipnia juosta pacius galiukus kitaip nelenda nei i smely nei i oaze.
Papildyta:
Kad mane velniai griebtu ne kiparisas o tuja nors gal ir tas tiktu Vaikai trukdo normaliai mintis destyti
Papildyta:
tinka labai kiparisas vietoje zalumos jei turite kokia gyvatvore galite pakaryti taip pat smilgos bet jas reikia pirmiausia apsukti lipnia juosta pacius galiukus kitaip nelenda nei i smely nei i oaze.
Papildyta:
Kad mane velniai griebtu ne kiparisas o tuja nors gal ir tas tiktu Vaikai trukdo normaliai mintis destyti
QUOTE(jurginėlis @ 2006 10 04, 08:21)
l. nepatinka kai kapuose užveisiamas gėlynas...
Ne tik gėlynas, bet ir visas dirbtinių plastmaskių turgus teko matyt tokių vaizdelių, tai atrodo dar baisiau nei padrikam turguj
Kiekviena ideja yra puiki, jeigu ji pasizymi originalumu. Mano nuomone nieko nera baisiau kapuose kaip "skuduriniu" geliu makalyne. Dziaugiuosi, kad mano mociute prase tokiu nesamoniu ant kapo nedeti, juk gyva budama ji tokiu geliu neaugino. Man patinka kuomet kapas buna nuklotas egliu sakelemis, graziai atrodo pusu kompozicija, tikra geles sakele, o zvakeles statome tik kapo galugalyje, labai jau nekaip atrodo zvakemis apkrauti paminklai, kurie veliau lieka apruke, aptaskyti vasku ir pan.
Padariau puokštę ką tik, nuvešim savaitgalį į kapus žiemai, nes manau jau bus nušąlusios rytoj sodinamos gėlės. Tokia paprastutė
Bet labai grazute
Na mano seneliu kapai yra uz 80 km. Tai labai daznai neprivazinesi, be to kai buna karstos vasaros sulinyje isdziusta vanduo, tai net nebuna su kuo palaistyti. Tai labai vargstam. Pasiimam sandariai uzsidaranciu kibiru vaziuojam i upe ir is ten vezam vandeni. Tai va su gelem buna problemos.
Be to salia kapo auga labai didelis ir senas klevas, tai uzstoja visa saule.
Tai va esam sodine ir surfinija ir lobelijas ir spriges ir gvazdikelius tokius didelem galvom, begonijas. Tai is visu geliu geriausiai auga paprasti tie gvazdikeliai juos pernai su mama pasodinom kai jau truko kantrybe.
Be to salia kapo auga labai didelis ir senas klevas, tai uzstoja visa saule.
Tai va esam sodine ir surfinija ir lobelijas ir spriges ir gvazdikelius tokius didelem galvom, begonijas. Tai is visu geliu geriausiai auga paprasti tie gvazdikeliai juos pernai su mama pasodinom kai jau truko kantrybe.
Gal kas galit pasidalinti patirtim Reikia sutvarkyti kapa seneliu. Senele nesenai palaidojom, 1,5 metai. Dar vaiksto zeme Kol kas uzklota plitelem, bet man tai napatinka Noriu skaldos, ir koki gabaliuka palikti gelytem Vieta ten dekinga, kai karsta ten pavesis, Saules yra, bet saikingai. Bet salia yra medziu. Mus progasdino, kad skalda po kokiu 5 metu reikes keisti, nes i ja prikris visokiu nesamoniu, kurias sunku ishkrapstyti Siaip sake, zmones kurie neturi jos, irgi ish kazko tai ishgirdo. Tai kazkaip tiket 100 proc. nesinori...
Gal kas gali pasakyti kaip ten ishtykruju su ta skalda?
Gal kas gali pasakyti kaip ten ishtykruju su ta skalda?
Kokias gėles geriausia sodinti pavėsyje? Mano senelių kapas visada šešėlyje, sodinau našlaites, tai jos labai negražiai perauga.
Šiais metais galvoju apie begonijas. Bet ar nenudaužo žiedų stiprus lietus?
O gal ką kitą galėtumėte patarti sodinti?
QUOTE(Kozete @ 2007 03 09, 10:55)
Kokias gėles geriausia sodinti pavėsyje? Mano senelių kapas visada šešėlyje, sodinau našlaites, tai jos labai negražiai perauga.
melsvės,
astilbės,
iš vienmečių žydinčių labai gražios ir nekepinamos saulės gerai žydi sprigės
čia tiek kiek šovė į galvą iš karto
o lietus yra lietus, jei jis nepadoriai lyja, tai bet kas nukentės
Na, šalia darbo aš mačiau pasodintas našlaites, tos kurios po vieną vazonėlyje parduodamos pernai buvo po 2 Lt už 1 vnt. Tai tokios našlaitės visai neišbėgo ir ilgą laiką gerai atrodė. Skirtumas tarp tų brangesnių našlaičių ir paprastų našlaičių tai toks pats kaip tarp stambiažiedžių petunijų ir paprastų petunijų.