Įkraunama...
Įkraunama...

Kojinytės,batukai,tapkutės

QUOTE(babyface @ 2008 12 26, 20:18)
Gal galėtumėte parašyti, kokio ilgio būna naujagymio kojytė?  ax.gif Mezgu kojinytes, bet kadangi nežinau naujagymio kojytės ilgio, tai nežinau, kiek cm daryti pėdutės ilgį...  blush2.gif

7-9 cm mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukli @ 2008 11 15, 15:58)
na va paskutiniu 2 men mano darbeliai ir ash nusprendziau galiaisiai pasigirti
user posted image

Sveikos mezgejeles,
noreciau paklausti,kokiu rastu jus mezgat kojiniu kulnus,na jis toks tvirtas gaunasi?Gal galit nupasakot?
Atsakyti
karalaite, tas rastas labai paprastas. kai jau pradedi megzti kulna, kulno akis mezgis gera nukeli neismegzta, gera, nukeli neismegzta, gera, nukeli neismegzta, o kai apsuki, ty i blogaja puse, visas akis ismezgi blogosiomis. tada vel is naujo gera, nukeli neismegzta ir tt. ir tadu mezgi kiek tau reikia ilgio taip. o kai jau reikia, kad uzsilenktu kulniukas, visas kulno akis turi pasidalinti i tris dalis. sakykim jei mezgi vaikui, tai ant virbalo dejai po 8 akis, o kulnas mezgamas dvieju virbalu akimis, tai iseina 16 akiu. tai iseina kraste po 4 akis, vidury 8. mezgi tuo paciu kulno rastu, ismezgi pirmas tris akis, ir ketvirta aki sukabini su viena is tu 8. tas pats ir is kitos puses, o blogojoj pusej vel ismezgi visas blogosiom. taip darai tol, kol lieka tik 8 vidurines akys. tikiuos, ka nors suprasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(temptress @ 2008 12 31, 10:45)
karalaite, tas rastas labai paprastas. kai jau pradedi megzti kulna, kulno akis mezgis gera nukeli neismegzta, gera, nukeli neismegzta, gera, nukeli neismegzta, o kai apsuki, ty i blogaja puse, visas akis ismezgi blogosiomis. tada vel is naujo gera, nukeli neismegzta ir tt. ir tadu mezgi kiek tau reikia ilgio taip. o kai jau reikia, kad uzsilenktu kulniukas, visas kulno akis turi pasidalinti i tris dalis. sakykim jei mezgi vaikui, tai ant virbalo dejai po 8 akis, o kulnas mezgamas dvieju virbalu akimis, tai iseina 16 akiu. tai iseina kraste po 4 akis, vidury 8.  mezgi tuo paciu kulno rastu, ismezgi pirmas tris akis, ir ketvirta aki sukabini su viena is tu 8. tas pats ir is kitos puses, o blogojoj pusej vel ismezgi visas blogosiom. taip darai tol, kol lieka tik 8 vidurines akys. tikiuos, ka nors suprasi  doh.gif

aciu tau labai uz paaiskinima,as kaip megzti viska moku,tik man va mistika buvo tas kulno rastelis smile.gif dabar jau aisku,megsiu kaip parasei:) aciu 4u.gif
Atsakyti
Šiuos batukus padovanojau šauniam mažyliui smile.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Minesota @ 2009 01 01, 19:22)
Šiuos batukus padovanojau šauniam mažyliui smile.gif

user posted image

user posted image

wow wub.gif
Atsakyti
as irgi tokius numezgiau, labai paprasta ir grazu :0 aciu uz ideja smile.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=Minesota,2009 01 01, 20:22]

labai simpatiški wub.gif fainuoliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laimužėX @ 2008 12 12, 07:33)
Labutis, mezgėjėlės  4u.gif
aš tapkutes mezgiau pagal šitą paveiksliuką, gal ir jums padės kiek  g.gif
user posted image
o čia vienos iš manųjų  blush2.gif
user posted image

Gal galit parašyt kaip megzt nuo tos vietos, kur nuimam tas 9 akis ir pradedam kita spalva.
1 eilė tarkim geros
2 eilė tarkim blogos
3 eilė ....
ir t.t., bent kokią 10 eilučių. Atsibodo vakar megzti, niekaip neišgaunu taip kaip reikia doh.gif
QUOTE(J@lanta @ 2008 12 16, 17:34)
pabandžiau ir aš pirmą kartą megzti tapkiukus  blush2.gif manaiu teks ilgiau pavargti, bet įveikiau per porą val yahoo.gif
čia didesni mano dukrytei, o mažesni sesės coliukei 
user posted image

O kuris aprašymas tų baltų bačiukų blush2.gif
Atsakyti
Tu baltų batukų aprašymas yra šis:
Pradedama megzti nuo padelio. Apmetama 12 akiu ant dvieju virbalu ir mezgamos 44 eiles ripsu (abi puses tik gerosiomis akimis). Po to padelio sonuose surenkama po 20 akiu, galuose po 12 ir mezgama penkiais virbalais aplink 1 geroji, 1 isvirkscioji (kaip kojines atnara).
Numezgus 8 eiles, mezgamas batelio virsus.
12 batelio priekio akiu mezgama dviem virbalais lygiuoju rastu (gerosiomis akimis is gerosios puses, blogosiomis is blogosios). Cia galima megzsti kitos spalvos siulais. Ismezgama 11 akiu o 12 - oji sumezgama su viena sonine akimi. Mezginys pasukamas. Taip mezgama 20eiliu ir sumezgama po 10 akiu is kiekvieno sono.
Po to penkiais virbalais mezgamas batelio "auliukas". Ismezgama viena eile su skylutemis raisteliui: 1 uzmetimas, 2 akys sumezgamos kartu. Batelio "auliukas" gali buti mezgamas stulpeliais 1x1, ripsu, su spalvotomis juostelemis ar puostas neriniu.
Batelio virsu galima pasiuvineti.
Raistuku galuose isneriau tokius apskritimukus, galima padaryti burbulus arba kutus.
Ta pacia tvarka galima ir vaseliu nerti,

tik šių baltų batukų auliukas megztas kitokiu rašteliu.Aš kai mezgiau tokius batukus auliuką irgi mezgiau kitokiu raštu.
Mano megzti batukai pagal šį aprašymą yra 47psl. 563 žinutė.nuotraukos kažkodėl negaliu įkelt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurrrte: 08 sausio 2009 - 12:21
Vaidullka, apie Valentinukės batukų mezgimą prirašyta 13-15 psl. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 01 08, 14:13)
Vaidullka, apie Valentinukės batukų mezgimą prirašyta 13-15 psl. 4u.gif

Aš puikiai šitą žinau, bet deja aš ten nieko nesuprantu schmoll.gif
Man reikia tiesiai šviesiai:
pirma eilė
antra eilė
.....
....

Jurte, dėkui, o auliukas tų kraštinių tikriausiai toks, kaip Valentinukės priekis,kurio nesugebu doh.gif
Atsakyti