Saulegraza dailus cepciai ir graziai dera prie komplektuko
QUOTE(Kūlverstukas @ 2008 07 27, 17:43)
Sveikos
Noriu numegzti savo maziukui vilnones kojinytes. Bandau jau trecia karta, vienos pernelyg dideles pasirode, kitos per mazos
Gal galit pasakyti, koks kojinyciu ciurnos plotis ir pedos ilgis turetu buti kojinytems naujagimiui?
Noriu numegzti savo maziukui vilnones kojinytes. Bandau jau trecia karta, vienos pernelyg dideles pasirode, kitos per mazos
Gal galit pasakyti, koks kojinyciu ciurnos plotis ir pedos ilgis turetu buti kojinytems naujagimiui?
paieskok tikrai kazkur buvo ideta sitoj temelej
zinau kad naujagimio 7-9 cm atrodo
QUOTE(Kūlverstukas @ 2008 07 27, 16:43)
Sveikos
Aš irgi numezgiau tris poras kojinių kol savo pilvinukui pataikiau dydį pagaliau
Tai iš vidutinio storumo vilnos siūlo mezgant reikėjo 8 akių ant vieno virbalo (mezgant ant 4-ių).
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 28, 08:05)
Aš irgi numezgiau tris poras kojinių kol savo pilvinukui pataikiau dydį pagaliau
Tai iš vidutinio storumo vilnos siūlo mezgant reikėjo 8 akių ant vieno virbalo (mezgant ant 4-ių).
Dabar mezgu po 7 akis ant virbalo, bet man jos vis tiek atrodo didokos O gal as vaikucio kojyte labai maza isivaizduoju
QUOTE(Kūlverstukas @ 2008 07 28, 09:14)
Dabar mezgu po 7 akis ant virbalo, bet man jos vis tiek atrodo didokos O gal as vaikucio kojyte labai maza isivaizduoju
As pardej pamatavau
tai lelytes sliauztuku pedutes ilgis (0-3 men) buvo 9 cm.
QUOTE(Kūlverstukas @ 2008 07 28, 10:14)
Hmmm o gal siūlai storoki?
O gal tiesiog galvoji, kaip aš tokį didelį pagimdysiu ir įsivaizduoji mažesnį
Aš kai mezgiau iš 8 akių, tai po to buvo pats tas. Na, pirmom dienom laisvokos, o pirmus 3 mėnesius tiko.
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 28, 12:17)
Hmmm o gal siūlai storoki?
Aš kai mezgiau iš 8 akių, tai po to buvo pats tas. Na, pirmom dienom laisvokos, o pirmus 3 mėnesius tiko.
Numezgiau viena kojine, po 7 akis ant virbalo. Pedos ilgis 17cm isejo Na tikrai ne naujagimiui skirtos
QUOTE(Kūlverstukas @ 2008 07 28, 15:11)
Numezgiau viena kojine, po 7 akis ant virbalo. Pedos ilgis 17cm isejo Na tikrai ne naujagimiui skirtos
Pėdos ilgis nepriklauso nuo to, kiek akių ant vieno virbalo. Aš pėdą mezgiau tik 10 eilių ir po jų iš karto pradėdavau mažinti akis, t.y. daryti priekį, kur pirštukai. Ir mano mažiui kaip minėjau, puikiai tiko kai gimė. O kiek pas tave eilių nuo kulno iki siaurinimo pradžios?
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 28, 15:24)
Pėdos ilgis nepriklauso nuo to, kiek akių ant vieno virbalo. Aš pėdą mezgiau tik 10 eilių ir po jų iš karto pradėdavau mažinti akis, t.y. daryti priekį, kur pirštukai. Ir mano mažiui kaip minėjau, puikiai tiko kai gimė. O kiek pas tave eilių nuo kulno iki siaurinimo pradžios?
Mezgiau pagal knyga, kurioje raso, kad tiesioji pedos dalis mezgama is tiek eiliu, kiek yra akiu ant keturiu virbalu.
QUOTE(Kūlverstukas @ 2008 07 28, 15:59)
Mezgiau pagal knyga, kurioje raso, kad tiesioji pedos dalis mezgama is tiek eiliu, kiek yra akiu ant keturiu virbalu.
Neskaičiau jokios knygos mezgiau iš akies tiek ilgio, kiek man atrodė, kad reik ir tiko vaikiukui
Čia kaip suprantu, yra ala proporcijos kojinės. Gal suaugusiems jos ir tinka bet naujagimiui nežinau. Juk jis toks mažiukas, ir pėdutė mažutė. O nusispardo kojinytes labai lengvai, tai aš kaip tik dariau siauresnę ir ilgesnę tą dalį, kuri maunasi virš kulno ant kojos, kad geriau laikytųsi Manau, kad nereik žiūrėt ten tų klasikinių proporcijų