Įkraunama...
Įkraunama...

Kojinytės,batukai,tapkutės

QUOTE(niuma @ 2008 03 30, 11:44)
Pasisėmus idėjų ir aš vakar saviškį apaviau šiltai biggrin.gif Tik baltų siūlų neturėjau, tai sportbačių padai iš karto 'murzini' hihihi.gif

user posted image

user posted image

O čia vašeliu nėrei? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jurrrte @ 2008 04 02, 11:03)
labai lauksiu,ACIU 4u.gif

Taigi, aprašymas. 4u.gif (Vakar nebegalėjau prisėsti prie kompiuterio, tai rašau šiandien. ax.gif ) Savo pastabas įrašiau mėlynai.

Tapkutės-zuikučiai.
Apmetimas: Naudodami angoros vilnos dvigubą siūlą ir 2 Nr. virbalus, apmeskite 29 (35) (41) (47) (53) (59) akis. Tai bus tapkutės plotis ir aukštis, t.y. pėdos apimtis bei užkulnis. Pagrindinę tapkučių dalį megzkite ripsu (visos eilės gerosiomis akimis) pagal tokią schemą:
1 eilė: visos gerosios akys.
2 eilė: 9 gerosios (11) (13) (15) (17) (19), *1 išvirkščioji, 9 gerosios (11) (13) (15) (17) (19), pakartoti dar kartą, pradedant nuo *.
Kartoti 1 ir 2 eiles dar 13 (16) (19) (23) (25) (29) kartų. Tai bus tapkutės ilgis nuo kulno iki pirštų pradžios (panašiai). Aš šioje dalyje mezgiau tiek eilių, kokio ilgio buvo mano vaiko pėda.
Pėdos galas ties pirštais mezgamas taip:
1 eilė: 1 išv., *1 ger., 1 išv., kartoti nuo * iki eilės pabaigos.
2 eilė: (pagal praeitos eilės mezgimą - gerosios akys turi gautis gerosiomis, išvirkščiosios - išvirkščiosiomis, t.y. kaip atnaros mezgime 1x1) 1 ger. , *1išv., 1 ger., kartoti nuo * iki eilės pabaigos.
Kartoti šias 1 ir 2 eiles dar 3 (5) (7) (9) (11) (13) kartus, paskui numegzkite dar 1 eilę.
Užbaigimui nukirpkite siūlą, palikę 25 cm siūlo galą. Jį įverkite į adymo adatą ir jos pagalba surinkite mezginio akis, stipriai sutraukę mezginį. Tada nenutraukę siūlo susiūkite mezginio dalį, megztą atnaros 1x1 raštu.
Sulenkite per pusę kitą mezginio galą (kuriame buvo apmestos pradžios akys) ir susiūkite - tai bus kulnas.

* reiškia, kad nuo tos vietos reikės kartoti raštą.

Ausytės.
Numegzkite 4 gabaliukus: 2 baltus ir 2 rausvus.
Apmetimas: vienu siūlu apmeskite 7 akis.
1-14 eilė: megzkite (geruoju) lygiuoju mezgimu (viena eilė gerosiomis akimis, kite eilė išvirkščiosiomis akimis).
15 eilė: 2 akis sumegzkite gerąją akimi, 3 ger., 2 akis sumegzkite gerąją akimi.
16 eilė: visa eilė išvirkščiosiomis akimis.
17 eilė: 2 akis sumegzkite gerąją akimi, 1 ger., 2 akis sumegzkite gerąją akimi.
Užbaigimui perverkite siūlą per likusias akis ir stipriai sutraukite. Palikite ilgą siūlo galą susiuvimui. Rausvą ir baltą gabaliukus susiūkite baltu siūlu, kad gautųsi ausytė.
Ausis prisiūkite prie tapkutės.
Atsakyti
QUOTE(Gintareja @ 2008 04 02, 23:21)
O čia vašeliu nėrei? blush2.gif

Taip, vašeliu mirksiukas.gif
Pradėti reikia nuo paduko tokiu principu. Tik aš paskutinę eilė prie paduko neriu be užmetimo, o kur pirštukai (maždaug nuo vidurio pėdutės) su 1 užmetimu, tada išsiformuoja padukas smile.gif
user posted image
Atsakyti
Kaip nerti batuką- keduką galite pažiūrėti čia pagal mano foto. Foto nėra geros, bet gal kam padės.
Atsakyti
QUOTE(kipse @ 2008 04 03, 15:08)
Kaip nerti batuką- keduką galite pažiūrėti čia pagal mano foto. Foto nėra geros, bet gal kam padės.

o tai aciu nors koki supratyma turesiu kaip reikia nert tepukus o tai neturejau ne zalio supratimo kaip nert batuko virsu aciu[ user posted image[
stai tokiu noreciau savo mazyliop krikstui
Atsakyti
Biufika, labai labai aciu 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(almara @ 2008 04 03, 18:48)
o tai aciu nors koki supratyma turesiu kaip reikia nert tepukus o tai neturejau ne zalio supratimo kaip nert batuko virsu aciu[  user posted image[
stai tokiu noreciau savo mazyliop krikstui

sveikos bandziau narpliot sita bet labai jau mazas gavosi pagal shema , dukros bebibornui pats tas lotuliukas.gif na bandysiu didint gal kas pavyks g.gif
Atsakyti
QUOTE(niuma @ 2008 04 03, 13:05)
Taip, vašeliu  mirksiukas.gif
Pradėti reikia nuo paduko tokiu principu. Tik aš paskutinę eilė prie paduko neriu be užmetimo, o kur pirštukai (maždaug nuo vidurio pėdutės) su 1 užmetimu, tada išsiformuoja padukas smile.gif
user posted image

QUOTE(kipse @ 2008 04 03, 15:08)

labai geras aprasymas o ir nuotraukos tkrai labai aiskios thumbup.gif thumbup.gif
tik danbar man iskilo klausimas,pagal ka megzti ta pirmaja juostele? g.gif nu tarkim man reiktu 27 dydziui ax.gif
Atsakyti
Pagal šias foto:

1. 10 kilpų pynutė, po to megzti žemais stulpeliais aplink (vis dadėti po kelias kad nesitrauktų), paskutinę eilutę nuo viduriuko daryti aplink stulpeliais su 1 užmetimu, kad gautųs platėjimas pirštams.

2. Paaukštinimas. Megzti 3-4 eilutes, paskutinėse dviejose vis keliose vietose po 2 sumezgant kad pasiaurėtų.

3. Numegzti baltą priekiuką. megzti baltu siūlu šone akį nesumezgant, o pertraukiant per paaukštinimo kraštinę akį.. (labiau susiglaus). Tada tęsti spalvotu siūlu liežuvį kokio nori ilgio.

4.Auliukui piekį pradėt nuo tos vietos, kur pageidaujate ir megzti šiek tiek priekį smailinant, kad auliukas kojytę labiau spaustų.

5 Apnerti kraštus norima spalva.
Atsakyti
QUOTE(kipse @ 2008 04 07, 11:18)
Pagal šias foto:

1. 10 kilpų pynutė, po to megzti žemais stulpeliais aplink (vis dadėti po kelias kad nesitrauktų), paskutinę eilutę nuo viduriuko daryti aplink stulpeliais su 1 užmetimu, kad gautųs platėjimas pirštams.

2. Paaukštinimas. Megzti 3-4 eilutes, paskutinėse dviejose vis keliose vietose po 2 sumezgant kad pasiaurėtų.

3. Numegzti baltą priekiuką. megzti baltu siūlu šone akį nesumezgant, o pertraukiant per paaukštinimo kraštinę akį.. (labiau susiglaus). Tada tęsti spalvotu siūlu liežuvį kokio nori ilgio.

4.Auliukui piekį pradėt nuo tos vietos, kur pageidaujate ir megzti šiek tiek priekį smailinant, kad auliukas kojytę labiau spaustų.

5 Apnerti kraštus norima spalva.

as pagal foto suprantu ax.gif tik va neisivaizduoju kaip apskaiciuoti ta pinutes ilgi jei koja didesne ne kudikio? g.gif as noreciai savo vaikams numegzti,bet manau 10 akuciu bus jiems ryskei per mazai? g.gif
Atsakyti
pagal kipšės aprašymą numezgiau batukus smile.gif

user posted image

QUOTE(*irma* @ 2008 04 07, 23:02)
as pagal foto suprantu ax.gif tik va neisivaizduoju kaip apskaiciuoti ta pinutes ilgi jei koja didesne ne kudikio? g.gif as noreciai savo vaikams numegzti,bet manau 10 akuciu bus jiems ryskei per mazai? g.gif

Pynutės ilgis ne svarbiausia- paskui Tu aplink tą pynutę ratu mezgi, ir batukas ilgėja į ilgį ir sykiu plečiasi į plotį. Iš 10 akių pynutės proporcingai gražiai gali gautis batukas, kur padas- apie 10-11 cm. Tai gal Tu irgi analogiškai paskaičiuok? Maždaug, kiek cm vaiko paduko ilgis, tai tokio ilgio ir pynutę daryk? Pamėgink. smile.gif
Neišeis tai išardysi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2008 04 08, 01:33)
pagal kipšės aprašymą numezgiau batukus smile.gif

user posted image
Pynutės ilgis ne svarbiausia- paskui Tu aplink tą pynutę ratu mezgi, ir batukas ilgėja į ilgį ir sykiu plečiasi į plotį. Iš 10 akių pynutės proporcingai gražiai gali gautis batukas, kur padas- apie 10-11 cm. Tai gal Tu irgi analogiškai paskaičiuok? Maždaug, kiek cm vaiko paduko ilgis, tai tokio ilgio ir pynutę daryk? Pamėgink. smile.gif
Neišeis tai išardysi.  smile.gif

a viskas aisku reiks pabandyti ax.gif dekui uz paaiskinima 4u.gif 4u.gif
Atsakyti